icon

Priateľ trávi čas viac s kamarátmi ako so mnou

miuska88
22. okt 2017

Ahojte ženičky. Mám problém a potrebovala by som poradiť. Čakám mimi ktoré bolo plánované. Priateľ sa naň teší ale problémom je to, že radšej trávi čas s kamarátmi ako so mnou a poslednú dobu sa na tom stále hádame totiž som názoru že ho kamaráti využívajú dosť aj som mu to povedala ale on to akoby nechcel vidieť. Ten istý názor so mnou zdieľa aj jeho mama. Kúpil si auto pretože ho budeme potrebovať keď sa bábo narodí a odvtedy ho zrazu poznajú kamaráti ktorí predtým oňho ani nezakopli len aby im robil šoféra a keď ja chcem byť s ním tak sa vyhovára pritom som s ním bola stále v dobrom aj v zlom. Neviem čo robiť ako to zmeniť. Trápi ma to že mňa a naše dieťa odsúva na druhú koľaj kvôli ľudom ktorí ho predtým nepoznali. Jeho mama mi povedala že všetko sa zmení keď sa bábo narodí a že teraz mu mám dať ešte voľnosť ale akože prosím??? A čo ja? Tak isto chcel dieťa ako aj ja. Vedel do čoho ide. Teraz čo mám tiež sa flákať len preto že už potom nato nebude čas? Dnes som mu povedala že pokiaľ nebudeme na 1. mieste tak s ním už nič nechcem mať tak hneď nato mi zavolal ale nedvihla som mu. Napísal mi sms že chcel prísť ale že nedvíham tak či má chodiť ale znechutilo ma to tak som mu napísala že nech nechodí že čo si myslí že či ja budem ako taká chudera čakať nato kým sa dostanem do jeho poradovníka kedy si nájde čas? Odpísal že chcel prísť ale ja nechcem aby so mnou trávil čas z donútenia lebo som mu napísala že s ním nechcem nič mať. Poraďte čo by ste robili na mojom mieste. Ďakujem. 😒

sophinka17
23. okt 2017

@janinah ja si nemyslim, ze je najlepsie riesenie si ho pritiahnut silou mocou.. ked nepracuje a nezaujima sa o buducnost a zivobytie pre rodinu..
nechcela by som si takeho chlapa obruckou poistit.. ak je autorka financne na Tom dobre a dokaze sa o seba postarat, aky ma zmysel si ho zobrat?aby potom pobral pozicky, atd a ona bude splacat, lebo vsak su manzelia?🙂 no tak na taku diplomaciu by som asi radsej kaslala..
a vo svete je uplne normalne, ze zeny idu skor do prace. Svajciarsko, Anglicko.. Berie sa to uplne normalne.

janinah
23. okt 2017

@sophinka17 videla som niekolko mužov,ktorí v manželstve dozreli...či je lepšie ho hned zatratiť? len preto,že autom kamošov vozí? uvedomuješ si,že ona mu nedala šancu ,aby tvorili rodinu? ostala pri mamke bývať,jeho tam zrejme nechcú,nepozvali a teraz čo?...a čo je vo svete úplne normálne je mne srdečne ukradnuté,ak to môjmu dieťaťu nebude vyhovovať / a ukáž mi dieťa,ktorému vyhovuje,že od pol roka mu mama chodí do roboty,jasné,vychová sa aj s babkou či v jasliach,ale nehovor mi,že tamk ako s mamou,mama je pre dieťa min. do 1 roka nenahraditeľná....

sophinka17
23. okt 2017

@janinah ja nehovorim ze ho ma zatratit. tak som to nemyslela 🙂 urcite by som mu dala sancu. len nie hned silou mocou uvazovat. mozno sa zmeni ked sa male narodi a mozno nie. len nie hned sa uvazovat.
ja tiez ked budem mat deti planujem zostat doma 3 roky, ale nie kazdy ma moznost a nie kazda zena to tak chce. niektore chcu pracovat hned, ine byt Doma cely cas. to si musi kazda rozhodnut sama, len hovorim ze inde je normalne ze zena ide pracovat skor a nikto ju neodsudzuje za to

janinah
23. okt 2017

@sophinka17 no,ja by som sa bez tohto "zviazanie" s chlapom ani nepribrala deti robiť...však byť tehotná s mužom je už zviazanie s ním naveky cez to dieťa,také zviazanie v zmysle,že ho pritiahne k spoločnému bývaniu je už len pokus o skutočnú rodinu

sticker
simca06022011
23. okt 2017

@janinah sancu dostal, coby nie... ved si dieta robil osobne hadam... uz mohol prist a minimalne ju poziadat o ruku, nejak sa aktivovat v tom, aby byvali spolu... sice neviem ako na tom su, ci sa snazil a ci nie... ale urobit si dieta a potom cakat na sancu je aj zo strany chlapa trochu divne (no mne ako zene by to bolo divne tiez.. a potom hrat poker, ci budeme rodina ci nie :D )

miuska88
autor
23. okt 2017

@germaniawerks Akože prosím? Ako som sa ho chystala využívať?

silverrko
23. okt 2017

@miuska88 janinah pise k veci pocuvaj ju...chlapovi to trva dlhsie neboj uvidi drobca povie mu tata neskor ako sa to v nom rozprudi. To co mate vy 2ja si musite spolu vyriesit nie cez dieta.

lindusss2016
23. okt 2017

@miuska88 najlepsie je vychovavat dieta v kompletnej rodine, kde s nim matka, ako to ty nazyvas, sedi tri roky doma a otec sa stara o financie. Nevidim nic lepsie na financnej zavislosti, lebo tie tri roky doma nesedis, ako si to ty predstavujes, ale okrem toho, ze svojmu dietatu zabezpecujes biologicke potreby, ty ho mas aj vychovavat, budovat si s nim vztah a rozvijat jeho osobnost, pre kazde dieta je tento vek velmi dolezity, ak tu starostlivost hodis na niekoho ineho, budes to raz lutovat. Samozrejme ak zena nema na vyber a musi zabezpecit financie sama, je to uplne ine, ale planovat toto dopredu, je od teba velmi naivne, zjavne si vela polrocnych deti este nevidela a nedokazes si predstavit, co vsetko obnasa byt matkou. Ale uz si sa pre to dietatko rozhodla, je teraz na tebe, aby si mu zabezpecila pekny zivot a to nielen financne, lebo to tak male dieta nepociti, ale hlavne emocne...

nikolweiss
23. okt 2017

Nehnevaj sa na mňa ani na ostatné baby,ktoré ti to napísali narovinu,ale si naozaj hrozne nezodpovedná. Robiť dieťa s niekým,s kým nemáš odskúšané spoločné bývanie,partner nepracuje,nie si ani jeho zákonitá manželka a obviňovať hmotnú vec-auto,že je na vine toho,že dieťa vychováš sama. Toto je absolútne nedospelé a neuvážené správanie,buď máš nedostatok skúseností,alebo si fakt naivná. Nemáš ani poňatia aké je dôležité pre deti byť s mamou. Babka nie je mama je to babka. To,že nemáš našetrené aspoň na 3 roky života s dieťaťom a aj tak si si ho urobila je vrchol nezodpovednosti,kvôli ktorému sa potrepeš do roboty po pár mesiacoch MD a tvoje dieťa ti to pekne vytkne. Spomenieš si a uvedomíš svoje chyby ,keď bude mať neskôr emočné problémy,z čoho to asi tak môže byť...

marseillefan
23. okt 2017

@nikolweiss aale no... emočné problémy z toho, že je matka po 6. mesiaci v práci? To si snáď robíš srandu... v USA idú ženy po 2 týždňoch po narodení späť do roboty a nemám pocit, že by celá amerika mala emočné problémy.

A nerobte tu z toho drámu, holka proste čaká decko s puberťákom. No a? Nie je to koniec sveta, ženy rozťahujú nohy aj sto krát horším. No čo, potrápi sa, pomôže jej rodina, dieťa vyrastie a bude to ok. Medzi tým aj ona vyzreje, pochopí, čo chce, nájde si nového chlapa, s ktorým bude mať ďalšie dieťa a pohodka. Nie je ani prvá, ani posledná s takýmto životným scenárom.

vetthy
24. okt 2017

@miuska88 podľa mňa prispievatelka si myslí,že od zaciatku vzťahu ty si bola tá,kt. Diktovala pravidlá,drzala kasu, určila,kam sa ide, koľko sa minie a teraz si urazená,že takému slabochovi začali šéfovať ini.samozrejme,že je ľahšie existovať vo vzťahu,kde jeden z páru má veducu funkciu, druhý,submisivny člen len poslúcha a prisposobi, než keď dvaja silní,vyspelí osobnosti vedú boj za kazdy kompromis.lebo zhodnúť sa furt vo všetkom je utopia,dohodnúť sa to je komunikácia na úrovni sledujúc jeden cieľ,dobré fungovanie vzťahu a rodiny

kapustovafliacka99
24. okt 2017

citala som len zopar reakcii,ale pri niektorych mi az zabehlo.
miuska88,urcite by som si takeho vola neviazala na krk.ziadna svadba,nic by sa nekonalo a pekne by som ho kopla do zadku.financne ho nepotrebujes,a moralne a eticky ako otec sa o vas nezaujima.takze naco ti je taky chlap?
co sa tyka jasli,strazenia dietata a tvojej finacnej situacie a zabezpecenia,toto by som vobec nepisala na toto forum. vacsina tychto zien zije na SK,a teda funguju podla komunistickeho rezimu.mamicka musi byt doma 3 roky s kazdym dietatom,drankat peniaze od chlapa aj na vlozky,chodit zaje..ana v teplakoch, varit prat a zehlit, predlozit veceru manzelikovi vecer a este v posteli ho obrobit. a na nieco ako kariera sa vykaslat,lebo potom prichadzaju otazky,a naco ti je dieta ked sa on nechces starat? to je ten zaostaly system.lebo ked nie si 24h denne s dietatom,tak si automaticky krkavcia mater.
na Zapade je normalne, ze zeny idu pracovat uz par mesiacov po porode, a to aj take, ktore su financne zabezpecene. to ze mam dieta a som matka,neznamena ze prestavam byt zenou, kolegynou, studentkou, sportovkynou atd. a ze nemam na nic narok iba na langose s cesnakom a serialy,kym muz na mna robi. takze to,ze ti par hodin denne postrazi mama dieta je super vyhoda,tych par hodin denne mu neublizi byt aj s inou osobou,okrem ineho aj ty sa budes velmi tesit na dieta po praci.a navyse si budujes karieru,takze bude dieta stretavat upravenu spokojnu matku.namiesto zamastenej frustrovanej chudery,ktora sa bije do hrude aka je super matka a ako nic nestiha. takeho komenty si neber k srdcu.
vies ako sa hovori, nepozeraj na to CO hovori,ale KTO hovori. chapes.
nechcem menovat, ale u niektorych som si vsimla, ze pisu akoby mali IQ pod 100. snad nemyslis vazne, ze take nazory budes brat do uvahy 🙂

miuska88
autor
24. okt 2017

@vetthy A ty ma poznáš roky že vieš tak veľmi dobre aká som? Svoj názor na mňa si nechaj keď nevieš o mne dokopy nič tak ako všetci ostatní čo sem prispeli nie k príspevku ale k mojej osobe. Nezaujímajú ma vaše komplexy z toho že budem doma len pol roka a že mi s dieťaťom pomôže rodina. Nikdy som mu nerozkazovala!!! Ale to že ja makám a on má dosť voľného času a keď mám aspoň ten víkend voľno a dohodneme sa vopred natom že niekam spolu pôjdeme a nakoniec robí taxikára im celé dva dni tak akože dosť. To nebolo o tom že ja som mu zavolala a povedala že musí prísť ale o tom že sme sa na niečom dohodli, dohodli sme si program vopred a on znova OPAKUJEM znova išiel robiť šoféra im. Proste kamaráti mu začali byť prednejší. Tak si nechaj svoj komentár na to aká som podľa teba ja. Ja keď si s niekým dohodnem niečo a nakoniec to padlo tak mu to dám vedieť aspoň a nie že ráno mu zavolám že o koľkej pôjdeme a on mi povie že zmenili sa mu plány.

tiper24
24. okt 2017

@miuska88 VYSER SA NANHO

kapustovafliacka99
24. okt 2017

@miuska88 @miuska88 nechaj tak. ja citim zavist z takych zien. nemozem si pomoct. proste mas niekoho na strazenie, mas pracu, vies sa postarat o seba. vies kolko prispievateliek by s tebou menilo? velke percento z nich zije v nefunkcnom vztahu,lebo bez muza by umreli hladom. je jasne, ze nebudu objektivne. a este raz ti hovorim co v predoslej reakcii. toto je postkom ze maju 3 roky matersku. nepoznam ziadnu inu krajinu, kde ti stat plati 3 roky za doma/sedenie. niektore EU krajiny tlacia zenu dokonca do prace po 6 tyzdnoch. co je dobre alebo zle,nech rozhodne kazda za seba. ale necuduj sa,ked do teba hadzu kamenom.
keby bola materska na sk 6 rokov, sedeli by doma 6 rokov. takym budes zbytocne vysvetlovat nieco o praci.

miuska88
autor
24. okt 2017

@kapustovafliacka99 Ďakujem za podporu. Presne tak ako píšeš to tu funguje už dávno nie sme v dobe kedy žena musí byť žienka domáca ktorá nechodí do práce ale stará sa len o rodinu. Ale komentáre typu podľa mňa je prispievateľka.... zlá budúca matka lebo si dovolí nechať dieťa s rodičmi kým ona je v práci... vidíš po novom som žena ktorá od začiatku diktovala vo vzťahu pravidlá a čo povedala muselo byť pre chlapa sväté... atď... Nepíšu k príspevku ale píšu o tom čo si myslia o mojej osobe akokeby ma poznali roky.

miuska88
autor
24. okt 2017

@kapustovafliacka99 Máš úplnú pravdu. Sú zakomplexované a asi aj unudené doma s dieťaťom keď majú toľko času tu rýpať len preto že ja pracujem a nebudem 3 roky doma s dieťaťom. Svoje dieťa milujem. Milujem ho odkedy som zistila že som tehotná a láska k dieťaťu sa nemeria tým či s ním som doma 3 roky alebo nie.

kapustovafliacka99
24. okt 2017

@miuska88 @miuska88 preto ti hovorim, neber to do uvahy. pozri si niektorych prispevky, co slovo to pravopisna chyba. ty si myslis, ze taka zenska bude mat aspon zakladnu ako taku inteligenciu, aby pochopila, ze su aj ine zeny? ze nie kazdej zivot sa toci okolo plienok a kasiciek?
sme matky, ale sme tiez zivitelky, zeny, kolegyne, sefky, managerky, studentky, manzelky a mohla by som pokracovat. po mojom porode neprestal svet fungovat, ale zivot bezi dalej. su profesie, kde ked vypadnes co i len na pol roka, uz si pozadu. a vlastne nikomu nic nemusime vysvetlovat ani ja, ani ty. kazdy svoje dieta a rodinu lubi nadovsetko. ja tiez. ty verim tomu, ze tiez. ja ti rozumiem, ze tuzis do prace medzi ludi. na tom nie je nic zle.

mandala77
24. okt 2017

@miuska88 podľa mňa vetthy udrela klinec po hlavičke, inak by si sa tak nevytočila. Znášaj dôsledky svojej emancipácie a nezávislosti a nevyskakuj tu na názory, ktoré sú Ti proti srsti. Je veľmi pravdepodobné, že Ti tu píšu ženy, ktoré na rozdiel od Teba majú čo to odžité. Veď sa riaď svojou hlavou, ako si to robila doteraz. Ale potom neplač nad rozliatym mliekom a neútoč na iné pohľady ako ten svoj.

kapustovafliacka99
24. okt 2017

@miuska88 ja suhlasim, v tomto zmyslame rovnako. Nenechaj si pokazit chut pracovat. 😉 musim ist, prajem ti vela stastia nech sa rozhodnes akokolvek! 😉🌞🍀

cecilia68
24. okt 2017

@miuska88 Z materskej sa ťažko sama postaráš o dieťa aj o seba 😂 Ak teda smiem vedieť, čo urobíš s dieťaťom, keď na "rodičáku neostaneš" ? On podľa všetkého dieťa určite ešte nechcel a otehotnela si náhodou...alebo nehodou...Tlačila si na neho, lebo všetky kámošky už kočíkujú, tak musíš aj ty, však ?

cecilia68
24. okt 2017

@miuska88
@miuska88 Predpokladám, že máš 29 a myslenie ako sedemnástka

miuska88
autor
24. okt 2017

@mandala77 Ja neriešim tu to aký je kto človek keďže nepoznám. Ale ako sa vraví podľa seba, súdim teba.

miuska88
autor
24. okt 2017

@kapustovafliacka99 Ďakujem veľmi pekne 🙂

miuska88
autor
24. okt 2017

@cecilia68 Vieš čo si myslím ja? Že si jedna z tých zakomplexovaných čo len sedia doma s dieťaťom a čakajú na chlapovu výplatu 🙂 Máš úplnú pravdu. Priviazala som ho a skákala po ňom kým sa nespravil 🙂 Takto sme splodili naše dieťa 🙂 Prajem pekný deň už teda vieš ako to bolo :D Idem pracovať keďže ja pracujem narozdiel od teba 🙂

katka1981
24. okt 2017

Ja sa obavam, ze ty uz jedno dieta mas :( A ono na dalsie dieta este zrele nie je. Je dobre spolu zit, lepsie toho druheho spoznas az potom riesit dieta. A ajtak ked pride dieta, vsetko sa zmeni a bude to ovela tazsie.

mon_soon
24. okt 2017

Osobne by som už asi vyskočila z koze tiež, lebo minimum prispievateliek odpovedalo zakladatelke na otázku...veď ona sa nepýtala čo má robiť a deckám alebo začo nakúpiť plienky...prečo sa do nej navazate? Za to že si nezodpovedne spravila dieťa s blbeckom alebo za to že sa evidentne mieni o to dieťa starať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia?
Autorke ja osobne držím palce,prajem ale viac pokory v živote pretože aj príliš veľa sebavedomia škodí...
Každý má v niečom pravdu, ka som tiež chcela po pol roku do prace a už som doma 2,5roka...sú chvíle kedy si trhám vlasy a sú chvíle kedy si užívame...na to predsa neexistuje manuál že iba takto to funguje...

cecilia68
24. okt 2017

@miuska88 tak si predstav, že som v robote a moje deti už majú vlastné deti a žijú so svojimi rodinami a ja som spokojná babička 🙂

miuska88
autor
24. okt 2017

@cecilia68 Tak už aspoň vieš aká som a ako to bolo 😂

simonahra
24. okt 2017

@miuska88 súdiť ťa proste nijako nemienim a rady do života ti asi dávať netreba. no skôr by som ti popriala, aby si sa nad sebou a vami trocha zamyslela dúfam sa ti oči trocha otvoria a sama prídeš nato, čo bude najlepšie spraviť