Priateľ trávi čas viac s kamarátmi ako so mnou
Ahojte ženičky. Mám problém a potrebovala by som poradiť. Čakám mimi ktoré bolo plánované. Priateľ sa naň teší ale problémom je to, že radšej trávi čas s kamarátmi ako so mnou a poslednú dobu sa na tom stále hádame totiž som názoru že ho kamaráti využívajú dosť aj som mu to povedala ale on to akoby nechcel vidieť. Ten istý názor so mnou zdieľa aj jeho mama. Kúpil si auto pretože ho budeme potrebovať keď sa bábo narodí a odvtedy ho zrazu poznajú kamaráti ktorí predtým oňho ani nezakopli len aby im robil šoféra a keď ja chcem byť s ním tak sa vyhovára pritom som s ním bola stále v dobrom aj v zlom. Neviem čo robiť ako to zmeniť. Trápi ma to že mňa a naše dieťa odsúva na druhú koľaj kvôli ľudom ktorí ho predtým nepoznali. Jeho mama mi povedala že všetko sa zmení keď sa bábo narodí a že teraz mu mám dať ešte voľnosť ale akože prosím??? A čo ja? Tak isto chcel dieťa ako aj ja. Vedel do čoho ide. Teraz čo mám tiež sa flákať len preto že už potom nato nebude čas? Dnes som mu povedala že pokiaľ nebudeme na 1. mieste tak s ním už nič nechcem mať tak hneď nato mi zavolal ale nedvihla som mu. Napísal mi sms že chcel prísť ale že nedvíham tak či má chodiť ale znechutilo ma to tak som mu napísala že nech nechodí že čo si myslí že či ja budem ako taká chudera čakať nato kým sa dostanem do jeho poradovníka kedy si nájde čas? Odpísal že chcel prísť ale ja nechcem aby so mnou trávil čas z donútenia lebo som mu napísala že s ním nechcem nič mať. Poraďte čo by ste robili na mojom mieste. Ďakujem. 😒
@miuska88 citam len zbezne, ale ja sa partnerovi nedivim, ze sa "vyhraza sudom, ze ti dieta vezme"... ved ty mu ho chces zobrat tiez, vymazat ho zo svojho zivota uz pred narodenim dietata, nie si s nim spokojna, tak nebude mat v zivote dietata miesto. Tvoje rozhodnutie. Len to nie kazdemu chlapovi prijde fer, je to aj jeho dieta, jeho krv, ma rovnake prava. Preto nastvatost, preto sud, preto vyhrazky... reagovala by si rovnako... skuste to urovnat, tie vase problemy mi prijdu strasne detinske a nezrele a v podstate prekonatelne, ked kazdy z vas zacne hladat kompromisy miesto mazania vlastneho ega, ze neustupim a budem zit len a len tak ako vyhovuje mne... ste rodina, aj ked ten treti clen este ani prvy raz nezakrical... zacnite sa podla toho spravat.
@anjelicek26 Nechcem s ním mať už nič. Sa mi vysmial lebo znova je s kamarátmi. Stačilo.
Ty mne pride ze si uz vopred a davnejsie rozhodnuta co a ako. Kazdppadne tvoja situacia a prehananie mi pripomina toto podobenstvo:
Po milovani, ŽENA:
Leží vedľa mňa, vôbec ma neobjíme. Pozerá do stropu. Ktovie nad čím rozmýšľa. Sme spolu už dva roky. Príliš dlho na to, aby bol najvyšší čas vymeniť ma. Za mladšiu. Predsa len, za tie dva roky som dosť pribrala. Zamračil sa, to nie je dobré. Myšlienkami je niekde úplne inde. Strácam ho, už so mnou určite nechce mať nič dočinenia.
MUŽ:
Mucha na strope. Ako to robí, že nespadne?
@miuska88 nuz keby to bolo lahke, spojili ste sa a ten zavazok, co rastie v tvojom tele vas bude spajat najblizsich 50rokov... na krstinach, narodeninach, meninach, prazdninach, vikendoch, vianociach, birmovke, stuzkovej, promociach, svadbe, krstinach vnucat... nech sa rozhodnes akokolvek, nerozchadzajte sa v hneve a zlobe... a nedotahujte sa cez dieta...
@anjelicek26 Ja mu malého nedám. Dám návrh na zákaz styku s malým mám nato dôvody pre ktoré viem že pochodím.
@miuska88 take jednoduche to nebude.
@anjelicek26 Ale bude. Mám naňho páky a on to vie.
@miuska88, to jeho vyhrazanie je trapne. Je mi to luto. Teraz som si pozrela jeden clanok, nebudem ti pisat o com, len mi vybehli slzy a ako som zbadala, ze mi pises, som si pomyslela jedno. Tvoje dieta nebude tak nikdy trpiet, lebo bude mat milujucu mamu a nebude trpiet hladom. Viem, preco to pisem, link ti posielat nebudem, si tehotna, nepotrebujes sa rozcitit. Vychladni, uvidis ako sa vyviie situacia, zariad sa tak, akoby si ostala na dieta sama a uvidis. Ries veci s chladnou hlavou, neunahli sa, ale nemaj ruzove okuliare. Nezakazuj mu, nevyhrazaj sa, budete mat spolocne dieta, je nevyhnutne, aby ste spolu co najlepsie vychadzali. Nemyslim tym, ostat spolu nasilu, ale najst rozumne riesenie, aby bolo to najlepsie pre vas troch.
@miuska88 moze sa dozadovat, aby sa s nim stretaval, ale nic viac. Snad neveris tomu, ze by mu ho sud zveril do vychovy? Ked vylicis, sky je nezodpovedny, ze sa len poflakuje a nijak ti nepomaha v tehotenstve ani so zaobstaranim vybavy, tak ziadny sudca mu nebude nakloneny. Malinke babatko urcite nedaju do striedavej starostlivosti a kym vyrastie, mozno aj sam strati zaujem. Ale neboj sa, vacsina chlapov sa len vyhraza, maloktory je taky hrdina, ze do toho ide naozaj.
@miuska88, a co sa take stalo, ze mu chces zakazat styk s malym? Lebo ja som myslela, ze je vsetko ok, len ta zacal zanedbavat, ked si kupil auto. Nevyhrazaj sa mu, neupozornuj ho, lebo ides sama proti sebe. Pretoze, keby si bola v pohode, mozno, ze by sa na vsetko vykaslal, nerypal by a mala by si pokoj. Takto sa moze zacat burit a na ten just ti bude robit problemy. Minimalne ti bude stazovat zivot. Ale teda, asi to nie je u vas tak v pohode, ako som si myslela.
@miuska88 kym nie je tyran alebo tazky alkoholik alebo podobny extrem, nikdy nepochodis a to treba aj patricne preukazat na sude. Male by sud zveril tebe ( ak nie si ty ten pripad asociala...) take male babatko domtroch rokov styk snotcom len v pritomnosti matky ale urcite urcia a budes sa musiet prisposobit inak sa dopustas tr cinu marenia vykonu rozhodnutia. Starsie babo uz aj bez pritomnosti matky. V mode je inak aj striedavka aj kednto psychologovia neodporucaju
@miuska88
Netreba hned vsetko.riesit s horucou hlavou. Skus ho poprosit o normalny rozhovor, sadni si s nim, vysvetli mu, co ta stve, ale bez vycitiek. Povedz mu, ze sa vam narodi dieta a ze pre neho bude najlpesia kompletna rodina, ak to pokazite hned na zaciatku, tak mu ani len nedate sancu. Daj mu na.vyber, ak sa rozhodne ist zivotom.dalej bez vas, umozni mu stretavat sa s dietatom. Tu uz davno nejde len o teba, v prvom rade pozeraj na male a nezober mu otca len preto, ze ty si hrda. Nejde ani o to, ci si samostatna. Ved ak mas taku dobru pracu a bavi ta, kludne moze po pol roku na rodicak nastupit on a ty budes zivit rodinu, budes aj nezavisla a aj dieta bude mat otca. Ale to vsetko len v pripade, ze chce naozaj aj on. Ak nie, tak sa s nim rozluc nadobro ako partnerka, povedz, ze dieta moze navstevovat, ked na to budes mat cas.
@lindusss2016, ty si to tak krasne napisala, ako rada z dobrej knihy, len ci to povaha autorky dovoli.... ja by som toto nedala.
@katka1981 ja by som to pre svoje dieta spravila, teda aspon sa pokusila, netvrdim, ze to aj vyjde a urcite nie som zastanca toho, ze matka ma kvoli detom trpiet 20 rokov v nefungujucom vztahu. Ale podla mna sancu treba dat, niekedy aj viac, jasne, ze niektore veci sa nedaju prekusnut, ale tak mozno by stacilo chlapcovi dohovorit pekne bez vycitiek, bez vyhrazok. Niektorych chlapov narodenie dietata naozaj zmeni k lepsiemu a on uz je odpisany teraz. Nezastavam sa ho, chova sa uplne hlupo a nezodpovedne, ja na jeho mieste by som tehotnu zenu obskakovala a hladala si trvale zamestnanie a spolocne byvanie, ale... vsetky tu dobre viem, ze chlapska logika je ina, ze dospievaju ovela neskor a niektori bohuzial nikdy. Mozem ale z vlastnej skusenosti povedat, ze ani moj manzel sa pocas mojho prveho tehu nechoval idealne a este cca 3 m po narodeni bol uplne mimo, a pritom teraz malu miluje najviac na svete, dokaze sa s nou krasne zahrat, uci ju rozne veci, nikdy by som ju nechcela o tento vztah ukratit. A teda aj keby uz nefungovali spolocne ako rodina a on aj ostal nezodpovedny a ani financne by neprispieval, mozno by mal male aspon rad a dieta by malo o jedneho cloveka v zivote naviac, nikdy predsa nevieme, kedy to bude potrebovat. Uznavam, ze je to pre mamicku velky risk, lebo mozno do toho vlozi privelke nadeje a je velka pravdepodobnost, ze aj tak z toho nic nebude a ona sa bude len trapit, ale kvoli malemu to podla mna treba spravit, teda ak tam nie su dalsie fakty, o ktorych vie len mamicka a nam su nezname.

maleho mu nedaju, obzvlast, ked nema ani euro a pracu..