icon

Priateľova mama nás nechce pustiť preč z domu. Čo máme robiť?

jaka02
18. mar 2018

Priateľ má 26rokov a jeho otec odišiel preč a im nepomáha a jeho mama chce aby sme tu ostali len kvôli financiám bude sprosté keď odídeme a necháme všetko tak? S priateľom čakáme babo a tiež chceme mať vlastnú rodinu len mama jeho nechce o tom počuť. Žijeme teraz u neho doma a ved keď sa to malé narodí nemôže žiť všetci štyria v jednej izbe. Ja už mám jedno dieťa 5 ročného a s priateľom čakáme ďalšie. Co mame robit

alex49
18. mar 2018

to, že nebude vedieť splácať úver je jej problém, tvoj priateľ sa to snažil riešiť a aj tak ho posiela do péčka, tak nech si mama užije splácanie sama
tieto veci ste mali riešiť pred nasťahovaním a dieťaťom.

maminuska
18. mar 2018

Ja len rozmýšľam , ako by mi bolo keby ma opustil muž ,na všetko by sa vysral, nechal by mi tu dve deti a úver a NA STARAJ SA. Do toho by mi povedal syn že jeho to nezaujíma a on ide do podnájmu a jednoducho urob si čo len uznáš za vhodné, trebárs aj skap. Bolo by mi riadne teda nahovno .
Rodičia príjmu svoje deti naspäť v drvivej väčšine , dcéra sa s jedným dvoma deťmi nasťahuje a to nik nerieši ale opačne to akosi prestáva fungovať, že dieťa zostane a pomôže z marazmu.
Stále sme sa nedočkali koľko prispievaš ty , nie tvoj frajer.

0silvia0
18. mar 2018

@maminuska ale ak by si bola na mieste tej opustenej zeny, normalna matka je vdacna za pomoc dietata, ale tato je vraj nevdacna a stale sa jej mali... Ktovie ako to v skutocnosti je a ake su suvislosti. Tu v diskusiach nedokazeme situaciu posudit komplexne, lebo je to vzdy pohlad jednej strany...

maminuska
18. mar 2018

@0silvia0 nedozvedeli sme sa koľko prispieva zakladateľka, ak je tých 600 EUR aj vrátane stravy, tak na dvoch dospelých a jedno dieťa to nie je vôbec veľa, mne to príde skôr málo. A je jedno či je to 200 EUR na to ,200 EUR na to a dalších 200 na to... 600 EUR jej dáva syn za troch ľudí. Zdá sa ti to veľa ? Mne teda vôbec nie.

maminuska
18. mar 2018

@0silvia0 keby sa to stalo mojej mame, osobne by som to pociťovala ako morálnu potrebu jej pomôcť, aj keď teda vzťahy medzi nami nie sú práve najlepšie.

cecilia68
18. mar 2018

@maminuska Ani sa nedozvieme, lebo stále zahovára....Som ateista, ale modlím sa každý deň, že sme sami...lebo keby som mala počúvať sračky od nespokojnej nevesty každý deň, šlahlo by ma .
@jaka02 Dlhy si narobila jeho matka...umrela by som od hanby, keby som žobrala peniaze od vlastných synov, ktorí obaja už majú svoje rodiny, o ktoré sa musia starať...je to ich morálna povinnosť...ich ženy a ich deti.

jaka02
autor
19. mar 2018

Tak akože jeho mama ho donútila do poziciek. Ktoré platí on lebo ona to nezvláda. Ona zarobí do 600eur a platí úver na dom 430eur my s priateľom dokopy jej dávame 600eur áno a ostáva nám 200eur. S toho škôlka veci atď. Tu nejde o tom ze som nevdacna len keď jeho matka povie ze dávame malo tak nech sa nehnevá ale kto v tejto dome takto pomoze ako mok priateľ?

jaka02
autor
19. mar 2018

Ja dostávam 300eur môj priateľ zarobí 700eur a s toho 600 dávame jej a 200 na naše dlžoby a 200nam ostane

jaka02
autor
19. mar 2018

Ja som tiež žila s rodičmi viem aké to je pomôcť. To co som zarobila som dávala rodičom. A keď mi nieco s toho ostalo matka mi to brala na automaty. Prehrala aj to co nemala. Mňa len mrzí ako sa jeho mama k nemu správa. Keby sa mu občas aspoň poďakovala že jej pomáha ale práveže naopak on je ten najhorší. Véd to není normálne aby sa matka takto správala k dieťaťu.

tova
19. mar 2018

@jaka02 tak to bude uplne frajerina sa osamostatnit. Platit $350 podnajom+ $200 uver, +300 jedlo pre 4 osoby, poistka, auto, internet, telefon. z ust do ust. Ten dom kde byvate teraz si treba rozdelit na casti aby mal kazdy svoje sukromie. Ty pekne po polroku daj vecer a vikendy deti varovat svokre, svagrinam a ty do prace si zarobit dalsie 200eur. Mas jedine vyhodu ze bude pomoc. Zatial si setrite na svoj byt co sa da, ked jeho sestry dostuduju a najdu si pracu preveznu vase 600 eur a pomozu mame a vy budete mat trocha usetrene, deti v skolke, obaja mozete pracovat a osamostatnit sa.

jaka02
autor
19. mar 2018

Áno aj nad tým sme rozmýšľali že predať dom a úst preč ale jeho matka dom asi nemôže predať keď je to na oboch rodičov a s jeho mužom nekomunikuje vôbec

jaka02
autor
19. mar 2018

Keby sa aspoň dala šetriť 200eurami co nám ostáva.

0silvia0
19. mar 2018

@maminuska nevieme co presne spada do tych 600 euro, ja som to pochopila tak ze je to len za uvery a na kurenie, strava nebola spominana. Ak je to len na uvery a kurenie tak je to tolko, ze sa mlady par nebude nikdy moct pri takomto systeme osamostatnit. A moralna potreba pomoct je sice dolezita zalezitost, ale tu sa mi prelina s prespekulovanostou matky, ktora je mozno vitalna zena vo veku 40+ ktora sa nevie pozriet na veci realne a nevdacne sa vozi na synovi. Ale este raz opakujem, posudit realne sa to z prispevkov zakladatelky neda... stale je k celej veci malo faktob

jaka02
autor
19. mar 2018

Tých 600eur není len na úvery. Co zobral priateľ na matku úvery dva to platí môj priateľ to je 200eur 300eur na mesiac je uhlie občas 200eur a 200strava

jaka02
autor
19. mar 2018

Viem ze sa to takto nedá posúdiť len je ťažké žiť u niekoho co si len na návštevy a keď si otvoríš ústa a povies pravdu som najhoršia ja. Lebo ja nemám právo nič povedať

juliet86
19. mar 2018

@jaka02 kolko rokov maju jeho sestry? Ich otec aj ked odisiel ak ony dve studuju tak sa beru ako nezaopatrene deti a zo zakona ich otec ma voci nim vyzivovaciu povinnost. Cize nech tie dve sestry podaju na sud do 25rokov maju narok na peniaze od otca ak on nie je schopny platit tak maju narok na nahradne vyzivne od otca. Dalej ty alebo priatel mama ci sestry chodte na urad prace ci nesplnate narok na hmotnu nudzu. Ak nic neplatis mozno aj hej. Priatelova mama nech ide do banky a vysvetli ze odisiel manzel a ze pitrebuje znizit splatky. Sestry mlade ak maju nad 16r. Nech si najdu aspon na par vecerov v tyzdni ci na jeden vikendovy den brigadu. Ak zvladnu skolu pritom. Nemozete sa vy s priatelom prestahovat spat k tvojim rodicom? Tiez priatel nech v banke k svojim uverom povie ze caka dieta a pitrebuje znizit splatky. Obrat sa pripadne na poradnu alexis pripadne dobry anjel. Drzim palce

jaka02
autor
19. mar 2018

Jeho sestry majú jedna 15 a druha 23 ale ta co ma 23 TK neni jej vlastný otec síce ani priateľov to není vlastný otec. Priateľ bol aj v banke ale bezvisledne. K mojim rodičom nemôžeme lebo moja mama chodi hrať na automaty.

jaka02
autor
19. mar 2018

Ďakujem za radu

veronikastrickova
19. mar 2018

@jaka02 ta 23rocna nepracuje?

natalka13
19. mar 2018

Este aj vy mate dlzoby? A cakate dieta? Zodpovednot kxe ste obaja nechali?????

beky1813
19. mar 2018

@jaka02 no krasa a z coho chcete tahat najom? A plus dve deti? Ty matersku mat asi nebudes. Darmo pises, ze ma tvoj syn milujucu rodinu, ked sa musi tlacit v jednej izbe s mamou, jej priatelom a coskoro novorodencom, urcite nema vlastny kutik na hranie, na buduci rok ide do skoly, no pekne si mu to zariadila. Kolko mas vlastne rokov? Ze tak surilo 2.dieta bez zazemia

solinkarka
19. mar 2018

@jaka02 sorry ale tvoj priatel je na hlavu padnuty ked splaca cely uver na dom a este ak na stravu dava? A jeho matka asi tiez ked to dovoli....pekne ho zneuziva....zbalit sa a odist....matka nech preda dom a kupi si byt...

natalka13
19. mar 2018

@solinkarka matka tazko preda dom bez otca.
Inak to co vykurujete za domisko? 300€ mesacne len kurenie.

sasa1310
19. mar 2018

@jaka02 tvoja mama automaty, jeho mama úvery, sestry len na mobile....atď... a čo tak pozrieť sa na seba? Čo ste dokázali? Do takéhoto stavu privedieš druhé dieťa, keď už s prvým si sa potĺkala?? Bože, fakt niektorí ľudia by si zaslúžili. Ako sa vraví, každý si je strojcom svojho šťastia.
Hlavne, že tie deti ľúbite, však? Len z toho sa asi nenajedia. Dieťa staršie vláčiš z domu do domu.

solinkarka
19. mar 2018

@natalka13 ak je aj on vlastnik nech plati tiez....hej to kurenie som aj ja pozerala 300€ je tak na drevo na zimu ale nie kazdy mesiac. To by museli vykurovat zamok a, nie domcek kde sa v jednej izbe tlaci so svokroy

jaka02
autor
19. mar 2018

Jeho mama ma dom plati dom na úver 430eur.ja a priatel sma syn mame jednu izbu a ostatný maju tiež izby. Za mesiac minieme 300eur za uhlie.

jaka02
autor
19. mar 2018

Priateľ vlastník není. Vlastníci sú jeho mama a jej muž. Áno možno máte v niečom pravdu ale kto v tejto dobe není zadlženy?

gebeente77
19. mar 2018

@jaka02 v prvom rade by ste si mali sadnut a chciet od jeho mamy doklady o tom, co sa kolko plati, lebo podla tohto mam pocit, ze ona povie kolko a vy date. Napr 300€ na uhlie je blbost... Segra prekuri na 150m2 dom 700 eur za rok a to ma kurenie, aj ohrev vody... Takzeuz len na kureni si myslim, ze stracate min. 150€ mesacne... Mate doklad z banky, aka je vyska uveru? Pretoze 430€ uver je straaasne vysoka suma... To je akoby kupovala dom za 200000€ a s obrovskym urokom... Takze na mieste tvojho priatela by som ziadala presne faktury, vypisy z uctov... Myslim, ze maminka trosku nadhodnocuje to, co sa realne plati...

vnena
19. mar 2018

Odísť, samým vám bude lepsie

jaka02
autor
19. mar 2018

Áno to by bolo najlepšie sadnúť si a nech ukáže aspoň priateľovi co a za koľko sa platí ale keď jej niekto niečo povie sa nahnevá a kričí že ona nepotrebuje nikoho atď. Aj ja si myslím ze to je dosť 300eur.moji rodiča minú 350eur na rok na drevo.