Problém s ex a synom

anina3333
22. máj 2022

Ahojte dievcata vy viete stale dobre poradit. Mam problem so synom ktory ma 6 rokov.S muzom sme rozvedeni syna mam vo svojej opatere muz syna brava kazdy parny tyzden. Mam pocit ze ho dost manipuluje a o jeho vychove ani nehovorím. Sym je rozmaznany,nevie muz po nom ani pokricat ani po zadku dat, všetko mu dovoli kupuje co len chce a vsetko robi podla syna nie podla seba. Este len pride od neho domov a sa pyta oedy ide ku ocovi a kazdy sen to je tak. Mna potom nepocuva nerešpektuje je drzy odvrava a vydupkava si co chce. A to je ten problem. Minule som ho od nervoch buchla tak silno az sa zajakaval a plakal lebo uz mi tak pukli nervy ze az a to len z toho ze zas vyskakoval a vydupkaval si niečo co som mu nechcela dovolit. V momente som to olutovala a bolo mi to strasne luto az mne do plaču bolo.Ostala mu modrina nic strasne mala, pod nohou mal dalsie male modrinky ktore mal od padov zo skolky smykalky bicykla. Po tyzdni ho vzial muz a o par dni na to mu zacal plakat ze ho boli noha. Vravel ze chce ist s nim na pohotovost aby zrejme mal dokaz ze ho tyram pricom to absolutne nieje tak. Uz dva krat bol bezdôvodne na socialke a mam pocit ze zas to tak bude riešiť.Neviem co tym riesi mne ide hlavne o to aby bol syn slusne vychovany a nie zmanipulovany ako to robi on a ktovie co mu vravi a hucka ho. Nevládzem uz takto ďalej meviem co so synom robit. S ex sa rozpravat neda ten ma svoj svet svoju realitu stale len klame vymysla si nepamätá poriadne realitu a co mu poviem

zmrzlinka2021
22. máj 2022

@anina3333 Problem nie je tvoj ex, ale tvoj pristup k vlastnemu dietatu - kricat na neho, bit ho NIE JE VYCHOVA a vedenie dietata k spravnym hdonotam. Zrazu tvoj syn je v prostredi, kde je prijaty, milovany a ano, aj ciastocne rozmaznavany (kupuje mu co chce), a vie si to proste porovnat.
Tiez si neviem predstavit, ze mam modriny od vlastneho rodica - toto myslim uz patri do trpkej minulosti kedy dieta bolo povazovane za vec.

michaelapeller
22. máj 2022

@anina3333 tak ja sa tomu chlapcovi tiež nečuduje, že chce byt s otcom, keď ho bijes a kričíš na neho. A mám pocit z toho čo si napísala, že skôr s tebou sa nedá rozprávať a dohodnúť.

elizabet173
22. máj 2022

@anina3333 si takto normálna? Biť dieťa až sa zajakáva a má modriny? Kričať naň? Ja by som ťa na sociálku nahlásila tiež. To dieťa nemôže za to, že ste sa vy dvaja rozviedli, ani za to, že má každý z vás iný spôsob výchovy. Ja by som ako tvoj syn tiež nechcela byť s tebou, nie preto, že mi otec všetko kupuje, ale preto, že na mňa nereve a nebije ma. Čo tak si s ním sadnúť a porozprávať sa, zobrať papier a pero a ukázať mu, koľko máte financií a koľko z nich a na čo potrebuješ a preto mu nemôžeš kúpiť všetko to, čo chce. Hrať sa s ním miesto revania, ísť s ním na výlet miesto zmlátenia ho až sa začne zajakávať

pribinak
22. máj 2022

@anina3333 bijes 6 ročného chlapčeka? Čo budeš robiť keď bude mat 14-15 rokov?

Chod ty sama k psychologické a zmeň svoje správanie a výchovu, lebo to chlapča od teba utečie

elizabet173
22. máj 2022

@anina3333 ukončila si to tu rýchlo, ak nechceš, aby to raz s tebou navždy ukončil tvoj syn, tak sa aspoň nad našími príspevkami zamysli

elizabet173
22. máj 2022

@pribinak zrušila účet, čakala kolektívne nadávanie na ex, ktoré sa nekonalo

sense
22. máj 2022

Keby mi dieťa príde od otca a povie ze na neho kričí a buchne až ma modrinu alebo sa zajakavanim tiež na neho pošlem socialku a žiadam dieťa do výlučnej starostlivosti.
My sme. Tiež rozvedení, dcéra mala tiež 6 rokov a áno otec ju tiež rozmaznáva a áno tiež chcela mať všetko a áno občas zvýšim hlas ale nikdy som ju neudrela. Ani na ňu nekricala lebo ju jej otec rozmaznáva, ani preto ze chce mať všetko a napriek tomu ze ju otec rozmaznáva nechce byť stále s nim, nepýta sa stále k nemu hoci mala možnosť. Áno ide k nemu rada ale nechce tam byt stále. Zrejme tvoje dieťa nechce byť stále u otca lebo jo rozmaznáva ale preto ze ho otec netlce a nespráva sa k nemu neuroticky

betulinka1
22. máj 2022

@anina3333 zbiť dieta az tak ze ma modrinu??? A podla opisu to asi nebolo prvykrat. Ako mne sa parkrat stalo, ze letela po zadku ale nikdy tam nebola modrina. Este, ze ten ex isiel na tu socialku. Aspon si budes davat pozor

zmrzlinka2021
22. máj 2022

@elizabet173 Aj toto je dokaz, ze neraz rozvod je jedinou zachranou aj pre chlapov, aby sa odstrihli od takych kreatur.

luccija
22. máj 2022

Prečo by mu muz mal dávať po zadku?zato, že ty syna bijes?vychováva sa inak a nie bitkou.Mozes sa hanbiť len toľko...veď to dieťa sa Ťa možno boji zajakavat sa nezačne s jednej bitky.Ubohost nad ubohost

tosomja
22. máj 2022

Má len 6 a už chce byť s otcom. Keď bude mať 12 pošle tá do teplých krajín a keď bude mať 16, buchne dverami.
A potom neplač, lebo ti len ukáže zrkadlo. Takto sa frustrácia nevybija, vôbec nie na dieťati.
Ani sa mu nečudujem, že sa k nemu pýta. A ani tvojmu ex, že volá sociálku.
Chlapec si možno aj vymyslí, že si ho tak zbila, že ho boli noha, keď má modriny, tak plus pre neho.
Nabudúce nádych, výdych, objatie miesto výprasku, úsmev miesto kriku a viac sa mu venuje, nemusíš len vychovávať, biť, vrieskať a nadávať.
Deti potrebujú lásku rodičov - oboch !!!!

lujza123
22. máj 2022

@anina3333 mam dieťa ktoré odmalička vyrastá aj u otca. Takéto deti si veľmi rýchlo zvyknú na rozdielne podmienky/štýl výchovy a naučia sa rešpektovať pravidlá v každej domácnosti.
Aj keby ho otec na rukách nosil a správal sa k nemu ako k malému kráľovi stále je väčšinu času u teba, takže za veľkú časť jeho výchovy si zodpovedná ty.
Najväčšia chyba je zvalovat všetko na zlu výchovu druhého rodica. Ak si sama nevieš poradiť so synom existuje veľa detských psychológov co ti poradia. Je obrovské množstvo odbornej literatúry. Veľmi dobre sú podcasty na nevychova.cz skus si to vypočuť.

V situácii ze dieťa odvrava a neposlucha ti bitka nepomôže. Deti niesu cvičene opice, neposluchaju hneď a okamžite na každý povel. V 6 tích je taka prvá puberta, takže áno aj odvravaju, aj túžia po veciach ktoré nemôžu mať.
Prečo ta vlastne vytáča ze niečo chce? Tak chcieť môže, povieš nie. Tak si poplače, možno sa zduje proste si to nevšímaj. Aj keby to skúša v každom obchode, proste nie, nevenuj tomu pozornosť. Časom zisti ze u teba si nič nevydupe tak to bude skúšať u otca.
V čom ta neposlucha? Nechce si upratať izbu? Vezmi vreco na smeti a všetko mu pred ocami povyhadzuj. Stačí raz takto preriediť hračky hneď bude poriadny sám od seba. Nechce si obliecť bundu? Nechaj ho vymrznut, pochopí prečo sa treba obliecť. Nechce jest obed? Nevadí dostane az večeru.... Nechce sa mu úlohy robiť? Len ho nechaj nech dostane 5 ku, prvacika to zabolí keď ma prvú 5 ku ešte aj prvý z triedy, proste hanba veľká sám bude motivovaný pripravovať sa

Všetko ide aj s kľudom, bez bitky a vresku, len treba byť dôkladná, mat pevné zásady a nepolavit. Nechať dieťa pocítiť následky jeho činov.

horalka1986
22. máj 2022

Tak to si pekne posrala, sory. Ved jemu teraz staci zajst k dr. a ta ked sa maleho spyta, odkial ma modrinu, jasne ze povie, ze si ho zbila. A to nehovorim, ze udriet 6 rocne dieta tak, ze mu ostane modrina je na facku, ale pre teba. Ja sa tomu malemu ani nedivim. Otec ho nebije a nekrici na neho, tak je jasne, ze chce ust ku nemu.🤦‍♀️

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lujza123
22. máj 2022

@anina3333 ešte otázka, prečo ti vadí ze si niečo vydupkava, že niečo chce, prečo je to vlastne pre teba dôvod na bitku?
Ty po nicom netúžis? Napríklad nové auto, prestala by si po niečom túžiť keby ta niekto zbije? Nie neprestala, ani tvoje dieťa neprestane. Robí scény lebo si myslí že tým niečo dosiahne. Naozaj stačí byť kľudná, nevšímat si to a dieťa keď zistí že tadiaľ cesta nevedie prestane s tym. Najhoršie je raz poľaviť a niečo kúpiť a potom 5 x nedovolit. Z toho je len a len chaos.
Pevné pravidlá, ideme do potravín môžeš si vybrať jogurty aké chceš, nič viac. Dohodnúť predom, dodržiavať. 6 ročný už môže mať vreckové, kľudne 5 e mesacne. Nech si hospodári sám, môže si našetriť a kúpiť.

elizabet173
22. máj 2022

baby, autorka témy zrušila účet

luccija
22. máj 2022

Ešte som aj gramaticku chybu spravila ako ma
nahnevala

lujza123
22. máj 2022

Zrušila účet lebo sa jej nepáčia odpovede. Ja fakt nechápem takýchto ľudí, keď nezvládajú dieťa prečo s tým niečo nerobia, dnes je tých dostupnych informácií toľko, naozaj od odborníkov, pedagógov, detských psychológov.
V žiadnom prípade si nepriznat chybu, iba všetci naokolo sú zlí, za všetko môže iba ten druhy rodic alebo decko.
Pritom deti sú zlé iba preto ze sa správajú ako obycajne deti, sú neposedne, túžia po nejakých veciach, hračkách, majú svoje emócie atď.
Hrozne mi to pripomína jednu kamošku, stále ma nejaký problém so synom a za všetko môže len výchova od exchlapa. Pritom chlapec je 90% času s nou.