icon

Pripadám si neschopná a to ešte nemáme deti

nevludna
19. nov 2018

Ahojte, obdivujem vsetky zeny co chodia do prace, zvladaju domacnost a k tomu este deti. Ja neviem, ci mam depresiu alebo co, ale vzdy ked pridem domov a zbadam ten bordel, mam chut sa rozplakat a obcas sa neviem pohnut aspon 15min z miesta, proste zamrznem (na gauci alebo za stolom)
Mame novy dom, len prizemie ma 100m2, horne poschodie 60m2 a k tomu pivnice. Nastastie staci upratovat len to prizemie, kedze hore sa to este nepouziva (tam to obcas povysavam a pretrem podlahy) a pivnice mozu byt zatial v takom stave ako su.
A teraz k veci, stavam kazde rano o pol 5, hodina mi trva cesta do prace/z prace, po praci do obchodu, z obchodu domov. Pridem a vsade bordel(riad, chlpy od psa,atd). Podlahu musim denne povysavat a umyt, potom navarit (nemozem nic rychle, bo drahy nezje hocico a vacsinou je to casovo narocne) a ja uz nevladzem. Viem ze ma tu odsudite, ze este nema ani deti a uz to nezvlada, ale prave z toho som zufala, ze som ako zena zlyhala. Som unavena, psychicky vyšťavena z prace a cestovania. Ako to zvladate este aj s detmi?
Rozmyslam, ze zacnem cvicit, ze by ma to dobilo ale neviem sa donutit, iba by som spala a spala.
Manzela nechcem nutit mi pomahat, robi este okolo nasho domu a aj svoju pracu a je mi trapne, ze ja nezvladam tu svoju “zensku” cast domacnosti. Sice poriadok vzdy nejako spravim, bo mi to neda ale o 22tej padam do postele mrtva. Chceme dieta ale ja si to neviem predstavit a dost ma to od toho odradza.:(

matazirafa
19. nov 2018

A kto vám doma robí ten bordel keď ty nie si doma? Ak je chlap doma riady si po sebe snáď poprace, ak nie tak ho to treba naučiť. A na vysávanie a umývanie si zaobstarajte robota, keď to musí byť každý deň.

kuravesele
Autor odpoveď zmazal
katarinamarkova
19. nov 2018

@nevludna ja mam otázku...kto ti spravi doma ten priserny boredel keď deti to nie sú a ty si v práci a pes ma na svedomi snáď len tie chlpy...? Buď ty totálne prehanas alebo je manžel brutal rozhadzovac....ci ako? Načo varis každý deň nestravujete sa obaja v práci?

alazala
19. nov 2018

@nevludna tak minimum upratať riady v kuchyni to by snáď mohol. Veď ty chodíš normálne do práce, rovnako ako on. Ty navaríš, on uprace alebo naopak alebo ešte lepšie spolu a popri tom aj pokecáte. Keď ti pes toľko púšťa chlpy, dačo nie je dobre, skús zmeniť stravu (barf), vyčesávať, dávaj mu lososový olej. My robíme obaja, máme 4 deti, veľký dom a psa a bez upratovačky by som neprežila, chodí raz za týždeň, urobí kúpeľne, povysáva poriadne, umyje podlahy. Ale v kuchyni sa zapájajú všetci - manžel aj deti. Nerob sama všetko pls!

ivankomonika
19. nov 2018

Neboj sa, keď prídu deti, už nebudeš robiť takú sluzku mužovi..... Ver mi....

saslavka73
19. nov 2018

Chápem to je stavba, takže sa tam behá hore dole. Prachu, hajzel špinavý. No nech si chlapec vyberie upratané alebo navarené, oboje sa stihnúť nedá. Dlážky zotrieť, záchod umy a nevar každý deň. Urob si obden. Aby si mala každý druhý voľnejší.

nevludna
autor
19. nov 2018

@alazala no tie chlpy mu padaju strasne:/ na barf by som uz vobec nemala cas, este psovi vymyslat, aby v tom mal vsetko. Skusim pozriet o tom oleji, dakujem

nevludna
autor
19. nov 2018

@katarinamarkova je to stale stavba, vnutri sa este dorabaju veci (robia sa schody, policky v spajzi atd). Takze prach je este vsade, kupelka je furt spinava (frkance), a kuchyna ani nevravim, kedze stale varim, tak kopec hrncoc, sporak, linka, cez den tam su jeho kamosi, tak kopec poharov a lyziciek(aj 15), z jeho obedu, ranajok atd, sa nazbiera, ked si aj on daco zmysli uvarit (prazenicu, klobasu atd).

katarinamarkova
19. nov 2018

@nevludna ak je to napoly stavba prečo dokonale luxujes každý deň? Umy riad frkance budú aj zajtra tie pockaju kludne 3dni rovnako ako aj prach.....a ešte raz: Manžel sa nestravuje v práci? 15 poharov a 15 lyziciek je umytych za minútu a utretych za druhu....

nevludna
autor
19. nov 2018

@katarinamarkova robi z domu

Lebo v tom zijeme a furt sem niekto chodi, nechcem sa hanbit

matazirafa
19. nov 2018

@nevludna na toto existuje taka vec, a síce vysvetliť ctenemu mladému pánovi že keď je celé dni doma môže aj on priložiť ruku k dielu, keď zasvini hrnce či taniere tak by ich mohol aj umyť a normálne som sa úprimne nasrala keď toto čítam a píšem.. Ty mu robíš otroka ešte ste sa len nasťahovali, keď bude dieťa a nebudeš mať toľko času, je možné že ti začne vykrikovať čo všetko si robila a uz nerobíš. Len dúfam že vieš do čoho ideš. Strihla by som takéto maniere hneď na začiatku.

alex49
19. nov 2018

za umytie pár tanierov a lyžičiek mu ruky neodpadnú, ak teda nechce variť a behať z mopom

deedol
19. nov 2018

neviem, mozno by si mohla polavit aj zo svojich narokov na cistotu, ked mas toho tolko a si unavena. napr. ja umyvam kupelnu max 1x do tyzdna a nejake frkance ma fakt netrapia. viem, kazdy z nas ma tu hranicu cistoty inde, ale zas ked ti to az takto zasahuje do zivota, tak to asi nie je ok a treba si to nejako v sebe vyriesit - bud teda upratovat, lebo sama chces (a byt s tym ok), alebo polavit a zniest troska spiny (a byt s tym ok). plus teda zapojit muza, neviem si predstavit ho obskakovat. ved v domacnosti zijeme obaja, tak preco?

katarinamarkova
19. nov 2018

@nevludna to že robí z domu neznamena že mu mas dennodenne vyvarat narocne jedla.....sprav niečo jednoduché rýchle na dva dni....na tretí deň nech si niečo objedna atd....mimochodom kazda jedna normálna návšteva chape že keď staviaš tri flaky a sem tam prach je normálna vec 😊

lucka_lucia
19. nov 2018

Ja už vyše roka nechodím na nákupy a objednávam Tesco .ušetrím každý deň min.pol hodinu a dokonca aj peniaze .nechápem prečo to tak málo ľudí vyuziva

katarinamarkova
19. nov 2018

@nevludna ešte ma napadlo .....moje 5 r.dieťa si vie po sebe umyť tanier a pohár tak isto ho vložiť do mycky.... Na case to naučiť manzela 😊 ma na to vek 😊

nevludna
autor
19. nov 2018

@lucka_lucia k nam to nejazdi, inak by som to vyuzila

janinah
19. nov 2018

Nevedela som,že tú máme niekoho,kto si zobral princa,len tie slúžky k jeho bruchu aj palácu mu zabudli z domu pribaliť....spamätaj sa,až príde dieťa,tak to ozaj nebudeš zvládať,aj keby si bola najšikovnejšia manželka na svete.

janinah
19. nov 2018

@katarinamarkova čo mamka nenaučila,to manželka nedobehne☹

marion09
19. nov 2018

@beky1813 zo psa

uglybetty1234
19. nov 2018

Ahoj. Nemyslím si, že si neschopná. Skôr mi prídeš frustrovana. Necítis sama, že to ako fungujete nie je ok?
My máme tiež dom, vonku záhradu, psa, mačky,deti. Sama by som to nedala, ani tyu to nedas ak budete mať deti. Chlap nevie zapnúť a vyložiť umývačku, to robit nebude?! Wtf! Ani si nerob deti, kym nemas toto doriešené. Jedlo si môže objednávať ak je taký náročný, by som sa na neho mohla vysrať. Však padas na hubu, je slepý či len sebecký?

nikaeli
19. nov 2018

😵 Ty si sa vydala za krala? a prisahala si mu, ze budes sluzkou vo vasom dome? tak sa spamataj (myslim to v dobrom) - ak si mlady pan denne pozyva do vasho domu kamaratov na kavicky, tak nech to po sebe aj uprace! ze to neurobi? tak to neurob ani ty.. jeden den, druhy - mozno sa zdohada, ze tie salky treba dat do umyvacky, aj ich z nej vybrat, lebo dalsie uz asi doma nemate..
My sme 4.clenna rodina, zijeme v byte o ploche cca 80stvorcov, umyvacku riadu mame asi mesiac.. Dcera druhostupniarka, syn cerstvy lezun - kvoli nemu prebehnem kazde rano koberce (2ks) rucnym vysavacom. Nemam ani susicku, ani roboticky vysavac. Mam ale muza, ktory zije v domacnosti spolu s nami, a teda sa aj spolupodiela na jej chode. Predtym som mala podobneho lenocha ako mas ty, len ten moj ani nerobil, takze som mu okrem sluzky nosila aj peniaze. Po case som ho vratila mamicke a vymenila za ineho, schopnejsieho, ktory ked ma chut na nieco vynimocne, tak si to bez reptania uvari, bezne navari nedelny obed pre vsetkych. Tym chcem povedat, ze je to na tebe - prestan mu robit sluzku a este sa aj citit previnilo! cim skor, tym lepsie. A porozmyslaj, ci chces mat s takym egoistom deti. Lebo ak sa u vas doma nic nezmeni, budes robit stale to, co robis teraz a este aj behat okolo drobatka. Zaujimalo by ma, ci bude ochotny prebalit ho, nakrmit, ci vziat na prechadzku, aby si si mohla trosku zdriemnut..

(Napisala som to uz 2x a uz 2x som to zmazala, ze nebudem moralizovat. No neda mi to. Zastav to a vaz si samu seba! ❤ )

marion09
19. nov 2018

@nevludna psa vyhodiť von do voliery a tretina problému vyriesena

ericavargo
19. nov 2018

@nevludna nerobit casovo narocne jedla kazdy den, nenakupovat kazdy den, najst si cas aj sama na seba a zapojit manzela, aspon s malickostami, napr. vyniest smeti a za odmenu raz za cas sa najest vonku, ist do kina, mne to pomohlo..

zibi
19. nov 2018

@nevludna
myslim, ze by si mala muzovi povedat, ze si v koncoch a ze ti neskutocne leze na nervy ten bordel a ze to proste nezvladas. Ja viem, ze sa chces ukazat, ako ti vsetko ide, no v manzelstve bude tolko situacii, kde pojdes s kozou na trh, ze tvoje momentalne stavy, ze nechces, aby vedel , ze daco nezvladas, su zanedbatelne. Jednoducho treba si ulahcit zivot. Sadnut si a porozpravat sa.
Ked mate mycku , tak ze od neho kazdopadne ocakavas, ze ked pracuje z domu a aj pracuje na dome, to neznamena, ze musi cakat na teba ze ju ty nalozis a vsetko umyjes. Nie si sluzka. Povedz, ze ti to neksutocne vadi, nestihas a ze si z toho nestastna.
Mozno on ani netusi, ze tebe daco leze von krkom.Chlapi su taki , si nevsimnu daktori, kym nezacnes robit poriadky.
Kamarati co chodia na dom robit? Robia v dome, ci na zahrade alebo okolo domu? Lebo vela chlapov vojde do domu v topankach, kaslu na to, ved podlaha, tak sa zotrie. Kup navleky a musia si dat, alebo sa vyzut.
Taktiez ked sa doma robi , schody alebo co .... Ved ked to robite za pochodu, tak dat nejaky igelit ved si ponicite podlahy nove.
Kup si ten vysavac roboticky je drahy , ale je to dobry pomocnik.
Do kuchyne su dobre vlhcene utierky , tie z lidla - vsetko s nimi utieram, linku, pec, stol, nocne stoliky, parapaty, este niekedy aj podlahu, ked daco spadne. V DM dostat vlhcene na podlahu, take velke a tiez su super na rychle zotretie.
Ked sa ti da, tak nevysavaj kazdy den. Ja napr. aj zamatam, niekedy to mam rychlejsie ako vyberat vysavac. Ked mozes dole na prizemi, kde sa zdrzuju robotnici cez den, a mas tam izby, pozatvaraj vsetky dvere a povedz muzovi, ze nech tam nechodia cez den, ked nemusia, ked mate dole viac weciek, nech chodia len na jeden.
V kupelni mate preco bordel? Ako nechapem, co tam moze ako kazdy den byt na umyvanie? Ved vanu po sebe splachnem sprchou ked sa osprchujem, tiez umyvadlo. To kazdy den cistis vanu a vsetko ? Aj kachlicky? No hadam nie?
Psovi umyvaj labky mokrou handrou aleob vlhcenymi utierkami na zadok, co su pre deti, aj on packy narobi a ces ho , teraz vela zvierata plznu - na jesen a jar.
a tie vlhcene z lidla su super na sporak, raz dva mam cisty s nimi. Bez nich si uz ani zivot asi neviem predstavit😀
A co sa tyka jedla, var take co mas na dva dni a nerob si sama zbytocne bordel s hrncami a riadmi. Kup si napr. kuchtu, usetri ti vela casu, pripadne si kup elektricky hrniec a tam sa da naozaj vsetko uvarit, pripadne parny hrniec a napar zeleninu, zemiaky , lososa..kup kavovar ked pije vela kavu a rano zapni a nech ma. Vyclen im pohare na nejaku tacku, pripadne kup jednorazove pohare. A mineralky, slledke vody, co kamosi piju a niekde blizko kos, nech hned vyhodia jednorazove. Pripadne by som polepila po dome nejake vtipne odkazy ako nezabudni ma odhodit alebo nezabudni sa vyzut atd..nech je sradna.

lucka_lucia
19. nov 2018

@nevludna ani k nám to oficiálne nejazdí ale väčšinou Tesco prechadza aj cez dediny kam nedovaza.teda to bol môj prípad .tak som zadala adresu vo vedľajšej dedine kam Tesco dováža a do poznámky som dala že keby boli ochotný bývam na adrese.... A vždy prídu automat.ku mne.vyskusaj

romiada
19. nov 2018

@nevludna velka pravda co Ti pise
@matazirafa . Zrazit tie prehnane maniere. Ked si teraz nastavis tak vysoko latku, tak pri dietati ver tomu ze uz to vyssie nepojde, budes to ledva podliezat a potom pride este len sklamanie (v jeho ociach ze aka si leniva) a vycitky (u Teba aka si neschopna). Podla mna sa moc snazis dokazat svojmu chlapovi ze si skvela zena a ide Ti to (varenie, upratovanie). Nesnazis sa len prehnane podvedome plnit jeho ocakavania aby Ta neprestal milovat (lebo trebars ma taku matku a u nich doma tak bolo)? Ja som toto robila pri prvom dietati...snazila som sa robit vsetko sama a tip-top. A vies ako sme dopadli? Skoro sme sa rozviedli, lebo som bola puťka domaca,ktora urobi všetko na čo si manžel kyvne.

romiada
19. nov 2018

@nevludna neviem kde pracujes, ale ak napriklad v BA tak Tesco ma aj sluzbu Klikni a vyzdvihni. Objednas cez net a dojdes len pred Tesco a vyzdvihnes za 3min nakup (v BA tusim na 2miestach ponukaju tuto sluzbu). A mimochodom naco chodit na nakup kazdy den? Ja urobim raz do mesiaca jeden mega nakup z toho Tesca a poton uz len dokupujem prilezitostne drobnosti. Dokonca aj rozky a chlieb davam čerstve do mrazaku a potom len vyťahujeme a to sme s 2mi deťmi. Obchod považujem za najvacsi požierač času.

jana_eyre
19. nov 2018

a cokeby si trocha zvolnila a uvedomila si, ze poriadok nie je najdolezitejsi na svete? nechcem aby to vyznelo zle a v zlom to ani nemyslim.. len nerozumiem.preco je take dolezite tolko veci tak casto stihat..

resp... ked som nemala.deti asi som sa tiez upinala na taketo nepodstatne veci.. trapilo ma to zrejme aj pri prvom.. ked sa narodila druha dcera velmi som prehodnotila svoje naroky vo vela aspektoch mojho zivota..

takze v skratke - ked pridu deti (idealne viac deti) vela veci ta prestne trapit 😅😅

juliet86
19. nov 2018

@nevludna ako funguju doma tvoji rodicia? ako funguju doma manzelovi rodicia? moj manzel robi z domu.... cez den nakupi. vecer navari. vacsinou z toho si veriem aj ako obed do prace. manzel bezne uprace riad. kuchynu umyvacku. perie vesia pradlo. a chodi k nam upratovacka raz za dva tyzdne. ja upratujem raz za cas ked ma chyti slina cez vikend a mam cas. v zivote nikdy pred nijym nepovedal ze neupratujem. ano aj takto sa da fungovat. a moj manzel je inteligentny krasny sexi muz co dobre zaraba 😅 cize nie je problem v tebe. ale v tvojich ocakavaniach vasom vztahu atd....