icon

Priateľ odmieta pracovať

nattallia
6. jan 2018

Zdravim , chcela som sa len tak vyrospravat kedze mam problem so svojou matkou ktora neakceptuje to ze moj priatel nepracuje . Zaraba na bitcoine a preto proste pracovat nechce , ma byt v ktorom byva a jeden ma v prenajme ale podla matky je to hochstapler a zlodej a nezarobil podstivo . A su koli tomu v rodinne problemy lebo proste hrozi ze ma skorej necha ako by mal zacat pracovat neviem co mam robit .

ovladacka123
6. jan 2018

fuuu, tak toto je sila :D ja som uplne zhrozena, co vyrasta z tejto generacie a pritom nie som nejaka stara rafika. kazdy chce len doma sediet pri pc, na prdeli dekubity a len hrabat peniaze a hovno robit. spejeme k tomu, ze nam nebude mat kto upiect rozky, vyniest smeti, predat cokolvek, vyrobit nabytok atd. ? odpojit ich od prudu na tyzden a su uplne v prdeli, zufali. co by robili? s tymi bitcoinami mi to pripada ako jeden velky pruser na obalamutenie oviec. niekto sa na tom nabali a ovce len klikaju jak salene. hentakeho chlapa jak je priatel autorky by som poslala do pecka rychlostou blesku, naco mi je taky hnilak, co len lapi pri pocitaci? boze, kde su tie casy, ked boli chlapi chlapmi...

marica61
6. jan 2018

@janinah
@ovladacka123 uplne s vami suhlasim, niet co dodat.

dominika1991
6. jan 2018

@ovladacka123 nechcem ti tvoj názor nijak vyvracať ani nič..ale teraz su aj iné možnosti ako po tebe smeti vynášať.. je možnosť streamovania..chlapci si krásne vedia zarobiť..ďalšia vec robia sa turnaje napríklad v hre na pc Counterstrike kde je aj náš Slovak ktorého mesačný príjem je okolo 7000€ prezivku má Guardian je tak starý asi ako ja až nie mladší 20 niečo a taký sa ti nad tvojim názorom zasmeje lebo jeho práca je hrať sa pc hru 😂 streameri sa tiež len hrajú alebo streamuju nejaký program a ľudia im posielajú donejty (to nevim jak sa píše ) 👍 zarábajú krásne tiež si to tisícky eur.. dalsi ktorí sa ti nemusia páčiť ale tí už zarábajú milióny sú tí čo hrajú turnaje v pokry (fakt neviem aké i ospravedlňujem sa) doba sa mení a snou aj možnosti ako si zarobiť ja len nechápem že ty to odcudzujes..a keby tvoje dieťa dosiahne sedením na riti za pc alebo za pokrovym stolom takýto uspech tak mu povieš že choď robiť smetiara? Lebo toto je choré? Neodsudzujem žiadne zamestnanie ja sama som chodila upratovať a bolo to fajn..ale zhrozit sa nad niekým kto si vie takto zarobiť slušne je podľa mňa moc 😁 nejdem sa ďalej vadiť ja len aby si vedela že život aj možnosti sa menia len si si to možno nestihla všimnúť lebo sa v takých veciach nepohybujes..😊👍

hettinka
6. jan 2018

@dominika1991 lenže to sú ľudia, čo sa tomu naozaj venujú full-time, z hobby sa stala práca. Možno aj práca snov, ale koľkým sa to podari? Jednému z tisícov... a to sú fakt kapacity + mali aj kus šťastia. A nie ako tuto pán chce zarobiť rýchle peniaze, aby nemusel robiť.

Co sa týka youtuberov, streamerov a gamerov, je to práca pre mladých chalanov do istého veku. Asi nie na cely život. Ako modelka...
Potom sa väčšinou stanu vývojármi hier, alebo itckarmi, alebo robia niečo úplne iné.

dorottka
6. jan 2018

Nesuhlasim s nazorom, ze mamkin nazor je svaty len za to, ze ma dake skusenosti a zije/pracuje dlhsie. Kebyze sa drzim otcovych stale udajne nazorov na istotu, tak ani neviem, co by som robila - dnes po x rokoch jeho 'nepocuvania' a hadok mi konecne povedal, ze ma velmi obdivuje, lebo mam to, co on nikdy nemal - odvahu a asertivitu. Oco bol presne taky - stale len hlavne vsetko bezrizikove, v rade, nevytrcajuc, hrajuc na odrobene roky, loajalitu k zamestnavatelovi, bezrizikovy terminak v banke atd. Dnes je uz na dochodku, nasetrene ma, ale strasne lutuje, pretoze ako sam povedal, nikdy si nic neuzil, nezazil, robil robotu, ktora ho nebavila, ale vybral si ju na radu "na istotku" kedysi od svojich rodicov a v podstate, ze zivot tou pracou a neustalym strachom len premrhal. Ja pracujem z domu, mam viacero zdrojov prijmu, vratane takychto 'investicnych srand' ako sa spominaju v tejto diskusii... robim to uz roky, casu mam dost a slobody este viac. Vdaka tomu, ze robim/nerobim mam kopec casu a energie venovat sa oblastiam, na ktore pracujuci zial cas nemaju - robim xy charity, pomaham v utulkoch a vsetkym moznym OZtkam a neziskovkam, ktore to potrebuju a to je pre mna nezaplatitelna vyhoda.
Jasne, ze keby to vsetko padlo a nebola by ina moznost, do normalnej prace by som sla, ale pokial bude aspon mala sanca, ze nie, tak uz proste nemam zaujem. Je to fakt strasny rozdiel vo vsetkom a celkovo, je to asi zivotny styl (muz robi takisto ako ja). To, ze vdaka tejto slobode bude flexibilnejsie riesit neskor vsetko mozno s detmi, to je este vacsie plus.

dominika1991
6. jan 2018

@hettinka ak sa vedia zabezpečiť v čase úspechu, tak nebudú robiť to čo ich nebaví 😊 podla mňa ak naozaj niekto cíti že chce v živote zarábať tým čo ho baví alebo pohodlnejšie a má na to tak to skúsiť musí..nebránila by som v tom nikomu a ani môjmu v tom nebudem brániť lebo aj on špekuluje síce zatiaľ iba špekuluje ale ma moju podporu..chcem ho mať doma šťastného 👍 😊 ak to nepôjde tak nemá problém ísť robiť to čo teraz.. 😊

adikad
6. jan 2018

@michal3691 a co robis vlastne na tejto stranke??

hettinka
6. jan 2018

@dominika1991 vidíš, v tom je rozdiel, on by autorku radšej nechal, akoby mal ísť robiť ... keby špekulovanie nevyšlo.

tomiholjubavi
Autor odpoveď zmazal
dominika1991
6. jan 2018

@hettinka ja som ale nereagovala na ňu a či je to jeho názor alebo jej maminy neviem ja som reagovala na inú vec 😊 veď keď ho v tom nechce podporovať a chce niekoho kto má inú prácu tak nech ho nechá tak 🙂 ja som sa ohlásila na to že jedna tu je zhrozená z tejto generácie že jej nebude mať kto piecť a tak a že keď takýmto ľuďom ako je on alebo ďalší čo sedia doma na riti a zarábajú cez počítač keď vypnú prúd tak budu v prdeli a podobne no myslím si že keď na tých pár dní vypnú prúd tak budeme v prdeli všetci lebo budeme vidieť trt a veci v chladničke a mrazničke sa pokazia 😀👍

duun
6. jan 2018

Neviem, vždy som žila v tom, že práca je, keď vytvoríš niečo zmysluplné. Teraz vidím, že už som stará, že nová definícia práce je utrhnúť s minimálnou námahou čím viac a užívať si čím viac na úkor kohokoľvek a kedykoľvek. To je cool a in a čojaviem čo ešte. Všetci iní, čo chcú tvoriť a mať zmysluplnú prácu sú chudáci, komunisti, trápne babky. Desí ma, vážne ma desí predstava, že takýchto zmetkov sme vychovali celú generáciu a vychovávame takých aj ďalej. Áno, digitálne sú možno nadpriemerne šikovní (rozumej vychcaní), ale inak? Nulová zodpovednosť, nulová perspektíva, nulové spoločenské vedomie = je mi jedno, čo ostatní, hlavne, že ja si užívam a všetkých som dobre, rýchlo a bez námahy "odrbal". Vedomosti povrchné, plytké, také rýchle "internetové", ktoré sa dajú vtesnať do jedného malého odstavčeka, 3-5 viet. Gramatika, pravopis, inteligencia, rešpekt, skúsenosti - to všetko je prežité, trápne a treba sa tomu vysmiať. Plní arogancie, presvedčení o vlastnej bohorovnosti a nesmrteľnosti.. je vlastne celkom dobré z hľadiska genetiky ľudstva, že nechcú mať deti, ak sú presvedčení o tom, že stačí ak samička doma dokáže pozerať tv, viesť konverzáciu na úrovni IQ 75 a dá zasunúť.

tomiholjubavi
6. jan 2018

*my nepozname 😅 (oprava samej seba o dva prispevky vyssie)

dorottka
6. jan 2018

@duun chapem, co chces povedat, ale ako priatel zakladatelky temy niekoho odrbava? Ked minuje alebo kupuje/predava kryptomeny, tak neodrbava nikoho a nikomu tym neskodi. To ci je lenivy, alebo co ja viem co, to je druha vec, to musi vediet ona sama. Kazdy zaraba, ako vie, nie je predsa najdolezitejsie meritko, kolko sa pri tom nadrie a kolko hodin pri robote stravi. Dolezite je, ci je spokojny so svojim zivotom a ci sa dokaze sam uzivit, nemusi kazdu volnu hodinu svojho casu vyplnit pracou, aby upokojil vsetkych naokolo - cas je jedina nenavratna komodita. Mne je ten typek sam o sebe ukradnuty a nijak sa ho nezastavam, ale pravda je, ze matka jeho priatelky mu do zivota nema pravo nijako kecat, kedze kazdy je zodpovedny sam za seba. Som na tuto temu trochu hakliva, pretoze presne ten typ myslenia, ktory sa casto obhajuje ako najlepsi (joj, si mlada, teraz treba na sebe robit, joj tebe je hej, ze o stvrtej uz z roboty, to je skoda nevyuzit, bla bla bla), ma roky nutil makat, makat, makat, mat okrem jednej este dalsie dve roboty, ziaden volny cas az prislo nevyhnutne vyhorenie... ale take krute, ze doteraz sa z toho zviecham plus minus a vtedy boli zrazu vsetci mudrlanti ticho alebo krcili plecami, ze mi pomoct nevedia. Cas, pokoj v dusi a hlavne vnutorna spokojnost - to je zaklad. Nikdy viac, nech sa aj vsetci postavia na hlavu.

duun
6. jan 2018

@dorottka citujem "aj v lete chodil radšej na maródku.." prečo bol zamestnaný, ak mu išlo o to užiť si leto? Prečo sme mu my všetci solidárne mali platiť maródku, keď vlastne chorý nebol a určite nesedel doma = nás odrbával. O tom myslení hovorím. Rozmýšľam ako využiť systém, získať čím viac pre seba a je jedno, že sa na to poskladali iní. Ok, ak si žije svoj život tak, že nechodí niekam makať.. fajn.. ale tá filozofia, že utrhnúť si pre seba a ostatní nech idú v čerty, tá je chorá. Zariaď si život, ako vieš, ale nie na úkor iných.

duun
6. jan 2018

@dorottka .. matka jeho priateľky sa snaží varovať dcéru. Ak chce dcéra rodinu, potrebuje zázemie a oporu, potrebuje zodpovedného partnera. A matke sa tento zodpovedný nezdá (a zjavne nie je jediná). Nemyslím, že mu chodí vykrikovať. Na rovinu, aj ja by som dcére povedala, čo si myslím a potom nech si rozhodne, či sa popáli.

michal3691
6. jan 2018

@ovladacka123 hm ale ludska prirodzenost je byt hnilak predsa 🙂 ludia robia iba to co musia 🙂 az system sa snazi ludom vnutit teoriu o tom ze je nula ked nemaka extremne naviac 🙂 ale ludia sa tak samy nastavili 🙂 a o rozkoch a chlebe pomlcim 🙂 taka doba nepride zrejme nikdy 🙂 lebo ponuka robi dopyt 🙂 ak proste nebude nik kto by rozky piekol tak daju pekarom 500 € rozky pojdu na 10 centov a hotovo 🙂 jak z vajcami co ich ludia jest prestali ? ne

@dorottka no presne o tomto pristupe vravim , ale tu si vecina mysli ze co povie foter a matka je svete 🙂 ale nieje len oni prave dostatok odvahy nenasli aby sa im vzopreli , sak prave to je vyvoj cloveka ze musi byt iny ako nasi otcovia pretoze inak by sme svietili petrolejkami naveky 🙂 Aj foter henryho forda prehlasil ze motorove koce ( rozumej auta ) su iba vystrelkom doby a nepreziju kone su tu s nami tisice rokov a budu dalsie tisice 🙂 obdivujem henryho forda ked sa v takej utopistickej dobe vzoprel rodicom a isiel si svoje 🙂

@adikad kedisi sa tu nieco riesilo a tak som tu ostal teraz si tu len tak pisem pre zabavu

@tomiholjubavi presne tak to je mozno kedisi platilo bububu za branou je 500 ludi co ta nahradia , bubu vyhodime ta lebo byt vyhodeny s prace je tragedia , cierny puntik a podobne 🙂 mladym je to dneska tak jedno 🙂 fluktuacia je asi tak mesacna v ramci jednej pracovnej pozicie 🙂 dneska sa so zamestnanom jedna zle poslem do prdele a je to a povie mi ze ma da vyhodit ? no tak a co teraz sused sa bude na mna krivo pozerat ? je mi to tak jedno dneska robim tu zajtra inde a popozajtra zas inde 🙂 a tebe sa najprv cudujem ze si tam ostala za takych podmienok a hned na to ta za to obdivujem 🙂 Mne by to spravil len raz dostal by v pysk a siel by som prec 🙂

@duun no tu su zle pojmy 🙂 Praca nieje zamestnanie 🙂 a Konicek nieje praca 🙂 Podla mna Konicek je prave to co je zmysluplne ale s tym sa musi stotoznovat dany clovek ak sa s tym nestotoznuje tak je to praca , ak ho to vyslovene ani nebavi je to zamestnanie 🙂 tam robi vlastne nasilu nieco co nechce ale poklada si otazku co robi preto aby mal prachy , polozenim tejto otazke sa dostavame k velkej zivotnej pravde ze praca je vlastne poslednou moznostou ako sa dostat k prachom tak aby nas nezavreli 🙂 Niekto tam ma este aj poziadavku zeby sa nemusel hambit vyjst na ulicu pripadne pozriet do zrkadla no ty to maju dva krat take tazke 🙂 A tak to je to je predsa demokracia 🙂 Robit malo zarobit vela 🙂 Za komunistov to bolo tvarit sa ze robime 8 hodin aj ked nevyrobime nic . A preto bolo na smene tam kde som 30 ludi kde su teraz traja 🙂 No a co je zmysluplna praca ? Makat na linke ? alebo hore teta v hoteli na recepcii ? Nie to je iba zamestnanie a ako som pisal vysie . No byt vychcany je predpoklad prezitia v demokracii , tento system nieje pro socialny ale stavia sa na tom ze ty hore odrbavaju tych dole tak to proste je , v dnesnej dobe na nejakom mene alebo kadrovom posudku nezalezi 🙂 Ludom je jedno ci si o nich mysli sused ze je kreten pretoze nepridu s mnv na vyzvedy aby to zapisali do kadroveho , ludom je to jedno a kedze hranie formy nieje dolezite pre prezitie tak to proste nerobia . Gramatika a pravopis je prezite to je pravda . inteligencia je dolezita pretoze problemy treba riesit prave efektivne a rychlo , nieje na to cas 5 rokov . A respekt je za zasluhy nie za odrobene roky , zato ze sa niekto dozije 80 tky respekt nezasluhuje . Skusenosti , no kde su ich skusenosti ked nevedia pouzivat samobsluzne kasy , bankomaty , nevedia si nastavit telku , pouzivat mobil , pouzivat pocitac 🙂 a ked mi taky typek povie ja som tu 30 rokov ja vsetko viem 🙂 nech sa paci nahod si dochadzku do pocitaca sam sak ved vsetko vies 🙂

duun
6. jan 2018

"Skusenosti , no kde su ich skusenosti ked nevedia pouzivat samobsluzne kasy , bankomaty , nevedia si nastavit telku , pouzivat mobil , pouzivat pocitac" = všetko sú to IBA digitálne zručnosti a tie sa neustále menia (a sú to prostriedky ako sa dostať k cieľu, výsledku práce a NIE výsledky samotné, ergo sú NEPODSTATNÉ). Dnes si in, dnes stíhaš. Za 10 rokov budeš PRESNE taký dinosaurus, z akých sa tu vysmievaš. Jednoducho úplne rovnako nebudeš stačiť s dychom. A kádrové posudky tu neťahaj, nik tu nie je vo veku, v ktorom by reálne mal za sebou x rokov "pokusu o komunizmus". Rešpekt nemáš, to kričí z každej tvojej vety. Želám ti, aby si sa v zdraví dožil toho, že budeš mať čas a priestor pochopiť, prežiť a raz sa rovnako iba pousmeješ nad nejakým iným tridsiatnikom, ktorý bude mať pocit, že všetko videl, všetko vie a od všetkého má kľúče.

michal3691
6. jan 2018

@sense no jednoducho poznam ludi co deti maju a ked deti vrestia o 01 00 tak moc radosti s nich nejde ked okolo nich musia lietat 🙂 Celkovo kazda druha kamoska ked dostane volno od parchantov raz mesacne a kvalitne sa na to ozere tak sa mi vyplakava ako vlastne neziju ze ich to nebavi ale taky je zivot 🙂 Normalne radost zit , a hej plnu rit komplexov mam a preto som tu predsa 🙂

michal3691
6. jan 2018

@duun su to prostriedky ktore ulahcuju cestu ku vysledku . Preto viac zarobi ten ktory vymysli bager lebo tym bagrom vykope viac dier a viac na tom zarobi ako ten co najme 20 robosov ktorym da lopaty 🙂 Ide o efektivitu a vsetky tie masiny su na to aby sa ludia nemuseli srat s papiermi 🙂 No mozno budem len vtip je v tom ze si to priznam som stary neschopny 🙂 ale dnesny stary si myslia ze mlady im budu zo zadku lizat len preto ze su stary 🙂 Mne je to jedno ze typek je 30 rokov v podniku ak nieco nevie tak to proste nevie a ja ako zelenac mu to mozem povedat ako sa on smeje zo mna ze neviem ja sa smejem s neho ze nevie a ? Pozicane vraciam 🙂
Respekt mam , ak pride 62 dedko s iphonom a ukaze mi apku ktoru som nevidel tak klobuk dole , je pan 🙂 ale ak mi bude podobny dedko vykrikovat ze som magor lebo furt sedim na fb tak mu poviem svoje . A ak ten isty dedko povie no ze nechape jak tam mozem sediet ze jeho to nebavi a podobne ale ze akceptuje ze mlady su taky tak isto si zasluhuje moj respekt . Ale ak sa mi nebodaj snazi vnutit to ze ako on zije ma zit kazdy ze to jedina cesta tak ho mam za debila ze uplne 🙂 asi take su moje postoje 🙂 Ale ja som videl hovno a nemam od nicoho kluce ale to neznamena ze vidim na ulici dedka ktory sa chova jak kreten prave preto ze on si to mysli bo je stary ze to tak naozaj je 🙂 ako vravis mne je to jedno ja si zijem svoje , zi a nechaj zit je nove heslo . To stare bolo ak niekto nezije tak ako " sa ma " tak ho obracaj co to ide 🙂

dai
6. jan 2018

@michal3691 tak zakomplexovanejsi chlap ako chlap bez zeny, bez prachov , v 2izbaku, co sa na fore pre matky potrebuje ukajat tym ako mu ozrate kamosky rozpravaju ake strasne je byt matkou asi neexistuje😀
Ty nie si ani za vodou, ani spokojny, ani zdaleka nemas to o com pises ze chces mat - keby taky si tak tu ani nepachnes😉 inac taku malickost ti prezradim - deti od urciteho veku nerevu o jednej v noci, nie su zavisle od rodicou a na rozdiel od teba tym svojim ak su dobre vychovane prinasaju kopu radosti - verim tomu ze ty si pre tych svojich este aj v tej 30tke 80%starosti ci kolko si to pisal🙂
Juj, ta hlupucka pipenka na sex co si predstavujes ako idealnu partnerku pre seba bude raz tebou nadsena🙂 ale podla mna sa nahladas pokial az taku hlupu najdes - ak sa tak ako tu na fore prezentujes aj v realnom zivote😉

michal3691
7. jan 2018

@dai ona sa pytala odkial to mozem vediet ked deti nemam , no viem to odtial lebo sused deti ma a tie vrestali rok vkuse aj o 3 rano 🙂 Iste neskorej prestali teraz uz len dupu a lietaju hore dole 🙂 Ale je to lepsie ako ten vreskot . Jasne bo ty povies ze niesom spokojny tak niesom , normalne trpim 🙂 Ale pachnem je to tu podobne ako ked si clovek pozrie slunce seno , clovek sa pobavi . No o dobre vychovanych detoch si myslim len jedno nedostatok inteligencie robit nieco svoje nieco jak pes bez nazoru otrok svojho pana . A kde je moznost volby ? No samozrejme ze som pre nich starost lebo ich ocakavania toho aky mam byt sa nezhoduje s tym aky som a aky chcem byt ja . Ja zijem svoj zivot pre seba nie pre nich , som slobodny clovek nie majetok svojich rodicov ked chcu mat radost mali si kupit psa alebo akvarko .No ano a nenahladam staci ist na pokec a do hodinky je vybavena 🙂

dai
7. jan 2018

@michal3691 🙂 kto tvrdi ze dobre vychovany znamena robit to co rodicia chcu? Ja som vela veci robila inak a stale robim ako moji rodicia by si zelali ale myslim ze som dobre vychovana a som si ista ze robim svojim rodicom, zial teda uz len maminke radost😉 ak je tvoja predstava vztahu ist na pokec a byt vybaveny... ja fakt nerozumiem co hladas na tomto fore🙂 ved toto je uplne mimo cielova skupina🙂

michal3691
7. jan 2018

@dai no podla mna to to znamena lebo dobre nieje vseobecne dobre je to len interpretacia toho co dany clovek chce . Prave najvecsi hajzli sa na to odvolavaju ze chcu " len dobre a spravne " sa mi nozik otvara ked to pocujem . No mojej maminke radost robim lebo ju tesi to ze sa mam dobre a robim si to co ma tesi . Fotrovi radost nerobim lebo niesom riaditel podniku a nemam reprezentativnu zenu , par parchantov , barak a tri auta 🙂 Hold ale ja jeho nesplnene sny plnit nebudem 🙂 No sak vravim kedysi sa tu nieco riesilo tak som tu ostal prave pre tu srandu jak sa tu vsetky hrde matky biju do prs jak sa ma zit 🙂 Aspon si vazia manzelov na ktorych nadavaju ked to porovnaju so mnou radost pre nich zit 🙂 Vlastne im robim medvediu sluzbu a v ten den muzovi nevynadaju za ponozky na zemi 🙂 Lebo si uvedomia ze to moze byt aj horsie 🙂

dai
7. jan 2018

@michal3691 ok - ak si tu z toho dovodu tak beriem🙂 si ma celkom pobavil tymto prispevkom...
Inak ja kvitujem ten prvy rok zivota babatka - vela mam sa tu z neho vytesuje, pre mna je to nutne zlo uprimne... velmi uprimne🙂 ale teda ja mam uz vacsie deti a tie su parada - a ver ze moj muz by ti napisal to iste - su perfektni partaci, daju kopu lasky, strasne vela ta naucia... ja som nikdy nebola ten typ ze kocikovat, hrat sa s babikami... ale rozhodnutie do deti ist a skusit bolo to najlepsie co sa mi stalo... ale jasne ze nato treba partnera - ineho ako ty popisujes ze hladas, cize v tvojom pripade je asi naozaj dobre ze do tych deti neides. V kazdom pripade ale tvoja predstava ze deti su gula na nohe je mylna - deti su len take ako si ich vychovas a obmedzuju ci obohacuju tvoj zivot tak ako im umoznis - vacsinou sa ucia vzormi co zial mnohi rodicia nechapu - myslia ze rozkazmi ci ustupkami nieco dosiahnu - ale tie decka tak krasne nadstavuju zrkadlo - ako som pisala - vnimaveho cloveka co sa nebrani pravde vela naucia a taky im je zato aj velmi vdacny 😉

michal3691
7. jan 2018

@dai tak snazim sa smiat sa treba aj ked na chleba neni alebo ked je decko o 1 rano posrane a reve 🙂 jak som kamoskam poradil ber to pragmaticky teraz reve a lezie ti to na nervy ale ked ta bude v 15 do prdele posielat ked sa pojde ozrat na chatu budes to brat tragickejsie 🙂 No vidis ty si to aspon priznas a zozeru ta za to lebo tu sa kazda tvari ze sa na plac svojho decka ktore oznamuje prichod hovna o 1 rano nevie dockat a s usmevom na perach vstava a normalne je nasrata ze je to len dva krat za noc 🙂 nech mi poradi co berie aj chcem taky dobry matros 🙂 Ale sak to ze ja deti nemusim neznamena ze o tom nemam aku taku predstavu , lenze na urcity cas iba , nie ze 24/7/365/18 🙂 No tak nechaj deti same doma , bud nieco pojedia vypalia barak alebo ho vymaluju 🙂 samozrejme ak clovek ma vypolstrovanu miestnost s hrackami bez zapaliek tak je to inom 🙂 Ja si priznam deti nechcem preto lebo ma to nebavi urobit si na ne cas a venovat sa im cca nafurt 🙂 samozrejme moja teoria ale ze decko ma mat hranice nie ciaru po ktorej ma ist 🙂 Ja som mal ciaru a co so mna vyrastlo rebelujuci buran ktory neznasa autority 🙂

dai
7. jan 2018

@michal3691 a presne to pisem - ked si mama priviaze dieta na seba, nikomu ho nedava a spravi ho zavislym potom beriem... pozri - ja som vcera bola s muzom vonku, deti u babky, boli sme uz na dovolenke v karibiku bez deti - postarala sa rodina, od narodenia deti mame konicka spolocneho s muzom ; deti opatruju vtedy babky alebo pani co nam pomaha od kedy deti mame, pravidelne od narodenia deti chodime na predlzene vikendy s muzom - jasne ze az cca. Od toho roku kedze sa snazim kojit - milion dovoleniek uz za nami s detmi samozrejme - polka vzdy prisposobena ich potrebam zvysok nasim - v pohode sa to da sklbit - deti fakt nie su ta gula - nerozumiem rodicom co pise ze hento toto nemozu lebo deti... nase deti su sucast nasej rodiny nie nieco mimo comu sa podriaduje cely svet...
To s tou ciarou a hranicami si pekne napisal - tak nejak to aj ja vnimam - aj ked jasne - dat detom ich slobodu je pre rodica asi to najtazsie co ma spravit a pre dieta zaroven tym najvacsim darom....

michal3691
7. jan 2018

@duun na margo marodky tak to dneska robi vecsina mladych ktory si chcu spravit volno , a milujem tento system ked mi povies ze si sa mi skladala , dane platit musis ci som na marodke alebo niesom na marodke ak ich platit nebudes zavru ta ak ti na to pridu 🙂 Ked ja na marodke nebudem ty viac penazi mat nebudes a naopak ak ja na marodke som penazi ti neubudne . Jedine co tebe vadi je dnesny mlady niesu prosocialny a neschopny sa " obetovat " pre dobro spolocnosti . Ano je to tak a je im tak lepsie , kvasny pocit toho ze ho ostatny za to odsudzuju mizne hned vtedy ked sa clovek zobudi cerstvo vyspaty o 09 00 rano kedze nikam do roboty ist nemusi 🙂 a to ze mu niekto povie si chory lebo zneuzivas system , nehambis sa ? No ne mam to uplne na salame hlavne ze som vyspaty a mozem chillovat 🙂

michal3691
7. jan 2018

@dai hm tak to si sefka 🙂 jedna s mala , vecsina mamiciek co poznam parchantov proste nemaju kam dat a nemaju prachy na operku , rodicia im deti nepostrazia , si ich narobili maju sa starat . Vecsina rodin vnima zaciatok rodicovstva vlastne koncom pre daneho rodica , mas deti ? konec zivota , nemozes ist von nemozes ist na disku nemozes ist nikam slusna matka sedi doma na prdeli a lieta okolo decka 🙂 A co maju robit ak deti nemaju kam dat skrz toho nemaju ani kedy chodit na pohovory do prace ktora by im zarobila na tu operku aby mohli vobec zit ? Je to tazke a do takej situacie kde je predmetom vydierania ten parchant ktoreho vlastne nik nechce a len si ho hadzu ako horuci zemiak sa ja dostat nechcem lebo ja by som to mal stejne 🙂 Vazim si svoju slobodu 🙂 A kludne ostanem sam umriem sam a rozlozim sa v izbe za pocitacom az do doby kedy si urady vsimnu ze neplatim najom a pridu vypratat byt 🙂 Je to volba ktora prinasa urcite nevyhody ale tak v stadiu rozkladu aspon niesom pri vedomi 🙂

dai
7. jan 2018

@michal3691 tak ako si clovek zariadi tak ma... za rozhodnutia dospely clovek vie prebrat zodpovednost. Ak sa rozhodnem ist rodit v 18tich a rovno retazovym porodom, deti mat s prvym frajerom z diskoteky - no ano, ak nemam rodicov milionarov prip. Ten frajer nim nie je tak.musim rstat s tym ze nasledne s 2-3 drobcami bez vzdelania sa mi asi praca hladat lahko bebude a teda definitivne nie dobre platena ... ale mozem sa rozhodnut aj inak a inak si svoj zivot zariadit - ako som pisala - kazdy si musi prevziat za seba zodpovednost - ak budem cele leta sunky valat na marodke tak to v klasickom zariadeni urcite daleko nedotiahnem - opat len rozhodnutie... ked sa pytas kde inde by mohli ist peniaze - no ja sice bohatsia nebudem ale mozno raz pri az tak nekradnucej vlade by mohli ist prave tym realne chorym nielen tym prasivym... tak isto ako ostatne davky ktore su zneuzivane ...
Pride mi ze si este velmi mlady a okrem debilneho otca ktoreho vychova ta asi dost poznacila a znacne ti narusila obraz rodiny a lasky v nej si toho este vela nezazil... a asi ani nezazijes kedze to co ty chces je vsetko vlastne velmi povrchne - keby mam ja to co je vlastne tvojim zivotnym cielom tak mam asi pocit ze ma rovno mozu zahrabat 🙂 nic neprezit poriadne, do nicoho neist naplno len aby ma to nezranilo, nic neriskovat, o nic sa nesnazit... mi to pride ako take hnitie za ziva... a tdda nemyslim ze po tomto mlady tuzia - poznam mnohych ktori idu do zivota naplno - toto je skor urcity charakter - hapka ma taku pesnicku o smrti - kde di smrt ide po 30roceho a ten jej hovori ze je este mlady a smrt mu hovori ze pozna 90rocnych mladych ale on je 30rocny starec... krasna a velmi pravdiva pesnicka😉

mircalla
7. jan 2018

@dominika1991 Bitcoin a poker - strasne stabilne a hlavne bezpecne zdroje prijmu. Najma ten poker, daj do toho este gambling (co poker vlastne je), aby sa nepovedalo....Takto sa da mat aj holu rit a to zo dna na den, ale tak nie kazdy po chape. Ozaj super, ze v tom priatela podporujes - kolko mas rokov? Dvanast?