icon

Priateľ nenavrhol spoločne bývanie a ja sa chcem pohnúť ďalej

luca1355
4. dec 2021

Ahojte. Chcela by som sa poradiť, poznať názor ostatných. Mam priateľa staršieho ma cez 40rokov, sme spolu 7 mesiacov ale uz dlhšie sme boli v kontakte. Vravel ze si vie predstaviť budúcnosť somnou. Rozišla som sa kvôli nemu s priateľom a momentálne budem bývať sama. Priateľ býva s rodičmi. Cakala som ze navrhne že by sme mohli skúsiť bývať spolu, vie ze to nebudem mat ľahké a tiež som si myslela ze sa bude chcieť uz osamostatniť v takom veku. Neviem ci mu to mam navrhnúť ja ale nechcem na neho tlačiť. Co by ste urobili vy? Ja si myslím ze mu je tam dobre a momentálne sa nechce sťahovať, ale vie ze túžim po rodine a deťoch a on tiež a načo čakať. Momentálne sa aj menej vidíme a stretávať sa ako pubertiaci ma nebaví uz, tiež som u neho doma ešte nebola. Je to cele také ze nechcem ho odplasit ale chcem sa pohnúť ďalej.

Strana
z3
ella_price
4. dec 2021

@marysa21 Veď to je zas druhá vec, to nehovorím 😆😆

daniela1911
4. dec 2021

Možno napíšem blbosť.. ale podľa môjho názoru, partnera spoznáte až keď začnete spolu bývať, samostatne bývať, nie v izbe alebo na poschodí u rodičov. V tom prípade 7 mes spoločného bývania, nie je tak málo. S randením sa nedá porovnať.

luca1355
autor
4. dec 2021

Nepýtala som sa ho prečo stále býva u rodičov, nie sú i mobilní, ale pomáha im stará sa...uvidíme co mi povie a nemyslím ze to je skoro ved nechcem uplne že hneď svadbu, dieťa... Ani hypotéku..

0silvia0
4. dec 2021

@ella_price ale ved kazdy to ma inak a treba to respektovat. Nie kazdy sa potrebuje osamostatnovat a nie kazdy je na vztahy a na potomkov. Niekomu vyhovuje jednoduchy neambiciozny nesamostatny zivot typu tapakovci s rodicmi. Tak taky sa do spolocneho byvania hrnut nebude. Treba si hladat kompatibilnych partnerov a nestracat cas tam, kde to neladi...

elinosar
4. dec 2021

uz ze ma 40 a zije u rodicov je podozrive. A este si kvoli tomu rozbijat predchadzajuci vztah? Maminkovskeho 40tnika neprajem nikomu

janickacrazy
4. dec 2021

@luca1355 daj vedieť, ako si dopadla, ja mám kamošku, čo si našla muža 32-rocneho, býval u rodičov a krachol mu kvôli tomu vzťah, lebo rodičia majú obrovský dom, otec zomrel a mama by to tam sama neuplatila, odísť samozrejme nechcela, tak kamoška sa tam presťahovala časom, majú samostatné poschodie, jej muž vôbec nie je mamičkin maznáčik, veľmi dobrý chlap

mironka
4. dec 2021

@ella_price no,pokial sa rozisla s Charliem kvoli Alanovi...tak neviem,no 😕😏

karolinakr
4. dec 2021

ake tlačenie? Tomu už pred rokmi ušiel vlak a takymto tempom ho nikdy nedobehne...Inak má čas 18 ročný a inak 40 ik

karolinakr
4. dec 2021

Hlavne komenty odporučam prečítať, človek sa zasmeje

karolinakr
4. dec 2021

Tak ano poznam takeho krasavca, čo sa ženil v 40ke, žiadna pre neho nebola dost dobra, teraz je ženaty ma 2 deti...Tak zisti, či si o tebe mysli, že si ta prava, možno presunie zadnicu z detskej do spoločneho byvania s tebou

denithestrange1993
5. dec 2021

Moj nazor asi odlisny od vacsiny (necakane😁). Su ludia,ktori sa zenia v 20tke a v 40tke zistia,ze neee tato zena mi vobec nevyhovuje,bola to mladicka nerozvaznost. Potom su taki co otalajuuu,ze henta je moc inteligentna,henta moc skareda...a v 40tke zistia ze aha ani ja nesom dokonali. Oba typy ludia co v 40tke ziju u rodicov. Moj nazor je asi taky,ze pre nieco s nim si a asi ani ty nie si dokonala, tak sa vase cesty spojili. Ked sa lubite a mate vela spolocneho o to viac. Skus sa s nim porozpravat otvorene ako si predstavuje dalej vas vztah a ked sa bude vyhovarat rozchod. Mozno to chce len 1vetu,1ultimatum. Drzim palce 😊

denithestrange1993
5. dec 2021

@ivkazba poznam ludi co v 40tke byvaju z rodicmi, lebo neznesu samotu. Lepsie im je s mamou,ocom,surodencami ako samemu. Prides domov z prace a zrazu to ticho. Ja tiez neznasam dlhodobu samotu,sama som nikdy nebyvala. Nemyslim si o sebe,ze som neschopacka,skratka mam rada sa starat o niekoho,zdielat spolocny priestor,rozpravat sa po veceroch. Dalsia vec peniaze a drahe najmy...

magnetk
5. dec 2021

40. ročný a u rodičoch ? Tak je asi zvyknutý na mama hotel.

luca1355
autor
5. dec 2021

Nie je to mamahotel, to viem ze sa stará aj on o nich.. Vie moje obavy a aj to ze to teraz nebudem mat ľahké, aj po finančnej stránke, nič od neho v tomto smere neočakávam stále vraví ze ja to zvládnem a som šikovná a je somnou.. Ale ako je somnou keď sa nič nezmení a vyjadril sa štýlom že sa budeme stretávať ako doteraz. Keď sa vždy vráti domov

alexandra2468
5. dec 2021

@luca1355 je to mama hotel, len si to nechces pripustit.

Moj teraz uz manzel, mal 36, ked sme sa spoznali. Tiez sa stara/l o rodicov. Ale byval sam, vzdy prisiel, ked nieco potrebovali a zaroven sme tam chodili cez vikend im robit spolocnost, alebo im pomoct, ked trebalo.
Ale v takom veku uz muz nema preco byvat s rodicmi, pokial nie su total imobilni a neschopni sa o seba starat. Musi taky muz zit sam a starat sa o seba sam, aby si vedel vazit, ked sa o neho budes starat ty.

Predstav si, aky musi byt zvyknuty na to, ze ma pravidelne navarene, vyprate po praci. Je urcite velmi pohodlny a preto ho ani nenapadne, ze teraz ked to budes mat tazke financne, tak by ste mohli ist byvat spolu. Ved po 7m chodenia a vo vasom veku to nie je vobec skoro.

ivkazba
5. dec 2021

@luca1355 píšeš, že "vyjadril sa štýlom že sa budeme stretávať ako doteraz. Keď sa vždy vráti domov."
Čiže príde k tebe, pozriete si telku, najete sa, zasexuje si a pôjde domov k rodičom. Vážne? Čo potrebuješ k tomu, aby si sa prebrala?

ivkazba
5. dec 2021

@denithestrange1993 je v poriadku nechcieť byť sám, chcieť sa o niekoho starať. Ale nie je v poriadku, ak spolu chodia 7 mesiacov, ona si kúpi byt a on sa vyjadrí, že stretávať sa budú ako doteraz, čiže príde k nej na návštevu ale spať pôjde k rodičom. 40 ročný muž má chcieť spať vedľa partnerky, nie vedľa rodičovskej spálne.

luca1355
autor
5. dec 2021

@ivkazba takto to urcite nechcem, že príde odíde a som zvedava ci sa bude aj realizovať a chcieť mi pomôcť s niečím... Zajtra sa s ním porozprávam ako to vidí...

kamatopo
5. dec 2021

@luca1355,, mamahotel ,, to som zažila. Po roku nebol ani náznak niečo meniť. Tak som zmenila ja. V 35 už nie je na čo čakať. To naozaj bol tvoj bývali horšia voľba ako tento tu?

luca1355
autor
5. dec 2021

@kamatopo tak pre niečo to bolo ten rozchod, neviem ci horšia to nie.. nedá sa to takto povedať a to už je vlastne asi aj jedno...

kamatopo
5. dec 2021

@luca1355 tak napísala si že skrz tento nový vzťah si nechala priateľa, tak ja len toľko k tomu či to stálo za to

sasa1310
5. dec 2021

@luca1355 zbytkovy tovar, ktorého nikto nechcel. Ja sa ti divím, že ešte riešiš vôbec či s takým ostať. Ste spolu 7 mesiacov a ešte si u neho nebola. Toto nechápem a nikdy nepochopím. To ťa zobere k sebe, keď bude mať 50 a svadba bude v 60ke?

denithestrange1993
5. dec 2021

@ivkazba hej no je to podozrive to uznavam

luca1355
autor
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
6. dec 2021

@luca1355 sa čuduješ prečo nie je ženatý? Nemyslíš vážne

0silvia0
6. dec 2021

@luca1355 boze v dnesnej dobe nezavaznych vztahov, druhych, tretich partnerstiev a pozliepanych rodin sa cudujes ze nie je zenaty? No ja sa teda necudujem, preco by sa kazdy mal zenit? Co sme v roku 1970?🤷‍♀️

charlotte911
30. dec 2022

no ak žije 40tnik s rodičmi, ako starý mládenec, tak návyky mamičkovské bude žiadať u teba, starého capa už zmene nenaučiš, ak je rozvedený a pri rodičoch dočasne, zistila by som si dôvod rozvodu, lebo ako to býva mrcha bola predsa manželka, alebo ťa klame, spolu ste vyše pol roka, ale s rodičmi ťa ešte nezoznámil, teda nebola si ešte u nich, divné na vás oboch kolko rokov máte, nuž preveruj či ti vraví pravdu, nechcem hovoriť,ze u teba to je ako u mojej známej, chlap jej tvrdil, že byva s rodičmi, ona ku nim nechodila, len on ku nej do postele ako sa vraví, ked ho videla v meste s nejakou ženou ktorá tlačila kočík s dieťaťom, povedal, ze to bola sestra, domov ju nevolal pre hašterivost rodičov....a nakoniec sa z neho vyklul ženáč s 2 deckami, ktorý nežil s rodičmi ale s manželkou takže pozor na takých starších klamárov

Strana
z3