icon

Problémová švagrinka

stefyna
16. feb 2016

Zdravim Vas. Mam svagrinu ,ktora ma 2mes.dceru zije u mojej mami s bratom v jednej izbe.Brat chodi do prace a ak nieje doma tak chodi si non stop vypalovat zobak nepomaha mame iba ak pohadzovat malej veci, plienky po celom byte.Naje sa a neumyje za sebou riad ak mama ju upozorni tak odveti ved pride Peto(brat z prace) on to umyje. Ziju docasne u mami kedze jej rodicia ju vyhodili z domu ,ked otehotnela nechcela ist na potrat.Myslela som si ,ze je to super baba ..vie co chce...No pocas celeho tehu fajcila jak lokomotiva teraz koji a ani neobmedzila 15na den. A je dost nervozna ,ked mala jej nedovoli si ist zapalit.Raz ju aj udrela po "zadku" a prisla ku mame do obyvacky so slovami :"Uz dostala po zadku a je kludna"Kym ona vypalovala zobak mama isla malu skontrolovat ci je v poriadku.Hodila so svagrinou rec no ja jej neverim.Co robi ak nieje mama doma je v praci a ona je nervozna? Brat sa s nou tiez chcel porozpravat nech spratuje aspon veci po sebe no ona od nervoch hodila malu na gauc so slovami , nech sa stara on o malu.Ona odchadza ku rodicom. Brat ku nim nerad chodi lebo fajcia v celom byte aj ked mala tam je. A jej otec je alkoholik. No teraz odchadza ku nim zevraj na tyzden bez brata. Co mame robit? Poradte prosim.Je nam luto malej.Mysleli sme si ze ma po porodnu depresiu ..no odmieta ist k lekarke. Dakujem za vase nazory a rady

Strana
z2
sasa1310
16. feb 2016

vysvetli mi niekto aký efekt má capnutie po zadku dvojmesačnému dieťaťu? Lebo doteraz som bola v tom, že keď capneme dieťa, tak je to "výchovné" aby si zapamätalo. A tuto logika nepustí.
Dievča asi poriadne nedostalo ešte na hubu, keď bude otĺkať dvojmesačné dieťa, ktoré ani netuším prečo dostalo, začo dostalo a čo to vlastne vlastná matka vykonala na jeho telíčku.
Baby, držte ma, lebo niečo napíšem nielen na vlastnú matku, ale aj na babku toho dieťaťa, že toto dopustí a vlastne aj na otca dieťaťa aj autorku príspevku.
A ešte s hrdosťou napíše, že čo asi robí, keď nik nie je doma. No ak vám tú malú švacne od nervov o stenu tak potom už bude neskoro

jeennyv
16. feb 2016

@stefyna nic v zlom, ale tvoj brat je slaboch a asi dobry podpapucnik, ked si nevie dat rady s takou zenskou...on je ten, kto by sa mal starat o rodinu a nie vasa mama... plus taka zenska ako svagrina sa asi tazko zmeni, tam treba ist na to nekompromisne, cize na mieste vasej mami poviem, ze bud sa budu spravat slusne, starat sa o dieta alebo vedia, kde su dvere...to od kedy je moda, ze ked byvam u niekoho druheho ci som nevesta alebo kto, ze si tam budem robit co mi napadne, no hold to je povedzme strast spolocneho byvania...moj dom moje pravidla...u mna by si usta nevypalovala, lebo u nas sa nefajci a tiez by prilozila ruku k dielu....a k tomu navratu k rodicom, tak podla mna tam nebude vseko tak ako vravi, tak vyhodili ju alebo ako...mne to pripada, ze lepsie je visiet na krku druhym, nez vyciciavat si vlastnu rodinu....mne by bolo luto len dietata, ale ma rodicov, cize nech sa staraju a preberu konecne zodpovednost...

veronika33
16. feb 2016

@stefyna nech brat požiada o zverenie malej do jeho starostlivosti, potom ju už nebude môcť prevláčať bez jeho súhlasu do nevhodného prostredia

stefyna
autor
16. feb 2016

@veronika33 a to musi byt aj svagrina pri tom?

stefyna
autor
16. feb 2016

@jeennyv suhlasim so vsetkym..brat je slaboch no to je otazka casu vsetko.Jej viem iba z jej rozpravania neviem kde je pravda.To ze ju vyhodili lebo nechcela ist na potrat viem aj z sms. Vulgarnych co jej posielali rodicia. No skusim bratovi poradit o to zverenie do jeho starostlivosti co tu radili. Dakujem Vam za rady a nazory

veronika33
16. feb 2016

@stefyna nie švagrina o tom ani nemusí vedieť, dozvie sa to až keď jej doručia dokumenty

stefyna
autor
17. feb 2016

@veronika33 Dakujem pekne

vlastulina1
17. feb 2016
Používateľ vlastulina1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od vlastulina1.

drzim palce aby to dobre dopadlo

lubkavargova1
17. feb 2016

Podla mna nic z toho nebude. To je tak ked deti maju deti

qidko
17. feb 2016

@lubkavargova1 Presla som vsetky prispevky no nensla som vek "matky"

bykaterina
17. feb 2016

@stefyna jednoznacne nech ide brat na socialku, alebo nech sa aj mama tam doprace a nech jej zveria to dieta aj to je moznost za to ze obaja su neschopní vyriesit danu situaciu. To ze o tom viete a mlcite o tyrani dietata tiez mozete mat z toho opletacky. je na to zakon 305/2005 .
To ze ona je spindira je zial asi fakt ale aby toto urobila dietatu. toto by dievca len tak nepreslo.
Drzim palce nech to dobre dopadne

moonlight1210
17. feb 2016

@stefynaja si myslim, ze vies, co to znamena pre 2-mesacne babatko, ked nim niekto hodi (aj ked zabalene v perinke a na gauc). co to moze urobit s jeho hlavickou, resp. miechou, kedze ma slaby krk a tazku hlavicku.
aj to, co by stalo, keby "matku" napadlo kmasnut dcerke jednu po hlave, kedzte este nema uzavretu fontanelu.

takze ak nechcete cakat, kedy "matke" rupnu zas nervy a vyburi si hormony na novorodencovi (a zadari sa jej prehnat to tak, ze dievcatku ostanu následky - uplne staci, ze mu "matka" sposobi nejake vnutrne krvacanie, co sa moze prejavit neskor, nie bezprostredne po hrubom zaobchadzani), tak sa pokuste prezatial si vybavit predbezne zverenie do starostlivosti pre brata.

a skus mu povedat, co vsetko pri neotesanom zaobchadzani babatku hrozi. mozno sa spamata a laska-nelaska, o dieta sa s priatelkou cez urady pobije.

lubkavargova1
17. feb 2016

Podla mna tato diskusia sa uz zvrtava a niekto sa fajne zabava. Vie velmi dobre ze su tu matky a napisat o trestoch je citliva oblast....ak ziju v jednej domacnosti to bolo koser ze ona ako svagrinka a teta zaroven neriezila? Babka nic? Podla toho si mlada frajda bude aj nadalej dovolovat...priatel nic, babka nic svagrinka rumazga...

operaphantom
17. feb 2016

Toto su pripady jak v telke ked ukazuju tu tetu Gizku...

waspera
17. feb 2016

trololo 😖

Strana
z2