icon

Priateľ nechce dieťa

lauriana
22. jún 2012

Ahojte! Mám 30 rokov. S priateľom sme spolu dva roky. Spolu v jednej domácnosti žijeme vyše roka. Obaja sme zabezpečení, nemusíme riešiť žiadne finančné otázky a spolu si vychádzame veľmi dobre. Problém je v tom, že mne už začali tikať biologické hodiny. Prednedávnom mi na maternici našli myóm veľký asi 4 cm. Lekár mi odporučil čo najskôr otehotnieť aby sa predišlo komplikáciam (tak do roka). Keď som to priateľovi oznámila, zbagatelizoval celú situtáciu. Vraj myóm má dnes skoro každá žena, nie je to nič závažné. A dieťa...? Vraj najskôr o 5 rokov. Bojím sa, že dovtedy sa celá sitácia s plodnosťou zhorší a bude to dosť komplikované. A že vek 35 u ženy na prvé dieťa je už trošku vysoký. Čo ďalej...?

Strana
z2
minewka
22. jún 2012

Chvíľu by som skúsila to rozhovormi - a ak žiadna zmena - rozchod. Pošmyknutia by som neskúšala.

bets
22. jún 2012

na odlahcenie:
vzdy som si myslela, ze zena je skor vo vztahu ta, ktora chce mat dieta a casto musi aj partnera presviedcat. ale mam kolegu, ktoremu sa roky nedarilo najst partnerku, ktora by chcela mat dieta. potom, ked si uz taku nasiel isiel so svojimi narokmi na zenu-partnerku velmi dole. pred 40tkou sa mu podarilo mat dieta, ktore neskutocne lubi a lipne na nom a vobec nepozera na to, ze ich partnersky vztah ani nie je normalnym vztahom. robi vsetko preto, aby rodina ostala zachovana, o tretej uteka z prace, aj ked je partnerka na MD, berie si na pol dna volno, aby dieta vozil na nejaky kruzok, lebo jej sa nechce. nakupuje, stara sa o domacnost, prisposobuje sa v mnohych veciach, iba ju nevie presvedcit na dalsie dieta, ktore by velmi chcel. a ja si kladiem otazku, ze kde je problem, ze sa nevedia stretnut muz a zena s rovnakym pohladom na rodinu...

vavrenka
22. jún 2012

kocky, trosku sa chcem zastat @lauriana partnera. ma pravo povedat nie, ked sa neciti byt pripraveny, to nezamena automaticky, ze ju nemiluje. z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze chlapom sa v dnesnej dobe akosi oddelili pojmy milujem a zodpovednost. mozno laurianin partner proste potrebuje cas. ide skor o to, ci mu ho ona vei, che, moze dat. ci ho ma...

sisaha
22. jún 2012

@vavrenka ja akceptujem rozdielnu pripravenost, no ked ma jeden z partnerov zdravotny problem a vysledkom moze byt neplodnost, tak by som sa na uzivanie si vykaslala a snazila mat to dieta cim skôr.. Ak by som teda planovala s tym clovekom zostarnut. Ako to medzi nimi naozaj je - teda hlavne z jeho pohladu, nevieme..

katka1981
22. jún 2012

@piacere, zaujimave tiez mame kamarata, mal 7 rokov priatelku, boli pekny parik, tu babenku mam velmi rada, ani chalan nie je zly, ale s nim si viac rozumie moj manzel. No a k veci, babenka sa s nim rozisla, lebo ho zaujimali len kamarati a ona uz zvazovala rodinu. Dlho netrvalo nasiel si inu a uz maju doma dve deticky a je z neho taky tatino ze az a na kamaratov pomaly zabudol. Tiez pomaly smahom ruky dosiahla to, co sa tej prvej dlho nedarilo. Neviem ci na neho tlacila, kricala, alebo len dozrel, neviem.

lenka311
22. jún 2012

@lauriana No, takto Ti poviem... Ja som mala presne tú istú odpoveď celé tri roky čo sme boli spolu... Raz sa nám roztrhol kondom, boli sme dosť opatrný a výsledok? Zostala som tehotná - ešte si pamätám ako som ho posielala do lekárne kúpiť Postinor, bolo mu to veľmi zábavné, vraj z jednej roztrhnutej gumy nebude dieťa...
Dopadla som tak, že malú som si nechala, on chcel potrat silou mocou... no a z veľkej lásky zostala nenávisť.. Nevyhovela som mu. Po pôrode sa k malej priznával - veľký podiel mala na tom matka, no kým som bola tehotná stihol veľa povyvádzať, spraviť veľa veľmi veľa zlého - viem že mal aj frajerku - no dokopy sme sa nedali i keď malú si bráva, neviem nakoľko by sa o ňu zaujímal keby nebolo jeho matky, je to ich prvé vnúča...
Chlapa nedonútiš a priprav sa že keď otehotnieš nebude to jednoduché. Je možné že sa zmení, ale až keď to malé uvidí, dovtedy Tvoje tehotenstvo nebude žiadna sláva...
Vzhľadom na Tvoj zdravotný stav by som Ti odporúčala nájsť si druhého partnera, alebo to risknúť, každopádne o veľa by si prišla keby si už neskôr nemohla otehotnieť... Zameraj sa na to bábo...
Možno nie slávna rada od slobodnej matky, no lepšie jedno dieťa ako sto chlapov... 😉 😉 😉

aliza
22. jún 2012

@nikina17 ja by som ta opravila, co ak o pat rokov pride muz s tym, ze to dieta caka s inou? poznam vela takych pripadov 😖 .
A k teme, @lauriana, ako baby pisali, ide o to, ci uz ste s partnerom o dietati hovorili alebo si nanho vybehla stylom, ze to dieta musis mat hned teraz kvoli zdravotnemu problemu. Ak ste sa o tom nikdy nebavili a teraz si ho takto zaskocila, tak ta jeho reakcia nie je vobec prekvapujuca. Na chlapa sa takto s dietatom nejde 😀, to v dobrom.Treba sa o tom este porozpravat, bez natlaku a ultimat, dat si trebars limit, napr. rok a ak sa veci nikam nepohnu, tak treba zvazit rozchod.
Poznam muza, ktory sa pri slove deti az triasol, proste uplny odpor....rozisli sa s dlhorocnou priatelkou, nasiel si novu a odrazu zmenil postoj a dieta sa 2 roky nedarilo, tak podstupili umele oplodnenie a cely ten proces, muz, ktory deti vobec nehcel! Dalsi kamarat chodil dlho s mojou kamaratkou, byt si spolu zobrali, zariadili, tiez obaja financne zabezpeceni, vystudovani, byvali spolu a on o dietati ani pocut. Rozisli sa a ten kamarat ma uz 3 deti s novou partnerkou 😉 j

adelaine
22. jún 2012

@lauriana si v nezavidenia hodnej situacii...
myslim si, ze tlacit partnera do dietata (i ked kvoli zdraviu) sa ti moze vypomstit, ak nie je na to pripraveny a zrely mat dieta, tak zdupka pri prvych problemoch..

na druhu stranu, aj tebe tikaju bilogicke hodiny....co mozes spravit je, dlhyyy ale ozaj dlhy a uprimny rozhovor s priatelom, vysvetli mu svoje pocity, a povedz mu, ze ho nechces tlacit k muru a davat mu ultimata, ale ze pre teba je 5 rokov dlha doba (uz baby vyssie pisali, ze zeny tazsie otehotneju, rizikove tehotenstva...), vymenuj mu dovody a nech sa vyjadri, ako to on citi....bud sa dohodnete, alebo to pojde do stratena...

nicky182
22. jún 2012

@lauriana ak priatel nechce deti teraz, nebude ich chciet ani o rok, ani o dva ci tri ...je to tazke, chapem, ale zvaz priority ....budes cakat dokedy ? ak s nim nepohnes, najdi si ineho chlapa, ktory bude chciet rodinku ...zelam ti vela stastia 🙂

mandragora22
22. jún 2012

@lauriana a ja by som si na tvojom mieste veruze "urobila dieta sama". cize ak by som brala HAK, tak by som vysadila. ak by sme pouzivali kondomy, poprepichovala by som ich. "potom" by som to cele zvalila na blbu nahodu alebo na nekvalitny kondom. a ako tu uz ktorasi spominala. ze prides o chlapa? no a co? ak si zabezpecena a dieta chces a mas pocit, ze "geneticky material" by bol dobry, nevahaj a konaj. a potom uvidis, ako sa k tomu postavi on. ak budes cakat dovtedy, kym on si zmysli, budes coraz nervoznejsia z toho, ci vobec otehotnies a nikdy sa toho uz nemusis dozit.. ci uz zo zdravotnych problemov, alebo problem veku a hormonov atd.. ja byt zabezpecena, tak konam 😉 😉 a chlapi boli, su a budu, a zial, drviva vacsina su rovnaki, takze ak sa na teba vykasle, myslim si, ze ovela neprides. mate uz nejaky vek, normalny chlap, ktoremu zalezi na partnerke, by aspon uvazoval nad tvojimi pocitmi. kedze ho nezaujimaju, ani ty ho nezaujimas. ste zabezpeceni, zrejme si zijete pohodlne, preco on by to menil, ked on moze mat dieta aj v 50-tke, ze? 😠 takze dvihnut kosak a kladivo a pracovat! 😀 😀

iskrickaa
22. jún 2012

...

lujza123
22. jún 2012

@mandragora22 😀 😀 😀 hehehee maas pravdu ..ja keby som v takejto situacii ze dietatko chcem a mam poslednu sancu tak konam..najskor dohovaranim, potom podvodom a keby mi to nevide skocim na prveho co by mi prisiel pod ruku....ako vravis on moze mat aj v 50tke ona nie

simca1702
29. jún 2013

Ahojte baby počujte ,je pravda že ak chlap raz povie že dieťa a svadbu nechce ,tak to tak aj ostane alebo ste sa stretli s tým ,že na sebe postupom času pracoval ??Že zmenil rozhodnutie .
Sme spolu zachviľu 5 rokov , nevravím ,že chcem mať teraz dieťatko hneď ale určite ho budem chcieť v blízkej buducnosti ! Ja mám 20 a on 22 rokov. Neviem či to je jeho vekom , predsa len ženy dospievajú skôr ako chlapi ....
Nesnažím sa na neho tlačiť a tým ale .... bojím sa toho , že sa nedočkám od neho slov že chce mať dieťatko , že je rozhodnutý stať sa otcom . Popritom deti má rád .... len ako keby sa bál zodpovednosti a toho že si nebude môcť to čo doteraz ! nestretol sa niekto s niečim takým .... ďakujem za každu odpoveď 🙂

parvinka0001
29. jún 2013

@simca1702 no ja viem zatial posudit svadbu....moj mi vravel ze je skoro a tak ja mam teraz 23 on 25 sme spolu 6,5roka ja som svadbu chcela skor ale dockala som sa jej tohto roku.....ked som nieco povedal tak ze nie ze skoro a tak ze nemame kde byvat a tak ze pracu mame onicom a tak ..nakoniec bola svadba, dieta by som aj ja chcela len ako mu to povedat ze teraz ho chcem cim skor nech si potom mozem kludne hladat pracu kde by som chcela byt na dlhsie....byvate spolu??pracujete?

froschka
29. jún 2013

@lauriana uprimne povedane podla mna dieta mat s nim nikdy nebudes.... Prave teraz sa rozisla moja kamoska s priatelom po 8 rokoch spoluzitia! On ma 36 ona 33 ona je vychovavatelka v skolke a po detoch strasne tuzi, ich vztah sa proste za tych 8 rokov neposunul na vyssi level a jej proste stacilo cakat a tolerovat ☹
Podla mna vztahy kde jeden z partnerov dieta odmieta nemaju buducnost alebo prinajmensom ak aj maju ale partner bude vzdy trpiet a bude pocitovat prazdnotu

erika04
29. jún 2013

@simca1702 neviem ktory chlap by ti v 22 rokoch povedal, ze chce dieta a ze sa citi pripraveny... Mozno tak 1 zo 100.
Ste spolu sice uz dost, ale netlacila by som nanho na tvojom mieste. Kludne mu niekedy spomen, ake su tie babatka krasne, zlate ked pri nejakych budete. Aby videl, ze mas k detom vztah a chces ich... On to casom podla mna pochopi, prehodnoti a bude chciet. V jeho veku by som este nerobila paniku.

Moj brat je s frajerkou tiez celu vecnost a deti a svadbu odmietal. Az minuly rok o tom zacal hovorit a teraz uz naozaj chcu obaja dieta. Cize nanho to doslo ked mal 28. Moj manzel zacal chciet mat deti ked mal 29 rokov.
A 25rocni kamosi mojho mladsieho brata vravia, ze este maju cas, ale raz deti chcu.
Cize ked ti vyslovene nepovedal, ze nechce nikdy, tak pohoda 🙂

bencobb
29. jún 2013

Toto mi príde celkom ako prípad z našej rodiny. Oco žil s priateľkou 10 rokov a ona nechcela mať deti, vzťah zastal na bode mrazu, nič sa nepohlo na iný level...a tak sa rozišli, oco za dva týždne očakáva dvojičky a všetci sú spokojní 🙂
Btw, aj jeho bývala priateľka je tehotná, takže niekedy sa osud s ľudmi pekne pohrá 🙂

bencobb
29. jún 2013

@erika04 Ja mám 22 a v Decembri s manželkou čakáme bábo 🙂

erika04
29. jún 2013

@bencobb tak to ti gratulujem 🙂 To je super.
Ale medzi rovsnikmi si asi prvy...alebo jeden z prvych...

simca1702
29. jún 2013

@parvinka0001 šak to , že spolu nebývame ! On pracuje a zarobí pekné peniaze ale ja také sťastie nemám ! Som na urade neskutočne ma to štve !

parvinka0001
29. jún 2013

@simca1702 preco spolu nebyvate?napodobne ja som na urade ale da sa prezit aj s jedneho platu a moj ma obycajny normalny plat a ked on ma pekne prachy nic natom nevidim

parvinka0001
29. jún 2013

@simca1702 ak by ste spollu byvali bolo by ine casom by isto chcel svadbu

simca1702
29. jún 2013

@parvinka0001 keď sme sa o tom bavili nejako nič neriešil !!! často len u neho prespávam na viacej dní a tým to hasne :/ ani ja som to ešte prednedávnom nejako extra neriešila !!!on býva s otcom a bratom ,mama so sestrou sú v zahraničí ! Ocno ten mu tiež každý deň robí minimalne do 14.00 ! len teraz už aj drahý chodí kadetade po slovensku na týždňovky :/ aj dnes išli do Mordy a prídu len v stredu alebo štvrtok :/ ! Teraz ma už hnevá že , spolu nie sme častejšie aspoň keď je doma !!!

parvinka0001
29. jún 2013

@simca1702 a u teba by byvat nemohol?

mata128
29. jún 2013

@lauriana ja aj moj terajsi muz sme rozvedeni. Obaja mame z prveho manzelstva 1 dieta. Ked sme spolu zacinali,hned som mu povedala,ze s nim chcem nase spolocne dieta. Teda nie hned,ale chcem. Najskor sa k tomu moc nemal,skor to vyzeralo,ze nie ako ano...jedneho dna som mu povedala,ze ja uz antikoncepciu brat nebudem,nech si dava pozor. Daval si a poriadny😉😉😉...no po 8mesiacoch "sa zadarilo". Nebolo nam vsak sudene a v 9tt sme o drobceka prisli
. Vtedy vsak mm zmenil nazor...hned po 6tyzdnoch sme sli "naplno". Po troch mesiacoch som bola opat tehotna a dnes mame 14mesacneho chlapceka,ktoreho by nedal za nic...pokial ide o radu typu "posmyknut sa",z vlastnej skusenosti ti ju neodporucam. Presne tento sposob bol zaciatkom konca mojho prveho manzelstva,aj ked u nas toho bolo ovela viac...

bencobb
3. júl 2013

@erika04 No medzi rovesníkmi som úplne prvý, ale neľutujem to, práveže sa strašne teším na krpca 🙂

mamavera
4. júl 2013

@simca1702 vy máte ešte minimálne tri roky čas, na mieste tvojho partnera by som uvažovala, ktoré diskotéky tento víkend vymetiem a nie o dieťati. je to samozrejme každého vec, ale muži dospievajú neskôr a niektorí nedospejú vôbec 😀 Píšem to napriek tomu, že som mala prvé dieťa v tvojom veku a neľutujem, zase si ešte mladá, keď je dieťa dospelé a užívaš si život potom. Ale mala som staršieho partnera, ktorý sa na to cítil, vlastne mať už dieťa ma presviedčal on.

sense
4. júl 2013

@simca1702 chlap v 22 je este mlady a chce si uzivat, skus sa s nim porozpravat o tom ci ich nechce vobec deti , alebo zatial nechce mat deti. Moj napr. sice tvrdil ze deti nikdy nechce , v podstate ja som deti tiez nechcela a teraz to "nikdy" lezi v postielke a stara sa o to aby sme sa poriadne nevyspali 😉 ....Takze je mozne ze o par rokov zmeni nazor, ....maloktory chlap v takom skorom veku mysli na rodinu.....

nikky81
4. júl 2013

@simca1702 ja som so svojim priatelom uz tiez strasne dlho a vacsinou ked sme sa bavili o detoch, vzdy vravel, ze momentalne je zly svet a ze mat deti do takeho zleho sveta, ze ci to naozaj chcem, a ze sa este nevie ani o seba poriadne postarat a nie to este o mna a dieta, ale ako roky sli, tak sa zmenilo aj to jeho vnimanie. ked sme sa o tom bavili v poslednych dvoch rokoch, vzdy vravel, ze je to na mne. ze ked budem chciet, on je pripravený 😀. ja som tiez vsak chcela mat nejake zazemie, vzdelanie a aj pracu. momentalne zacinam 6. mesiac tehotenstva a moj drahy sa neskutocne tesi, az som z neho prekvapená 🙂, od zaciatku nás oslovuje v mnoznom cisle, a odkedy vieme, ze budeme mat dievcatko, tak len ze ako sa mate baby, vyspali ste sa baby a tak. vcera sme skladali kocik a komentoval to, ze ked Maximka bude sediet tak bude to tak a tak. no proste je uplne uzasny 🙂. na dobru noc nam povie ze nas lubi. no proste super 🙂. takze sa neplas, ved ste este mladý. a aj tvoj priatel urcite bude chciet deti 🙂. mat deti je zodpovednosť na cely zivot 🙂 tak mozno to chce este cas aby to na neho prislo, ze uz aj on chce. uzivajte si mladost zatial a ked to bude mat prist tak to pride 🙂, drzim palce 🙂

zuzkanik
4. júl 2013

@lauriana A čo spravíš, ak tvoj priateľ nebude pripravený ani o 5 rokov a opäť si nájde výhovorku? Ja viem, že dnes je ťažká doba na výchovu detí, ale zo strany tvojho partnera to považujem za osobnú nevyzretosť a strach zo zodpovednosti. Samozrejme, sú páry, ktoré majú deti aj neskôr, len aby ťa potom naozaj neprekvapila neplodnosť. V tvojom prípade ešte beriem do úvahy, že ste spolu dosť krátko, na tvojom mieste by som dala ešte tak rok-dva šancu na upevnenie vzťahu, našetrenie nejakých finančných prostriedkov do rezervy, na "užitie si života" a potom by som opäť zvrtla reč na dieťa. Uvidíš, ako zareaguje, ak sa bude naďalej vyhovárať, nie je to dobrý partner pre život.

Strana
z2