Priateľ trávi čas viac s kamarátmi ako so mnou
Ahojte ženičky. Mám problém a potrebovala by som poradiť. Čakám mimi ktoré bolo plánované. Priateľ sa naň teší ale problémom je to, že radšej trávi čas s kamarátmi ako so mnou a poslednú dobu sa na tom stále hádame totiž som názoru že ho kamaráti využívajú dosť aj som mu to povedala ale on to akoby nechcel vidieť. Ten istý názor so mnou zdieľa aj jeho mama. Kúpil si auto pretože ho budeme potrebovať keď sa bábo narodí a odvtedy ho zrazu poznajú kamaráti ktorí predtým oňho ani nezakopli len aby im robil šoféra a keď ja chcem byť s ním tak sa vyhovára pritom som s ním bola stále v dobrom aj v zlom. Neviem čo robiť ako to zmeniť. Trápi ma to že mňa a naše dieťa odsúva na druhú koľaj kvôli ľudom ktorí ho predtým nepoznali. Jeho mama mi povedala že všetko sa zmení keď sa bábo narodí a že teraz mu mám dať ešte voľnosť ale akože prosím??? A čo ja? Tak isto chcel dieťa ako aj ja. Vedel do čoho ide. Teraz čo mám tiež sa flákať len preto že už potom nato nebude čas? Dnes som mu povedala že pokiaľ nebudeme na 1. mieste tak s ním už nič nechcem mať tak hneď nato mi zavolal ale nedvihla som mu. Napísal mi sms že chcel prísť ale že nedvíham tak či má chodiť ale znechutilo ma to tak som mu napísala že nech nechodí že čo si myslí že či ja budem ako taká chudera čakať nato kým sa dostanem do jeho poradovníka kedy si nájde čas? Odpísal že chcel prísť ale ja nechcem aby so mnou trávil čas z donútenia lebo som mu napísala že s ním nechcem nič mať. Poraďte čo by ste robili na mojom mieste. Ďakujem. 😒
@alchemilkazltozelena a este to neriesili,lebo ja som prestala citat asi dve strany dozadu. Fakt tu si pris po radu, to radsej dat prsty do zveraku. Ake su tu vsetky 100%tne.
Fuha, some zaskocena, ze kolko z vas nechape, že rodičovská dovolenka nie je povinná. Vymyká sa vašej predstave o klasickej matke, to je katastrofa. Ľutujete aj väčšinu holandskych, francúzskych, švajčiarskych atď. deti, kde sa väčšina žien vracia do práce v takom veku, ako autorka plánuje? Pre mňa cenu za najväčšiu obmedzenosť vyhrala nelinka, ktorá si tu tipuje jej plat - gratulujem...
Na toho chlapa asi len s kamennou tvárou, že nech si vyberie, či mu prináša viac potešenia ohurovat kamarátov autom alebo čas s tebou. Si silná žena, zaslúžiš si nejakého chlapa, čo to dokáže uniesť. Je ich malo, ale možno sa nejaký nájde. S tým nedvihanim telefónu majú baby pravdu, je to trochu detinské. Dá sa to pochopiť - zúfalý človek, zúfalé skutky. Jasné, to poriadne zamrzi, keď sa rúca domček z kariet. Je však super, že sa prejavil teraz. V tomto stave by som spoločné byvanie neuvažovala, štatistický problémy skôr pribudnú ako sa vyriešia.
Daj potom o pár mesiacov vedieť, ako sa to vyvinulo.
@ema234
@nelinka2009
dievčatá súhlasím, dieťa by si mali rodičia robiť pre seba, s tým, že sa oň postarajú, ak aj chodia do ráce, nemôžu automaticky čakať, že sa postarajú starí rodičia. Sú mamy, čo pracujú, ale platia si opatrovanie svojich detí, alebo sa nejako striedajú (s mamou, manželom, opatrovateľkou...) nie rovno do toho ťahať starých rodičov, že sa budú naplno starať. Ak starkí občas alebo aj pravidelnejšie pomôžu, je to bonus navyše, hlavne by sa však mali starať rodičia, obaja.
Ja mam už veľkú dceru, ale keby prišla s takýmto, že ona čaká naschvál decko s frajerom, nebývaju spolu, ani nemienia spolu žiť, a ona ide do roboty, lebo ten chlap ani nezarába a ja s manželom sa mame starať, tak by som asi dostala poriadne nervy. Samozrejme by sme ju v štichu nenechali, ale vôbec si neviem predstaviť, ako by sme to riešili (som štyridsiatnička, tiež pracujem). Určite by to nešlo tak, že my sa teraz obetujeme, nech dcerenka zarába, lebo ma príliš veľkú hrdosť a od budúceho otecka "nič nechce".
Iné je, ak sa stane náhodou, neplánovane ... ale oni to urobili plánovane, naschvál!
Take somariny, že pekne kreslí ... čo dá dieťaťu na obed obrázky a na večeru veršíky? Ak je taký umelec, nech sa tým živí, predáva to na nete.
@miuska88 ty si proste este decko a je mi luto toho maleho... Ak si si z toho tu zobrala len toto tak si zasluzis presne to, co dostanes
@nelinka2009 Tak som decko preto lebo som nevedela že partner sa zmení a preto lebo odmietam byť na rodičáku. Preto lebo to maličké ľúbim či čo teraz len preto že budem odkázaná nato aby mi postrážili dieťa rodičia kým budem v práci som mala radšej zvažovať nad potratom? Len kvôli tomu že nechcem byť 3 roky doma?
@miuska88 ty si decko, lebo cakas dieta s chlapom, ktory je decko a takeho chlapa by ziadna normalne vyzreta zena svojim detom za otca nevybrala... Aj to auto si mu kupila ty za obraxok a twtaz ta to serie, ze na nom vyvaza inych... Toto je tboj problrm... No s panom Boho aj bez neho
@nelinka2009 Nekúpila som mu to auto ja. To potom je každá žena dieťaťom ktorá otehotnela a až vtedy sa jej chlap skutočne predviedol.
@miuska88 chcem ťa podporiť, Neviem ako to vyriešiš s priateľom, to je na tebe ale dieťa v pohode vychováš aj sama. Nedajú sa tu ani čítať príspevky od sliepok čo si nevedia na seba zarobiť, na rodičáku musia byť lebo prácu nemali ani pred tým ako otehotneli a nebudú mať ani potom ako im rodičák skončí a kvôli tomu sú lepšie matky ako tie čo sa vedia postarať o svoje dieťa a ešte pri tom aj pracovať. Ja som tiež nastúpila do práce hneď po materskej, syn bol u milujúcich starých rodičov (ráno som odviezla, poobede vyzdvihla a pri tom som zvládla ho 2,5 roka kojiť) A to tu na MK ani nebudem spomínať kedy začal chodiť, rozprávať, bol odplienkovaný lebo by to supermatky psychicky nezvládli a museli by mi napísať ako klamem a podobné "lichôtky".
@miuska88 a uz ked si taka husta tak ti napisem co miyslim. Zrejme si princeznou zazobaneho tatika, ktory jej kupil byt na Vianoce a vybavil teple miestecko v jeho firme
To auto si tiez tatanka ukecala kupit mlademu a on sa ta len preto drzi, lebo ta nechutne vyuziva, kedze ta staci sem tam vyprasit a namalovat ti obrazok aby si drzala hubu a krok. U mami ma ostatny fuul servis a u teba byvat ani nechce, lebo vie, ze ty by si sa o neho nepostarala tak ako jeho mamca a tym deckom si ta len poistil, aby mal od vasich plnu penazenku, od teba prazdne gulky ak ina po ruke nebude.
👍👍👍👏pre teba mtsl
@miuska88 velmi ti neporadim ako v tvojej situacii. komenty supermamiciek uz neries... niektore znich riesia v inych forach take veci, ze by ti prislo az zle pri ich prispevkoch...
vela veci sa este zmeni. nevies aka bude situacia neskor. ale kazdopadne ked ta mrzi jeho spravanie, tak niesi vnutorne presvedcena o sovjej samostatnosti a aj tak tuzis po uplnej rodine a nie slobodnej matke. Aj ked vela manzelstiev co sledujem tak len svojimi hadkami ublizuje detom a lepsie by aj matkam aj tym detom bolo keby boli od seba...
Vacsina mamiciek si berie napr. v skolstve strasne za vzor rozne krajiny.. ale to ze v niektorych je MD iba 6 tyzdnov to uz si nevsimnu. Radsej mat doma spojonu a usmiatu maminu, ktora ked je so svojim dietatom je naozaj snim, ako znicenu zavislu trosku ktora len preziva dni a je znicena z celej RD...
Ty najlepsie vies ako to vlastne medzi vami je a posnam aj take pary, kde sa k sebe nastahovali az po narodeni babatka, to vacsinou kazdeho dostane. takze daj vsetkemu cas a hlavne ries veci chladnou hlavou a nie v afekte...
@miuska88 Chlapi su velke deti, a ak sa situacia vyvinie, ze ostanes slobodna nezavisla maminka, tak ti prajem vela sil. Mozno je dobre precitat aj tie negativne komentáre, aby si bola pripravena na najhorsie. Mna osobne vychovavala babka od 1do 3 rokov, nasi ma bravali domov na vikendy. Otec bol normalne zamestnany, sestra v skolke a mamka musela naklusat do prace a to bol este socik. Nijako ma to nepoznamenalo. Takze ked pojdes do prace skor, nic si nevycitaj ;)
@evak12 No veď som si všimla 🙂 Dieťa dať do jaslí to je odsudenia hodné, dieťa dať postrážiť rodičom tiež, dieťa dať na adopciu tiež ísť na potrat tiež. Nebyť s dieťaťom doma 3 roky lebo mu chceš zabezpečiť všetko tiež. Nič nie je dobré a zodpovedné. Zodpovedné by bolo asi fakt ostať doma 3 roky a po polroku žiť s dieťaťom z 200€ do jeho troch rokov.
@nelinka2009 ty musis byt velmi zla,zakerna zenska ...normalne na jej mieste by som ta zazalovala ...co si to dovolujes?nehanbis sa?a to ty mas deti a rodinu?strasne
@nelinka2009 Si sa znova sekla. To že ty možno sedíš doma celé dni na MK a súdiš tu ženy o ktorých nevieš absolútne nič je tvoj problém. Ja som na MK teraz. Ráno idem do práce a nie do tatínkovej firmy.
Len ten vyber toho partnera a hlavne otca bol dost nestastny.lebo uz podla prave tej prace zistis ci je zodpovedny alebo ci je lajdak co caka ze mu vsetko zaplati niekdo iny a naozaj dobre ze zit spolu nebudete to by bolo dalsie dieta na krku a len vecne hadky typu nic mi nepomahas nemas pracu len sedis vyvaleny na gauci s ovladanim v ruke.ja z prace rovno domov znova dalsia sichta varit prat a pod.moj muz ani pivo mi nedovolil kupit lebo on ako chlap ma pozvat a platit nie zena ale raz som ho ukecala no od spolocneho zitia platim vsetko ja a som doma pomaly 10rokov.
@miuska88 Ahoj, myslim ze toto forum nie je miesto kde Ti niekto ponukne rozumnu radu, vid vacsina komentarov vyssie... som normalne sokovana co tu niektore zenske popisu. Takze za mna- posobis na mna podla tvojho pisomneho prejavu vzdelane a rozvazne. Ze si sebavedoma je chvalihodne. Len si sa zalubila do cloveka, ktory zrejme tvoju lasku nevie ocenit a berie ta ako samozrejmost. Bud sa teda po narodeni dietata nieco zmeni a bude sa o vas zaujimat lebo ak ani toto nim nepohne, kasli nanho. Ak nepochopi, ze rodina je to najcennejsie stracas s nim cas. Je kopec rozumnych chlapov a kazdy je nahraditelny 😉 do prace ak sa nato budes citit urcite chod. Aj ked zrejme zbytocna pripomienka pretoze je zrejme, ze v tom mas jasno. Drzim Ti palce 😉

@miuska88 tu normalne odpovede nenajdes..toto je modry konik..to je bezne..o chvilu zacnu riesit ci chces kojit