Priateľ trávi čas viac s kamarátmi ako so mnou
Ahojte ženičky. Mám problém a potrebovala by som poradiť. Čakám mimi ktoré bolo plánované. Priateľ sa naň teší ale problémom je to, že radšej trávi čas s kamarátmi ako so mnou a poslednú dobu sa na tom stále hádame totiž som názoru že ho kamaráti využívajú dosť aj som mu to povedala ale on to akoby nechcel vidieť. Ten istý názor so mnou zdieľa aj jeho mama. Kúpil si auto pretože ho budeme potrebovať keď sa bábo narodí a odvtedy ho zrazu poznajú kamaráti ktorí predtým oňho ani nezakopli len aby im robil šoféra a keď ja chcem byť s ním tak sa vyhovára pritom som s ním bola stále v dobrom aj v zlom. Neviem čo robiť ako to zmeniť. Trápi ma to že mňa a naše dieťa odsúva na druhú koľaj kvôli ľudom ktorí ho predtým nepoznali. Jeho mama mi povedala že všetko sa zmení keď sa bábo narodí a že teraz mu mám dať ešte voľnosť ale akože prosím??? A čo ja? Tak isto chcel dieťa ako aj ja. Vedel do čoho ide. Teraz čo mám tiež sa flákať len preto že už potom nato nebude čas? Dnes som mu povedala že pokiaľ nebudeme na 1. mieste tak s ním už nič nechcem mať tak hneď nato mi zavolal ale nedvihla som mu. Napísal mi sms že chcel prísť ale že nedvíham tak či má chodiť ale znechutilo ma to tak som mu napísala že nech nechodí že čo si myslí že či ja budem ako taká chudera čakať nato kým sa dostanem do jeho poradovníka kedy si nájde čas? Odpísal že chcel prísť ale ja nechcem aby so mnou trávil čas z donútenia lebo som mu napísala že s ním nechcem nič mať. Poraďte čo by ste robili na mojom mieste. Ďakujem. 😒
Uplne chápem Tvoju potrebu aktívnej prítomnosti partnera,časom to bude len silniet...je náročné byť tehotná,tie posledné týždne fakt otrava,hormóny cirkus strašidelný,a potom dieťa potrebuje matku a jej čas 😅...V tieto chvíle ocenís,keď bude NIEKTO pri Tebe stáť,odbremení Ta a pomôže nájsť rovnovahu( ideálne ak vie variť) Držím palce,aby sa Tvoja situácia v pokoji vyriešila,aby zo silnej tehulky vyrástla spokojná mamička spokojného dieťatka
Ja neviem, čo tu poniektoré dávajú ako akýsi pozitívny príklad zahraničie - západ. Že tam majú MD 3-6 mesiacov, rešpekt.6 týždňov, nie je nič chvályhodné ani pre dieťa prospešné. Ktorasi tu písala, že či má celá Amerika emočné problémy. Áno, takmer celá! Nie všetko čo ide od západu je dobré a nasledovania hodne. V niektorých oblastiach už žnú trpké ovocie svojho systému. Treba si trošku postudovat o vzťahovej väzbe a jej typoch, attachmente atď... Pre dieťa je kľúčové mať v utlom veku jednu stabilnú vztahovu osobu a toto obdobie určite netrvá 6 týždňov, ani 3-6 mesiacov. Veľmi veľa dospelých ľudí má emočné problémy práve preto, že si v detstve vytvorilo nie bezpečnú, ale ambivalentnu alebo neistú vztahovu väzbu. To sa samozrejme môže stať, aj pokiaľ sa o dieťa stará stabilné iba matka, ak ma ona sama určite psychické či nazvime to emočné indispozície. To by však už bola iná téma.
Baby inak zamyslite sa trosku nad sebou, je tehotna, priatel sa venuje kamaratom viac nez jej.... mozno aj ja som vecne dieta, alebo som sebec, ale keby som nebola u muza na prvom mieste, ani spolu nezijeme, nie sme manzelia a nemame ani spolu deti. Schvalne to pisem v poradi v akom to je. Vzdy mal roboty a povinnosti, ale zabavu s kamaratmi mal uz za sebou a prioritou som bola pre neho ja. Nikdy som mu nic nezakazovala, ajtak by si urobil po svojom, ale mal svoje priority a bola som to ja a teraz nasa rodina. Nemyslim si, ze chce od neho nemozne. Berte ohlad aspon na to, ze je tehotna. Mnohe sme tehotne uz boli a zazili sme tie nalady atd.
@katka1981 Presne si to pochopila. Nechcem od neho nemožné chcem len byť jeho prioritou. Chcem aby rodina bola preňho prvoradá. To že budeme mať dieťa neznamená že chcem aby bol na mne zavesený 24h denne. Tiež nemám problém ho pustiť vonku s kamarátmi ale zo 7 dní v týždni kedy je s nimi a ja mám 2 dni voľno a už aj tie dva dni dá prednosť im tak akože to už je trošku prehnané.
@miuska88, nechcem byt rypava, ale doteraz ti to nevadilo? Lebo ja osobne by som takeho nechcela ani len za frajera, nie to za vaznu znamost, ale tak naozaj kazda sme ina. Ja som mala obdobie kedy sme spolu aj pracovali a travili spolu 24 hodin denne, este sme deti nemali a ja si to obdobie neviem vynachvalit.
On je od teba mladší že? Lebo podľa mna chlapi vo veku 25 a viac už proste auto neberú ako daco zaujímavé...jedine ak by si kúpil dáke Ferrari ale na to asi nemá 🙂 niežeby to bolo podstatne len sa snažím pochopiť prečo taká zmena...
Lebo to by aj dávalo zmysel, s kamarátmi možno aj babenky a kamarátky a chlapcovi možno zachutil pocit dôležitosti a nenahraditeľnosti...ktorý pri tebe zrejme nemal...ak sa pri tebe cítil menejcenný (ty to tak vnímať nemusíš, si sebavedomá a jednoducho ste sa o tom nebavili) tak aj tam môže byt pes zakopaný-teraz je frajer
mna fascinuje, ako sa tu vsetci pindaju, ze chce ist dobrovolne do prace po materskej, ale v inych temach, kde sa postazuje povedzme mamicka, co nema dostatok penazi alebo partnera alebo ju tyra alebo neviem co, tak tam vsetky zeny su silacky, ze najdi riesenie.. daj dieta do jasli, kamoske, babke, mikulasovi.. 😎
alebo ked sa nejaka zenska stazuje, ze je tazke si najst pracu po materskej, kde by vyhovoval cas,a by mohla dieta vyzdvihnut, atd, tak zas maju vsetky tu milion rieseni s babkami, kamoskami a neviem akymi este dalsimi navodmi..
ALE, ked tato zenska proste ma riesenie na svoju vlastnu situaciu a dobrovolne sa tak rozhodla, no zozrat ju idete.. stavim sa, ze keby tato ista zenska otvorila inu temu a formulovala svoj problem inak a napisala by to stylom, ze.. povedzme partner stratil zaujem, flaka sa, nezaraba.. tak vsetky by ste jej radili, ze ved neva, pojdes do prace.. a uz by padali otazky a nemoze ti dieta postrazit babicka? zarobis na jaslicky.. nemozes sa vratit byvat k rodicom?..
cize ked je to dobrovolne, tak ju idete zozrat, ale keby sa postazovala z druhej strany, navadzate ju na take riesenie.. a moze to byt ten isty clovek a ta ista situacia.. len inak podana..
neobhajujem ju, pisala som uz v skorsom prispevku, ze nechapem vyber partnera a takisto neposudzujem, aky dlhy cas je spravny na materskej.. nehovorim, ze v USA je to lepsie, len ze to tam tak je a funguje.. nech sa kazdy zariadi v ramci danych moznosti a situacie..
@miuska88 Ahoj. Nechcem byt hnusna, ale myslim, podla tvojho opisu,ze vas vztah vobec nefunguje. Ze za tebou pride je elementarna vec z ktorej by mal mat radost, nie ze sa mas o to prosit a vyzadovat si to. Nic ho to nestoji, ziadnu namahu ani peniaze a uz aj to mu robi problem aj ked nechodi do prace a cele dni ma len pre seba? A co ked pridu problemy a ty ho budes potrebovat aj v niecom inom, ako ze ma len prist? Nemyslim si, ze za takymto chovanim su len kamarati, lebo tak snad nieje jediny v chotari, co vlastni auto a vsetci sa chcu povozit. Babatko je na ceste, zan bud vdacna, a s chlapom nerataj. Usetris si velmi vela nervov a matersku si uzijes ovela lepsie bez starosti s neschopnym chlapom. Neskor uricte pride nejaky, ktory si vas zasluzi a postara sa o vas tak, ako si zasluzite.
autorka je zjavne (mozno az prilis) schopna a razna... ale aby mlady zdravy chlap nemal tolko ctiziadosti, aby si nasiel poriadnu pracu a usporiadal si zivot ...? to sa asi neda obhajovat frustraciou zo sebavedomej partnerky. ved ide vari najma o JEHO zivot a sebavedomie - on bude rekapitulovat za svoje ciny, nie za jej 😠
@katka1981 Ale chlapi sú už raz takí...nechcú počúvať kvákanie a hundranie tehotnej, hormónmi nabitej frajerky, tak utekajú ku kamarátom. Netvrdím síce, že všetci, ale utekajú... @miuska88 A keď sa bábätko narodí, tak bude zase podráždený z jeho plaču, čiže zase bude utekať... Dedukujem z tých milión príspevkov, kde sa ženy presne na toto sťažujú...Tak si radšej zvykaj, bude aj horšie 😂
@miuska88 prepáč,nepochopila si ma,ja som reagovala na tvoju otázku,ze v com si zavinila Ty,lebo volakto tu napísal,že vinu v danej situácii nesieš aj ty.vobec tí nechcem komplikovať situáciu,ci ta zarmutit.ty! Si sa obrátila anonymné na tento fórum,jasné,že ťa nepoznáme,ale práve preto je to poucne,rôzny ľudia a,rôzne uhly pohladu,ale rada a riešenie je tam volakde
@cecilia68, hej? Tak ja neviem, ja sa muzovi stazujem denne, vsetko co ma trapi, aj tesi, kto iny by to pocuval, ked nie moj manzel? Aj vsetky stresy pocas tehotenstva, nalady, vybuchy, ale aj mimo tehu, co si myslis, ze som stale kludna? Nema s tym najmensi problem a ked mu poviem, ze prepac, ze ti to stale omielam dookola, tak je v pohode, ze ved od toho je tu. Takze on nikdy nemal potrebuj chodit za inymi kamaratmi a dodnes nechodi, lebo je tak vytazeny aby nas uzivil, ze je rad, ked pride domov a caka ho druhe kolo, rodina plus praca.
@katka1981 Cca 4 mesiace. Z toho 2 mesiace chodil za mnou často skoro každý deň a keď som ho požiadala aby išiel so mnou k lekárke na poradňu keď som sa necítila dobre. A teraz je to tak príde občas večer na hodinu-dve a to je tak všetko alebo idem ja k nemu. Inak so mnou čas netrávi.
@miuska88 tazko posudit preco robi to co robi...ale chlapi su uz taki,reaguju inak.nez zeny.Aj ja som na vsetko sama,moj je v zahranici a nevybrala som si to dobrovolne,no situacia mu nedovoli byt doma..a radsej sa ani nestazujem uz ked mi je zle alebo nevladzem lebo s velkym pochopenim sa nestretnem..teda,podla toho do akej nalady sa mu trafim😉drzim palce,si silna zvladnes to.
Vies co, chyt si pajser,rozbi to auto a budeš zase v siedmom nebi....táto rada vyhovuje?!nechcem byť cynická,ale keď prečítaš moje prispevky,nič zle som nepísala,práve som ti radila o opatrovateľskom prispevku,nezaslúžila som tvoje komentáre.tiez som bola mamička samoživiteľka,bez rodičov a kamarátov by som to nezvladla
@miuska88, nemas pocit, ze chce vycuvat zo vstahu? Alebo ste obmedzili sex a tym padom sa mu nechce chodit? A este jedna otazka, preco nebyvate spolu? Vies, keby vela casu travil pracovne, lebo chce pre vas spolocne byvanie, to pochopim, ale toto nevyzera dobre a nebude za tym auto.
@miuska88, necitala som prispevky od inych bab, videla som mozno len 3, ale 4 mesiace ma auto a je iny a zhruba tolko si tehotna. Ja mam silne obavy, ze tu nejde o auto, ale ze sa asi zlakol. Aj to je taky hovorovy vyraz. Nechapem, ked chce chlap dieta a ked sa podari, mal by byt zene pozornejsi, mal by riesit urgentne spolocne byvanie, vyberat meno atd. Ano, to je jedna skupinka, ale on vyzera, ze chce zdupkat a najradsej by to urobil tak, ze ho posles prec ty a on bude ten dobry. Mam kamaratku, bola zanubena s chlapcom, 7 rokov spolu boli, aj spolu byvali a ked otehotnela, neviem uz ci planovane ale asi ano, ved boli zasnubeni, chalan ju poslal do riti, ze on ju nemiluje, to nie je jeho, a ze miluje inu. Tak sa rozisli, ked bola v piatom mesiaci cez net sa zoznamila s chlapcom, az sa nakoniec vzali, dieta uznal za svoje a maju spolu dalsie a vsetko super. Nevravim, ze tvoj ma rovno inu, ale nevyzera to, ze by to myslel s tebou vazne, aspon ja mam taky pocit.
Jooj ja som vydata, muz sice DOma sedi, ale pomoc s malym nic extra :D a keby aj posiel von, nech iiide, coo, budes mat male budes rada ze je het a nehundre ze neni navarene a kym male spi si spokojne pozries rodinne pripady v telke bez glupych reci xD tak To je, len treba dontoho nadhladu trochu dozriet, ale Pride to :D a
To aj ked sme najprv mali potiaze nejake vztahove, klop klop je
To lepsie a lepsie ked sa nenatahujeme kto ma koho viac rad a kto sa viac stara a neskaceme do seba atd. Sa mame asi aj radsej aj viac sa zabavime spolu ked je cas :D vydrz to chce cas, aj 27 to je este mlade chlopko. Aj mama mu dohovorinked bude treba neboj sa. Len nestresuj merob urychlene razne zavery, uzivaj si tehu nakupuj oblecko a spi vela bo uz nebudes
@katka1981 Kati ja som to už teraz skončila. Presne si začínam myslieť to čo si napísala ty. Že chce vycúvať no na druhej strane sa mi vyhráža že mi maličké vezme. Lebo som mu napísala že okrem toho že je otcom dieťaťa ktoré čakám s ním nechcem mať nič viac spoločné. A vieš čo urobil? Vysmial sa mi. Lebo si je mnou istý.
Tak ho neudavaj ani za otca a hotovo budes mat pokoj a nebudes sa musiet bat ze ti ho zoberie.nie ste manzelia takze papier do porodnice mu ani nespominaj.
@emilia25
Udat, ze otec je neznamy, ak dotycna vie, kto to je, nie je najlepsie riesenie. Ak by predsalen chcel zabojovat o dieta a dal by ju na sud, mala by problemy ona. Ak o.male bude javit zaujem, tak aspon zaplati alimenty, ak nebude, aj tak dobre. Toho, ze ti ho vezme, by som sa vobec.nebala. Ved by sa posral, keby sa mal sam starat a novorodenca :D
@lindusss2016 Veď to že ma môže dať na súd on a dožadovať sa malého.

@miuska88 ak človek reaguje prudko na nejaký podnet, je dobré sa zamyslieť, či na ňom nebude kus pravdy. Ale Ty to tak popieraš (že problém by mohol byť aj v Tebe), že Tebe písať je aj zbytočné. Čakáš návody v zmysle ako ho zmeniť, aby nerozvážal kamarátov, ale venoval sa Tebe. Nerozmýšľaš o tom, prečo má potrebu od Teba utekať, prečo Ti imponovalo to, aký je, čo Ťa na ňom vôbec priťahovalo. Z toho, ako tu vystupuješ, máš dosť tvrdý prejav na ženu a teraz, keď si tehotná, prirodzene ideš do ženskej pozície a zrazu Ti vadí to, čo Ti na ňom nevadilo. Že nie je muž, o ktorého sa žena môže oprieť, muž, ktorý je zodpovedný, má svoje smerovanie, cieľ v živote, je oporou pre ženu. Aj keď Ti vlastne vadí len to, že vozí kamarátov. Inak nemáte problém. Ak už ideš s kožou na trh, nezatváraj oči a nekop do ľudí, ktorí na celú situáciu môžu mať iný názor ako ho máš Ty - vďaka svojim skúsenostiam a inej optike. Nezainteresovanej.