icon

Priateľ pracuje v zahraničí. Dá sa tak fungovať?

bobulka22
24. aug 2022

Ahojte všetci ♥️. Mám priateľa, ktorý pracuje v zahraničí. Stretávame sa, keď je doma, ale väčšinu času fungujeme cez telefón. Viem, že takto funguje na Slovensku viacero vzťahov a preto hľadám povzbudenie, alebo príbehy tých z vás, ktorí v takomto vzťahu fungujú, alebo fungovali. Ako to zvládate? Vrátil sa časom váš partner žiť k vám na Slovensko? Potrebujem nádej, že aj takéto vzťahy môžu skončiť happyendom ♥️. Ďakujem krásne.

Strana
z2
slunicko251
24. aug 2022

@sidicek lebo je to vychcana chudera, ktora klame na sude , robi lepsie sceny ako studenkova, a vyplakava kde sa da.

martija
24. aug 2022

@gucciok85 veru už sme si zvykli takto žiť. Občas naruší zabehnutý chod domácnosti. Dúfam, se keď príde už natrvalo, že sa nepozabijame 😀

yoxinka
24. aug 2022

Veronike a Sajfovi to vyšlo 🤪
https://www.dobrenoviny.sk/c/206960/rozisli-sa-...

Osobne by som tak žiť nechcela ani nevedela. Môj svokor chcel ísť takto do zahraničia, svokra povedala, že radšej bude žiť skromne, ale rodina ostane pokope. Skúsenosti kamošiek tiež len zlé, všetko takého na diaľku spelo k rozchodu, podvádzaniu, rozvodu.

roxy2015
24. aug 2022

@bobulka22 fungovali sme tak 7 rokov. Zo zaciatku ešte ako tak, ale rokmi sa to zhorsovalo. Teraz je pár mesiacov tomu, co je doma uz nastalo. Nič lepšie sa nam nemohlo stat. Az teraz viem, ako ma fungovat rodina.
A poviem ti ešte to, ze keby takto pracoval dalej, casom by to skončilo zle. Posledné mesiace sme sa velmi hádali.

mtnns
25. aug 2022

@bobulka22 chvíľku sa to dá ale určite nie navždy.. My sme takto fungovali rok ja som bola v AT a teraz už manžel bol v GB... Bolo to hrozné.. lietala som ako blbec hore dole... Nakoniec on ústupil a sme už 14 rokov spolu v AT 😉....najlepsue by bolo keby si šla za ním.. Ale je kopec párov ktorý s tým problém nemajú a žijú tak, ja by som nemohla...

janasim
25. aug 2022

Aj my to tak máme ,pretože v Nemecku partner dobre zarobí,bol tam už pred tym ako sme sa dali dokopy,bral pred nasim vzťahom hypoteku na dom ....tri týždne robí ,8 dní je doma,není to bohviečo pre mna,stale som sama

hodiny22
25. aug 2022

@bobulka22 ex chodil domov každý víkend, no aj tak to nestačilo. Máme spolu aj dieťa, a rozišli sme sa. Na všetko som bola sama, a je to večné čakanie kým príde domov. A víkend zbehol ako nič, ani som si nestihla uvedomiť. Takže za mňa do budúcna už nikdy vzťah na "diaľku"

vilma7
26. aug 2022

Ja si ešte spomínam na 90 robili, keď robili nábor sestier do Talianska. Zo všetkých čo išli sa vrátila akurát jedna, čo mala tesne pred svadbou. 🥰

kikaaa444
28. aug 2022

Mám kamarátku ktorej už teraz manžel žil v Prahe keď sa spoznali . Pochádzal z jej mesta ale žil v Prahe. Myslím že takto fungovali niečo cez rok dva nepamätám už . Ona za nich chodila možno tak raz za mesiac ? Možno že aj viac netuším už .. viem že to mali veľmi ťažké ale nejak to zvládli ona vtedy ešte chodila do školy takze si to kompenzovala aspoň tým. Ale viem že takze to mali no zvládli to . No stretávali sa každý mesiac ako píšeš ty že až koniec októbra to je dlha doba .. obdivujem ta ja by som to nedala .

alexandrahaspi
28. aug 2022

Moj bol par mesiacov v inom meste ked sme zili v Australii, to sme boli spolu cez rok. Potom ked sme sa vratili na svk, isiel na rok pracovne do Holandska. To sme boli spolu 2roky a pocas toho sme sa aj zasnubili. Chodievala som za nim a on sem cca raz do mesiaca. Vtedy som mala novu pracu tu, teraz lutujem ze som tam nesla za nim a mohli sme sa tam usadit. Momentalne pri dvoch detoch zasa dostal dobru pracu v CR od januara a teda ideme sa tam uz prestahovat cela rodina, lebo takto zit je naprd a aj tak som chcela ist odtialto prec lebo v tomto state nase deti nic dobre necaka :/
Neviem ake mas dovody ze nemozes odist? Vztah na dialku urcite nie ak to ma byt dlhodobe, ze napr nemate to tak, ze viete ze to bude na rok. isla by som za nim.

gertrudaosem
28. aug 2022
bobulka22
autor
28. aug 2022

@alexandrahaspi nemôžem kvôli tomu, že mi ex nedá povolenie, aby deti mohli žiť v inom štáte.

hendikep
28. aug 2022

@bobulka22 ked to budu dva roky tak to snad prezijete, len aby si tam nezvykol a nepredlzoval potom… ja som s manzelom 11 rokov , 6 rokov z toho som studovala v BA a on pracoval doma na vychode, videli sme sa v podstate len cez vikend aj to nie kazdy… ked som dostudovala tak sme sa o par mesiacov vzali a 4 roky sme uz manzelia. Ale pomahalo nam hlavne to ze sme vedeli kedy ta vzdialenost skonci… ale poznam vela spoluziakov z VS ktori to nevydrzali ani par mesiacov a sa porozchadzali a potom po skole uz aj ostali zit v BA.. Ty musis vediet ako velmi chcete byt spolu, ale zatial by som to neriesila ved casom uvidis ako Vam to ide… drzim palce 🙂

chomik
28. aug 2022

Prvy rok sme fungovali na dialku, potom rok spolu v zahranici, potom 5 rokov opat od seba a teraz uz 10 rokov spolu. Nevedela som si predstavit, zeby som sa s nim rozisla len kvoli dialke, su pary, ktore su spolu denne a i tak sa rozidu, ak vam na vasom vztahu zalezi, tak sa to da zvladnut, jasne, clovek ma obavy, pochybnosti, a pridu aj także chvile, ale ak je tam laska, tak to ide. Drzim palce.

radacak
28. aug 2022

@bobulka22 fungovali sme tak veľmi krátko...a nežila by som tak.Ale my už máme aj dieťa... Radšej budeme žiť skromnejšie ale spolu... Veľa rodín tak žije,to áno.Ale poznám aj také rodiny,, ženy,, ktoré uprednostnia vidinu veľkých peňazí a svojho pohodlia pred tým aby bola rodina spolu..Chlapi chodia na dlhé týždne preč za prácou vracajú sa domov na krátko ,nevidia vyrastať svoje deti atď...A ich ženám to tak výhovuje, možno aj obom 🤷
Ja by som tak nežila,je iné keď je zlá situácia,a nieje iné riešenie tak na krátko áno,ale niektorí takto žijú celé roky...

alexandrahaspi
28. aug 2022

@bobulka22 aha, tak to chapem. a on tam ako dlho planuje byt?

siss98
28. aug 2022

Môj odišiel ked sme boli spolu rok aby sme si postavili domček, domček stojí, on ešte stále chodí do zahraničia na mesiac a 10 dni je doma, sme spolu 7 rokov, čakáme tretie dieťa, tešíme sa na seba, aj ked je to ťažšie ale naučili sme sa tak fungovať. 🙂 Raz ostane doma ale kým je takáto kríza tu a chceme si udržať náš štandard bude chodiť bohužiaľ von

tintinka009
28. aug 2022

@bobulka22 ahoj áno dá sa tak fungovať, tiež mi priateľ pracuje v zahraničí, vybavil si prácu na 4 dní, čiže už vo stvrtok príde a odchádza v pondelok ráno 😁 sme spolu 3 roky, máme babo ale čoskoro sa plánuje vrátiť sem na Svk lebo chce vidieť viac malú aj ako vyrastá a všetko tak sa teším 🤩

daren1
28. aug 2022

@bobulka22 určite sa to dá, treba si len určiť ze koľko napr. ešte rok a koniec. Poznám veľa manželstiev aj na Slovensku kedy aj keď je partner tu je menej doma akoby bol v zahraničí cez týždeň od rána do večera v robote, cez víkend spoločenské akcie, šport....
Nie je to o tom kde je, môže byť aj vo vedľajšej izbe a nie je to partnerský život...

lacoste8
28. aug 2022

Je to roznorode, ja mam zial nie dobru skusenost😞, s priatelom som sa zoznamila ked uz pracoval v zahranici, plany do buducna boli, ze tam este chvilku zostane a vrati sa na SVK, nestalo sa, prichod oddaloval, vraj este 2 roky, potom z toho bolo 5 a po 5 rokoch sa uz vratit nechce a nas vztah sa rozpadol, ja som bola ochotna na neho cakat, lebo ho stale lubim, on to ukoncil, vztah ho uz nanaplnal, prestal ma milovat😞. Tebe drzim palce🍀

lulu1812
28. aug 2022

@bobulka22 ja som s priatelom 4roky posledny rok je v zahranici. Chodi domov cca kazdych 5tyzdnov na tyzden. Plus medzitym prileti na vikend. Aj podla prace aj ako mu vyjdu v ustrety. Zatial je to v ramci moznosti fajn. Chyba doma ale vieme preco to robi

kik3677
28. aug 2022

@bobulka22 fungovali sme prvé dva roky na dialku, z toho rok korony takze sa ani nedalo častejsie ako 1za mesiac vidiet... on tam ja tu.... Vedeli sme že to takto nepôjde, sla som za nim... Nechcela by som vzťah na diaľku dlhodobo..

veronikastrickova
28. aug 2022

Vacsina nevydrzi, ja by som s tymto dlhodobo fungovat nevedela. Peniaze mi nikdy nestali zato, aby manzelstvo bolo vacsinu case len cez telefon.

bambulka1010
28. aug 2022

Ja som s mojim 17 rokov ,7 rokov manželia .
Vonku pracuje myslím cca 15 rokov . Pracoval v Nemecku , chodil domov každý druhy týždeň len na víkend . A to sme si veru prešli všeličím .už to tak vypadalo že nezostaneme ani spolu . Veľa hádok . On bol malo doma všetko bolo na mne . Dom , pes , dieťa , do práce som chodila . Teraz už vyše 2,5 roka robí v Rakúsku pri Viedni . Čiže za 1,5 hodky je doma . Do Nemecka to mal 7,5 hodiny . Musel odchádzať už v nedeľu na obed . Teraz Odchádza v pondelok ráno a vracia sa buď vo štvrtok alebo v piatok každý týždeň .Vzťah sa oveľa zlepšil. Ale poznám tiež viac prípadov ktorým to proste nevydržalo .

martinagnidova
28. aug 2022

@bobulka22 môj príbeh... Na začiatku moj vtedy ešte priateľ pracoval v nemecku, ja slobodná mamina s 2rocnym o ktorého jeho bio otec mal a stále ma záujem, čiže odísť a presťahovať sa do nemecka neprichádzalo do úvahy.. Takže ja tu, priateľ v nemecku... Fungovali sme takto asi 2roky,potom sa nám narodil spoločný syn. Stále sme fungovali ja tu, on tam.. Nikdy som mu to nevycitala, proste sme to neriešili.. Bolo ako bolo.. Mesiac bol preč, týždeň doma.. Po ďalších 4 rokoch prišla na svet dcérka... Stále sme fungovali takto.. Potom bol rok doma, robil na Slovenku podnikateľskú činnosť... Darilo sa mu, ale nenapĺňala ho práca... Bavilo ho robiť to, čo robí v nemecku a tu je to nie veľmi zaplatená práca. Tak sa rozhodol ísť naspäť a začať zarábať sam na seba (dovtedy robil stále pre iných), dodnes je tam a ja tu.. Ale chodí domov častejšie..ma chlapov, na ktorých sa vie spoľahnúť a stále ak sa dá, je doma.. Teraz je na dva týždne doma, potom pôjde dúfam tiež len na krátky čas tam a príde zase domov. Vzťah mame spolu 11rokov, miluje ma a dáva mi to najavo stale keď môže. Mne už niekedy síce kapka do hlavy 😂 lebo 3 deti nie je sranda, ale v pohode dá sa...je to o tolerancii, a o láske, a o tom ako si to nastavíš v hlave 🥰 držím palce

romana1110
28. aug 2022

Priateľ pracuje v zahraničí a ja som na Sk . Sme spolu máme spolu dieťa . Lenže môj pracuje len pri Slovenkych hraniciach a chodí domov záleží ako spevák hodiny , niekedy už v stredu , niekedy v štvrtok . Takže je s nami stále . Keď sme začínali tiež to bolo také vseliake lebo pracoval veľmi ďaleko ale vydržali sme to a máme spolu syna sme rodina . Jediné treba len vydržať . Ja som mala tiež vseliake myšlienky , všetko možné má napadalo ale keď vidíš v Tom vzťahu ,že to má význam tak pokračujem a jak vieš ,že to význam nemá tak skonci vzťah... Ja by som ho nevymenila za nič na svete lebo lepšieho priateľa , kamaráta a otca v jednom nemôžem mať ♥️♥️♥️

bobulka22
autor
29. aug 2022

@alexandrahaspi exmanžel mi nedá povolenie, aby deti mohli žiť v zahraničí a aj on tu má dieťa, takže myslím, že neplánuje tam ostať žiť.

bobulka22
autor
29. aug 2022

@lacoste8 to mi je veľmi ľúto. Presne tohto sa obávam aj ja.

alexandrahaspi
29. aug 2022

@bobulka22 vyjasni si to s nim, ze sa dohodnite dajme tomu rok-dva a ak to nedodrzi, ukoncila by som to. Aby si nestratila roky zivota cakanim a nakoniec sa na teba aj tak vykasle. Alebo povie ze ti nikdy nic neslubil. Muzom treba na rovinu povedat, niekedy su nechapavi 😀 drzim ti palce.

bobulka22
autor
31. aug 2022

@romana1110 ♥️

Strana
z2