Priateľ nemá peniaze na dovolenku a ja som sa tešila k moru. Rozhodla som sa ísť s kamarátkou a on mi vynadal
Ahojte baby, chcem sa spýtať na váš názor. Mám priateľa, sme spolu pár mesiacov. Nemá peniaze na letnú dovolenku, avšak ja chcem niekam ísť, makám celý rok a teším sa k moru... Povedala som mu, že idem s kamarátkou, keď teda on nemôže. Nato mi vynadal, že sa so mnou rozíde, ak pôjdem bez neho a vraj takto sa frajerka nespráva a že som zlý človek... Vážne si toto zaslúžim počúvať? Mám nejaký životný štandard, milujem cestovanie a nemyslím si, že ja som povinná doma pri ňom šúchať nohami...Ako by ste to riešili vy?
@zoro9836 tak by to malo byt. Ale vidis, ze sa nevedia dohodnut. Ona chce jedno a on druhe. Mali by si sadnut a porozpravat sa o tom. Necitala som celu diskusiu, tak neviem ci nieco vyriesili, ale ten rozhovor by mohol pomoct. Vyhrazkami sa nic nevyriesi a nikam sa s tym nedostanu. Jedine tak k rozchodu.
@zoro9836 a u nich to ocividne nefunguje, ale tak do ich vztahu nevidime. A autorka urcite sem nenapise vsetko, tak musime vychadzat len z toho, co napisala. Mozno to nie je az take zle medzi nimi ako to vyzera 🤷♀️ Tam by mozno pomohla, len ta komunikacia. Len ci to chcu obaja..
@zoro9836 áno vo vzťahu sa robia kompromisy, ale zase odtiaľ - potiaľ. Keď mi niekto vynadá, že som "zlý človek" a začne sa vyhrážať rozchodom, tak tu moje kompromisy končia. Nehodia sa k sebe, rozchod je jediná rozumná vec.
Nechápem prečo jej nechce dopriať vytúženú dovolenku pri mori, keď ju ľúbi....ibaže by ju neľúbil.
Neviem čo také mohla ona spraviť, aby mohol ísť aj on? Zaplatiť mu? To je otázka, či na to má, keď šetrila celý rok. Predpokladám, že kamoška si platí sama. I keby na to mala, nepríde Ti to ako trochu drahý "darček" hneď na začiatku vzťahu?
Mne keby brat povedal, že ide zaplatiť svojej pármesačnej známosti dovolenku pri mori, lebo ona na to nemá, tak by som sa ho narovinu spýtala, že čo to za zlatokopku si našiel. Ak by sme to obrátili opačne.
Požičať si mohol, to je jasné. Či je to rozumné, to je druhá vec. Mala mu ona navrhnúť nech si ide požičať na dovolenku? Teoreticky....ja osobne by som nikomu neradila pôžičku kvôli dovolenke a ani by som relatívne čerstvú známosť nepresviedčala na akékoľvek finančné kroky...to je jeho vec.
@zoro9836 to si ako pekne napísal: "Ak urobím svoju ženu šťastnou tak urobí šťastného a j ona mňa". Lenže on nemá záujem urobiť autorku šťastnou, aby išla na dovolenku, keď po nej tak túži.
@zoro9836 autorka píše pármesačný vzťah, nie polročný. A áno, ide o začínajúci vzťah, ten druhý je ľahko nahraditeľný. Veď sa len spoznávajú. Proste sa k sebe nehodia. Nič viac, nič menej.
Máš tu 2 skupiny ľudí, 1 skupina nepôjde bez svojho aktuálneho priateľa/manžela/známosti nikam a ani jeho/ju nepustí a 2. skupina s tým problém nemá. Ona je z druhej skupiny, on z prvej. Nehodia sa k sebe. Dobre že na to prišli tak skoro. Treba hľadať iného/inú.
Ale vyhrážky a nadávky do zlých ľudí sú už "iná liga". To už svedčí o charaktere.
To je až k smiechu, čo sa tu rieši. Vyprahlí, sebeckí ľudia, dokonca svine. Haló! Ide o týždňovú dovolenku? To ten chlap nevydrží bez frajerky? On bude chuďatko doma strácať, lebo ona bezcitne mrcha si zarobila na dovolenku a chce si ju užiť?
Na ďakujem pekne za taký vzťah, kde chlap je chudáčik ukrivdený, lebo on nemôže alebo nechce ísť na dovolenku. Tony nebol normálny vzťah ani po 20 rokoch manželstva a nie to ešte na začiatku vzťahu.
@ropucha6 Neodpovie 😅🤷♀️ Za mňa keby založím diskusiu, ix ľudí mi komentuje, snaží sa mi pomôcť alebo len poskytnúť názor na vec, dám si tu námahu napísať sem tam príspevok.
a nemozes mu ju zaplatit? samozrejme ty vies co to je za cloveka ci je schopny ti to vratit alebo zasa nabuduce zaplati on..alebo zaplati nieco ine.. cudujem sa ze som tu podobny nazor nenasiel este, vsetci ti len radia chod na dovolenku sama, ja idem s frajerou na dovolenku co som sam navrhol platim aj za nu a kedze neni kravicka co by sa nechala vydrziavat tak mi povedala ze to urcite nenechame len tak tu sumu a ja kedze nemam nejak specialne nudzu o peniaze som jej navrhol ze sak tam budeme musiet nieco aj jest tak ze moze zaplatit za jedlo tam.. vsak da sa vzdy volako
@hayabusa1337 a kolko si ty s frajerkou?ona pise par mesiacov.. to je co?2,3,4??? Ako sorry a platiť mu hned dovolenku?tu nejde o 100€ . Mne len tak peniaze z neba nepadaju a ani by som nechcela aby taku ciastku hned platil za mna... a to nemaju zavazky, tak neviem..jedine zeby mal hypo, leasing a k tomu peniaze preflakal.ze nevie odlozit bokom par mesiacov.
@hayabusa1337 a este na nu takto manipulatorsky vyskoci, ze je zly clovek... wtf?🤨
@hayabusa1337 ved oni su spolu len par mesiacov. Nevidim dovod, aby za neho zaplatila. A este za tu jeho reakciu uz vobec nie. Ine je, ( ak prizmurim oci ) ked spolu zijete uz dlhsi cas ( rok, 2, 3... ) a viac menej viete co mozte od toho druheho ocakavat, ale takto .. a ako pise @zdenkastanka tu sa nejedna o 1-2 dnovy vylet za par desiatok €.
@zdenkastanka ja som s frajerkou 2 mesiace ale nemam s tym problem(kazdy musi vediet kolko moze minut a ako velmi potrebuje peniaze) a samozrejme s tym suhlasim ze na nu nezmyselne vybehol - s takym clovekom by som urcite nebol.
@hayabusa1337 Ty nemáš o peniaze núdzu ... autorka si na dovolenku šetrí celý rok, myslíš že má teraz "len tak" 2x toľko na dovolenku, lebo jej čerstvá známosť chce ísť tiež?
@bessie12 dovod aby si za niekoho platila kto zrovna nema peniaze je ten ze si mozete tu dovolenku uzit dvaja ked si na nom zalezi 🙂 samozrejme ja toho ccloveka nepoznam ako som pisal takze mne je tazko hodnotit ci ten clovek nema peniaze iba teraz kvoli niecomu alebo skratka je zo socialne slabsej vrstvy. no polozme si otazku ona ma peniaze on nie a teraz co ona bude chodit na dovolenky sama a on bude doma ked budu spolu dlhsie? :D
@zltalienka ale vsak ja tiez nie som milionar aj ja si setrim ale verim ze sa vedia nejak dohodnut ale to ako na nu vybehol nebolo v poriadku( trosku cholerik :D)
@hayabusa1337 tak urcite by som neplatila dovolenku cloveku, s ktorym som len par mesiacov. Ako pisem vyssie v prispevku. Ine je, ked zijete spolu dlhsi cas. Keby sa aspon dohodli, ze ona zaplati dovolenku a on bude platit na dovolenke, tak to je v poriadku. Ale nic take nepovedal. Len sa odul ako male decko, ktore nedostalo hracku ake chcelo a este na nu vybehol.
@hayabusa1337 asi máš pravdu, pánko asi očakával, že autorka mu zaplatí dovolenku. Však keď je pri peniazoch a on nie. A keď mu došlo, že buď autorka nie je až tak pri peniazoch alebo nie je až tak "oslepená" jeho úžasnou dokonalosťou, tak ukázal svoju pravú tvár (nadávky a vyhrážky)
@zltalienka moze to byt alebo ten clovek jr majetnicky co musi byt nalepeny na partnerovi nonstop a neda mu dychat a snazi sa takymito lacnymi trikmi manipulovat ,
@hayabusa1337 každopádne je fajn, že sa tak skoro vyfarbil a autorka si môže hľadať lepšieho.
Naozaj nevidím dôvod prečo by mu mala platiť dovolenku, keď to ona tak necíti ... dar nemá byť vynútený, ale dobrovoľný.
@hayabusa1337 no tak vidíš... a inak o tej dovolenke tiez isto nevedel tyzden dozadu .. mohol teda nejaku sumu nasetrit , predpokladám (neviem ake ma prijmy a výdavky ).
Nechcem byť zlá, ale mám pocit že niektoré ženy tu majú pocit, že “dovolenka” aka predĺžený víkend pri bazéne je to isté ako dovolenka pri mori 😃 niekto potrebuje k moru aj každý rok 🤷♀️ Fakt to nejaký predĺžený víkend na Slovensku nenahradí…
@misinka0611 hej, skoda, toto bola celkom zaujimava tema