icon

Priateľova mama nás nechce pustiť preč z domu. Čo máme robiť?

jaka02
18. mar 2018

Priateľ má 26rokov a jeho otec odišiel preč a im nepomáha a jeho mama chce aby sme tu ostali len kvôli financiám bude sprosté keď odídeme a necháme všetko tak? S priateľom čakáme babo a tiež chceme mať vlastnú rodinu len mama jeho nechce o tom počuť. Žijeme teraz u neho doma a ved keď sa to malé narodí nemôže žiť všetci štyria v jednej izbe. Ja už mám jedno dieťa 5 ročného a s priateľom čakáme ďalšie. Co mame robit

beky1813
20. mar 2018

@tinaa64 inac robis to iste, co vycitas zenam tu. A tato tema nie je o tebe, keby si napisala, ze sa da vyzit aj z menej penazi, staci vyuzivat domace zdroje, tak ti nik nenapise a nereaguju na teba. A nie vzdy sa da kazdemu nazbierat ovocie v lese, to ale ludia z dedin nepochopia

trdelnik234
20. mar 2018

@beky1813
A navyse mimo temu.
Ale ku kave rano celkom dobre citanie.

tinaa64
20. mar 2018

@beky1813 odkial si zobrala ze som z dediny???hovorim lenivost....nie nieje...moja chyba bola ze som dotcnu zacala obranovat apotom aj seba....a este raz...niesom povinna vypisovat detaili....ani to ze ake mame zdroje..musi vam stacit to ze nam to staci a je jedno preco naco a zaco....a co robim..ze sa branim?ja som nezacala..do mna sa pustili ze varim lacno a musne jedla..a poritom ro nieje pravda..ato len na zaklade dvoch prikladov..je logicke ze sa clovek zacne branik ked niekto utoci....a nie jedna ale tri ci styri...a najviac ma xaraza to ze poznate mna a moju rodinu lepsia ako ja sama....aj teraz si pisala ze ludia z dediny to nepchopia..asi vies lepsie kde ja zijem vsak?predstav si aj v meste su lesy a priroda

trdelnik234
20. mar 2018

@tinaa64
Ok.Nadych,vydych,ved su to len pismenka.Vies preco to napriklad mna zaujima?Aby som si vedela porovnat a hladat zlepsenia.Na to su dobre tie detaily. Napr.zemiaky,cibulu a aani mrkvu si v lese nenazbieram. Musim ist do bio obchodu.Ty mas zeleninu od vasich z dediny asi.
Ja tiez aktivne bojujem proti plytvaniu potravin ale rozpocet planujem omnoho vyssi.

beky1813
20. mar 2018

@tinaa64 tak vacsina ludi, co si pestuje a ma dvor suz dedin. Tak naco tu kopes okolo seba? Nemusela si nic vysvetlovat. Mohla si mavnut rukou.

trdelnik234
20. mar 2018

@tinaa64
Ale sak ked pises,ze varis maso iba v nedelu,tak zvysok vychadzaju potom uz len mucne a zeleninove jedla.Ci studena kuchyna?
Prosim neber to ako rypanie,len ze si trosku protirecis.
Co dnes varis?

beky1813
20. mar 2018

@trdelnik234 ved to, ja tiez nemam mat odkial zeleninu. A tiez neznasam plytvanie a planujem jedalnicky a kupujem len to, co sa zje, ale proste pod urcitu sumu sa nedostanem

trdelnik234
20. mar 2018

@beky1813
Joj skoda,ze musim ist varit a ze na pisanie na MK neplatia

tinaa64
20. mar 2018

@trdelnik234 Pisala som ze ked som bola mala tak sme tak fungovali..ampokial viem existuju aj strukoviny a kukuricna muka

trdelnik234
20. mar 2018

@beky1813
U mna aj zeleninove jedla niekedy vyjdu drahsie.Mam rada jed v tom su bylinky ,pripadne dobry syr navrchu.Najlacnejsie ma vyjde karfiol so zemiakmi v trube.
Tam potrebujem len vajickq,zvysok nizkonaklafovka.Akurat mudi byt bio

tinaa64
20. mar 2018

@beky1813 navarim aj cez tyzden maso...ale nie kazdy den kriste pane..ved to cloveku musi aj byt zle z tolkeho masa

trdelnik234
20. mar 2018

@tinaa64
A co z nej varis?Ved napis co varis normalne.Aj do IP,nemusis tu.Fakt nebudem rypat ani kritizovat.
Zemiaky napriklad kupujes kde?

beky1813
20. mar 2018

@tinaa64 kde pisem o mase kazdy den?

beky1813
20. mar 2018

@trdelnik234 ja sa tesim uz na sezonnu zeleniny, vtedy ficim na cuketach v roznych ppdobach, napr.placky, privarky, rada na masle oprazim huby, pridam baby spenat a smotanu na slahanie a na cestoviny. Maso moc nemusim a qj do klasickych jeda dam radsej kosti a vyvarim a dorobim omacku podla chuti

jaka02
autor
20. mar 2018

Dala som mi ultimátum 2mesiace tak uvidíme

tinaa64
20. mar 2018

@trdelnik234 no normlane v obchode alebo na trhoch..kadejake privarky sa daju navarit..rizota..huby.ryby..ved tie rastu v lese a ryby ziju v jazerach riekach...ja neviem napriklad polievka zi zihlavy.soska tosu veci kt.sa daju nazbierat a mas skoro zadarmo....to uz fakt ludia nevedia vyuzit priridu?ved su kadejake polievky...a hlavne zavarame si....leco kapustu nekupujem..to si c!ovek vuezrobit aj ked zijevbyte.....uhorky tak isto..o vocie tiez..calamady si robime..auz mame kopu penazi ustrenych..co sa da zamrazit mrazime....napr.ked robi vyvar..dam stehna a kridla..vyberiem z polievmy a dam zapiect a z jedneho ma dve jedla.aj polievku aj hl.jedlo...a uz mam usetrene maso....mozemho navaritinokedyked sa mi zvysia rozky dam vysusita urobim struhanmu..dalsie penjaze usetrene...nevarim kazdy den..navarim aj na 2 e-3 dni dopredu.zas usetrene peniaze cas a energia...to su pre mna nkrmalne veci..a takafazulova polievka nsvyjde draho..fazula stoji ani nie euro..popripzde nic ked si niekto vypestuje....

beky1813
20. mar 2018

@jaka02 tak drzim palce, ako reagoval?

jaka02
autor
20. mar 2018

Tak pital sa ma ci to myslím vážne

beky1813
20. mar 2018

@jaka02 a iba to? Nic viac?

tinaa64
20. mar 2018

@trdelnik234 varievam toco babka varila nam ked sme boli deti....a ozaj to nevyjde draho....len treba vediet aj nakupovat...ked jedna a ta ista vec stoji co ja viem euro v jednom obchode a druhom 0.8 tak kupim tu lacnejsiu ..nie vsetko co je drahe je aj kvalitne..a nemupujem detom vsetko na co si zmyslia.. Ak je nieco v akcii tak kupim a nehanbim sa za to....a pozeram aj na gramaz co sa viac oplati kupit..aj rodinnebalenia kupujem

trdelnik234
20. mar 2018

@tinaa64
S tou gramazou a rodinnymi baleniami mas pravdu.
A dakujem za odpoved.

trdelnik234
20. mar 2018

@jaka02
A myslis to vazne?
On by potom zostal u mamy a ty u vasich?
Zacni riesit to vyzivne na prveho syna.O chvilu pojde do skoly,budes potrebovat kazdu korûnu.Su aj bezplatne pravne poradne,skuste zajst s priatelom.

alaguema
20. mar 2018

@trdelnik234 mäso varím minimálne. Nie kvôli šetreniu, ale kvôli zdraviu a ekológii. Napriek tomu varíme pestro a absolútne nie múčne, keďže klasickú múku nepoužívam vôbec. To je ale záhada, že? 😉 Ozaj žasnem, ako sa dokážete pustiť do človeka len preto, že varí za málo peňazí. Neuveriteľné 🙄

tinaa64
20. mar 2018

@trdelnik234 Nemas za co....

tinaa64
20. mar 2018

@alaguema dakujem....hlavne za to ze chapes...☺ozaj mi je smutno z toho co niektore zeny dokazuju..nehovorim aj ja som reagovala ostrejsie ale co som mla robit?nechat sa??

trdelnik234
20. mar 2018

@alaguema
Nemam pocit,ze by som sa ta nieco pytala ohladom toho ako varis,ale dik za odpoved.
Bolo to niekomu inemu a uplne v pohode.
Dokonca som aj vysvetlila preco sa na to pytam.
Mas pocit,ze mam agresivne prispevky?

katka2602
20. mar 2018

V niektorých okamihoch mám pocit, že sa tu naťahujú ženy bez kúska porozumenia. Prečo máte potrebu presviedčať niekoho, že nemôže vyžiť z takej a takej sumy??! Len preto,že vaša rodina preje mesačne 300-400-500€ neznamená že toľko prejedia aj iní. Po ďalšie ako sa môžte porovnávať ak neviete vlastne z koľkých členov sa rodina skladá, je rozdiel živiť rodičov a ročné dieťa a živiť rodičov a dve dospievajuce deti. My sme dvaja dospelí a 5 ročné dieťa a mesačne dáme na stravu max 200€ a to máme mäso 2x do týždňa, zeleninu, ovocie, jogurty, šunku, syr, všetko čo potrebujeme. A to si ešte 1x týždenne buď objednáme donášku, alebo sa ideme najesť. Nežijem na dedine a všetko kupujeme. Ja si neviem predstaviť dávať týždenne 100€ na jedlo, veď by polovica skončila v koši, ale jasne ak je rodina s dvoma dospievajúcimi chalanmi tak zjedia 2x toľko čiže v tomto prípade je suma 400€ v pohode.

jaka02
autor
20. mar 2018

Áno myslím to vážne ja pôjdem ku mame a on ostane pri mame tiež

jaka02
autor
20. mar 2018

Ale verím v tomu ze to nejak vyriesi

veronikastrickova
20. mar 2018

@jaka02 j velmi dufam, ze sa vam situacia zlepsi a ked jej chcete pomoct, naozaj skuste ist za nejakym pravnikom a opytat sa na to, aby sa nestalo to co som ti pisala v sprave.