icon

Problém s priateľovou partiou

zirafiatko
20. feb 2015

Ahojte zienky!

Mam problem s kamaratmi , resp. s jednzm konkretnym mojho priatela. Sme spolu uz takmer 2,5 roka. Mame velmi pekny vztah a toto je asi najvypuklejsi problem. Moj priatel je totiz velmi socialna osobnost a svojich kamaratov povazuje za velmi dolezitych, co by mi neprekazalo, lebo aj ja s nimi velmi rada chodim tiez von/na chatu/rozne ine akcie.
Jeden z nich (a zrovna ten priatelov najlepsi) je vsak velmi impulzivny, egocentricky a miestami az agresivny chalan, bez priatelky, a velmi na mna ziarli. Podla neho som mu ukradla najlepsieho kamarata, ze odkedy je so mnou, tak sa tak neopije, lebo ze sa predo mnou strazi, je nudny, proste ze uz neni taky, aky byval a to vsetko kvoli mne.
Uz v minulosti mal so mnou konflikty, ktore som ja nevyvolala, ale len trpela, a aj s priatelovou ex mal kedysi velke problemy.
Teraz sme cez vikend boli s celou partiou na chate a skoncilo to priam katastrofalne. Kamarat dosiel a zacal takmer plakat (neprehanam!) ze co sa to s frajerom stalo, ze je s nim nuda, ze nepije, aby si mohol vecer za****t, ze to vsetko kvoli mne, nadavkami aj na moju adresu nesetril. Pritom som mu nikdy nic nespravila. Do jeho monologu som mu neskakala, namiesto toho sa s nim priatel rozpraval ako s malym dietatom asi tri hodiny. Okrem toho kazde rano ked som dosla do kuchyne medzi ostatnych nenamalovana, tak sa mi smial, ze vyzeram strasne, a moj priatel mu na to nic nepovedal, ani sa ma nezastal. Taketo prihody by som mohla rozpravat donekonecna.

Mimo tohto vsetkeho pocas celeho nasho vztahu ma strasny problem s tym ked sa priatel rozhodne travit cas so mnou, my az tak vela toho casu nemame na seba, priatel pracuje a ja studujem. Jeho kamarat to dobre vie ale aj tak mu stale usi piluje, ze kasle na kamaratov kvoli zenskej, no ozaj je horsi ako zena. Nehovoriac o tom, kolko trapnych situacii uz sposobil svojim spravanim niekde v podnikoch, pretoze aj celkovo sa sprava ako rozmaznany stenec co si mysli ze vsetko moze, len preto, lebo ma vela penazi.
Obavam sa, ze toto bude mat velmi zly dopad na nas vztah, ak by sme sa niekedy rozhodli zit spolu, alebo sa nebodaj vziat. Ako by ste tento problem riesili Vy? Dakujem 🙂

Strana
z3
zirafiatko
autor
21. feb 2015

@lady511 nikde som nepisala ze studuje, pisala som ze pracuje a studujem ja
ostatni ludia v partii su uplne normalni ludia, ktorych stretavam velmi rada, az na tohto jedneho, je mi luto zahodit x fajn ludi kvoli jednemu, co sa nevie vmestit do koze, ale samozrejme, ja mam kopec kamaratov aj mimo, takze ja sa mam s kym stretavat

jeennyv
21. feb 2015

Podla mna by si toto mala riesit v prvom rade s priatelom, ci mu neprekaza spravanie kamarata k tebe ,ako k svojej partnerke....podla mna by si ta mal pred takymto osocovanim zastat, ak pises, ze to trva dlhodobe...ak to uz ani po lopatistickom vysvetleni nepomoze, ja by som dala priatelovi zbohom, pretoze mu potom vzdy vo vztahu budu prednejsi kamarati ako priatelka, potom manzelka a rodina...vzdy si zastane kazdeho okrem teba.... podla mna to uz teraz to tak je, lebo aj ked je to neviem aky kamarat, nemal by mu take spravanie k tebe dovolit...

ywi86
21. feb 2015

Toto už nieje ale kamarátstvo to je závislosť !! Však ten dotyčný v nema v hlave všetko ok..!? S tým asi nič buď to ukončiť alebo znášať narážky :( on nieje teplý ????

zirafiatko
autor
21. feb 2015

@ywi86 nie, nie je teply :D

@jeennyv ved som to riesila, jeho spravanie prekaza vsetkym, len vsetci si uz zvykli na to, ze on je proste taky, a podla mna taky bude, kym mu niekto neda poriadnu na hubu, ale moj frajer to nebude, lebo je strasne makky
nemyslim si ze mu su prednejsi kamarati, ja vidim ze sa naozaj snazi travit so mnou maximum casu, vymysla vselijake aktivity, vylety, len proste jeho kamarat nechce pochopit, ze teraz som tu ja a aj ked nema dovod, tak osocuje a je neprijemny
myslim si, ze ked sa s nim nebudem stretavat, tak to nebude take hrozne a mozno aj priatelovi samemu casom dojde, ze to neni clovek s ktorym stoji za to travit tolko casu, a urcite s nim netravi viac casu nez so mnou

maickamf
21. feb 2015

@zirafiatko a čo na to celé hovorí tvoj priateľ? Daj mu na výber: buď kamarát alebo ty. Keď sa ťa nevedel zastať pri tom urážaní naj kamarátom, ako by vás asi chránil ako rodinu? Toľko môj názor...

zirafiatko
autor
21. feb 2015

@maickamf uz som to pisala o par komentov vyssie, mrzi ho to, ked mu to vsetko poviem, uvedomuje si to, no nevie byt nejaky razny a na kamosa nakricat, potom mi slubuje ze sa s nim o tom este porozprava ale vzdy to vyplynie nejak do stratena a neprinesie to ziadny efekt

niesom zastancom nejakych ultimat, su jednoducho blbost a chlapa nedesi nic viac ako nejake zakazy a prikazy od zien, mimo toho, ze zakazane ovocie najviac chuti

hankm
21. feb 2015

@mimla frajerka f.m. ho sprevadzala cely jeho zivot, dokinca mu bola najväcsou oporou v pokrocilom stadiu choroby. On o nej verejne vyjadril, ze je to laska jeho zivota.

zirafiatko
autor
21. feb 2015

@hankm mohol by si mi poradit? ako chlap, ked su tu vacsina hovori ze kamarat je bud gay alebo ze sme nevyspeli, urcite mi pomoze aj tvoj pohlad na vec 🙂

lanczi
21. feb 2015

@zirafiatko Nečitala som všetko,ale ano zažila som to aj ja velmi davno,moj prvy frajer mal presne takéhoto kamarata,mna neustale zhadzoval pred nim,prekažalo mu že somnou travi vaic času,my sme sa rozišli aj mi odlahlo,a po rozchode pomne vyštartoval..takže može byt že žiarli na teba,že nemože mat taku kočku aka si ty..

zirafiatko
autor
21. feb 2015

@lanczi hej moze byt, poslednym casom ma take obdobie neznasania parikov a vyplakavania, preco ho zeny nechcu...no preco asi...lebo uz je svojim spravanim celkom znama firma
ak niekam niekto pride aj s partnerom, nemusim to byt len ja a priatel, tak hned zacne mat komentare, aki su spolu nechutni a podobne
vlastne mi ho je dost luto, asi je celkom nestastny a ak sa nezmeni, tak si ziadnu nenajde, ale co s nim?

lapalma
21. feb 2015

@zirafiatko - kamarát je taký chudáčik nevyspelý, závistlivý, závislácky...
ty musíš mať rozum, ak ho tvoj priateľ nemá ... zastať sa ťa dostatočne, pobiť sa za teba do "krvi"
s kreténikom sa nestretávaj, zisti, kde bude a jednoducho sa mu vyhni
ak sa to nedá, reaguj asertívne, nachystaj si odpovede a s úsmevom mu ich servíruj --- "zas žiarliš, maličký?" ... "závidíš, čo?" ..." neboj nič, veď sa ti ten môj zas trošku povenuje a bude ti veselšie" .... "aj na svadobnú cestu s nami pôjdeš?" ..." si nervný a jedovatý ako hysterka" ...je kopec možností... stačí pouvažovať
🙂 tento chlapík ti nestojí za nervy

fcchelsea
21. feb 2015

možno je ten jeho najlepši kamoš do teba buchnuty a preto sa chová tak blbo chlapi su niekedy divny

hankm
23. feb 2015

@zirafiatko dakujem za prejavenu doveru. uz to tu bolo spomenute, ale po poriadku. aku najrealnejsiu moznost vidim, ze ziarli, beries mu kamarata, a po info o tom ako sa sprava, tak mu asi beries jedneho z poslednych. druha moznost, ze voci tebe prechovava nejake city ako spomenula @fcchelsea. v tomto pripade prichadza o dvoch dolezitych ludi, o kamarata a o "lasku". ano, prejavy citov maju rozne podoby. moznost, ze je gay, je podla mna malo pravdepodobna. ak mas este otazky, pokojne pis.

zirafiatko
autor
23. feb 2015

@hankm neviem, ako by som tomu kamaratovi nastavila nejake zrkadlo aby si uvedomil, co robi, ale zaroven je celkom otazne, ci si to chce uvedomit
a ako by mal podla Teba zakocit moj priatel, ako chlap?

hankm
24. feb 2015

@zirafiatko recnicka otazka, co znamena zakrocit ako chlap? chlapi nakloneny k agresivnejsiemu rieseniu problemov by ti povedali nieco ine ako chlap, preferujuci nekonfliktne riesenie. minule som videl taky zaujimavy comics, ze aky typ muza preferuje zena v 20tich a zena v 30tich rokov. jeden z bodov bol, ze v 20 jej viac imponuje ked sa pobije, a v 30tich, ze sa z toho vykeca. cize... ja nemam rad ultimatne a agresivne riesenia, aj napriek tomu, ze niekedy neexistuje vychodisko. na tvojom mieste, skusim sa k jeho narazkam postavit argumentacne, uz to tu bolo spomkenute (co asi u neho velmi nefunguje) ak to nejaky cas nepomoze, tak povedat priatelovi, ze sa odmietas stretavat s tou partiou, kym sa on nezmeni. je to iste ultimatum, ale nie typu, ze sa s nim rozides. no ci to funguje neviem, nech sa skusia vyjadrit zeny co to zazili. to zeby mu dal na hubu, by podla mna vela nevyriesilo.

pravdivy_chlap
8. sep 2020

babulka jeho kamarat by podla mna stel pucuvat tvojho frajera do anusu, toť vsjo 🙂

hankm
8. sep 2020

@pravdivy_chlap aj teba chcu tvoji kamosi pocuvat do anusu? Ci radsej ty ich ? 😀

pravdivy_chlap
8. sep 2020

@hankm nie babulko, ja si necham ritné veny radšej od priateľky pochytkat 🙂

hankm
8. sep 2020

@pravdivy_chlap ked tak svatosvate tvrdis, ze panko rad kakaove venceky, tak asi mas skusenost 😀

pravdivy_chlap
9. sep 2020

@hankm mam ich samozrejme, ale len tie z COOP jednota, od inakial mi pridu take nechutne 🙂

Strana
z3