Problém s bývalou
Ahojte. Neviem či sa potrebujem vyrozprávať alebo potrebujem poradiť. Ale musím to uz zo seba vydať von. Toto je môj prvý vážny vzťah do ktorého som sa strmhlavo nahrnula a prišli problémy.
S priateľom už nejaký ten čas spolu bývame a začíname plánovať aj rodinu, ale je tu jeden problém.
Keď sme sa zoznámili a prišla reč o bývalých vzťahoch, priateľ mi povedal, že je polroka sám a s bývalou ma všetko vysporiadané. A že momentálne býva s mamou v jej byte, pretože s ex zili v podnájme 7 rokov a po rozchode ho zrušili.
Samozrejme nebol dôvod neveriť mu, trávili sme spolu veľa času a nemali pred sebou žiadne tajnosti.
Až sme sa ocitli na prvej dovolenke a v prvý deň dovolenky mi prišla smsky od jeho bývalej. V moments sa mi všetko zrútilo. Za ten celý čas čo som s ním dovtedy bola si oni dvaja riešili svoj rozchod, vypisovali si, smútili, riešili. Ona ešte tri mesiace potom, ako ma spoznal bývala v ich podnájme a ako bonus som zistila, ze on si ten podnajom nechal, občas tam prespava a má tam veci.
Ja som mu to odpustila, s byvalou nie je v kontakte, bývame v spoločnom podnájme ale on má aj ten podnajom v ktorom býval s ex a problém je v tom, ze on ešte nie je úplne vystahovana z toho ich podnájmu a ma tam zopár vecí.
No a aby som sa dostala k pointe... od toho času ubehlo 8 mesiacov, za celý ten čas prosím priateľa len o jednu vec aby vyriesil to, ze ona tam ma svoje vecia zobral ma do toho bytu nech vidím čo tam je... a takisto celý ten podnajom zrušil.
Uz som čakala dosť dlho, urobila kompromis v tom, že čakám pokiaľ to vyrieši, odpustila som, že klamal. A jediná odpoveď ktorú dostanem, je, že mňa do toho nič nie je, nijak nas to neovplyvňuje a mám to nechať na ňom. Stále sa na tom hádame a ja už nevlaádzem.
@sovicka5553 si si istá že ten byt je podnájom? ja by som si omrkla na liste vlastníctva kto je majiteľom. To mi príde ako logické vysvetlenie prečo sa ho nechce vzdať. Ak je to fakt podnájom, a on si ho necháva preto že obloha je modrá a teba do toho vraj nič nieje, tak by som nestrácala čas, neznášam klamárov a netolerujem klamstva.
A just by som sa isla do toho bytu pozriet a nech ho aj rozdrapi...pochybujem ze by si tam nasla len par vecí a ze by nebol uz dlhsie obývaný 🙂
Ahoj..buď je ten byt jeho, alebo tam žije jeho bývalá, a ak on jej platí prenájom,tak nejaký dôvod na to má.Na čo by platil prenájom? Asi to nebude preto aby tam skladoval veci.
Hlavne milá autorka, ty nemáš problém s bývalou( taký je názov témy)ale s partnerom,ktorý ta evidentne klame.
Chápem,nemáš kde ísť,resp bolo by to ťažké.Ak by si mala kam, už by si asi odišla.
Ďakujem baby za všetky reakcie.. rozhodla som sa zajtra odísť a začať nový lepší život...
@sovicka5553 Daj vedieť ako sa ti darí 🙂
Sory ale ty si co.. blbka? By som ho kopla do riti nie ze kompromi.
Ak ma veci co sa nezmestia do sucasneho hytu tak predsa existuju sklady spominala si byt jeho mamy rodicov atd. To je taky prachaty ze dvakrat 500euro si pkati dva podnajmy? Nemyslis si se mas na viac???
@juliet86 ten v ktorom bývame spolu platíme na polovicu takže ho to vela nevyjde a ten druhý ma vraj za 250 eur... pracuje v oblasti kde zarobí slušne... ale v tejto situácii aká je (alebo bola) by som bola radšej keby som mala partnera, ktorý si nebude môcť dovoliť ani jeden podnajom, ale na rozdiel od toho môjho, bude slušný, verný a bude ma mat naozaj rád. Lebo posledné o čo mi vo vzťahu ide sú peniaze. 😉
Určite by som išla do bytu pozrieť, a keď aj nie s kľúčmi tak aspoň by som skúsila ísť zazvonit alebo by som išla omrknut napr či sa tam večer svieti alebo niečo... nemusí tam mať ex... môže tam mať nastahovanu nejakú inú.. určite keby nemal čo skrývať nemal by problém ťa tam zobrať...je to veľmi divné a určite klame...
Ked chlap povie svojej zene,priatelke,druzke...jednoducho partnerke,ze ju do toho/ze nema vysporiadany predosly vztah/nic neni,tak to svädci o com?
Spava s tebou a teba do toho nic neni....
Hm.
Prosim ta otvor oci!
A nerob mu podlozku a rohozku!!
Ja mám taký pocit, že autorka sa všemožne snaží hľadať dôvod, pre ktorý by takéto správanie ospravedlnila.
Kopnúť do ho zadku, ale spredu (ako hovorí moja kamoška) a Ty si užívaj život.
A myslím si to, čo iné baby, že ten byt je jeho. Inak by bol zajtra na titulke všetkých novín, ako chuj roka, že platí dva podnájmy...
@sovicka5553 Bože, keď chce, tak ťa oklame cestou so smeťami. Utekaj, dievča, utekaj.
@sovicka5553 O peniaze Ti nejde, ale ak by si mala deti, tak by si si uvedomila, koľko veľa peňazí je 250 Eur, ktoré len tak vyhadzuje do vzduchu. V tomto si podľa mňa veľmi neuvedomelá a zas to len ospravedlňuješ - "ten v ktorom bývame spolu platíme na polovicu takže ho to vela nevyjde", vám asi na strome rastú peniaze...
Keďže si sa rozhodla "odísť za novým životom" (i keď tomu moc neverím), tak by som na tvojom mieste navštívila ten jeho podnájom, však už nemáš čo stratiť...jedine tam nájsť niečo, čo ťa nepoteší..ale možno otvorí oči.
@sovicka5553 To si taká zúfalá, že ho nevieš kopnúť do riti ? Nič nemá vysporiadané...ani bývalú, ani teba...a ten byt si nechal na prietrtky 😝
@pallacinka29 súhlasím, že platiť 250e za nevyužitý podnájom je hlúposť a súhlasím aj s tým, že autorka má plné právo žiadať priateľa, aby si vysporiadal minulosť. Ale ako muž ti musím povedať, že čo sa peňazí týka, tak chalan si s nimi môže robiť čo chce a priateľka ho nemá právo komandovať ako ich má míňať. Takže sovickin postoj je v tomto smere správny. Mimochodom, mám už deti a včera som tiež vyhodil do vzduchu 250e na zbytočnosť. Ty byť mojou ženou, tak ma asi ukrižuješ 🙂
Ešte je jedna možnosť - ten byt je fakt jeho a prenajíma ho on sám... Z toho má €, do toho síce frajerku nič nie je, ale už to by bolo klamstvo, zatajenie.... A co bude tajiť ďalej? Len čisto zo zvedavosti by som si kukla vlastníkov...
@sovicka5553 prisla si na to sama... odist, neobzerat sa...casto vidim rozne vztahy a neviem preco su spolu. Vy nemate zavazky a to lepsie ...myslim deti, tam to byva zlozitejsie...
@sovicka5553 Vsetko je o komunikacii. A to je na vztahoch najtazsie, naucit sa komunikovat, pochopit jeden druheho, nielen mat prival pocitov a slov. Ako si formulovala tvoje ovbavy, otazky - iba ako tlak smerom k partnerovi, aby to vyriesil, alebo si ich obratila trochu aj na seba? Skratka povedala si mu co citis ty a co potrebujes ty? Vies drahy, ja som zneistena, to je to preco sa stale pytam. Vies drahy, ja ti doverujem v tvojich citoch kumne, ale som zmatena zo situacie, aka je, ide hlavne o moju stranu pocitov... a ani uplne neviem pochopit, co citis ty. Predstav si ze ja by som takto mala nedoriesene veci s byvalym. Co by si citil ty? Bol by si zmateny ako ja, alebo by si my veril, alebo...? Vies drahy, chcela by som byt v tvojej hlave a vidiet, ako chapes moje otazky a obavy ty... Nechcem byt dotierava, chcem za tym urobit ciaru. Ak potrebujes nejaky cas pockam...
A niekedy je to naozaj tazke vypustit byvale vztahy z hlavy. Napr. ak sa teraz rozidete, ako dlho este budes riesit ten byt a to preco ti ho nechcel partner ukazat? Dozvies sa to vobec niekedy? Neprenesies to do noveho vztahu, budes doverovat dalsiemu partnerovi, alebo sa stanes podozrievavejsia? ... Skratka on asi teraz takym nejakym sposobom nevie usporiadat ten predosly vztah, nie z lasky, skor z nelasky, mozno sa mu do toho naozaj nechce. Blbe hlavne pre teba, viem.
Vravi sa, ze co nevyriesis v jenom vztahu, dobehne ta v dalsom. To znamena, ak doveru voci partnerovi nedoriesis v tomto vztahu naozaj sa to prejavi aj v tom dalsom, ze budes viac overovat, viac podozrievat. A mozno to bude zrelsi clovek, ktory ti ziadne pohnutky na nedoveru neda. Prajem ti to.
To fakt sa dá v Košiciach prenajať byt za 250€?
@sovicka5553 takto to vyzerá, keď sa skočí zo vzťahu do vzťahu a človek si "lieči" bolesť z rozchodu iným vzťahom, čo takmer nikdy dobre nefunguje a vždy ten tretí príde skrátka. V tomto prípade ty. Chalanisko evidentne chová v duši nádej na návrat k bývalej a ak by to nevyšlo, no tak bude s tebou a potom aj ten druhý, úplne zbytočný podnájom zruší. Ale ty asi s takýmto plánom nie si veľmi spokojná a ani sa ti nečudujem. Tu totiž slúžiš určitému účelu a ani sa o tom pravdivo nehovorí. Toto nie je úprimný vzťah a veru nič dobré z toho nepozerá. Dúfam, že to dieťa ani jeden z vás neplánuje vážne. Tipla by som si, že on určite nie.
Kamarádka takhle chodila s klukem, chodila k němu do bytu, normálně tam přespávala a hrozně ji štvalo, že tam bývalá přítelkyně má ještě dost věcí.Rikal ji, že je z toho rozchodu špatná a není schopna si je odvézt, že ji nechce trápit.Dokonce se před bytem jednou potkaly, on to vysvětlil tak, že si přišla pro některé věci a te slečně řekl, že ho má kamarádka učí angličtinu.No ve finále po půl roce úplně náhodou zjistila, že rozchod se vůbec nekonal, že je jen bokovka k šestiletému vztahům. Obě holky mu slepe věřily, protože byly zamilovaný, byť tam spousta náznaků byla. Tenhle chlap si očividně taky drží zadní vrata a bůh ví, jak to s tím rozchodem je!
sama si napísala o čo ide... on sa nevyrovnal s tým, že sa s ním rozišla a ešte dúfa, že sa k nemu vráti... preto drží ten byt... iné z toho nevychádza.... ak by mal 100%-ný záujem o Teba, už by ten byt nemal, alebo by ste v ňom bývali vy dvaja.... preto aj tak reaguje na Tvoje otázky...
a mozno ten jeden byt prenajima niekomu dalsiemu a este na tom nieco vyryzuje :D
@catherinah ak je to len 250 a nie je to na luniku,ja by som si aj tri nechal,pokial by vlastnikovi bolo jedno,kto tam byva :D
@sovicka5553 ja ti možno verím že chces ty veriť že sa ti netaha z druhou no povedzme si,načo by mal svoj podnájom keď byvate spolu?
On nemá vyriešenú bývalú a s tebou chce rodinu a popri tom klame. Nech si to vsetko vyrieši v hlave, čo vlastne chce. Vidíš, ze je to celé zamotané ( on nebol úprimný) a co potom keby bolo dieťa.

@sovicka5553 no to už je len argument, že tam chodí kvôli pár veciam, ktoré tam má...a to je také ťažké tie veci presťahovať do bytu kde spolu bývate? Jaaj či asi v trojke by to spolunažívanie asi už nebolo ono, že?