Priateľova matka ma neakceptuje, ako mám reagovať ?
Dobrý deň , ahojte
Viete dámy mám taký problém
Možno nie problém ale taký zvláštny pocit
Mám priateľa už pomaly 4 roky, obaja už máme po 25. Ale jeho matka ma stále nazýva *jeho kamarátka*, nie priateľka, ale kamarátka.
Ďalej keď niečo nakúpim alebo uvarím, tak nepovie že "Erika navarila, nakúpila, upratala..." Ale "Lukáš navaril, nakúpil, upratal..." Prišla návšteva a pýtali sa, že kto nazbieral toľko veľa húb (sú v dozach vedľa chladničky) a ona povie že "Noo ja a Lukáš ..." Pritom som väčšinu nazbierala ja a priateľ, akože ona tiež , ale.... No príde mi to divné, prepáčte ak je to podľa vás banalita ale celkom ma to trápi, potom to vyzerá že keď prídem tak nič nepomôžem, nenavarím, nenakupim....
@janickacrazy Vládli tam v ten moment všetky možné emócie 😅 Švagor naštvaný, Zuzka ako vyoraná myš, svokra v pomykove snažiac sa to uhrať, my s úškrnom popod fúzy, a Majka doma v sladkej nevedomosti 😅
Na “Navaril si...” by som odpovedala ...”och ta kto to vsetko zje, aj ja som navarila, ty si co navaril?”
“Nakúpil si...” ...”aj ja som nakúpila, ty si co kúpil? Nebude toho vela? Nabudúce sa dohodnime nech nekupujeme dvojmo”
viem co citis, zazivam skoro to iste.. predchadzajuca "svokra" mi hovorila ONA.. trebars "Milanko, das si cas? a ona si da caj?" pritom som bola vo vedlajsej izbe a mohla na mna skriknut z kuchyne :( a ked niekto z rodiny mi povedal, ze "ved ty si nasa", tak povedala ze som este neni ich, ved sme neni zobraty.. chodili sme spolu 5 rokov, ja som to brala ako manzelstvo. alebo ked bola v obchode: kupila 2 nanuky, hoci sme boli doma 3, samozrejmeze mne sa neuslo :D nahodicka :D
momentalna svokra neni onic lepsia, vsetko moje je jej, vsetku moju robitu "urobila ona" chvali sa chudzim perim, ze ziarli. bezne ked sme u nej alebo na dvore krici: "risko pod jest", "Risko, das si kavu?" o mne ani zmienka :( sme spolu 5 rokov, uz sme manzelia a co ma najviac mrzi, ze ju muz nenapomenie.. on mi povie, ze to tak nemyslela, co by mohla byt pravda, ak by sa to stalo sem tam.. ale nie pravidelne..
poradim ti to co ostatne.. bud si s tym urob poriadok teraz hned, a ked to nebudu chciet naparavit, tak utekaaaj, lebo navzdy ostanes priesvitna
My vyse 10 rokov zijeme spolu,nie sme manzelia a som pre svokru nikto,lebo nie som manzelka. Ak sa vyskytne v rodine nejaky problem,ma zakazane mi to povedat. Jasne,ze mi povie, ale ja sa musim tvarit,ze nic neviem. Donedavna mi to nevadilo,kaslala som na to,ale v poslednej dobe ma to zacina mrziet,lebo ma vazne za nic nemaju a to by si ma mali aspon trosku vazit za veci,ktore pre jej syna robim a co vsetko sme si vdaka nemu prezili a neopustila som ho. Z vlastnej skusenosti ti radim, ozvi sa. Ak nieco take bude, s usmevom podotkni,ze to si robila ty a podobne. Cim dlhsie budes ticho,tym to bude horsie
inak ja som mala velmi dobre svokry, obidve, uz neziju, ale mam na ne pekne spomienky, jedna Slovenka a druha Spanielka, obidve mi vzdy hovorili, ako to mam super zariadene, za chlap(ich synovia), robi rovnako domace prace ci vari, alebo sa stara o deti. A pekne ma oslovovali menom a ja ich, a nikdy sa im nic nezdalo zle a vsetko chvalili
A vy bývate s pani maminkou spolu, že je to často?
Jednoducho jej povedz lukasko si rad dá polievku ale dám si aj ja a za tím povedz svoje meno a na všetko by som takto hovorila a keď sa bude chváliť budem sa brániť že to som ja a nie ona
@eliska13 netlieskaju 😆ale vies co mà 80 tak jej aj zatlieskam ked tie spaghetti za hodinu uvari. Neviem ako sa to da tak pomali ved sa varia iba 11minut. Ona je taka srandistka ze spaghetti su podla nej sviatocne jedlo. Ze na sviatky musia byt aj vianoce aj narodky aj 365dni v roku. Ale ked su sami Tak uz nic nejedia len chleba a zavaraniny ju to uz nebavi varit. Zas v tom veku Mozno uz ani jest. Moja starenka bola tiez srandovna ked bola v tom veku 80-94 ze jogurt je pichlavy a cokolada precokoladovena. Svokrovci su taki ze im chuti len to ich. Svokor mà 85 a on si teda uvari aj obed lebo jemu este chuti. Mm mà tiez maniere v tomto po nich. Ale oni su horsi, Na Sk mu nic nechutilo. Hlavne masove omackove veci 😆a moju milovanu knedlu ze fuj. Tušim len parenicka a rezne ano a rozky. A tak pre mna su zas lasagne onicom.
@miadi asi máš pravdu... ďakujem
Vies on mà cez 25r a byva u mami (neodsudzujem) len by bolo idealne keby ste mali svoje byvanie. Mozno Potom uz budes viac ako kamaratka pre nu.. alebo ju aspon menej uvidis menej budes počut ze vsetko urobil on .. kto vie mozno jej tam tiez idete na nervy 😆Mozno moc toaletaku minieš atd.
@wilkova dobre som sa zasmiala, aj môj brat bol taký, každú chvíľu iná baba. Po čase som ich prestala zdraviť, hlavne keď v izby ručali ako opice 🤦
@tykat skúsim, ďakujem 🤗
@tigev ďakujem 🤗 mne sa nanuk ujde vždy, to je fakt 🤭 môj to tiež tak zľahčuje, že či žiarlim, ani to nerieši...tak sa môžem aj na hlavu postaviť. Tiež si rada pripisuje zásluhy, ako som spomenula vyššie...
@marca12 mne o rodinných problémoch povie, lebo nerád dusí takéto veci v sebe. Nabudúce sa skúsim jemne pripomenúť 😄 akurát že to robí často v situáciách, kedy nemôžem zasiahnuť, napríklad keď telefonuje.
@vilma7 už som to spomenula vyššie, tak na striedačku. Chodím pomáhať aj mojej mame, potom som tu tak pomôžem ako viem.
@0silvia0 to povie Lukaskova priatelka (zena) MU porodila dieta 🙈 🤷♀️😁
@anastasiagrey ona povie "Lukasko ma dietatko, narodilo sa mu " (same sa porodilo)
@tenerifka dokonca 🤣
@anastasiagrey
@tenerifka
no vidite, ako sa da nepodstatna matka obist ked sa chce 😂😇
@0silvia0 dúfam že potom k nemu bude aj vstávať, keď sa mu narodilo 🤭
Tak napríklad dnes večer volala moja svokra mužovi , telefón mal dost hlasno , bola som vedľa neho tak som počula čo sa ho pýtala a tak mu vraví a tvoja žena sa má ako ? Muž niečo povedal a ona že daj mi ženu k telefónu a rozhovor pokračoval medzi nami dvoma v duchu , čo robili deti aké sú šikovné , že jedna z mojich dcér vyhrala výtvarnú súťaž .. a odpoveď no však je Romanova , no nemiluj ju 🙂 . Samozrejme keď sa niečo udeje , tak to určite nemá po Romanovi a nevie kde sa to v tom dievčisku vzalo ..ale nepriamo miery na mňa 🙂 . Okrem tejto úchylky je moja svokra fakt zlatá žena.
Hmm to my sme spolu uz 12r a aj manzelia a teraz sme kupili chalupu a muzov brat stale hovori kazdemu, ze Andrej kupil. A takto sa vyjadruje nielen o nas, ale aj o znamych, vzdy hovori, ze to kupil muz. Ako keby zena neexistovala alebo co. Aj keby tam ani centom nejaka neprispela, raz su manzelia, tak kupuju spolu ci? Ja by som sa tak nikdy nevyjadrila. Manzel vzdy hovori my sme kupili, my sme toto, my tamto. Niektori ludia nemaju chochmes.
Ahoj, možno sa Ti môj názor nebude páčiť, ale podľa mňa je to banalita. Slová kamarátka a priateľka sú synonymá, majú rovnaký význam. Síce je zaužívané, že priateľka sa považuje za niečo viac, ako kamarátka, ale jeho matka to tak nemusí chápať. A k tým ostatným veciam, je to jej spôsob vyjadrovania. A úprimne, robíme to všetci. Napriklad sa bežne hovorí: "Deti išli na prázdniny k babke." A čo dedko, chudák? Neexistuje? Alebo keď idem na návštevu k sestre, tak nepoviem, že idem k sestre, jej mužovi a jej deťom, ale spomeniem len ju. Jej rodina je v tom logicky zahrnutá. To by som sa aj ja mohla cítiť blbo, keď k nám prídu mužove dcéry, telefonujú s niekým a povedia: "Som teraz u otca." Ale vôbec sa tak necítim, lebo viem, že to nemyslia zle. Čo majú povedať, že sú u otca, macochy a nevlastného brata?
Vôbec nič si z toho nerob, ja si myslím, že priateľova mama to nemyslí zle, len sa tak proste vyjadruje, že si akokeby obsiahnutá v osobe jej syna. 😁
@maminuska veľmi milé, naozaj 🙄 nabudúce keď dcéra niečo vyvedie, môžeš kľudne povedať Však je Romanova, no nemiluj ju 🙂
@nihane áno presne toto aj u nás, Lukáško kúpil 🙂 ja som sa iba priživila.
@h2 ďakujem za názor 🙏
Tvoja domacnost tvoje pravidla, jasne a zrozumitelne cim najskor
Ja by som sa asi neozvala priamo ale ked nabuduce povie, ze Lukas upiekol kolac, tak by som povedala, ze nie Lukas, ja som upiekla kolac ale, ze ked tak velmi chce, tak nabuduce upecie (navari, ozehli, uprace, nakupi....) skutocne Lukas, ze si isto pochutna....
Tak toto mi príde vhodnejšie @jankalukasova. Takto to vyzerá akoby ju neakceptovala alebo neviem, akože keby sa takto svokra alebo nádejná svokra ku mne správala hneď by som jej povedala, čo si o tom myslím.

@wilkova Zuzka asi mala radosť a švagor aspon poučenie 😂