icon

Priateľ nechce živiť rodinu počas mojej rodičovskej

8. okt 2023

Ahojte, som roka doma so synom a priateľ ma posiela do prace už “ma nechce zivit”. On pracuje na 100% HO a vraj popri práci sa dokaze venovat na 100% dietatu. Mne je z toho strasne smutno. Ako by ste sa zachovali? O jasliach nechce pocut, že bude doma on s nim a ani z prace si nechce vziat voľno. (Pracuje tak že ma deadline do kedy ma odovzdat projekty povedal že cez vikendy bude pracovať keď ja budem doma)….

sasa1310
8. okt 2023

@viestta áno, riešim len tento konkrétny prípad. Načo komentuješ a označuješ ma od samého začiatku a začínaš riešiť iné prípady?

autor
8. okt 2023

@mandarinka555 mám železnú rezervu (tj jeden rok z čoho budem platiť hypoteku) keby sa mi naozaj niečo vazne stalo. Inak mám stálu veľmi dobre zaplatenú pracu. Preto sa na návrat “netesim” lebo som si vzdy chcela užiť materstvo kym je dieta maličké a potrebuje ma. Nedokazem sa zmieriť s tým, že mi to nie je dopriate. Som z toho smutna, že sa nemozem spolahnut na otca môjho dietata. Pritom jedine čo robí, je že fakt financuje bývanie a občas niečo nakúpi. Pre syna kúpil kocik. Inak všetko je na mne.

autor
8. okt 2023

@mandarinka555 stravu, drogeriu, potreby pre syna uplne všetko financujem ja. Takze ma ani nezivi, tiež musí niekde byvat ak v 35ke nechce byvat v detskej izbe.

sasa1310
8. okt 2023

@akiana je povinný živiť dieťa to máš pravdu. Akonáhle ostáva on doma s dieťaťom, už nie je povinný živiť aj ju, keďže môže ísť matka plnohodnotne do práce. Či ty by si bola v poriadku s tým, že by si bola doma na HO, starala by si sa o dieťa a živila by si ešte aj priateľa?

liv1
8. okt 2023

Nechaj ho tyzden doma sameho s malym do 17:30. Potom sa uvidi. Alebo lepsie na dva tyzdne😁. To ozaj nejde ist do prace “to vyskusat”, to je blbost. Proste odid z domu niekam na tu dobu. Pochopi. Alebo
Dohodni sa s nim ze pojdes o rok napr a na pol uvazok. Alebo hned ale na pol uvazok. Ved nech sa stara, sam pochopi. Aby potom ale z dietata nebol nervak, lebo chlap na neho popri pocitaci nebude mat cas a bude sediet pred telkou hodiny.
A nabuduce si dieta urob s manzelom, nie s frajerom

sasa1310
8. okt 2023

no tak to budeš mať o to ľahšie, vyplonkuj ho k rodičom, a požiadaj o výživné na dieťa a budeš doma s dieťaťom a bude ti platiť na dieťa. Nechápem čo potom riešiš.

grof_monte_christo
8. okt 2023

@sasa1310 Len v tomto prípade je úplne jasné, že jemu nejde o postaranie sa o dieťa, ale o vytrestanie partnerky, aby si nemohla užiť s dieťaťom 3 roky materskej.

viestta
8. okt 2023

@sasa1310 lebo siris blud. Chcela som sa tomu vyhnut, ale neda sa inac. Kazdy chlap, ktori prehlasi, ze zivi matku svojich deti, ktora nema prijem lebo sa stara o jeho deti je prinajmensom chrapun. A kazda, zena, ktora mu tieto reci akceptuje je prinajmensom dina, ked nechcem pouzit rovno nejaky expresivny vyraz.
A ty furt omielas, ze on nie je povinny ju zivit. Nie on ju nezivi a ani zivit nebude, ci ostane ona na rodicaku, ci nie.

akiana
8. okt 2023

@sasa1310 Autorka pise, ze on tvrdi, ze sa dokaze o dieta postarat aj z HO, realne to ale nerobi. Pise, ze sa to ani neda, kedze dieta je velmi zive a narocne. On to pouziva len ako hypoteticku situaciu a argument, ale ani to neskusil. Proste klasika, matka sa stara o decko a predpokladam ze aj o domacnost, a lakomy debil ju posiela este aj robit na plny uvazok pri malom babatku. Iba ma udivuje, ze toto nemali vyriesene pred prichodom dietata.

tykat
8. okt 2023

Chod do toho, a uvidis. Ja mam kolegov programatorov ktori boli na RD s dietatom a aj pracovali (vecer, cez vikendy, aj popri decku). Najcastejsie bol model ze zena vsetko nachystala, isla rano do prace a poobede ked prisla sa vystriedali s muzom a on isiel.pracovat.

sasa1310
8. okt 2023

@viestta nešírim bludy. Ty prekrúcaš iné prípady. Ona je plnohodnotná samostatná žena, ktorá sa môže hocikedy vrátiť do práce, ktorú naozaj živiť nemusí. to, že ty si myslíš niečo iné, ma nezaujíma a už ma neoznačuj s tvojimi komentármi od veci.

ahhola
8. okt 2023

O co mu vlastne ide? Ty na vás minies tých 430 a on platí byt, nech 500.ked začneš zasa brat 1500 stane sa co?

autor
8. okt 2023

@akiana dieta prišlo necakane, nebolo planovane.. keď sme sa aj bavili počas tehotenstva o tom vzdy sme sa extremne pohadali. A to sme spolu 6 rokov

autor
8. okt 2023

@ahhola nerozumiem uplne otazke

akiana
8. okt 2023

Fuha, nezavidim. Este pises, ze vam nechce kupit byt a zabezpecit vas, lebo “nechce patrit statu”, napriek tomu, ze na to ma. Nechapem toto zmyslanie fakt. Ako moze niekto tak lipnut na penizoch, ze ani neriesi, ci bude jeho dieta mat kde byvat. Ked vam zrusia tento najom tak co? Viete ake je tazke, dostat najom s malym babom, hlavne ze on moze ist k rodicom. Co bude s vami ma u riti. Kolko ma rokov tento exemplar prosim ta?

taminka1986
8. okt 2023

No to je vazne chuj,nehnevaj sa na mna. Matke jeho dietata toto povie a neni mu to ani trosku blbe?! Nakopat do guli a vystahovat ho.

autor
8. okt 2023

@akiana nie sme v najme, ja mám svoj byt na hypo a v ňom byvame

ahhola
8. okt 2023

Chce, aby si mala viac peňazí, aby ti mohol dávať menej😃áno, neviem to sformulovať, lebo chlapi v našej rodine vždy v deň výplaty robili "stojky" a nerozumiem týmto modernostiam. (Nedoprajem matke môjho syna tráviť s nim čas, keď ona o to stojí a výstave ju do robozy▪️

petronelag
8. okt 2023

@tykat Aj ja som poznala takého, ale on sa staral popri HO, keď bolo dieťa choré, hlavne dlhšie, aby ona veľa nemeškala v práci (to bolo už 4-ročné dieťa), s ročným je to náročnejšie, keby malo už aspoň 2 roky, tak to by ešte bolo prijateľnejšie.
Niečo v tomto vzťahu nie je v poriadku, ja by som mu asi povedala, že ma neživí ani teraz a skôr ako od 2 ročného dieťaťa by som nikde nešla do práce.

akiana
8. okt 2023

Aha, takze on byva v TVOJOM byte, ale teba “nebude zivit”. Keby si ty povedala to iste, moze si zbalit svoje tri svestky a ist k mamicke.

sasa1310
8. okt 2023

pozri, máš obrovskú výhodu. Byt je len tvoj. Finančnú rezervu na rok máš. Požiadaj o výživné na syna a ži z toho a buď s dieťaťom doma. A potom sa vrátiš do práce, byt máš, škôlku budeš mať z čoho platiť, sama píšeš, že zarábaš fajn.

ahhola
8. okt 2023

@ahhola... vyštvem...

anjelicek26
8. okt 2023

On to vidi, ze si doma a nerobis "nic", co by nemohol robit "lavou zadnou popri praci" aj on... plati tvoju hypoteku, vsetku reziu, on pracuje a ty sa mojkas s malym pol dna, tak to vidi on...

Nuz zmyslanie zvlastne ale bez toho, aby si tu svoju teoriu "vsetko zvladnem sam" nevyskusal to nepojde...

Stale lepsie doma s ockom ako v jasliach, teda aspon kvoli chorobnosti... vyskusaj a uvidis... ze si si to planovala inak, je jasne, ale toto pojde s tym zmyslanim do kytek v dohladnej dobe aj tak.

lentilka
8. okt 2023

Ak by som to dala, zostala by som s dieťaťom doma do jeho 3 rokov. Chlap, čo robí HO mimo domu u rodičov - akým spôsobom by sa asi tak vedel plnohodnotne, láskyplne a trpezlivo postarať o dieťa... a to ešte nehovorím, že by k tomu chcel aj pracovať. Znie mi to až smiešne... A nie, dieťa by som mu nedala do starostlivosti ani na skúšku - nie je to hračka, nech sa "pánko naučí". Je to malý živý človek, dieťatko, nie pokusný králik. Takže autorke - ak to (finančne) zvládate, ostaňte s dieťatkom ešte doma, venujte mu lásku, potrebuje to. Pracovať už budete do konca života, dieťa je maličké len raz, formujete jeho osobnosť, poskytujete mu pocit bezpečia - vráti sa vám to.

tykat
8. okt 2023

@anjelicek26 ja tipujem ze do 2 mesiacov bude z prace naspat doma ked si muz zisti co to znamena starat sa o male dieta.

anjelicek26
8. okt 2023

@tykat docasne si kludne mesiac-dva najst nejaku brigadu iba a uvidi, ako to budu zvladat... len ak to budu plnohodnotne zvladat, spat do full time prace... nech nerobi zamestnavatelovi hore-dole

ahhola
8. okt 2023

20.41. to píšeš veľmi smutnú vec, ten chlap nevidí v dieťati svoju krv, pokračovateľ rodu, synacka tatkovho, ale spotrebič peňazí.
Asi si veľmi nepoznala jeho rodinu, skrblíkov.
Presne ako ten chlap, 100 000 poslal vojacke v Afgosi...

simca06022011
8. okt 2023

Zvláštny chlap. Bývanie ms problém platiť, vlastne nechce. Nechce sa viazať... zrazu máš ísť so prace a on sa bude starať o dieťa počas prace :D no jasne. Nebude jemu skôr.prekazat zr nemá doma klidek od teba počas dňa? :D ja by som sa držala.toho co.st3 sa dohodli. Jemu povedala ze chceš byt a dieťaťom ty. A viac nediskutovala. Ak sa nepáči poslala by som priateľa s divný mi názormi do teplých krajín a riešila výživné...

eliska13
8. okt 2023

Po 6 r, že sa vykľuje z chlapa také hovado musí byť šok.Nikto ti nebude dávať nôž na krk dokedy budeš s dieťaťom doma.Spravila by som jedno nech sa páči odsťahuj sa od nás, vytrieskas z neho výživné, rezervu na hypo máš.Ak bude treba vrátiš sa do práce skôr budeš mať plat plus príspevok na súkromnú škôlku.Rozmyslam, že o čo mu vlastne ide, lebo plat na financovanie domácnosti má.
Je to podivin, ktorý má dobrý plat a musí bývať u priateľky, lebo sa nechce viazať na jedno miesto?
Nech sa páči zmení ho veľmi rychlo.Toto je koniec vášho vzťahu.Takze ty budeš pracovať cez týždeň a cez víkend s ním nemôžeš rátať, lebo bude pracovať dobre si to vymyslel.
Ako prišlo k tejto hádke čo mu vadí?
@anjelicek26 ak by býval v podnájme platil by tiež za bývanie jedine, že by sa vrátil do mama hotelu

autor
8. okt 2023

@lentilka nezvládnem to sama finančne. 670€ mám náklady na bývanie a dostávam 430€. Ak mi aj on dá vyzivne, neuziahnem to. Takze aj keby som s ním nebola, sla by som spat do práce a dieta do jaslí ale aspoň by ma to nebolelo tak, ako ma to boli, resp mi to je luto teraz