Problém ohľadom sťahovania
Ahoj 😒
Nneviem ako ďalej a nikto mi neporadí každý mi tvrdí že sa mám rozhodnúť sama ale ja neviem ako sa mám rozhodnúť ☹ .. Čakam bábätko s ktorého som veľmi šťastná 🙂 ale teraz mám taký problém že priatel chce aby som odišla bývať k nemu no býva 500km odtiaľ kde bývam teraz ja .. ale mamka povedala ze by bolo lepšie aby som ostala tu a prišiel aj on tu ale on to nechce ma tu svoju mama a s nou má problémy nechce prísť sem kvôli neje ako ja to chápem ale ja neviem ako ďalej .. nechce tu prísť stále sa hádame kvôli a zase ja nevie či tam mám ísť alebo nie keďže tam nikoho nemám len jeho a k tomu a mám pocit že už ani to bábo nechce a ja som v koncoch .. porade mi prosím ☹
Ahoj @sima00,
no podla mna by si si mala zamysliet ako to bude vyzerat, ked sa rozhodnes pre jednu alebo druhu verziu....a podla toho si vyber
Variant A: ostavas u mamicky a z toho vyplyva
1. rodina dietata = mama + dieta + babka
2. financovanie rodiny = financie od babky + materska + alimenty (ak si vyberies ze tvoja rodina je babka, tak je to jasny signal pre tvojho partnera, ze jeho si si nevybrala)
3. ubytovanie = u babky
4. vztah dietata a otca = vzhladom na vzdialenost minimalny
5. tvoj status o rok = slobodna mamicka s dietatom
pozitiva:
+ vyborny vztah dietata s babkou
+ pohodlne byvanie, kedy ty sa nemusis o nic starat - o babatko sa postara babka
+ ty sa mozes ist von zabavat, zakial sa o dieta bude starat babka
+ ziadne starosti o financie - vsetko za teba poriesia stary rodicia
negativa:
- dietatko nebude vyrastat v plnohodnotnej rodine
- dietatku bude chybat muzsky vzor vo forme otecka
-minimalny vztah s oteckom
- o rok budes slobodna mamicka a ak budes neskor chciet partnera, ten bude musiet akceptovat tvoje dieta (co je narocne), resp. si vyberies niekoho kto bude rozvedeny, tiez s detmi
Variant B: Ides za priatelom a z toho vyplyva
1. rodina dietata = mama + dieta + otec
2. financovanie rodiny = materska + prijem otca
3. ubytovanie = u otca dietata
4. vztah dietata a otca = vynikajuci
5. tvoj status o rok = mlada, krasna mamicka s rodinkou
6. vztah dieta k babke = podla toho ci babka chce tvoje stastie a bude tvoju novu rodinku podporovat a navstavovat vas ...alebo sa zatne ze si ju podrazila (a bude evidentne ze problem bol nie v novej rodinke, ale v tom ze sa ta nechcela vzdat a )
- moj predpoklad, ze naskor zly vztah (chce ta doma) a neskor si zvykne a akceptuje ze mas novu rodinku a vztah sa zlepsi (takto je to vo vacsine pripadov)
pozitiva:
+ vyborny vztah dietata s otcom
+ o dieta sa musis postarat sama (tak ako vacsina mamiciek)
+ zabavat sa budes moct len cez den a tak aby mohlo byt babo pri vas (tak ako normalne rodiny) ...kamaratky si najdes, staci ist s babom na nejaky kurz
+ financie budete riesit tiez s manzelom ...ziadne spoliehanie sa, ze za teba zodpovednost niekto prevezme
negativa:
- budete mat daleko starych rodicov a navstevovat tak 1x do mesiaca (vlastna skusenost)
- vsetky problemy budes musiet riesit ty ...ziadne prekladanie zodpovednosti na starych rodicov
- budes si musiet najst nove kamaratky (co ale nemusi byt az tak negativum, lebo ked si niekde nova, tak ludia su fakt prijemny a ked vidia mladu rodinku, tak velmi radi pomozu)
Tak dufam, ze som pomohla - a hlavne maj na mysli, ze tu sa nemozes rozhodnut zle - lebo aj ked sa rozhodnes ostat s babkou - tak je to vporiadku. Len proste si ujasni a daj vsetkym najavo, ze na rodinu sa necitis - na zodpovdnost za babatko tiez nie (chces aby babka a nie ty vychovaval) a ze si mlada a chces si este uzit.....je to uplne vporiadku....len proste nedavaj zodpovednost za svoje rozhodnutie na tvojho priatela...ten pre tvoju rodinku vytvoril domov a zaroven sa snazi zabezpecit pre vasu buducu rodinku aj prijem....ak to nechces prijat- je to vporiadku, ale potom si si vybrala babku ako rodinu a musis niest aj negativa (vid vyssie).
@petkavka Pana beka, normalne plan si spravila 😀 Predpokladam, ze ked sa jedna o 18r dievca, tak jej mama Este nebude na dochodku. A tam to moze viaznut.
@svetluska82 tak nespomína žeby to bolo kvôli práci. Hlavne by ma zaujímalo ako žili doteraz. Ona u mamy a on 500km?
@petkavka ešte keby to tak aj fungovallo 🙂 ešte je tu totiž možnosť, ze sa odsťahuje za chlapom, bude na všetko sama, bude sa do nej navážať on aj jeho matka a jej mama jej bude posielať peniaze aby nejako vyzila. O rok bude mať status Trúba roka a on Veľké nezodpovedné decko a hajzel storočia 🙂 A možno to jej mama už vidí teraz a preto chce aby ostala pri nej 😉
@papricka33 a zaroven je vzdy moznost zostat pri mame, nechat sa nou zivit a o dva roky vyplakavat ako sa mama do vsetkeho stara,rozmaznava dieta,nerespektuje jej nazor a podobne...a ak ma este pracuje..tak s tou pomocou to tiez nebude uplne idealne...
..holt moznosti je niekolko...je len na nich ako to ustoja..ja si vsak myslim ze ak mali dost rozumu na sex mali by ho mat aj na vytvorenie rodiny
@puklica13 Vies Co mne stale nejde do hlavy, ked to tu citam ? Ako je mozne, ze v dnesnej dobe, tak tazkej, kedy clovek sa ma Co obracat, 27r od padu komunizmu, kedy si clovek nemusel lamat hlavu nad jeho existenciou, ze Este stale nie su dnesni mladi ludia urobit si plan na min.5r. Ja proste nechapem, kde to viazne, cim je to ovplyvnene, Preco je to tak. Teraz pisem vo vseobecnosti. Ako je mozne (konkretne v tomto pripade), ze veci sa neriesia dopredu a ked uz sa stane nehoda, nejaky skrt cez plan, tak do certa, postavit sa k tomu zodpovedne. Ja teda neviem, coho sa Este dozijem u mojich deti, Ale ja si to takto nepredstavujem 😀 Stale sa pytam "Preco?"
@charlie1980 my sme mali plan postavit dom a potom babo..zrazu som tehotna a dom postavime sice o nieco neskor ale postavime..zatial nam pomozu rodicia a ja dufam ze sa mi po 2 rokoch podari ist do prace
co by som mimo blizkosti rodiny asi tazko dosiahla kedze dat dieta do jasiel je dost draha zalezitost..dieta ochorie,musis zostat doma z prace ti tolko volna nedaju..tu nejde o to ze nechcem odist od mami dalej, ale niet nad pomoc rodiny
@nivea777 Potom to Ale nebol plan, Ale predstava, sen ..... 🙂
@charlie1980 bol to plan..v maji sme kupili pozemok,pomaly cistili..naskytla sa mu moznost ist zarobit 3x tolko ako tu,tak isiel aby sme mohli na jar zacat s platnou..a šup par dnu pred odchodom som zistila,ze som tehotna
@nyusika odkial si nabrala,ze neodidem od mami a ze budem od otca pytat vyzivne? nic take som nepovedala ;) blizkost rodiny neznamena,ze budem byvat u nej.. aj ked je pravda ze podla vsetkeho budeme u nich,cize u svokrovcov ale to je docasne riesenie,pokial dom postavime..Zial nevidim vyznam v plateni najmu 300€ ,to radsej budeme rok u rodicov a tych 300€ bude splatka hypo ;)
@nivea777 Ale ved jasne. Aj ja som mala v plane obehnut Zem druzicou, Ale nikdy som to nedosiahla 🙂 Vies, Co je plan ? Plan napr.dostanes v praci a treba ho splnit. Plan v zivote moze byt na 10r, 20r, 50r. No ja pisem minimalne o tych 5r, ze by bolo fajn. Strop, ku ktoremu sa clovek aj dopracuje. A potom sa planuje dalej. Pokial sa samozrejme da, napr.zo zdrav.dovodov sa nie vzdy da.
@nivea777ty si autorka ??
Ona ti písala
@nivea777 Vidis, v konecnom dosledku si svojim konanim preniesla zodpovednost na tvoju mamu. To, ze ti vyhovela, nie je samozrejmost.Ale jej vola. Lebo ty radsej..........nuz, ja by som si mozno aj ako matka postavila hlavu...a teda....dcerenka moja, milujem ta nadovsetko, Ale nasledky musite znasat...a to je presne to, o com pisem.
Ona TO písala
@sima00 ta mamka ti povedala, to snad srandujes? Cakate dieta a vy zjavne byvanie nemate poriesene, v podstate ani neviete kde byvat budete, ale mamka povedala.... 😀 mamka ti nepovedala, ze je lepsie najprv sa vediet o rodinu postarat, mat kde hlavu zlozit a potom si dieta robit?
Sa tesim na dalsiu temy:"Neznasam svokru, roztahuje sa v jej vlastnom dome, alebo "muz odisiel od nas, lebo mamka nam vbehla kakauko ponuknut rano do izby" 😀 😀 😀
Takze pokial ho milujes, chces s nim byt, tak je samozrejme, zeby ste sa mali v takej primarnej veci ako je dohodnut sa kde budete byvat vediet dohodnut a kebyze sa stahujes ty za nim, tak co byva na lazoch, ci v inom state a ty neovladas jazyk, ci aky je problem, nejako som nepochopila
@charlie1980 ja som preniesla svojim konanim zodpovednost na mamu? :D asi si sa sekla v oznaceni
@nivea777 Nie, nie, nepomylila. Docasne budete u mamy/svokry, lebo plany zlyhali.
@charlie1980 kludne vy sme mohli ist byvat aj samy ale nevidim vyznam v plateni najommeho 300€..to mame splatku hypoteky na dom..nie za kazdu cenu sa budem bit do prs,ze sme samy a nezavisli a daleko od rodicov a pritom platit ezmyselny najom,tam este neratam stravu atd atd
@charlie1980 plany nezlyhali..len sa o nieco mozno posunu..uvidime ako to vyjde a je dost mozne,ze buduci rok koncom,resp. na jar 2018 sa budeme stahovat do vlastneho
@nivea777 A ved v poriadku, ked to mate poriesene. Bud rada. Tu sa Nejedna o teba, ani o autorku. Tu sa jedna o celkovom zmyslani mladych ludi, ktori konaju vo vlastnom zaujme na ukor ostatneho okolo seba (matka, Svokra a ini). Vedz, ze takyto postoj by sa mi nepacil ani ako matke, ani ako svokre. Aby sa mladi ludia spoliehali na pomoc rodicov, brali automaticky. A vedz, ze aj ako Svokra by som mozno povedala, ze mate, Co ste chceli, Ale so mnou neratajte. Myslim, ze hned by sa mladi ludia stavali k veciam a zodpovednosti inak.
@charlie1980 chces mi povedat ze keby ta syn poziada o pomoc s postrazenim vnucata,tak by si mu povedala nie? Poznam vela rodin,kde rodicia potrebuju pomoc od starkych a starki velmi radi pomozu..moja krstna ma 36 rokov a starka im malu velmi rada postrazi ak treba..je to normalne a nic nezvycajne..obaja pracuju a ked sa im krizi sluzba tak je mala u babky aj 3 dni z tyzdna
@nivea777 Nie, s postrazenim by som nemala urcite Problem. Ale postrazenie nie su zakladne existencne otazky. K zakladnym existencnym otazkam patri vzdelanie, planovanie rodicovstva, vyriesene byvanie (ci uz najom alebo hypoteka), osamostatnenie sa akokolvek. A vo vsetkom ostatnom budem rada napomocna. No nie sposobom, ze ved mojmu synovi sa viac oplati zostat pod mojou suknou, ako platit hypoteku, pretoze on prave vtedy deti CHCEL a vyhliadky ziadne. Mojou povinnostou (aj zakonnou) je odchovat moje deti a vsetko ostatne zalezi od mojej vole, zdrav.stavu, okolnosti.
@charlie1980 takze keby nemali kde byvat tak by si mu nedovolila byvat u teba pokial by napr nasetrili na byt ci dom?
@nivea777 Skutocnost je taka, ze bezna rodina si v hotovosti nasetri na byt/dom za 50r pri beznom slovenskom plate. Ak by jeden z nich bol v zahranici, mozno skor. Takze ja by som v podstate musela ubytovat moje dve deti aj s rodinami na min.25r ? Su aj ine alternativy ako doniest rodicom, svokrovcom deti do domu. Ci si vazne myslis, ze rodicia musia byt otrokmi vlastnych deti, ktore su uz odchovane a zaklad dostali....? A to akoze do kedy ?

@emilia25 za nim asi tazko pojdem :D