icon

Prinieslo vám obdobie Covidu-19 niečo pozitívne do života?

xantipkaaa
11. apr 2021

Prinieslo vám toto obdobie aj niečo pozitívne do vášho života? Osobného alebo pracovného? U mňa skor samé negatíva.

Strana
z3
tosomja
11. apr 2021

Áno. Prinieslo. Boli sme viac spolu ako rodina.

meluela
11. apr 2021

@xantipkaaa ucim sa anglictinu online s native speakrom

laura164
11. apr 2021

Ani nie, veľa nadčasov v práci, zatvorené škôlky, po nočnej s malou doma cca 4 mesiace. Konečne aspoň otvorili škôlky a môžem po nočnej spat pár hodín. Som vycerpana aj z tohto, aj z práce

namornicka
11. apr 2021

@meluela ako si zohnala native speakra? Mozes aj do spravy.

ndrag
11. apr 2021

U mna jedno velke pozitivum je, ze som usetrila za posledny rok vela penazi.

elizabet173
11. apr 2021

@xantipkaaa áno, viac sme si užili jeden druhého, lebo inak sme dosť akční a ja som konečne dospala spánkový deficit z posledných rokov.

meluela
11. apr 2021

@namornicka pisem IP

gabsisi
11. apr 2021

@xantipkaaa no za nás ako rodinu veeela výhod. Sme veľa spolu, šetríme za škôlku, ani sa toľko neperieme čiže šetríme vodu... ani sa toľko nejazdi čiže miesto 4 nádrži mesačne stačí 1 nádrž benzinu( keďže sj manzel pracuje z domu). Mladší syn mával ťažké bronchitidy a už rok neboli chorí... tak snáď z toho vyrástol. Z bratov sa stala nerozlučna dvojica a ja som sa naučila variť kooopu nových jedál 🙈💪

Ale pred vianocami sme zažívali obrovský stres či svokrovci zvládnu covid... zvladli👌

Rodičov som si nevidela od decembra,... ale aspoň sme zdraví.

Zla je veeela ale je pekne hľadať všade aj pozitíva

nelca84
11. apr 2021

@ndrag presne to isté mi napadlo ako prvé keď som si prečítala názov témy... kopec ušetrených peňazí 🙂

janeninka
11. apr 2021

@xantipkaaa zacali sme vela a kazdy den chodiť - po meste, okoli, prirode. Partner objavil caro vyletov do prirody a turistiky.

elizabet173
11. apr 2021

@nelca84 aj to, veď dovolenka naposledy február 2020, výlety len v lete pár, koncerty dva, výstavy nič, plaváreň, kúpalisko, wellness nič, kino, divadlo nič, reštiky nič, sem tam donáška alebo niečo v lete na terase, potrebujem novú kabelku, teda aj dve, nechcem ich objednať, chcem ich vidieť, takže nič, handry tiež len sem tam som si objednala, po tejto stránke ok, ale už sa teším, keď sa to uvolní.

leuska15leuska15
11. apr 2021

@xantipkaaa chodenie do prírody 🙂

konikkon
11. apr 2021

@xantipkaaa zaľúbiť sa, kúpiť psa, zasnubit, vydať sa, odísť na svadobnú cestu, zariadiť si bývanie, otehotnieť, potratit, dostať covid, opäť otehotnieť. 🤷‍♀️ Toto sme s manželom stihli za necelý rok, ani nestíham vnímať, že nejaký covid je 😅 Inak sa poznáme 20 rokov, neviem prečo sa nám to takto nakopilo 😅😅😅

sapetka
11. apr 2021

@namornicka italki napr je dobra stranka na ucenie cudzich jazykov

nelca84
11. apr 2021

@elizabet173 my sme boli síce v lete v Tatrách, ale tak mali sme toho v pláne oveľa viac... Celkovo sú výdavky teraz dosť nízke a príjmy sa nám nezmenili, keďže pracujeme s manželom vo sfére, ktorej sa covid nedotkol, takže naše úspory celkom slušne narástli, len sa obávam, čo s nimi bude, keď sa všetko otvorí... bude treba všetko dokúpiť 😂

ndrag
11. apr 2021

@nelca84 presne, u nas rovnako, obaja na HO :D My sme si na seba ani skoro ziadne veci nekupovali ako je rok dlhy, ja iba teplaky, nech mam aspon nieco pekne ked sa uz neda medzi ludi a muz ani to nie. Makeup to iste, stale pouzivam co som mala, auto sme pouzivali tak o 90% menej ako pred covidom. Nebolo na co minat.. Ak vsetko otvoria a povolia cestovanie, tak to bude krute, ale dufam, ze aspon niektore navyky nam ostanu 😀 🙈

selest
11. apr 2021

Ano muz bol viac doma, narodil sa nam syncek😅

hettinka
Autor odpoveď zmazal
nelca84
11. apr 2021

@ndrag tak na autách sme my veľmi neušetrili, ja niečo málo, lebo chodím do kancla len každý druhý deň, ale manžel chodí normálne do práce, takže on nič. Ale celkovo sa okrem stravy veľmi málo vecí kupuje... a či mi to ostane? no mám obavy 😂🙈

janickacrazy
11. apr 2021

@xantipkaaa áno, manžel bol niekoľko mesiacov oveľa menej v práci kvôli kovidu a začal sa viac venovať deťom, prestal tráviť 12 hodín denne v práci, uvedomil si, že peniaze nie sú úplne najdôležitejšie, že treba aj relaxovať

mima1
11. apr 2021

Jasne priniesol nam druhe dieta🙃🙂

smajcii
11. apr 2021

Áno, vďaka covidu som si uvedomila, že dokážem vykonávať aj dôležitejšiu prácu než tú čo som vykonávala predtým, preto som ju zmenila a takisto som sa odsťahovala na druhý koniec republiky.
Mala som viac času na koníčky, oddýchla som si a všeobecne som došla k poznaniu, že stále môže byť aj horšie a preto sa treba tešiť z toho čo máme. Chýba mi socializácia, taký ten bežný život pred pandémiou, ale pokiaľ žijem ja a moji blízki, stále je proste dobre 🙂

danielahamar
11. apr 2021

rozrástli sme sa o jedného človiečika, už je nás 5, splodený v corone, narodený v corone 😀

xantipkaaa
autor
11. apr 2021

Ďakujem za všetky odpovede. Vidím, že je to celkom pozitívne, napriek dobe. Kde kopa ľudí zobre peniaze. Vám niektorým sa podarilo ešte aj ušetriť

sisaka
11. apr 2021

Nie nič, do roboty chodíme rovnako, oddychu je síce rovnako, ale oveľa viac pasívneho, dieťa nemôže naplno rozvíjať svoj potenciál, nemôžem si robiť, čo chcem, som štátom obmedzovaná viac ako kedykoľvek predtým (viac slobody som zažila v socializme), peňazí sme síce minuli menej, ale obzeranie čísiel na učte nie je moje hobby, moje hobby je utrácať ich na cestovanie a rozvoj mojich detí, čo v súčasnosti mám štátom znemožnené.
Som zhrozená, koľkým ľuďom tento stav vyhovuje a ešte si ho užívajú.

ab727
11. apr 2021

Pozitíva prvá vlna kúpa bytu,svadba a v druhej vlne budeme rodiť😉 negatíva pri hypotéke sme dlho čakali na schválenie a až s 200€ poplatkom sa to pohlo a dôležitá vec ten covid sa nám našťastie vyhýba klop klop🙂

stanulienkat
11. apr 2021

Móda je stále vyplakávať co je zlé, čo sa nedá, co nám doba zobrala. Každá doba nám niečo dá. Ludia stále kuvikali ako málo su s rodinou,ze sú stále v práci, ze musia zarábať na hypotéku, nemôžu sa venovať deťom... Teraz je tá doba, keď sa môžete venovať rodine, môžete sa venovať svojim najbližším, môžete im venovať svoj čas, svoju lásku, svoju pozornosť, tráviť veľa času s rodinou, tráviť veľa času s deťmi. Takže tešte sa z toho.

sisaka
11. apr 2021

@stanulienkat ako som písala, nie všetci sedíme doma na riti vyše roka a užívame si deti, ja nemám o nič viac voľného času ako som mala v minulosti, s mužom robíme rovnako dlho ako pred covidom, naše dieťa, keď boli školy zavreté, bol celé dni sám doma (minuly rok to bolo od Marca do Septembra + 3 týždne v decembri 12! Ročné dieťa) , nemôžem mu ukazat svet, nemôžem ho zobrať na plaváreň, do kina, do múzea... nemôže slobodne tráviť čas s kamarátmi, nesmie trénovať s celým teamom, nesmie hrať žiadne súťaže, nesmie sa zúčastňovať domácich alebo medzinárodných turnajov, nesmie sa zúčastňovať narodeninových osláv, oficiálne sa nesmie priblížiť k žiadnemu kamarátovi na viac ako 2 metre, nesmie ísť k nikomu na návštevu, nesmie ísť pozrieť starých rodičov do zahraničia, nemohol sa stretnúť s členmi najbližšej rodiny, monohych z nich videl v živote len na obrazovke a popritom všetkom nesmie v škole slobodne dýchať a musí mat v škole náhubok 7 hodín denne. Čo sa vlastne sťažujem, vždy som snívala, že môj syn bude žiť ako väzeň

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
hettinka
11. apr 2021

@sisaka áno, tiež úplne najhorsie vnímam to, že 14-ročný tento rok nelyzoval, od 19.12. má zrušené tréningy, dovtedy v obmedzenom režime 5+1, vo je toez o ničom, ale aspoň čosi. Tento rok absolvuje na ZUS, ani koncert nemá, hoci urobil fakt veľké pokroky na klavíri, keď nemá vo robiť, tak hra. Tiež sme chodili zaplávať, čo sa od leta vôbec nedá. Staršia sa tesila na VS, sedí na riti pri PC a striedavo depkuje z učenia a nulových sociálnych kontaktov.
Aspoň že sme ako rodina OK a pokope aj so starými rodičmi.

Strana
z3