Priateľovi umrela babka. Mám ísť na pohreb?
Priateľovi dnes umrela babka. Veľmi som ju nepoznala, len z videnia, lebo bola často chorá a v nemocnici. CHodili sme tam len raz za mesiac a nie vždy sim ju stretla. Mala problémy aj s pamäťou takže ani nevedela kto som. Ide o to či mám alebo nemám ísť na pohreb. S pirateľom sa poznáme 5 rokov a s jeho rodinou vychádzam dobre. Jeho mamka ma volala, ale neviem či je to vhodné. Poraď, prosim.
Ty robíš veci pre iných ?
@majaxy ja robim vselijake veci clovece neries 😀. Dievca sa v otazke pyta, co si myslime. Ja si myslim ist, aj preto ze potencionalna svokra ju zavolala. Bola to asi jej mama. Ak by boli pohreby autorke mimoriadne neprijemne, tak je pochopitelne ze by skor nesla, ale o tom nepise. Je to teda jasne.. Ist na pohreb sa "patri", je to aj vyjadrenie sustrasti pozostalym... Proste sa to patri a hotovo tam nie je velmi o com debatovat. Tak ako sa patri pozdravit, alebo ty zdravis pre inych? Asi taky zmysel ma tvoja otazka...
@slniecko_12 pozvala ťa jeho mama, to by si ju napr. mohla aj uraziť ak by si nešla, resp. by sa jej to mohlo dotknúť, že ťa na pohreb volala a ty si neprišla.
Ked ťa pozvala jeho mamka, tak to musíš poriešiť, ale dievka, je to na tebe . Mamka sa možno urazí ked neprídeš, ale je to na tebe
urcite by som isla
@slniecko_12 nevieš čo sa patrí,ked si už v rodine?
Keď ste spolu 5 rokov tak choď. Postojíš, vyjadríš sústrasť, nebohej pani vzdáš úctu a priateľ bude vedieť, že si s ním pri radostiach aj starostiach.
5 rokov ste spolu , patríš už do rodiny, mamka ta pozvala a tým ti prejavila jasnú vec: patríš do rodiny a teda je slušné byť po boku partnera, ktorý sa zúčastňuje na rodinnej udalosti.
Je to vhodné...urcite ísť....
Ja by som išla...ale je to na tebe, ako to cítiš ty.

@liv1 Prečo?Lebo si to želá niekto iný? Ty robíš veci pre iných?