Priateľ objednal nábytok bez toho, aby poznal môj názor
Dievčatá, nastvalo by vás, keby vás partner objednal novu posteľ (zariadzuje byt), bez toho, aby sa vás spýtal na nazor, ci sa vám páči, keďže sme denne spolu a budeme na nej spolu spat. Nežijeme spolu oficiálne, ale sme spolu takmer denne. Mňa to urazilo. Hoci vedel, ze nabytok chcem s nim vyberať spolu, aj tak to urobil. Sme spolu rok a pol.
Je to stále jeho byt a jeho peniaze, je jedno, že v tej posteli
spávaš aj ty..je to stále jeho domácnosť, nie tvoja ani vaša, vaša bude vtedy, keď budete spolu žiť...dnes ste spolu, zajtra nemusíte byť, nič okrem smrti nieje 100% ...tebe skôr vadí to, že jeho bývalej dovil zariadiť byt a tebe nie
Je to jeho byt
Mna by to zarazilo... hlavne koli tomu ze sa jedna o postel. Ta je akoby symbol vztahu.
Ak ja niekomu slubujem ze s nich chcem byt na veky vekuce, tak by som chcela vediet jeho nazor na postel, lebo chcem aby v tej posteli so mnou spaval nasledujucich 10 rokov. Ale ked uz takto uvazujem, tak by som uz navrhla skor spolocne byvanie (a aj financovanie).
Zda sa mi ze ty si pripravena na dalsi krok vo vztahu a chces zacat so spolocnym majetkom. Kym on si zatiel stale buduje svoje staromladenecke studio. Treba mu o tom povedat.
Majetky. Ťažká téma. Ak plánujete spolu žiť, mohol sa s tebou poradiť. Aspoň ako gesto by sa to rátalo, aj keby si nakoniec urobil po svojom.
Netrvá ti dlho, kým si niečo vyberieš? Nemusí byť zakaždým len po tvojom? Nemáte s priateľom veľmi odlišné nároky na kvalitu? Zhodnete sa v cenovej hladine, štýle? Či ako ti odôvodnil svoje rozhodnutie?
Toto je len posteľ. Ale už bolo aj také, že jeden z manželov bol dlhšie na služobnej ceste. A vracal sa z nej do úplne nového domu. Na inej adrese. Bez toho, aby o tom čokoľvek dopredu vedel 😵 😀
Radiť sa na internete o svojich rodinných problémoch je rovnaké ako sa na názor začať pýtať náhodných ludi na námestí. Tu ti nikto nedá odpoveď a ani nikto za vás to nevyrieši. Najlepšie riešenie je sa o tom s partnerom porozprávať. Rozprávanie a počúvanie je niečo co by vyriešilo väčšinu problémov vo vzťahoch.
@lintu Sila!!!... s tym prestahovanim sa pocas sluzobnej cesty.
@777januska777 Mozno jej tato diskusia praveze vela pomoze... ako citam, tak vacsina prispievateliek vravi ze nema pravo sa hnevat, lebo to nie je jej byt, ani na tu postel neprispela. Mozno jej to pomoze zmenit uhol pohladu na svoju vlastnu reakciu.
@andreatytler no skôr bude frustrovana, ze ju ľudia nechápu. A je tu aj par báb co s nou súhlasia a tvrdia, že s ňou asi nepočíta do budúcnosti a podobne. Za mňa im to skôr sposobi ďalšie problémy, ďalšie vtierave myšlienky, že ten chlap ju asi nechce. A pritom je to taka hlúposť, ktorá sa dá tak ľahko vyriešiť, jednoduchým rozhovorom.
@777januska777 Jasne. Zalezi od toho ako to zoberie. Ja sudim podla seba, ze mi uz zopar debat pomohlo zmenit uhol pohladu, lebo to co tu zeny pisu je skoro vzdy objektivne a nestranne (teda az na tych par hnusob, ktore vedia len kritizovat).
Ten rozhovor by urcite mali dat. Aj ja som jej to navrhla.
@andreatytler tiež sme pozerali, či dobre počujeme 😂 Ale tak snáď to bol aspoň ten prípad, kde manželka manžela o niečo roky rokúce prosí, ten sa k ničomu nemá, tak si to napokon ona zariadi po svojom.
Mna by skor trapili matrace ake kupil. Ci nejaky smejd alebo kvalitne. 😅
My sme všetko vyberali spoločne so štýlom,ide sa niečo kupovať..po 10 min. zistím,že sa mi nič nepáči..vrátime sa domov bez nákupu, v lepšom prípade nepohádaní a prídeme zas do iného obchodu za mesiac...a opakuje sa situácia s tým,že manžel niečo objedná...bude to dobré,povie...a ja,keďže sa znovu do obchodov vrátiť nechcem,prikývnem.. .tak máme jednu bledšiu skiňu, jednu tmavšiu skriňu,do červena posteľ a ako sa na to pozerám, ani ma to moc netrápi...už minulý rok,že to dáme do poriadku 🙂 išli sme za návrhárom, samozrejme sme sa nedohodli na farbe, tak sme sa dohodli,že sa vrátime už s vybratou farbou 🙂 nevrátili sme sa,a tento rok nás to " znovu" čaká..už som ale povedala že možno ešte rok vydržím 🙂 za mňa: len nech kupuje mladý 🙂
@fantaghiro21 drzat hubu a krok? To si snad robis srandu.
@marca12 no... a ty si robíš srandu ze ma frajera komandovat pri vyberte co si ma kupit, ked na posteľ, byt, nábytok neprispela predpokladám ani cent? Vôbec spolu nebyvaju, nevedia ci vôbec ostatnú do budúcna a uz mu chce v jeho živote robiť rozhodcu? Byt tym frajerom, ukazem jej dvere, pokial by nevedela, kde su.... Keby aspon uz bývali spolu, kúpili spoločne byt, a mali nejakú istejšiu spoločnu budúcnosť....
moj sused mal taku známost, co mu chcela kompletne vymenit nabytok u neho v byte. Vdaka nej som sa dostala k velmi kvalitnemu gaucu s kreslom, ale dlho s nou nevydrzal.
Wow, taketo sceny okolo kupy postele? Pockaj ked dojde na realnu krizu vo vztahu, to budu triesky lietat.
Ak by ste uz zili spolu v jeho byte, rozumel by som tvojej frustracii, ze na teba nebral ohlad co sa tyka kupy postele kedze uz zijete v zdielanej domacnosti, ale ty si vytocena z toho, ze on do vlastneho bytu za vlastne peniaze kupil postel ktoru on chcel???
Nehnevaj sa, ale tvoj prispevok vyznie naozaj malicherne. To je akoby mne kamarati povedali "no ked uz ides kupovat novy gauc tak mali by sme ti pomoct s vyberom kedze k tebe chodime pravidelne a aj my na nom budeme sediet". By som asi odpadol od smiechu keby mi toto niekto povedal 😀
Chovas sa velmi majetnicky. Este ani spolu nebyvate, nemas ani obrucku na ruke a o svadbe niet ani reci a ty uz mu chces zariadovat byt.
Bud rada, ze tvoj priatel tento prispevok nevidel pretoze kazdy rozumny chlap by sa po tomto mal na pozore.
Sorry, ale kym dlhodobo nezijete spolu v jednej domacnosti, chalan si tam moze dat aj kostym Boba Fett-a a ty s tym nemozes urobit absolutne nic.
To je privilegium tych ktori maju svoju vlastnu nehnutelnost: " My house, my rules"
Nezijete spolu. Byt si predpokladám kúpil za vlastne peniaze, alebo úver na svoje meno. Zariadenie tiež nepíšeš, že by si prispievala, len ze "vedel, že ho chceš vyberať s nim". Plánuje vôbec, že budete tam spolu bývať? Lebo ak na všetko je odpoveď "nie" tak vôbec nerozumiem , načo by si mala mu vyberať nábytok ty. Možno o rok sa rozidete a bude mať posteľ, či gaucovku, akú nechcel. Nie je to váš spoločný byt, takže aj keď budeš neviem ako naštvaná, bohužiaľ, máš smolu, nemáš mu co rozkazovať do zariadenia.
Väčšinou ti tu píšu, že to platil sám a do jeho bytu. Ale keď je vzťah normálny, partneri neriešia tvoje /moje. Je síce pravda, že si len frajerka, ale ja ti rozumiem. Síce som nemala veľa vzťahov a so žiadnym z bývalých partnerov som nezila, ale vždy sa so mnou poradili o kúpe čohokoľvek, aj keď to kupovali za svoje. Nikdy som žiadnemu na nič neprispievala a predsa sa poradili. Môj manžel, vtedy len snúbenec takisto platil a platí za svoje ale vyberam väčšinou ja. Mala by si sa o tom pobaviť so svojím frajerom, prečo to urobil. Jeho odpoveď nemusí byť vôbec taka melodramaticka ako to ty teraz cítiš. Predsa len, chlapi su divne bytosti 😅
Doteraz ste spali v posteli čo vybrala jeho ex?
Keď ťa takáta hlúposť rozhádže čo bude keď bude už spolu ziť a príde skutočný problém?
Pozri na to tak, zariadenie do domu stoji velke peniaze a musel sa na ne dost narobit. Teraz sa ma radit s niekym, s kym je iba kratko, kupit vsetko podla nej. A ked to nevyjde, bude zit v byte, ktory stylom vobec neodpoveda jeho osobnosti, ani zalubam? To ma po kazdom rozchode kompletne vyhodit a vymenit cele zariadenie? Co by si urobila ty v jeho situacii, ze ides raz za 20 rokov zariadovat vysnivany byt za tazko zarobene peniaze?
Robis z komara somara. Zariad byt podla seba doplnkami, navrhni vymalovanie,...
jeho byt, jeho vec ako si zariadi, príde mi to, že až tak neráta s tým, že by si išla k nemu bývať, no možno sa mýlim 🙂
Vedel, že nábytok chceš vyberať s ním? A ako sa k tomu vyjadril keď si mu to oznamila? 🤔
mna by to nenastvalo skor je to signal ze s tebou velmi nepocita ako s manzelkou a matkou jeho deti
Ty to stavias na tom, ze ked si postel vybral sam, tak tym dokazuje, ze ta nemiluje a nechce s tebou byt alebo co... tym sa laska nemeria. Mozno sa mu nepáči tvoj vkus a chcel to mat po svojom, deal with it. To ale neznamena, ze ta nelubi. Ty s nim tiez konzultujes kazdy svoj nakup, z lasky k nemu?
Po jednej ex, ktora zariadivala pre neho bez neho sa chlapec asi poucil a chce si za svoje peniaze do svojho bytu kupit to co sa jemu paci - v com je problem🤷♀️Vsak ty si tiez do svojho bytu kup postel aka sa tebe paci a ked sa konecne rozhodnete ze idete spolu byvat a rozhodnete sa ci budetebyvat u teba alebo u neho tak sa potom rozhodnete aj aku postel budete mat - ci podla tvojho vkusu alebo podla jeho
Ak ides merat lasku vyberanim nabytku (do cudzieho bytu, za cudzie peniaze),... a rozchadzat sa preto, tak ta laska z tvojej strany nebude bohvieaka velka.
@fantaghiro21 komunikacia vo vztahu urcite nie je komandovanie! Ved ak niekoho milujem a planujem s nim zdielat, aj ked svoj byt,asi by mi malo zalezat na jeho nazore,to tak v zdravom vztahu byva uplne bezne. Pozrieme ponuky,ak sa mi nepaci vkus partnera, podebatujeme o tom a snazime sa najst kompromis.