Priateľ si ma nechce vziať a som z toho veľmi smutná
Ahojte dievčatá, potrebujem povzbudenie, možno sa len posťažovať.
Priateľ vie , a vie to od začiatku nášho vzťahu že svadba respektivne byť v manželstve bolo od detstva pre mňa veľmi dôležité. Je to môj sen, niečo čo potrebujem k životu.
Celý čas čo som bola tehotná som tému svadba nadhodila dva krát. Prvý krát mi povedal že si ma vezme . Že aj on to chce . No a druhý krát to bola veta “ necítim sa na to” . Veľmi ma to sklamalo . Neraz som si kvôli tomu poplakala . Dokonca som chcela dať synčekovi priezvisko po mne ale on povedal že si ma vezme , že mu mám dať priezvisko moje . Keď som sa mu s tým zverila že ma to trápi , povedal že ano neboj sa raz si ta vezmem . No a ja hlúpa som tomu uverila a zavrel mi na istý čas ústa . Lenže malinké sa narodilo a mňa to začalo trapit čo raz viac . Pri hádke som mu vyhodila na oči , že mu nestojím za to aby som bola jeho ženou , že mam pocit že si nezaslúžia nosiť jeho priezvisko . Pre mňa ale nie sme úplná rodina. ( dokonca ani podľa zákona nemám žiadne práva ) Nemôže si na mňa zobrať ani “doprovod k lekárovi “ lebo nie som jeho manželka . Veľmi ma to trapi a on o tom dobre vie. Možno som veľká citlivka ale často kvôli tomu plačem . Nežiadam obrovskú svadbu , ani takú nechcem stačilo by, aby to bolo len o nás . Po jednom “zložení “ my sľúbil , že v máji . Som z toho zúfalá, smutná a frustrovaná. Skoro pri každej hádke mu to vyhodím na oči. Že ma ťahal za nos , že ma neľúbi atď. Chcem tak veľa ? Prečo nemá túžbu si ma vziať. Prečo nechce aby som bola jeho manželkou . Už si prípadom ako hlúpa, že ho o ro prosím a on stále nie nie nie raz určite . Som z toho naozaj veľmi smutná. Ja viem že chlapa do svadby nútiť nemôžem . Že je ro hlúposť a najhoršie je že ho ani nútiť nechcem . Čo mám robiť ? Ako to vstrebať ? Túžim po tom tak veľmi že ma to zabíja .
@777januska777 jaj aha. A co ked to bolo tak ze otehotnela.. spytala sa na svadbu a hned dodala ze ked si ma nezoberies meno dam po sebe!! Nedostane po tebe meno lebo nebude svadba!
Takze sa mohla kludne vyhrazat.
Skus denne pocuvat ako chce ona svadbu, ako ma uz nelubis.. my niesme rodina. Kazdy den plac z kupelne, zo spalne 🤣 kazdy den mu pripomeniem, ze aha meno ma dieta po tebe!! A my niesme rodina...
Byt na mieste toho chlapa si ju nevezmem ale uz na truc. Lebo toto pocuvat..a este keby planovali tu svadbu to by bolo peklo. 5 hodin by urcite vyberala svadobnu kyticu 😂 kazdy den pocuvat koho pozvu, co bude na veceru ako to cele bude. No na maslu 🤣
@777januska777 prosim a ake nevyhody ma teda ona z toho zvazku?
@slniecko66 no to nie je vyhrážanie to ma byt fakt. To by predsa ani hovoriť nemusela, zdravá sebavedomá žena by predsa ani nerozmýšľala, dat ine priezvisko ako ma ona. Ale v tomto prípade pochybujem, že mu to povedala, lebo autorka od sebavedomej ženy ma pekne ďaleko.
Nemusel to počúvať, keby bol chlap zoberie si ju ešte ako tehotnú. A postaví sa k tomu čelom. Ale dieta jej urobiť vedel, meno dieťati po sebe chcel však, z toho zufaly nebol vsak? Ono všetkým čo si napísala si z toho chlapa urobila padavku a neschopneho muža. On vedel komu dieta urobil ak by mu autorka ako osoba vadila nerobím jej dieta.
Nevýhody no napríklad ak je na materskej, chlap si kľudne môže budovať kariéru a riešiť majetky a ona ma tak nič. A keď ju niekedy partner pošle dokelu, tak jej nezostane nič, lebo kým on mal ona riešila dieta, ktoré nemá ani jej priezvisko.
Postav ho pred hotovu vec. Pozri si terminy na matrike kedy sobasia, nech si vyberie. Trvaj na tom aby jeden vybral a pusti sa do toho sama. Pre zaciatok staci civilny sobas o dvoch svedkoch.
A tebe nevadi ze by si ho to toho manzelstva nakoniec dotlacila ? Ze to urobi nasilu? Vsak to tak nema byt ze si to vydupes a vyplaces 🙈 on sam to tak musi citit a chciet..ja by som ani do toho nechchela ist ak vidim ze on nie...sa vezmete a potom ti bude on vykrikovat ze si ho do toho dotlacila a nie je stastny... zacarovany kruh toto ked sa stretnu dvaja s rozdielnymi nazormi a tuzbami a este si do toho urobia dieta..no nezavidim..
@777januska777 sebavedomie zeny sa meria podla priezviska dietata?
Zaujimave. Budem si pamatat.
Prepac ale to co su za nevyhody? Vydate zeny niesu doma na materskej a chlap nebuduje karieru a nezaraba?
A ze ona riesila dieta co ma jeho priezvisko?
Ona sa starala aj o svoje dieta ktore porodila! Ty to mas riadne pomylene. A neni to tak nahodou, ze on bude do konca platit vyzivne na dieta?
@vler tri roky a áno bolo plánované
Autorka, mna by vcelku zaujimalo, ze preco s nim vlastne si. Nehovorim, ze sa s nim mas rozist a rozbit dietau rodinu, to vobec nie, ale to ponizenie, ktore citis, ked on hovori, ze svadbu nechcete by som ani ja nezniesla. Preco vtedy neodpovies pred vsetkymi, ty nechces, ja ano, nech sa citi ponizene on, preco ty? A preco sa snazis byt prenho pekna, preco ma mat kazdy den teplu veceru a pod?
Muzi chcu zenu, ktoru musia dobyvat cely zivot a nie taku, ktora im seviruje vsetko az pod nos.
Keď bola svadba pre teba tak dôležitá, čo úplne rozumiem, fakt to nie je len papier, ako mnohí hovoria, nechcela by som otehotnieť skôr. Vymenili ste poradie a len čas ukáže, či sa to dá do poriadku.
@loginexistuje bývame v byte ktorý si kúpil v čase keď ma spoznal , hypo platí on , máme dve autá jedno jeho jedno moje … veľa krát mi to pripadá a aj to tak naznačil že čo je jeho je jeho a moje je moje aj čo sa týka financií …ale to je taká obrovská hlúposť . Je mi t jeho prístupu zle
@slniecko66 sebavedomie zeny sa meria podľa toho či verí mužským rečiam alebo verí až skutkom. Autorka verila rečiam, takže sebavedomie ma nízke. Žena ktorá má sebavedomie nedá dieťaťu meno po mužovi, lebo si uvedomuje, že svadba byť nemusí a ze to môžu byť len a len reci. Ale v manzelstve je majetok spoločný, takže ak si muž buduje kariéru a zväčšuje majetok, žena má na tom polovicu. No nemusi byt, zeby vyzivne platil dnes je vo velkom schvalovana striedava starostlivost a ak by aj nebola netvarme sa, ze to vyzivne je taka super suma.
Ze pomýlené, bud si chlap, ktorý sa nás tu snazi presvedčiť o tom ako je to fajn a v skutočnosti si sám ubedomujes ze autorka je na tom pekne blbo alebo si žena, ktorá žije takto ako autorka a snazi sa presvedčiť samu seba, ze je to fajn život, ze nie je zúfalá.
Tak ale ked bolo babatko planovane tak si urobila chybu ty..ked ti na svadbe tak zalezi mala byt najskor ta a nie sluby len...ja som tiez chcela dieta az do manzelstva ale tak som sa aj zariadila..teraz pekne vidno ze on ma svoje a ty svoje a nema potrebu si ta vziat 🙂
@777januska777 ja som dala meno po priatelovi a aj napriek tomu, ze svadbu nechcem. Vies co to je?
Len meno.. priezvisko. Na rodnom liste a v zivote bude navzdy moje dieta .
Citaj hore. Byt mal uz predtym, hypoteku plati sam. Tak si myslis, ze by bolo fer keby bola doma 3 roky, on platil hypoteku a za tie roky pocas manzelstba by mala narok na nejaku cast?
Ale staral by sa.. bud by travil cas s dietatom alebo by nanho platil.
Ano som chlap, super si to vystihla 😆
moja je mi to luto ze sa tak chova je ti z jeho pristupu zle opravnene 😔
@slniecko66 pre teba možno meno nebolo dôležité, ale pre priateľa nie, keďže si dala jeho priezvisko. Lebo keby to ani jeden z vás neriešil, tak ma tvoje priezvisko, keďže sa dava automaticky meno po matke. Ano bolo by to fér, keďže ona nepracuje, nemá možnosť si zabezpečiť svoje bývanie, ona sa stará o jeho dieťa. On si zabezpečil bývanie, ona otehotnela, vypadla z pracovného života a nemá si ani teraz z čoho odkladať, keďže verím, že všetky peniaze co dostane od štátu idú na domácnosť a dieta. Kdezto chlap si platí hypotéku a kľudne si môže ďalej šetriť aj mimo autorky a ona z toho neuvidí nič pri prípadnom rozchode. On mal šancu rast, ona nie. Práve preto je manželstvo aby to materstvo bolo aspoň nejako ohodnotené v našom svete.
@777januska777 nie padla tema ake dame meno. Hovorim daj svoje mas ho krajsie 😊 hodi sa viac.
A bolo.
A kto jej branil zabezpecit si svoje byvanie? Preco ho nemala? Chceli spolu babatko takze vedeli do coho inu.
Takze on vlastne by mal si ju hned teraz vziat aby ona potom nezostala na prazdno? Sak nech maka.. a potom ked sa rozvedu nech jej plati este 🤣 myslim si, ze o dieta sa bude starat po financnej stranke. Maju byvanie. Ktore plati on.. ci by bolo lepsie keby teraz isla do podnajmu? Z coho by to platila? Sak ma zadarmo byvanie 🙂)
@kvetinka75 nesúhlasil s podpisom zmeny priezviska dieťaťa na to moje
@777januska777 materstvo nemusi byt ohodnotene vobec peniazmi 🙂 ale krasnym zdravym dietatom. Len mam pocit, ze ty skor pozeras na materialne veci..
@slniecko66 aj to dieta potrebuje jest teplo lieky atd a to si za pocit nekupi
Och...ako ja zbožňujem reakcie typu: treba svadba,aby neostala žena na prázdno,keď sa rozvedu.Drahe moje,ak si vezmete debila a rozvediete sa s ním,ostanete naprázdno tak či tak.Svadba ti v dnešnej dobe zaručí tak akurát viac nervov,súdov a papierovačiek pri prípadnom rozvode.
@loginexistuje kto tu pisal, ze dieta nebude mat na lieky a jedlo? Samozrejme, ze su dolezite financie.. ale v tomto pripade nejde o chudobu.
Ale ano.. zle som to sformulovala.. to vobec som tak nemyslela.
autorka - nemala si vôbec dávať jeho priezvisko. Dobre s tebou vydr......l.
@slniecko66 tento príspevok nestojí ani za prečítanie
Tak ho necitaj 😂
@floki1994 samozrejme že vadilo a moc. Ja chcem aby si ma muž vzal lebo to chce on a nie aby som bola spokojná . Ale myslím si že nežijem v rozprávke
U nas je to opacne ja som si nechcela brat oriatela lebo alsom uz vydata bola aj on zenaty detom som dala meno po nom lebo som nechcela aby sa volali po byvalom kedze mi oostalo jeho meno on na tom netrval ze sa maju volat po nom ,orislo mi to automaticke ze sa budu volat po nom nie po byvalom. Co sa tyka odlisnych priezvisk nikdy problem nikde nebol. To ze ostanem s holou ritou keby nahodou sa nebojim byvame v mojom a nasetrene mam tiez nieco takze s holou ritou by bol partner...mozno v buducnosti pred dochodkom sa vezmeme teraz neriesim..
A ja inak tiež neviem o akých komplikáciách pri rozličných priezviskach sa tu hovorí.Poznam xy matiek,co majú iné priezvisko,ako dieťa a žiadne problémy nemajú.
A už keď sme pri tom.Moje deti majú priezvisko po mne,takže muž sa volá inak.Nikdy žiaden problém nikde nemal pri vybavovaní hocičoho.Lekar,pas,očkovanie,dovolenka....nikto sa nad tým ani nepozastavuje
Autorka: Smer psycholog. Ale nie, aby ti dohnal muza pred oltar alebo dal "triky" ako ho tam dostat (nic take mimochodom ziadny odborne zdatny psycholog nespravi), ale aby si nabrala sebavedomie a sebauctu, ktoru mas pravedepodobne velmi nizku. Pri skumani samej seba sa treba zamerat aj na to, preco je pre teba dolezite mat za manzela niekoho, kto o to nestoji a kto vo vztahu deli vsetko na "moje a tvoje". Pardon, vsetko nie, domace prace a starostlivost o blaho dietata a jeho ti velkodusne podaroval.
Autorka, píšeš, že byť v manželstve bolo odjakživa pre teba veľmi dôležité. Ale potom na to ideš úplne zle. Dieťa bez manželstva, s mužovým priezviskom, spoločné bývanie, top starostlivosť o domácnosť aj o neho... No načo by sa ženil?
Ak ti tak strašne záleží na manželstve, že si pre to zúfalá a plačeš, tak treba konať. Odsťahuj sa od neho aj s dieťaťom. Keď ťa chce späť, nech sa rozhodne.

Myslím, že by si mala cez víkend otvoriť túto tému - priamo.
Posadiť ho k stolu a povedať mu všetko pekne na rovinu:
- dieťa má iné priezvisko než ty, chceš to zmeniť
- chceš mať status manželky
- ak mu za to nestojíš, chceš sa dohodnúť na výške výživného. Keďže si teraz doma, tak zo začiatku aj na výške výživného pre teba, pretože kvôli výchove dieťaťa nemôžeš byť v práci. Nájom stojí toľko a toľko a sťahuješ sa vtedy a vtedy. Pripadne striedavo starostlivosť.
A nech sa zamysli nad tým, či bude živiť dieťa a ženu mimo svojej domácnosti, alebo z nej urobí svoju manželku a bude ju počas materskej živiť u seba doma.
Má na výber. Iné možnosti by som mu už nedala. 9 mesiacov kým sa dieťa narodilo, bolo na rozmýšľanie celkom dosť. Bud mu za to stojíš, alebo nie. Ale nie ze mu za to nestojíš, ale všetky výhody manželstva bude požívať.