Problém s bývaním
Dievčatá želám každej krásne ránko a pohodový deň 🙂
Ak by ste mi vedeli poradiť, budem vďačná.
Mám 31 rokov, zatiaľ žiadne vlastné bývanie. Na Slovensku nežijem už 10 rokov, pracujem v zahraničí. Určite by som nechcela v zahraničí zostať natrvalo, chcem sa vrátiť na Slovensko. Chcela by som požiadať o hypo na Slovensku, ale vraj to nie je možné, keďže žijem mimo Slovenska. Bolo mi povedané, že sa mám vrátiť, zamestnať sa a až potom požiadať o hypo. Problém je, že neviem kedy sa vrátim, ešte pár rokov chcem zostať pracovať tu, ale ktovie. Potom by to bolo aj ťažšie kvôli veku. Naozaj to nejde bez TPP na Slovensku? Nemáte skúsenosti?
Ďakujem pekne za každú radu.
Ide, kamarátka je dlhodobo vo Švajčiarsku a na Slovensku nedávno kolaudovala dom.
@martina1201 ale je niekoľko ďalších bánk, kde je možné akceptovať GBP, iné európske meny a dokonca na výnimky vo viacerých bankách je možné žiadať o hypotéku aj pri menách z Afriky, Ázie či amerického kontinentu. Takže ak tak, tak tvoja rada autorke mala byť, že "v banke XY to možné nie je". A nie postaviť podmienky tvojej banky ako podmienky celého trhu.
teraz je toto problem vseobecne nielen pre ludi, co robia v zahranici, takze to sa treba asi vsade informovat a obratit sa na banku, ktora bude ochotnejsia ti vyjst v ustrety, dozaista niekoho najdes, len treba sa pytat
@martina1201 to je hlúposť,že musí mať príjem v EUR...to absolútne nie je podmienka.Podmienka je TPP v danej krajine a trvalý pobyt na území SR
No zas, dá sa vyriešiť aj pre nerezidenta. VÚB napríklad berie aj len prechodný pobyt nemusí byť trvalý, takisto ČSOB banka napríklad má tak, že stačí aby mal trvalý pobyt v niektorej z krajín, z ktorých akceptuje príjem. Takže sú aj v tomto diery na trhu.
@jakubvojcikm zrovna som to chcela písať🙂 vo VÚB som často vyriešila klienta cudzinca, čo nikde inde nechceli akceptovať
Nám práve v decembri schválili hypo na SVK v SLSP a VÚB a pracujeme obaja v zahraničí. Dokonca sme to všetko riešili na diaľku a ani komplikovane to nebolo.
@anavianavi mne odpisali z banky ze beru do uvahy iba financny, IT sektor alebo socialne povolania.
@malinka158 záleží od banky........v niektorej zamietnu oblasť podnikania a presne tú istú majú v inej banke najradšej...........
@malinka158 365.bank to predpokladám bola, pretože tá ma presne takto nastavené základné podmienky, hoci výnimky sa vedia aj tam riešiť.
Kazda banka to ma uplne inak, treba si to zistit, kamoska viem, ze minuly rok okolo toho chodila, ale napokon sa na to vybodla, ze to nebude riesit, ked je okolo toho tolko starosti.
Presne tak, ako ak si najdes dobreho poradcu, tak mozno to nebude problem ani takto. Ak to pojde vybavi to vsetko za teba. My sme tak tiez riesili uver so zahranicnym prijimom
@zuzizu2 samozrejme, minulý týždeň mi písali správu 2 kočky tu na MK s nejakou otázkou kvôli hypo, obe mali finančného sprostredkovateľa, jednej nevedel odpovedať a druhej poradil zle a mala kvôli tomu neschválený úver. Treba ísť cez recenzie. To ako prvé. A druhá vec, dobré je hneď na úvod položiť nejakú náročnú otázku. Ak nevie reagovať, tak ďalej neriešiť.

inac ja som szco, a ak ste szčo na Slovensku, ze by ste si zalozili na Slovensku zivnostia uctovali tej anglickej rodine, ak sa to da, tak na slovensku som predkladala banke danove priznanie a vub pytala aj aspon jednu fakturu k nahliadnutiu, ci som iba nedala vysoke danove priznanie