Priateľ sa veľmi zmenil počas môjho tehotenstva
Ahojte mám taký velky problem. S priatelom čakáme dietatko. Sme už v 6 mesiaci, ale posledné tyždne to ide sním dolu vodou, vkuse je v krčme, stále popíja, správa sa strasne divne. Stále klame, ze cez vikend bude somnou a nakoniec cely vikend trávim sama doma s bruškom a nestastná že zase sa na mna vykaslal :( už neviem ako dalej. Vzdy mu dám hubovu polievku(v norme, žiadne kriky ani nadávky) a on nič, Jeho to netrápi, on si to neuvedomuje a aj je rád ze sa pohadame, lebo má aspon dovod odist zase za chalanmi von. Vobec ho netrápi že má doma tehotnu zenu, a popri tom sa snazim byt uplne v pohode. Ani sa vo mne neburia hormony. Ano som precitlivelá, ale snažím sa ho nestíhať vzdy ked ide von. Jednoducho som uplne dobrá milá, staram sa o vsetko a on takto.. :( som uplne nstastná z neho. Už ani nevladzem plaka pretože som si preplakala vela. Dnes som mu zo zurivosti povedala že lutujem že som sním tehotná. že už viem ako to dopadne.. Budem na dieta sama :( mali ste niektorá takyto problem?? pritom vie byt uplne perfektny. ale ked sa jemu chce.
Možno že keď Ti začne bruško poriadne rásť, tak sa to zlepší, keď bude na tebe tehotenstvo poriadne vidno. No veľmi sa na jeho pomoc nespoliehaj, niektorí muži majú hrôzu z pôrodu už len keď sa to slovo vysloví. To by Ti bol aj tak iba na príťaž. Keby si mala nejaké zdravotné problémy, tak sa obrať na niekoho spoľahlivejšieho - na mamu, na jeho mamu, ak by sa to nezlepšilo. Do pôrodnice ťa môže odviezť aj taxík keby niečo, taxikári sú zvyknutí na rôzne situácie.
@nativanativa a tuto informaciu mas odkial,ze muz,ktory bol uz zenaty,nevhupne do manzelstva uz druhykrat? 🙂 ja to mam bohuzial este stale doma(ex-byvame zatial este stale pod jednou strechou),ale uz je zase volny a mozno do toho vhupne este aj 3x... 😀 😀 ..dotycna by si to uz ale mala sakra rozmysliet.. 😅 😝
@atinag samozrejme cest vynimkam , poznam aj takych , ktori su viac krat zenati , ale co som pocula od chlapov , ktori boli rozvedeni , by uz urcite do toho nesli ....
co ma co robit v meste po krcmach,ked ma doma tehotnu zensku? A pri porode chce byt?ci tiez si to pojde zapit len s kamosmi do krcmy? na tieto ucely mam doma valcek na cesto z lestenej zuly....
toto nie je dobre ....neviem,prehovor mu do duse a pokial nedojde zmene tak odid,rozidte sa.toto nema zmysel aby dieta na toto pozeralo.
@miska1988135 a nezaujímalo ťa prečo sa rozviedol ( rozišel) s manželkou / partnerkou ? Pretože u mňa by toto bolo alfaomega ak by som vstupovala do takéhoto vzťahu kde už dieťa je , jeho vzťah k predchádzajúcemu potomkovi - to veľmi veľa vypovie o mužovi ako takému.
Aký bol v tomto ?
To že je to idiot, nebudem rozoberať. Bez slova sa zbal na tri dni k todičom alebo kamoške a uvidiš 😉 byť chlap je diagnoza a zabere jedine šokova terapia. Na taku haveď treba tvrdo 😉
@awalancha3 trefa do cierneho, uplne s Tebou suhlasim
@miska1988135 a este taka otazka, nevies, kde je...vies aspon s KYM je? Su to kamarati ci nejaka kamaratka??? Nechcem malovat certa na stenu, no ale zvazila si aj tu moznosti?
Ako sa rozhoduje, ze ide zas von? Vola mu niekto? Ci on vola niekomu? Ci len ide??? Ma to dopredu dohodnute? Neberie si mobil prec, ked telefonuje?
Suhlasim s tou radou spravit si spolocny program. Hoc prechadzka, vecera, navsteva znamych...robte veci spolocne. A ked ho to nebude bavit, odmietne, nuz, to je zle znamenie.
Rozchod by som neriesila pred narodenim dietata, ale ak sa jeho spravanie nezmeni ani po, zacni planovat Plan B. Mate spolu byt? Bude prispievat na dieta? Mas kam ist???
A pravdupovediac, poriadny rozhovor by vam prospel. Napis na papier, kolko x bol za posledne dva tyzdne na pivo, kolko x Ti klamal, kolko x prisiel opity...napis to do kalendara...lebo tak to potom vyzera realnejsie.
Nuz, drzim Ti prsty, prestan plakat, netrap sa..ved co najhorsie sa moze stat??? Ja viem, ze Ta to teraz velmi trapi, ale pre to babo v brusku potrebujes pohodu 🙂
@miska1988135 tiež som ostala na dieta sama...
@miska1988135
ja si osobne myslim, ze tvoj priatel nie je nadseny tvojim tehotenstvom. Kedze nie si jeho manzelka, tak vlastne je, ci skor doteraz bol slobodny muz bez zavazkou... zrazu sa z neho stava slobodny muz so zavazkom (dietatom), ktoreho sa podla mojho vnimania chce casom zbavit...
Doteraz si mohol uzivat zivot "nadivoko", a zrazu sa mu to ruca a demonstruje to takto ako to robi, ako sa sprava. Urobila si chybu, ze si sla do tehotenstva s frajerom, to je jeden z najvacsich omylov, ktorych sa dnes zeny dopustaju (vysoka pravdepodobnost odkopnutia zeny a dietata zo strany muza).
Podla mna je on nectilivy clovek, nezaujimas ho skutocne, nemiluje ta skutocne...pretoze nehladi na tvoje prezivanie, tvoj zivot... rozhovory s nim nezaberaju...vidi iba sam seba. Treba sa pripravit, ze sa s tebou rozide a asi si bude hladat dalsiu priatelku, ak uz nejaku nema.
Toto su presne tie typy muzov, co nepoznaju skutocnu lasku.
Daj mu na vyber,buď kamarati,a krčma,alebo ty a vaše dieťatko,ak ťa miluje tak s tym všetkým prestane,ak nie,tak nech ide do ... Taky chlap si ta nezasluži a ty nemáš za čím banovať...a tie reči o tom,ze aby malo dieta ocka,však ho bude mať aj ked len na papieri,načo taky otec,ked si nevaži mamu svojho dieťatka a teraz ked by ti mal splnit vsetko na svete,tak ti ubližuje tym,ze sa flaka...musi to byť riadny trupko...vykašli sa na neho,taky chlap sa nikdy nezmení...
@tanapeta .....súdiš tak podla toho, že viem oddeliť zrno od pliev? .....no, to je len rečnícka otázka, nakolko je to už mimo merita veci, nebudem viac reagovať
@tanapeta je ovela lahsie stat sa matkou nez manzelkou, nemyslis? 😀 pre vacsinu zien, samozrejme.
@majka99999 trefa do čierneho 😉
@zuzkabeno no mama nevie, jasne že nevie, tá by sa zrútila. Ona si toto podobné vraj prežívala ked čakala jeho. Tak asi sa potatil :( Plán to nepomože. Proste s ním človek nepohne. on musí sám. Presne taká istá som aj ja, ja ked niečo nechcem tak to nerobím.
zobratí? nechápem načo, je taká doba že by sa dvaja mali vziat ked spolu cakaju dieta? Alebo z lásky??my sme spolu roky rokúúúce, klapalo nám to aj bez svadby. On už ženatý bol (nútene) kedysi. Nikdy sa nechcel ženit, len bohužial tak to vtedy asi bolo pred 20 rokmi, tak má z toho asi traumu, a ja tiež niesom moc ten svadobný typ. A nútit ho nebudem a neviem co by to vyriešilo. Iba zbytocne opletacky s rozvodom, Haha, A ked už tak sami sme si povedali ze by to bolo najlepsie niekde na pláži s kamaratmi svedkami a snaším dietatom ked bude trošku večšie. Otázka budúcnosti.Ale ja si nič papierom nepotrebujem poistovat. Ja mu verím ze aj keby nám dvom vztach krachol, tak sa o Nás (mna a dieta ) postará, aj keby sme mali žit oddelene.
@adri266 tomto mu verím, viem približne kde je skym je, toho sa nebojim , mna viac trapi ze proste uteká. Ale viem ze to za chvilku skonci a zase bude pri mne, len on mal aj vela problemov a nevedel ich normalne riesit tak to riesil alkoholom, ako vacsina ludí. Možno vy v rodine nie 🙂 ja nad rozchodom ani nerozmyslam.. Ja viem ze vie byt aj perfektný, aj je. Vela vecí robime spolu. proste Ideal... Mne ide iba o tieto posledne tyzdne.. ja tu vobec nepisem ze to robí stále ani nič.. jasne ze narobil somariny za tych x rokov co sme spolu, ja tiež. Viem že na dieta sa tesi, ved vsade to rozprava kde ideme spolu, ze cakame bábo, na kazde sono chodí somnou, stale sa mu prihovára a stara sa o nas.. len si rad vipije a moc ho doma nevidim.
také odpovede ze mlada si stareho narazila si strčte baby viete kam 🙂 :*
@majka99999 to máš pravdu :D
@tanapeta si to zažila? 🙂 haha
a ostatné vaše komentáre nepotrebujú moju odozvu 🙂 odpovedali ste si samé . Pekný večer všetkým štastným mamám v ideálnych manželstvách..
najprv opisovanie ako skveleho partnera ... potom citujem teba "... len si rad vipije a moc ho doma nevidim. "
či "Ale viem ze to za chvilku skonci a zase bude pri mne, len on mal aj vela problemov a nevedel ich normalne riesit tak to riesil alkoholom, ako vacsina ludí."
Si velmi ale velmi nezrela zena, ked takto uvazujes... typicky prototyp buducej opustenej mamicky, ktora najivne si vynivala svoj vzdusny zamok ale ten sa jej rozpadol ako domcek z karat...
Takto by zrela zena nemala uvazovat a uz vobec nie tolerovat to, ze partner nedokaze riesit problemy, komunikovat o nich a siaha po alkohole a este sa domnievat, ze ono to bude lepsie... "
@mima4 ahoj. nemam pocit ze mas pravdu, lebo do toho nevidis, nevies o ake problemy ide, a keby si mala ty co i len jeden tak si v takych depresiach ze nieleze pijes ale si aj na liekoch.. ak si myslis ze som prototyp neakej buducej opustenej mamicky a nezmyslam v poriadku tak fajn tvoj nazor.. ja som nechcela od teba radu co mam robit. Ja som len chcela pocut ci sa neakej tehulke tiez zmenil partner pocas tehu. Ano musim si ho obhajit,aj ked je taky aky je, lebo ho milujem, a viem ze ked ma clovek problemy ktore sa nedaju riesit tak siaha už aj na dno svojich síl. Kazda zena musime byt tolerantná pri mužoch, samozrejme vsetko ma svoje hranice. Dovtedy sa ide po vodu.... Nie som naivná, v hlave to mam v poriadku, viem ako to vsetko bude, a verim ze to bude ok! niekedy mam aj ja slabu chvilku a napisem nieco co na druhy den lutujem.. ako napríklad včera a dnes. Tiež mam vsetkeho a vsetkych niekedy plne zuby ze neviem co zo sebou, ako mam niektore veci riesit ked o niektorych je tazko hovorit?? niekdo navstivi psychologa, niekdo sa ožere. 100 ludi 100 chutí!! V dnesnej dobe chlacse kazdy, neznasam alkohol, najracej by som spravila prohibiciu 🙂 a čo mam robit? mam ho čakavat s natackami na hlave a s kladivom v ruke kazdu noc?? Taketo vase pomoci. racej ani nepiste ako citat tie drby...
A je skvely, aj ked ma svoje muchy, ale kdo nie?? kdo je dokonalý?! neviem si zase predstavit ze by som mala doma chlapa ktorý pere žehlí vysáva ..no robiť z chudáka ovcu domácu..a teraz ma kludne vsetky ukamenujte ktoré doma takeho máte..
@miska1988135 Takže je vlastne všetko v poriadku.
Tvoj priateľ ťa miluje, veď keď ON chce, je úplne úžasný. (Kvalitný a úprimný vzťah dvoch ľudí, ktorí plánujú rodinu, by nemal byť o tom, že robím, čo chcem JA a kedy chcem JA. Lebo vzťah znamená MY, či už je spečatený "papierom" alebo nie).
To, že si nechce vziať TEBA, odôvodňuje SVOJIM bývalým manželstvom. (Mimochodom, pred 20 rokmi tu nežili dinosaury a do manželstva vstupovali ľudia dobrovoľne, tak ako dnes. Ak má traumu zo svojho chybného rozhodnutia ohľadom bývalého vzťahu, nemal by ju prenášať do vášho vzťahu...)
Občas (tak zhruba každý víkend) sa na teba vykasle a ide sa ožrať a ešte ti aj klame. Čo je na tom, veď skoro všetci zapíjajú (fakt?).
Tak ja ti milá Miška želám, aby si si tento pozitívny prístup udržala.
@zeleny_cajik najprv riadne čitaj , a všetko poprosíím..

mila zakladatelka moj priatel pred porom to iste len krcmy,myslela som ,ze sa po porode zmeni,aka naivka som ,este viac,a to ma 31..a ked som sa roz.aj s jeho maminou,oni maju vo zvyku ked k nim prides furt ulievat akoze to nechapem,on si da a potom hajde chalani a nepozna navrat..a jeho mama,vsak ked pride dom,ani si ho nevsimaj,nechaj ho vyspat,tak som robila ja,to co uz je za zivot???obesit za gule,a potom sa cuduje,ze nemam rada ani jeho mati..