Priateľ nosí drahé veci a ja chodím v lacných topánkach a oblečení
Necítili by ste sa zvláštne keby váš priateľ nosí drahé veci,chodí v drahom aute… a vy ste v 20€ topankách a obyčajnom oblečení,bez auta,…?
Čaro MK sa nezaprie ...normálne ste si tu viaceré vymysleli vlastnú tému ..tak ako vlastne vždy. Autorka statusu položila jednoduchú otázku , na ktorú väčšina z vás ani neodpovedala , len štandardne vyrýva .
A k otázke , asi áno , asi by mi v hlave vrtal malý červík . Minimálne na tom oblečení by som sa snažila o zmenu
@alickapusinka ale prosim ta. A jej to ma kupovat aby sa slecna citila ok?
No mňa by to tak nasralo, že by som schytala lacnú kabelku a išla si kúpiť topánky aspoň za 26€ 😁
ďakujem každej žienke ktorá nemala potreba nejakého “urážania” a vyjadrila sa k téme 🙂 nepotrebujem aby mi ktokoľvek niečo kupoval,niesom zlatokopka,keby chcem kúpim si sama,akurát som v tomto nastavená inak než partner…nikdy mi nepovedal nič na moje oblečenie,lubi ma,len ma zaujimal váš nazor,či by ste sa necítili “menejcenne” a pod,este raz dakujem každému kto sa vyjadril slušne a k téme 😊
urcite by som sa necitila menejcenne, pokym mas normlane slusne oblecenie, tak nie je preco.. nie kazdy je trubiroh ktory hlada znacky na veciach.. :D v zivote by ma nenapadlo utekat si kupovat kabelky a saty za tisice, aby som vyzerala ako partner alebo sa hodila k "znacke" auta. prave preto podla mna mame dostatok, ze nevyhadzujeme za hluposti. Oblecenie ja riesim par kusov kvalitnejsich a nosim to kym sa to nerozpadne :DD
Podla mna je dolezite, ci mas to oblecenie ciste, neobnosene, zachovale a ci Ti pasuje, nie to, ci je to znackove alebo neznackove. Toto vobec nie je dolezite. Obliekat sa draho neznamena zaroven obliekat sa vkusne. Ja sa tiez neobliekam extra zdraho, kupujem si beznu konfekciu a necitim sa menejcenna nikde a pri nikom. Moj zahranicny sef napriklad nosi na mieru site obleky, kosele, topanky,hodinky Rolex alebo Breitling a vobec sa necitim pri nom menejcenne, ked nieco riesime.
Oblecenie by ma nezaujimalo.
A auto podla toho ako dlho ste spolu, ci spolu zijete planujete deti, v akej ste lokalite.
Podla toho by som preferovala dve lacne auta a asi by som mu to aj povedala 😅. Prislo by mi divne, ze ty mas chodit busom a on v mercedese.
Ak ste spolu kratko tak by mi to bolo jedno.
Osobnu skusenost ale nemam, ja som mala vlastne auto od vš.
Cítila, ani nie za to auto ake ze nosi nejake tenisky a saty na ktore ja nemam peniaze a vobec ak ste spolu dlhsie mohol by Ti kupit
Nie, prečo? Aj lacné veci môžu byť pekne a zaujímavé, často veci napríklad zo second handu sú oveľa krajšie a kvalitnejšie ako drahé značkové z butiku.. A auto pre mňa je podstatne to, čo ma 4 kolesá a jazdí.
No a? Mne je uplne jedno, kto v com chodi. A kazdemu normalnemu dospelemu cloveku tiez. Svokra bola s muzom 30 rokov, on topanky za 300€, tricka za 100, bundy ani nevravim..ona topanky za 10, saty to iste. Ona nevidi zmysel kupovat drahe oblecenie a to by si ho mohla bez problemov dovolit.
Ja mám napr. Kamosku ktorá je veľmi krásna baba má výbornú postavu a vyzerá brutálne aj vo vreci. Je skromná nakupuje vždy len v sekacoch ale vie to tak zladiť všetko že vyzerá luxusne akoze vážne. A keď som pracovala v jednom drahom obchode značkovom chodili k nám nakupovať manželky podnikateľov často dochádzali k nám aj z ďaleka, chodievali aj známe osobnosti. Veľmi veľa z tých žien nechali za jeden nákup aj 1000€ nakúpené krásne kúsky luxusne ale keby si ich videla keď sa doobliekali no hruza. Totalne bez vkusu, veci nelichotivé postave, nezladene. Darmo mali drahé veci v konečnom dôsledku vyzerali lacno a nevkusne.
Mne by to vadilo iba v tom pripade, ak by na to oblecenie priatel aj primerane nazarobil. Lebo ak ma byt živiteľ rodiny a namiesto toho bude rozhadzovať peniaze na značkové veci a mne na materskej neda ani € lebo mu neostáva, tak to by som ho nechcela uz pocas chodenia. Druha vec je ta, ze ak ma dostatok penazi, ci ich mina aj na mna. To znamena, zoberie ma na veceru, sem tam ma prekvapí darčekom, ked je v obchode a kupuje si tricko, ci kupi aj mne nieco. A tu nejde o to, ci to chcem alebo nie, ale podla toho by som aj videla aky je pozorný, ako ma chce potesit. Cize ak slusne zarobí a vie si aj usetrit, mina peniaze aj na mna, tak za mna by boli jeho značkové veci ok. Ak co sa tyka mna je zgrlos, tak to by nebol pre mna. Samozrejme zalezi aj na tom ako dlho ste spolu. Lebo ked len par mesiacov, tak je to trosku ine ako ked ste spolu rok a viac alebo spolu žijete. 😉
ja ťa chápem, trošku to zamrzí, ale zrejme je finančne niekde inde. Mohol by ti niečo pekné kúpiť a to vôbec neznamená byť zlatokopkou. Proste pozornosť s cieľom potešiť ženu. Ak uvidí, že ťa potešil, tak bude aj on spokojný, ja vždy prejavím nadšenie a normálny chlap nemá s tým problém.
Necitila by som sa zle.
Šaty robia človeka a je to v skutku pravda.
Ja mám značkové handry aj obyčajné a teda stačí mi keď som pekne oblečená (ladí mi to farebne a je pekný strih) vôbec nemusím mať značkové handry na sebe aby som sa cítila sebavedomo ...
Muž keď je oblečený v značkovom od hlavy po päty vôbec ma to netankuje keď mám pri ňom oblečené šaty z H&M za 20€
Ale na obuv a kabelky značkové si potrpím (rozumej dostupné značky pre bežného smrteľníka)
Ak nenosíš legíny z pepca a tričko vyťahané je všetko ok .. Pokiaľ nie si spokojná s tým ako sa obliekaš skús si trošku zmeniť šatník 😎
Len sa necíť menejcenná kvôli nápisu (značke) na tričku 😘
Ale však Ty musíš vedieť ako sa cítiš pri ňom Ty. Keď Ti to vadí a nie si ochotná do veci toľko dávať peňazí, tak asi skôr či neskôr pri spolužití budete mať problém na túto tému. Ak sa cítiš menejcenna, tak to bude v Tebe hlodat aj keby tu celý koník napíše, že necítili by sa tak. Každý má vzťah k peniazom a veciam iný a iné sebavedomie sa obliecť podľa seba alebo podľa cenovky a nejakých predsudkov. Dôležité, aby ste mali vy dvaja s partnerom rovnaké hodnoty. Nie tu pol MK.
Necitila by som sa menejcenne, keby moj partner chodi v znackovom obleceni a ja nie. Ja som ochotna dat viac penazi za kvalitnejsie kusky, o ktorych viem, ze ich vyuzijem viac sezon (hlavne zimne veci - kozene cizmy, zimny kabat/bunda), ale inak si na znacky nepotrpim a skor sa tesim, ked nakupim dobre a lacno (vypredaj...).
Co by mi vadilo, keby sa partner obliekal neprimerane situacii/spolocenskej udalosti. V tomto som konzervativna. Do divadla sa nechodi v roztrhanych rifliach a je jedno, ci su od Guciho. Radsej oblek z Mileticky.
Ak vam to tak obom vyhovuje a ste tak spokojni, nie je na tom nic divne, nech si hovori kto co chce, vas to nemusi trapit, zite si ako chcete.
Autorka ak s ním plánuješ vážny vzťah tak by ma skôr zaujímalo koľko percent príjmu ide na to jeho značkové oblečenie, lebo chlap čo minie všetko na handry a čaká že žena potiahne domácnosť teda nič moc.
Ak nenosis veci z ktorých priam kričí sin*ay alebo sh*in, vyberáš si veci z kvalitnejších materiálov tak nevidím dôvod riešiť to že sa on oblieka znackovo
Podľa mňa nie si ,ako píšeš "nastavená inak" lebo by ta takéto myšlienky o menejcennosti nenapadli. On si na tom znackovom oblečení tak potrpí, keď to riešiš?
Citila by som sa velmi zvlastne. Kladla by som si asi otazku, “co na mne taky vidi?” Lebo ocividne si zaklada na zovnajsku, na pozlatku, ktore u mna nenajde. Ale ak sa obliekas lacno ale pekne a svedci ti to, tak myslim, ze mozes byt rada. Zjavne sa mu pacis bez ohladu na znacky. A to ze nemas auto je tiez v pohode za mna.
Ak sa cítiš neisto, chod do sekaca v prvý deň nového tovaru a nájdeš tam drahšie znacky
Nie je dôležité čo máš na sebe, ale v sebe
Mam podobného partnera a nie necítim sa pri ňom blbo ani zvláštne. Ani neočakávam ze ma bude financovať. Rovnako ako mi je to jedno pokiaľ ho nemusím ja živiť.
Auto ma 5x drahšie ako ja, lebo danú značku preferuje a chcel hybrid. Ja mam auto malé lebo mi stačí. Aj keď komfort na dlhé trate je cítiť. Nosí najčastejšie jedni značku ktorá je drahšia ale odniekiaľ na diaľku nesvieti a ani neukazuje visacku koľko to stalo. Zvyčajne si tie veci kupuje v outlete čiže mu ide o značku a nie módny výstrelok, aj keď teda podľa mňa každý kúsok vyzerá rovnako. A zrejme je na mne niečo čo ho aj po pár rokoch stále na mne priťahuje.
Takto sme sa spoznali tak nie je dôvod niečo menit
Môj muž si potrpi na oblečenie ja vôbec,obujem si aj slapky za 3 eura keď sa mi páčia. Nikdy ma nikto za to neodsudzoval dokonca niekedy mi to lacne oblecko aj pochvalia .Neriešim to vôbec a kupujem si co sa mi páči a taktiež nehodnotím ľudí podľa oblečenia. Poznám veľa ľudí čo majú dlžoby pritom značkový od hlavy po päty a načo to cele je ?
Ja osobne by som peniaze "navyše " investovala napr.do trénera, vzdelania ,cestovania 😉
Ja by som sa cítila divne. Ale tiež závisí aké značky myslíš..ak ide o ham, marks a spencer, lindex apod., tak to je už prakticky štandard, nie značka. Ak myslíš Vuitton, Chanel, malí, ale vychytení návrhári, to je iné kafé. Na niektorých topánkach ale nevidno, že sú za 20 eur, podobne ani mnohé šaty nekričia že sú napr. zo sekáča. Ide skôr o to, ako obaja k sebe pasujete, dôležité je aby oblečenie jedného "nekričalo". Ináč všetky tie "hrdinky" vidím ako si hrdo vykračujú v no name vyťahaných teplákoch a vykrivenom 5 eurovom tričku (lebo oni sa tak cítia dobre) popri nastajlovanom mužovi....
zažila som v tejto súvislosti pomerne trápnu situáciu... pochádzam z rodiny, kde neboli peniaze na rozhadzovanie, čiže značkové oblečenie sme nenosili, ale chodili sme vždy slušne a v čistom... a keď sme chodili so snúbencom pozývať na svadbu a šli sme k svokrinej rodine, tak mi priniesla jej tričko, že aby som sa prezliekla... asi sa jej moje zdalo lacné, lebo to jej bolo značkové... cítila som sa trápne, našťastie sa ma zastal snúbenec, ktorý ju poslal do prdele aj s tričkom...
dodnes mi vyčíta, že deti chodia v neznačkovom oblečení... áno, chodia k nej v teplákoch zo Sinsay, lebo im ich vždy po týždni svokrin pes dotrhá, lebo je nevychovaný... a veľmi rýchlo som zistila, že prečo ma snúbenec nechcel dlho k nim zobrať... svokra v značkovom oblečení, ale doma totálny bordel

@walentina7 vies ako to je. Podla seba sudim teba 😂. Normalnu zenu taketo vykonstruovane debiliny ani nenapadnu…