Priateľ nechce živiť rodinu počas mojej rodičovskej
Ahojte, som roka doma so synom a priateľ ma posiela do prace už “ma nechce zivit”. On pracuje na 100% HO a vraj popri práci sa dokaze venovat na 100% dietatu. Mne je z toho strasne smutno. Ako by ste sa zachovali? O jasliach nechce pocut, že bude doma on s nim a ani z prace si nechce vziat voľno. (Pracuje tak že ma deadline do kedy ma odovzdat projekty povedal že cez vikendy bude pracovať keď ja budem doma)….
@sashabb ale my nevieme ako 6 rokov fungovali, ved podla opisu autorky tam ziadna laska nie je. Podla mna chlap co zarobi 4 litre sa nepotrebuje prizivovat na nejakej zene, taky si moze vyberat.
S jasličkami súhlasíš? Radšej dieťa zveríš cudzím osobám ako vlastnému otcovi?
@alzbetka83 Profesionálna starostlivosť verzus neskúsený lakomý sebec?
Bože to je dement, srdce by mi puklo ked si predstavím, ze by som pol dna nevidela a nebola s takým drobcom, môj ma 2 aj čosi, síce niekedy je to o nervy ale malý je len raz, užívam si s ním teraz dokým môžem, ved to vidím v rodine od 6 rokov ako nastúpil do školy tak mama vzduch pomaly a o 17 ročnej puberte ani nevravím ta je 24/7zavreta v izbe okrem školy......ja by som šla na tvojom mieste na 2 týždeň k mame alebo kde, keď už si to chce vyskúšať, a uvidí ci je to med lízať, lebo v tvojej práci by boli isto nadšení, keby si z nej ideš robiť holubnik, povieš ze nastupujes potom čo zrazu voľno alebo OCR tak to sa ti po ďakujú... A nemyslím si ze zvládne plnohodnotne pracovať tak ze 5 dňovú prácu stihne za víkend.... Joj ale dopriala by som mu nech si všetko skúsi ze ani na wc si neposedi a už vôbec nie sám, len keby to nebolo na úkor dieťaťa 😣
@dejna_ veď práve ale vkuse argumenty že kamarati to dávajú!!! Nikdy som tých kamaratov nevidela ani. A vlastne ani tie ich deti.
@alzbetka83 Ano, mame tu take rodinne jasličky kde sú dve učiteľky na 5 deti. Od pol roka do roka a pol.
@tanyan Ano ja tak sa dá na to pozerať..
@grof_monte_christo velka pravda
Debil...tak nech si to skusi. Chod na 8 hodin prec kazdy den, rozdelte si aj kto vari a kto upratuje ktory den (rovnym dielom ked je tak velmi za rovnopravnost) a uvidis co ti po 2 tyzdnoch povie. Ci sa dokaze popri praci venovat dietatu, upratovat a varit alebo ci ti chce ruky a nohy bozkavat za to ze si s malym doma a nechodis do prace.
@lonely66 už je tu zase, zase, zase... Cynicka lonely🍄
Autorka pri nom za 2 roky zbohatne a chalan to vidí a preto ju vyháňa od decka... Tak?
Autorka a co ne/priateľ vlastne robí s prachmi?
Pri jeho plate a zgrlosštve môže mať nejakých 100 000€,pred dieťaťom ste pocestovali niečo, asi hej, ale každý za svoje, však?
Vyvíja sa nejako tvoj zápas o materskú a jeho boj o robotu? 😪
Na výber toho moc nemáš, zjavne vám vzťah nefunguje. Zatni zuby, choď do roboty, odkladaj si peniaze a keď bude dieta väčšie, môžeš sa osamostatniť. Celkovo aj ty ale žiadaj úplnú polovicu všetkého čo kúpiš do chladničky, na dieťa, benzín, vsetko
Je blbe ze ti to povedal, ale ja by som just do tej prace sla a nechala ho doma.. nech si mudry pan vyskusa 😄😄😄 viem ake to je pracovat na homeoffice a za chrbtom stale dieta. Nech len skusi. A mozno ty budes nakoniec rada ze si vypadla z toho stereotypu.
@ahhola Ano kazdy za svoje 🙂 akože jasne raz zaplatil on, raz ja ale rozhodne to nebolo o tom že ma nejak vydrziaval 😁 a hej, ma cca 50K nasetrenych.
Autorka, kolko mas rokov?
@drahomirrra 28 prečo?
Tak ja som nečítala všetky komentáre, len to čo si pisala ty.....ak ho už nemiluješ, je s ním zbitočné strácať čas. Do dvoch rokov veku dieťaťa môžeš od neho žiadať príspevok pre nevydatu matku + výživné na dieťa. Do nákladom na dieťatko dáš úplne všetko čo mu kupuješ + alikvotnu časť nákladov na bývanie. ( hypo nie). Aby si dostala nejaké peniaze hneď, zároveň k obom výživným podaš aj neodkladne opatrenie. Tak môžeš v pohode zostať doma aspoň do 2 rokov dieťatka. A potom súkromná škôlka. A jeho poslať do..... keď ma taký prístup k vám😒
V prvom rade si zvaz, ci si ok s tym, ze sa on bude starat o dieta kym ty budes v praci - ja by som svoje dieta s ocom nenechala, lebo viem ake su jeho nazory na starostlivost a vychovu. Dalsia vec - mas rodicak? Ak ano, skus si prepocitat, ci by si si naklady z neho nedokazala pokryt, ak by si zostala doma. A este dalsia vec - ako ti podal tento svoj nazor???? Ako navrh, alebo hotovu vec? Ak len navrh a ty s tym nie si ok, tak to zamietni. Ak ako hotovu vec, tak sa maj na pozore radsej, s cim pride neskor.
@sissy27 aj ja by som to využila vo svoj prospech ved co je krajšie ako prísť domov a všetko porobené, navarene a ešte mat vlastný príjem 😆😉
Len tak, ze ci ma chlap pocit, ze sa v zivote este nenapracujes dost.
@drahomirrra moja reč😊
S velkou radostou by som toto uvitala rano sa vypratala z domu prisla po praci vylozila si nohy a caklala ze ma bude obskakovat lebo ved ja som unavena z prace, ze bude navarene upratane pozehlene poprane a dieta spokojne presne ako zo robi kopec chlapov co si myslia ze zena si doma iba vala sunky a oni ju musia zivit... A vies co?? Dala by som mu to riadne vyzrat nie ze po tyzdni sa ty vratis na rodicak a on ti zasa bude vyhadzovat na oci ako ta musi zivit... Neviem aka si povaha ale byt na tvojom mieste ak by mi chlap toto povedal tak by rychlo zistil ako si tie sunky cele dni doma valas...
kolko to mas bokom? na pol roka by ti z toho splatky hypo nevysli? a keby si das potom na pol roka pozastavit splatku hypoteky, jeho das na sud ohladne vyzivneho(pri takom plate by ti mohlo vist celkom dobre) a potom sa vratis do prace a dieta do jasli? a chlap nech si robi so svojim zivotom co chce...
Je to debil, to je fakt. Ale treba si s nim vydiskutovat, ze o co mu vlastne ide a ako si to cele predstavuje. Ze ci mu ide o prilepsenie tvojim platom a ze praca bude vase volno a v case vasho volna sa kazdy z vas bude starat rovnakym dielom o dieta a doˇace povinnosti? (Kedze aj on bude pracovat, kym budes ty v robote, on obstara dieta a doˇacnost a ked dojdes domov, ty budes obstaravat a on bude pracovat) takto by to bolo uplne fer, ale ja nevidim dovod, pokial nezivorite, aby ste si takto podkurili.
@kulumulu123 lenže ja pracujem na 12h zmeny v nemocnici.. s malym sa veľmi malo uvidim :(
a kto ti bude dieta davat do skolky/jasli a vyzdvihovat ho odtial ked sa raz vratis do prace?
Autorka: ak mu ide o peniaze, vezmi kalkulačku do ruky a rátajte spolu: aktuálne platí za bývanie 670€ a to je čo sa týka spoločných veci všetko, správne?
Ak by ste šli od seba, tak by musel do podnájmu, dajme tomu 400€ (je to reálna suma? Ak nie, doplň reálnu sumu), výživné na dieťa, popravde neviem, ale ženy píšu že 150€, keďže on dobre zarába, tak dajme tomu. Dieťa má rok, teda Ty ako matka máš nárok na "výživné" či ako sa to volá. Dajme tomu, že by vyšlo 100€. Spolu 400+150+100=650€. Toľko by ho vyšlo, ak by ste šli od seba. Plus nebude mať doma ani full servis, plus bude mať dieťa na starostli každý druhý víkend. Spýtaj sa ho, či mu to stojí za to robiť "drahoty" pre 20€?
Veď Ty sa mu staráš o dieťa prakticky za vlastné, tak čo jeho do toho, či máš/nemáš dosť peňazí...zo svojich Ti dať nedá tak či tak.
Popravde keď by ste šli od seba, možno by si sa mala finančne lepšie ako teraz, stačí že by niektorú z tých súm schválili vyššiu ako som odhadla.
@chillibubble po oficiálnom návrate budem pracovať na 8. Ak sa vrátim skôr jeidne na 12 a až po 3r na 8

@vanilka83 a tento tvoj výlevy je o com? To ze to podľa teba nie je rodina je tvoj názor. Mnoho nezosobasenych párov tvoria 100x krajšiu rodinu ako manželský pár kde pan manžel celé roky podvádza, pije, bije a pod.
Toto mi príde také prízemné, ....
Ako co by sa tým zmenilo? Ze pan by bol , pan manžel idiot"? A teraz je to len pan idiot ?
Dieťa spája viac ako nejaký papier. Tiež hypotéka zavazuje viac ako nejaký papier...
Absolútne kraviny tu niektoré riešite.