Príliš milá svokra
Ahojte, nasla som len diskusiu o "zlych" svokrach a neda mi zaradit tam tu svoju tak vytvaram novu. Moja svokra je az prilis mila. Kym sme nemali dieta tak to bolo super, rozumeli sme si, vsetko bolo v pohodke. Odkedy sme traja tak mam niekedy pocit ze prekracuje hranicu "normalnosti". Denne vola niekolkokrat, pise emaily, velmi sa stara ci je ok, aka bola noc, ako sa ma, atd. Vyjadri vzdy svoj nazor ked sa pre nieco rozhodneme, napr ked sme spravili detsku izbicku a my sme ostali sami v spalni tak to bolo prilis skoro atd. Skoro kazdy vikend sme tam aspon na obede, od takych troch mesiacov nam stale ponukaju ze si ho vezmu aspon na noc aspon na vikend atd. Doteraz som to tak nejako brala a filtrovala, smiala sa na tom a aj ked som mala zmiesane pocity predsa je lepsie mat milu a dobru svokru. Boli sme vsak nedavno na dovolenke sami a moji rodicia a svokrovci strazili - par dni kazdy par. Ked sme prisli, svokra vecer volala a plakala do telefonu - ako moc jej chyba a ci je ok, a ze jej je luto atd. Trosku ma to prekvapilo, rozumiem ze je tazko byt bez neho ale ta reakcia bola taka zvlastna, proste plakala. Som velmi rada ze ho lubi ale niekde v hlbke mi "svieti kontrolka". Zda sa mi ze sa az prilis nanho viaze. Mate aj vy taku skusenost? Mozem to nejako ovplyvnit? Myslim ze aj pre nu by bolo lepsie keby to brala tak nejako viac v pohode
@magali to sa ani nedá zle pochopiť...svokry sú väčšinou v takom veku už staršej generácie(hlavne tie z dediny po 50tke) a niektoré veľmi ťažko chápu, že niektoré veci sa už proste nenosia... no dúfam, že keď jej to pekne vysvetlím, že to pochopí..však teraz už aj po dedine chodia super moderné detičky...ja viem, že niekedy každá vec bola dobrá a že sa to dedilo z generácie na generáciu, čo staré mamky plietli, háčkovali ale teraz sú niektoré tie veci proste out..
ahojte, ja mam svokru skutocne ako druhu maminu, Mam k obom maminam skvely vztah, mame sa radi, ale napriek tomu je milion drobnosti v ich spravani k mojmu synatovori, ktore ma od narodenia vytacali. Podstatne z nich priebezne riesim - tiez niekedy trochu neprimerane situacii, tie ktore vyrazne nezasahuju do vychovy ci zdravia dietata sa snazim zatat zuby a nechat im trochu aj slobodu. Velmi dobre si uvedomujem, ze maly potrebuje okrem nas rodicov aj starych rodicov a tety, ujov, proste sirsiu rodinu. Tiez mi ale nesedi nechat svoje dieta niekomu inemu - napriek tomu, ze viem, ze by sa aj jedni aj druhi stari rodicia o neho postarali a nerobili by mi ziadne naprieky, ked to nie je vyslovene nutne, nedavam si maleho z ruky - na noc uz vonkoncom nie a to uz ide mat tri roky. Raz sa stalo, ze sme s manzelom nestihali prist pre neho vecer, tak zaspal u svokrovcov - on s tym nemal problem, takze viem, ze ked to bude potrebne, tak ho tam mozem dat, ale zatial to nevyuzivam. Manzel suhlasi so mnou a netlaci ma do nicoho. Obaja to berieme tak, ze sme rodina a maly je proste nasou sucastou, takze ho bravame vsade so sebou, kde ideme.
No to so pisala jasamija - myslim si, ze mame podobny typ maminy. Moja vo vsetkej laske a starostlivosti by sa asi spravala podobne, keby som bola hned po porode s nou. My sme si tuto otazku vydiskutovali este pred porodom, podakovala som obom maminam za ponuku ze sa na par tyzdnov ku mne nastahuju aby mi pomohli a uzavreli sme to, ze ak by som si nevedela rady, obe su schopne sadnut na vlak a byt u mna do dvoch hodin. Ostali sme s manzelom na babo sami (predcasniatko) a dnes som rada, ze sme to zvladli sami a viem, ze sme si usetrili vela nervov. Napriek tomu, ze ich mam obe rada, viem, ze keby ktorakolvek z nich bola v tom case u mna, tak sme uz davno rozhadane.
No a par tych detailov, ktore tu uz obcas aj zazneli: zneistovanie o mnozstve mlieka prveho pol roka (moja mamina - riesenie: jasne vysvetlenie, ze mlieka mam dost), pitie caju a vodicky popri kojeni (manzelova mamina - riesenie: jasne vysvetlenie, ze dnes lekari hovoria o vylucnom dojceni do pol roka, bez nutnosti inych tekutin), neustale pusinky malemu (neriesim, nepusinkuju ho na usta, len na licko, dnes si uz vie sam povedat kedy nechce pusu ci stiskanie).....
Takze mile maminy, vela trpezlivosti a sil. Niektore veci co tu boli popisane su uz podla mna naozaj za hranicou a to treba riesit, niektore su jednoducho len iny sposob ako by sme volili my a tam asi radim len zatat zuby, usmiat sa a vyzurit sa niekde mimo rodiny 🙂.
@matuska133 presne toto poznam a okrem toho este "no velky pobehoval ako 7 mesacny s kuracim stehon v ruke aj malemu dam" no mna ide vyslovene j*bnut prisahaaaaam....a ja poviem necpi si rucicky do pusy a ona ale daj si sak co sa moze stat...no protirecenie poznam neboj sa..ale pochopis toto - "JA- nezelam si aby malinky dostaval v akejkolvek forme cukor okrem prirodneho a to ma este cas....hadaj co som zistila asi o 3 tyzdne neskor?boli sme s priatelom na hodinu prec vybavovat..a ja dojdem a krpec celu pusinu zalelenu od cukru...tak si vies predstavit aky amok som dostala a keby ma priatel nezadrzal uz som aj s malym prec...pochopis toto?lebo ja nie....podla mna je to chore....
@monyccka uuuuuuuuuplne s tebou suhlasim...presne si to vystihla...niesom respektovana - nerespektujem.....ja toto zazivam denne...ja mam len 22 a som mlada a neviem co...mna moja svokra nerespektuje ako matku mojho syna...ale uz par krat zistila ked ma vytocila do vyvrtky...to si mala vidiet...a to uz ani ten usmev nemala na tvary...vsetko ju preslo..ale tak max na tyzden....dokolecka dokola...chvalabohu ze sa stahujeme konecne prec... 😀
aj rodicia aj svokrovci moznost mat dieta a vychovat ho uz mali... to co tu mnohe pisete o pomoci a prilisnej starostlivosti vyznieva tak,akokeby sme my matky neboli schopne... ano stari rodicia su na to aby vnucatka tak trocha rozmaznavali...ale!! predovsetkym rodicia su za dieta zodpovedni!!v poslednom prispevku pre do mnou od
@dominikuska citam,ze jej svokrovci sa bavia na tom ,ze dieta ,ktore chodi do skolky , ich bije ked mu nieco nechcu dat??? no tak toto by som videla len raz!!! ze oni ako rodicia maju smolu a "musia" ho pocuvat??? no nemusia....asi chcu ,lebo to nie je normalne ,aby skolkar takto riadil zivot dospelakom... niekedy aj vychovna facka po zadku nezaskodi.... priznajme si maminky,vsetky ,ktore tu sme...nikdy sme od nasich rodicov cez rit nedostali??? ubudlo z nas??? asi nie ,ked tu tak veselo piseme...
@dominikuska rob s tym spravanim syna a svokrovcov poriadky...to nie je normalne.ked sa ti nieco nepaci ,tak trvaj na naprave...tvoj prispevok mi tak trocha pripomenul mojich svokrovcov este ked sme ku nim chodili a deti boli male...maleho(2 roky) mi posadila na sekretar!!! aby jedol,so slovami :"tu si sadkaj,babka ta nakrmi,tu sa ti bude lepsie papat" ....skoro ma slaktrafil!!! ja som pri tom s jeho krmenim vobec nemala problem,on uz sam jedol,s mensou pomocou 😉 ...jasne ze som ho hned dala dole a som povedala,ze jest sa bude pri stole. maly zacal revat,svokra na mna kricat,ale nepomohlo im to nic ,ani jednemu...som sa maleho pytala,ze kde doma papa , a on ze pri stole ,tak som mu vravela,ze aj tu bude... ale on trval na svojom,svokra tiez a ja tiez.... maly sa strcil pod stol ,tam fnukal ...a ja sa s kludom anglicana najedla...svokra bola tiez ticho,lebo som jej povedala,ze preco mna tam neposadila,ze ja by som sa mozno tam tiez najedla lepsie ako pri stole... no ale nas maly sa tak "urazil" ze aj domov sme sli a on neobedoval.... ked sme dosli domov,jasne ze bol hladny,bolo 3 hodin poobede... a mozno ma teraz mnohe odsudite ,ale ja som mu fakt jest nedala,aj ked reval,ze je hladny..dostal az veceru.... no nech sa nik na mna nehneva,ale ked dvojrocny prcek sa vie urazit,tak nech nesie aj nasledky... a zabralo to....
pri dalsej navsteve u svokrovcov svokra sla za nim na dvor s tanierom,ze ho nakrmi "za pochodu pri hre" aby maleho nebodaj nevyrusila,ked sa hrabe v piesku...ja cakala najprv co urobi nas prcek... a maly nezabudol na svoj trest 🙂 🙂 ... svokre vravi :"ja idem papat ku stolu" a siel ...nebojte sa mamicky,primerany trest takym prckom neublizi.... svokra sa moja vtedy zacervenala a nezmohla sa na slovo...co som u nej tak casto nevidela...
@e_l_e_n_k_a mne sa velmi rata ako si sa k situacii postavila- tvoj syncek pochopil, ze ked mama povedala nie tak to neobide ani cez starku ani nijak a starkej nakoniec ukazal, ze ma viac rozumu ako ona.
Nemyslim si, ze nechat ho bez obeda je na odsudenie- ine je ked dieta odmieta jest celkovo, vtedy nie je dobre ho nechat vynechavat jedla, kvoli stravovacim navykom a vobec kvoli zdraviu dietata (s tym sa moja mama natrapila so mnou teda dost 😖 ) - ale tu islo o jednorazovu zalezitost. Nehovoriac o vychovnom ucinku 😀 ono vela hadkam s pribuznymi sa podla mna da predist ked dieta pochopi, ze to co nema dovolene doma, nie je dovolene ani u babky (samozrejme sa nebavime o banalitach ale veciach ako napr. stravovacie navyky). Lebo casto je dieta doma kde ma stanovene urcite pravidla a potom po tyzdni u starkych je jak 'vypustene z lesa' a rodicia sa potom doma dobre ze nezblaznia kym znova nabehnu na pravidla co platili predtym. A deti z toho maju akurat tak chaos.
@e_l_e_n_k_a sorry, ze tu skacem do reci, ale strasne sa mi paci tvoj pristup k vychove a veciam s tym spojenymi... 😀 😀 😀 som si myslela, ze len ja som taka "brutalistka"... 😀 😀 😀 teda aspon podla vacsiny okolia... 😅 😀 ale strasne mi to "trha" zily... 😅 😝 😀
@tehulka21 mne tieto naprieky robi svokor... akurat, ze ked ma vazne naserie, tak si dame dlhsiu pauzu medzi navstevami, alebo poprosim svokru, nech mu teda ona vysvetli, co sa slusi a patri, lebo ja si nervy zrat enecham a vazne nebudeme chodit... len skoda, ze to pochopi vzdy len na nejake obdobie... teraz ma zasa to kludne, ze mu nemusim opakovat ako malemu soplavemu decku... 😅
ja mam so svokrou takyto problem. Chce aby sme sa prisposobovali jej programu a nuti maleho aby ju neskonale miloval. a to doslovne. A je presne ten typ dobrej svokry, ze si nakoniec povies, ze je vlastne hrozne zly clovek. (je toho vela co povystrajala). Najhorsie na tom je, ze si to nikdy neuvedomi. Syn chodi do skolky, je velmi bystry, pekne rozprava a vie co chce. Ja ako mama viem kedy prekroci hranicu "vymyslania" si. Svokrin komentar vzdy skonci vetou: uvidis ako ta bude cvicit! a takyto krpec nam tu rozkazovat nebude! Vysledok? Maly pri co i len myslienke na moju svokru chyti doslova amok a nechce ju ani vidiet. Co zas mne lezie hrozne na nervy lebo si ho zvykla tak minimalne raz do tyzdna brat, s cim skoncit nechce a ani nechape, ze by si mal maly dat od nej pauzu. Nevoal mi kazdy den, nekontroluje ma, ale lezie mi na nervy tym, ze zavola zajtra si ho beriem a hotovo. Ja sa aj ohradim ona ma odzbroji a ja jej zas nechcem ublizit. Ved aj ona ho ma rada a chce s nim byt. Tuto nedelu ze teda si ho zoberie. Syn len zbadal jej auto a uz krical ze on nikam nejde, ze bude doma a pod. A ona tam stala jak tvrde Y, ze pocka a nechape co sa mu deje a aby som jej ho dala ze sak sa vyreve, nebude nam tu predsa rozkazovat. Poviete si ake jednoduche, syn to za teba vyriesil. Dokonca muz mi zakazal jej ho dat. Dal si s nou pohovor, ze aj ked ho ma nie je normalne aby nam ho vratila o pol 9 vecer, ale ona je jak hlucha. Vsetky nase argumenty nepocuje a to doslova. Kazdy tyzden rovnaky scenar a ja som jak sprosta a neurobim s tym kratky proces. Parkrat sme sa uz pochytili, lebo som jej ho nedala (maly sa hral u sesternici a nechcel s nou ist a ona sa urazila, ze je nam prednejsia druha rodina) a to som si vypocula...lutovala sa na vsetky strany. Druhykrat sme boli u susedov a maly sa tam hral. prisla svokra, ze snim niekam ide na maly vylet. Vysledok? maly nehcel ist druhy den susedom lebo pride babka 🙂 a tak dokola a dokola 🙂
pridavam sa do klubu - moja svokra si myli svoju rolu. ona sa casto krat sprava ako mama, nie babka. je mila a ochotna, ale prekracuje hranice. dcera sa este k tomu na nu velmi podoba 😠 .
kazdy den vola, chce vsetko vediet, chce ju vidiet aspon 3 krat do tyzda a ked je s nou furt ju berie a ruky a rozmaznava ju. chodi s nami k lekarovi a tam prevezme iniciativu a rozprava za mna, ma malu a rukach a tak. strasne mi to vadi
@crapula a to jej musis povedat,ze ides k lekarovi??? aj keby ste pod jednou strechou byvali,tak jej nemusis vesat na nos kazdy svoj krok..napr. povedz ,ze sa ides prejst a sama bez nej.... inac raz som pocula rozhovor sestricky a detskej lekarky ako sa smiali z mamicky ,ktora tam tiez bola so svokrou... a ta svokra robila presne to,co tvoja...mamicku mali za velke decko ,ktore nevie co si pocat s dietatom,preto s nou chodi a rozprava za nu svokra...
@straw maleho by som jej jednoducho nedala...rovno pred nou sa maleho opytat "Chces ist k babke?" ak povie nie,niet o com diskutovat....sak to je normalne psychicke tyranie...a este aj tvoj chlap stoji na tvojej strane tak coho sa bojis?jednoducho zavri dvere,nedvihaj telefon ,ked vola ... a neboj sa raz sa "urazi" 😠
@straw v žiadnom prípade by som svokre dieťa nedávala, keď on sám tam nechce ísť. Nehnevaj sa, ale to čo si za matka, keď ti je prednejší pocit tvojej svokry a je ti fuk, že povie, že sa malý vyreve a bude dobre 😝 😝 ?!
Láska dieťaťa sa nedá vynútiť, tú si treba zaslúžiť. Veď ty jej nerobíš prekážky, aby s ním bola, nech sa s ním hrá v tvojej prítomnosti. To čo má za aké pravidlá, brať si ho ako jej vyhovuje?!? Dieťa nie je vec!!! Jeho pohoda musí byť pre teba prvoradá.
@mamavera mas pravdu, hovorim si to iste. Vyvrcholilo to tento tyzden, doteraz som mala pocit, ze ho to prejde, ale nepreslo. Aj dnes volala, ze si ho zoberie, povedala som nie. A uz je to tu. Vycitky, urazky, malemu sme museli nieco nahovorit a co to ma znamenat, ze mu vyhovieme mame mu to dat prikazom...telefon drzal moj muz 🙂 ale od ucha a bavil sa dalej s bratom 🙂 takze boj zacal, ale samozrejme je pre mna dolezitejsie moje dieta len to muselo takto daleko zajst. Svokra bude trpitelka a my s muzom zly rodicia. Co uz, ale naucim sa s tym zit ;)
@e_l_e_n_k_a vidis to mi nikdy nenapadlo sa takto pred nou opytat. Vzdy totiz iba plakal, nebolo mu pomaly rozumiet a ona, ze boooze zase place? On je taky uplakanec...a mne na jazyku visela veta nie to iba pri vas...spm zvedava ako to vsetko dopadne a ci konecne pochopi, ze babka ma vnuka rozmaznavat a nie ho vkuse napominat ako je u nej zvykom...a s tym psychickym tyranim mas uplnu pravdu, len je to horsie riesit v tom pripade ked mas akoze 'dobru' svokru...pretoze kym nezacal tak hrozne pri nej plakat som myslela, ze len proste vymysla jak vsetky deti...' ved ona mu chce len dobre' sudim totiz podla seba, co sa obcas nevyplaca.
@e_l_e_n_k_a
@mamavera
totiz aj moja svokra je lekarka, tak sa pyta, kedy mame kontroly. ale ona sa pyta uplne na vsetko 😒 . svokra je ten starostlivy typ, co si mysli, ze ona vie vsetko najlepsie a ostatni su len obycajni smrtelici. tak sa sprava ku kazdemu.
@crapula a vybavila ti uz aj pohovor u psychologa pani doktorka??? lebo tam skoncis,pri jej spravani.... tak ako ja pri mojej...vazne! bez sedativ a antidepresiv som ani nezaspala... moja sa tiez montovala do vsetkeho(no k lekarke so mnou nechodila...) teraz nekomunikujeme spolu vobec
@straw aj moja svokra chcela len dobre...teraz deti nevidela uzvyse 7 rokov.... lebo az tak dobre im chcela,ze poslala na nas socialku... a nakoniec sudne pojednavanie dopadlo tak,ze k detom ma zakazany pristup ona!!!
Ahojte,rada vas citam 😉 Nasa najnovsia prihoda so svokrou ma uplne rozhodila.....mali sme ist na pohreb a svokra sa ponukla ze nam deti postrazi.Nestrazi ich casto,skor velmi vynimocne ale vravim si OK,ved uz to nie su babetka tak to zvladne.Mala ich od dopoludnia asi od 11.00,poobede o 16.15 mi volala ze ci moze vziat deti von,tak vravim ved v pohode moze a ona ze ked prideme mame jej zavolat,mobil si berie so sebou.Prisli sme o 19.00,deti este neboli doma....chvilu sme cakali lebo ved svokra vie ze maly chodi o 20.00 spat,o 19.30 sme jej volali a ....volana stanica nedostupna 😠 tak sme volali svokrovi ci niesu spolu ale on bol este v praci a nic o nich nevedel.Obehli sme okolie ale nenasli sme ich.O 20.15 som uz chytala paniku,bolo uz dost chladno a deti mali len tenke svetriky a navyse svokra ma cukrovku...bala som sa ci niekde neodpadla alebo co....obvolali sme rodinu ktora byva nablizku,ci niesu niekde na navsteve ale nic.Tak sa mm obliekol ze ich ide hladat lebo sme si uz vazne mysleli ze sa nieco stalo.No v tom o 21.00 sa rozleteli dvere a v nich vyrehotana svokra a nase 2 deti,ja som sa od ulavy rozrevala,mm skoro porazilo-zacal svokre dohovarat.....naozaj sme sa velmi bali a este aj mobil mala vypnuty....vraj sa jej vybil tak jej vravime ze mala teda aspon prist s detmi nacas aby sme sa nebali...no ona sa na nas urazila ze ci sa nevie o deti postarat a pod.Takych prihod mam viac,vacsinou sa strazenie deti u mojej svokry skonci urazom,alebo raz strazila dceru ked mala 8mesiacov aj na noc,povedali sme jej ze ak by bol problem ma nam zavolat.Ked sme jej volali my tak nam tvrdila ze je vsetko v poriadku,ziaden problem,ked sme si po malu na druhy den prisli zasa tvrdila ze vsetko bolo OK,mala akurat spala a ked sa zobudila tak som zistila ze nema vobec hlas.Zlakla som sa ze je chora,pytam sa na to svokry,ci nemala horucku a od kedy nema hlas a az potom z nej vyslo ze mala vcera 3 hodiny strasne plakala a nevedeli ju utisit.Skoro sme s mm zinfarktovali,a na otazku preco nam nevolala ze je problem tak sa len zasmiala ze a naco by nas s tym otravovala 😠 Niekedy jej myslienkove pochody nechapem....
@straw prosim ta stoj si za svojim. u nas su taki moji rodicia, myslia si ze ked synom prikazem trebars ze musia s babkou telefonovat, tak budu. no nebudu. alebo sa nechat bozkavat, alebo na nich suslat ako retardovani. starsi im uz jasne povedal, aby si rozmysleli s kym sa rozpravaju - moj otec si casto myli mena- a ze ma uz skoro 6 rokov a nemaju na neho suslat, ze im nerozumie 😀 . to boli ksichty. a vobec toto nepovazujem za drzost
Ahojte, precitala som si len prvu stranu. Prispejem "mojou svokrou." Byva od nas 250km a dufam, ze sa to nikdy nezmeni. Od zaciatku si od nej drzim odstup, nevolam jej - len na narodeniny a pod. MM vyvolavala vkuse a chcela aj mna k telefonu, no vzdy som sa sprchovala, varila a pod. 😀 Po narodeni syna som jej vynadala, ked tu zacala vyskakovat a MM jej povedal, ze mu vkuse nema vyvolavat, ze ma vlastnu rodinu, ze ona sa zrejme nudi, ale my nie. Potom som jej vynadala o par mesiacov takisto. Nestara sa do nas, ale je to hlupa hysterka. 🙄 U mna by nepochodila s nejakym vynucovanim si mojich deti. Nemam problem ju dat dole.
Mojim prispevkom chcem povedat len to, ze za kazdych okolnosti si treba drzat odstup, lebo potom nato clovek doplati. Samozrejme cest vynimkam! Pre mna je to cudzi clovek a nemam si s nou co povedat. A taky clovek sa nema co vyjadrovat k tomu, co moje deti jedia a ako ich vychovavame a nastastie jej to doslo, tak cusi ako vos pod chrastou. Doslo jej aj to, ze nie som jej dcera a nemoze so mnou tak cvicit, ako so svagrinou.
@jasamija precitala som si to a poviem ti len jedno. teraz uz bud dosledna. ked zacnu vyryvat, alebo sa vnucovat malemu, zakroc hned. a daj veci doporiadku kym budes tehu s druhym. lebo starsieho ti mama uplne vezme pod svoju kontrolu a uz natrvalo, lebo ti bude zle... lebo budes potrebovat pomoc... a ked budes v porodnici, tak porodis druhe ale o prve definitine prides
@straw Ty dávaš svokre malého, keď má voči nej takú silnú averziu? Veď to sa odrazí na psychike dieťaťa. Pravdepodobne mu niečo zakazuje, prikazuje a núti, inak by dieťaťa takto nevystrájalo. Ja mám neter (teraz už má 15 r.), ale v 9 rokoch nám odmietala chodiť do školy kvôli správaniu učiteľov. Museli sme ju zobrať na 3 mesiace preč. A dodnes má s ich správaním problémy.
Ahojte, tiez mam problem s "dobrou" svokrou. Zacalo s ato uz pocs tehotenstva ked nadsene planovala, ze so mnou ide rodit! ona pracuje v nemocnici a cela ich rodina je taka srdecna, ze si pomahaju a tak...ale to sa mi uz zdalo moc. vlastne som si myslela ze zartuje ale keby nie, tak som jej povedala ze pri porode si ju ani nikoho kto tam nemusi byt nezelam. ked ma prijali do nemocky, chodila ma navstevovat aj trikrat ha den a liezla mi na nervy. ked ma brali na cisarsky lebo malemu sa nechcelo von ani po vyvolavacke sa tam zjavila ze ide so mnou, ale to som ju uz okato ignorovala...neskor som sa dozvedela ze nakoniec sa na tu operacku predsalen vopchala, odfotila si mobilom maleho hned ako sa narodil, cize ma obrala moznost aby som ho videla prva a kym sme lezali na setonedeli, chodila za mnou a furt otravovala ci ho moze podrzat. Proste som nechapala ze jej to neni blbe tak brutalne mi zasahovat do sukromia aj ked som jej predtym dala neraz najavo ze som na svoje sukromie citliva. ked sme sa vratili domov, navstevy som minimalne na dvy tyzdne zakazala, lebo si myslim ze maly potrebuje hlavne pokoj a cas na adaptaciu a nie aby nanho chodilo cumiet desat ludi. svokra ze ok, chape. a hned ako som sla s malym prvykrat do poradne sla akoze nahodou okolo 😠 bola schopna si vyzistit kedy mame ist k doktorovi aby sa tak zjavila a popestovala si vnuka. po tom som uz bola vazne nahnevana a po debate s mm jej on vysvetlil ze toto uz je trosku na mna moc. ona na to len ze chcela vidiet maleho 😠 cize najdolezitejsie na svete je asi ci chce svokra, ze?
a samozrejme neskor to pokracovalo...stale nas volali na navstevy, stale naliehala ze ona maleho postrazi, bude s nim chodit na prechadzky v kociku. Uz ma uplne dozrala, lebo velmi dobre vedela ze maleho kojim kazde dve hodiny a ist s nim von na dlhsie je nemozne, lebo to skonci revom a maly bude vrestat cez cele mesto, ykm prideme domov a nakrmim ho. A ja to nechapem, preco by som jej mala davat dieta strazit, ved je to male babatko, ktore potrebuje hlavne moju blizkost a mliecko, ja predsa nikam neodchadzam nic mi nebrani v tom aby som sa onho starala tak aky je vlastne dovod ho strcit babke? ziadny! takisto vie ze maly kocik odmietaa, proste ho nema rad skusali sme parkrat s rovnakym vysledkom, ale ona si neda pokoj a minule donutila mm aby maleho skusila dat do ineho kocikaa co ma svagrina. samozrejme ze zacal plakat, ale ju hadam nic nezastavi v tom aby skusala nove a nove cesticky ako si ho nejako aspon chvilami privlastnit. Vobec ju nezaujima rezim a potreby maleho, zaujima ju iba to ze ona si ho chce pestovat. aj dnes sme ho mali v nosici, uz tam pomaly zaspaval a ona bola schopna ho odtial vytiahnut aby ho drzala chvilu na rukach, potom nam ho strcila naspat a ospale, podrazdene dieta nam potom revalo celu cestu domov. hlavne ze babka si popestovala 😠
ja sa jej uz vyhybam ako sa da...lebo sa zda ze na nu neplati uz nic. ze jej to neni blbe sa tak vnucovat 😝 ..

@jasamija presne tak, volakedy bolo vsetko jednoduchsie, aj tie vztahy, nebolo ani casu nejako veci riesit, rozoberat, vsetko slo nejako same 🙂