Problémové bývanie a vzťahy
Ahojte, chcem sa asi len vyrozravat, lebo v podstate nemam ani komu. Pride mi ze ma sklamali vsetci moji blizki... Som mama na materskej, mam 3 rocnu dceru a pol rocneho syna. Som vydata, s manzelom vsak nezijeme v jednej domacnosti, zijem s detmi u rodicov, kde byva aj starsi brat. U manzela sa byvat s detmi neda, nakolko aj on zije s rodicmi a nieje tam miesto. On nechce zit s nami u mojich rodicov, nutit ho nemozem. Momentalne staviame dom, je to vsak este tak cca na rok, kym by sa dalo prestahovat. Kvoli peniazom, ktore do stavby vrazame si nemozeme dovolit nejaky podnajom. No a moj problem je situacia u nas doma. Mam problem s bratom, nevychadzame spolu, momentalne sa vobec nebavime a v dome sa obchadzame, co je celkom narocne. Konflikt rozoberat nebudem, je to na dlho. Brat je velmi tazka povaha a nedokazem s nim uz normalne vychadzat. Sklamala som sa v nom. A co ma sklamlo este viac je, ze na jeho strane je aj mama, ktora mi velmi pomaha, ale zranuje ma ze neda za pravdu aj mne, podla nej som na vine iba ja. Nevidi vobec ziadnu chybu v bratovi, len vo mne. Sklamanim je pre mna aj manzel, o vsetkom vie, vie ako sa trapim a ze to ma vplyv aj na deti ale nevie mi nijako pomoct. Viem ze nema ako, ale cakala
som aspon psychicku oporu, ale jeho ako by sa moje problemy ani netykali. Zije si svoj zivot. Viem ze kym sa neprestahujeme ine to nebude, ale ja neviem ako dlho toto vsetko este vydrzim, ozaj by som odisla ale z rodicovskeho prispevku si podnajom dovolit nemozem a peniaze potrebujeme na dokoncenie domu. Som ako v zlom sne.....
A kto hovori o krasnom harmonickom vztahu? Kazdy mame svoje chyby, on i ja. On ze malo rozprava a neriesi vsetko a ja naopak. A dobre je egoista ale to by som bola aj ja keby ho nutim ostat tu. Nie je to dobre ale nie je to take aby ma nechal. Tolko mu verim.
Namiesto toho domu ste si radšej mohli žiť normalne v podnájme. Za pár rokov, keď bude ďalší (tvoj) príjem, začať teda s tým domom, keď ho tak veľmi potrebujete ku šťastiu.
@moniika190 prosím ťa, napíš tu o rok, ako to dopadlo, nech sa poučia ostatné
@bluka2 keby som vedela ako to dopadne ver tomu ze sme v podnajme.
@bluka2 budem sa snaziť.
@moniika190 ja nepisem, ze vas manzel nema rad... ale odkedy takto zijete? Zazil manzel to, ze bol s vami vsetkymi 24hodin niekolko dni? Z okolia poznam nejake pary, kde su takto odcudzeni, bud muz chodi do zahranicia alebo pre rozne dovody nebyva so zenou a s detmi a vyzera to tam tak, ze ak muz pride domov, po case mu, bohuzial, deti idu tak trochu na nervy... pretoze je nauceny na iny standard, ked je sam, nikto ho neotravuje. A deti su obcas hlucne, neposluchaju, atd.
Potom sa so zenou hadaju kvoli detom... muz vycita zene, ako to vychovala deti, zena muzovi, ze detom chyba otec, preto su ake su a pod. Snad to nebude vas pripad...
@moniika190 rozumiem. Asi som to trosku potiahla do extremu. Kazdopadne musi byt narocne udrziavat vztah ked ste v tejto situacii, pises ze nevies ci to vydrzis. mne preto nepride ze by bolo od teba egoisticke chciet od neho aby ste boli spolu ( to k rodinnemu zivotu predsa patri). Skratka ho od srdca o to poziadat. Od neho to egoisticke je lebo ak chcel pohodlie nemal si zakladat rodinu.
Aby nemal pocit ze riesis vsetko snazila by som sa na tvojom mieste to trosku ovládať ( ak sa to len trosku da) ale od riešenia tejto veci by som neustupila. Drzim palce
To je ta dnešná doba.
Mat dom, za každú cena honba za ním.
Co že sa dovtedy rozpadne manželstvo.
Česť vininkam samozrejme.
Manžel má byť pri tebe hoc aj malej kutici.
Zvláštne ako mamona majetku ničí zivoty
@moniika190 JOJ potrebujes povzbudit ale je to tazke, lebo cela vasa situacia je zvlastna. Ja ti poviem za seba, aj by som sa bala ist s takym muzom nakoniec do jednej domacnosti.
Takze muza uplne odignorujem a co teda s mamou a bratom? Je super, ze mama ti pomaha, povedala si jej, ze ta trapi ze viacej drzi bratovi stranu? No a s bratom sa ignorovat, neviem aky mate problem, vela by zaviselo aj od toho... nemoze byt predmetom sporu to, ze brat si myslim, ze mas byt s manzelom a tvoja mama vlastne detto? Tak potom maju vlastne pravdu.
@lilitela samozrejme ze som povedala a nie raz, ale jednoducho jej nevysvetlim ze moze byt chyba aj v nom. Je slobodny a pravdepodobne jediny kto ostane s nou a otcom, preto ju aj chapem ale je to pre mna velmi tazke.
Uz ti tu nalozili ine baby,ale neda mi. Dve deti? V takejto situacii? Raz sa stane,ale 2x???? Ved vy nie ste manzelia,vy ste frajeri. Zacnete spolu byvat a panko si rozmysli,ci sa chce prisposobovat zenskej a dvom urevanym detom. Ako sa im venuje? 2x 2 hodiny v tyzdni? Kazdy si najprv riesi byvanie a potom deti.
@mareka49 neviem od kedy je zle chciet nieco vlastne, v tomto pripade dom a zit konecne s manzelom a detmi, vybrala som si horsiu cestu ale kde je napisane ze sa to nepodari... a len tak mimochodom dom je uz teraz banky a dlho aj bude.... ale ano musim sa naucit ovladat, tak dakujem za nazor
@stanulienkat deti by som nikdy nevymenila ani ich nelutujem, na to vsetko si myslim ze sa maju fajn, robime pre ne co sa da aj ked viem, ze by to mohlo byt lepsie. Manzel je tu stale po praci ked moze, aj ked teraz to s nou ma tazke.
@moniika190 jasne,ze deti milujes. Len ty si slobodna matka. Muz sa ti nepodiela na vychove,uceni,prebalovani,pomahani,vstavani k chorym detom....Namohla by som sa takto zariadit. Obaja by ste si zasluzili po riti.
@moniika190 a opytala si sa rodičov, či im vyhovuje, že tam s deťmi bývaš, podla mňa ich momentálne s mužom "využívate" ( prepač ale tak mi tk pride) , aby ste nemuseli platiť podnajom. Možno sa brat citi stiesnene, že nemá vlastný priestor.. už ste tam šiesti, neviem aký velký je dom, ale zdá sa mi to vela. Ja by som sa snažila brať ohlad na ludí s ktorými žiješ. Aj na brata. Ako prijali, že budete mať 2. dieťa bez vyriešeného bývania ? Moja sestra to spravila podobne, bývala u mamy a prenajímala svoj byt, ale mamin byt bol prázdny, mama v zahraničí, keď sa ba par tyždňov vrátila domou, navzajom si zavadzali a mama bola rada, že sa vracia do zahraničia. Proste tam bolo privela ludí, byt menší.
@moniika190 Ano, to si identifikovala spravne. Vies, rodicia maju k detom rozny vztah. Moja mama tiez vzdy uprednostnovala brata. Pritom ja som bola poslusnejsia, bezproblemovejsia, zodpovednejsia, spolahlivejsia, a ja neviem co este. Ale nepomohla som si. Rodicia by nemali robit take rozdiely medzi detmi.
Drzim ti palce, ale asi ti viac neporadim, vidis ze si s tym nepohla a vlastne aj sama pises, ze sa potrebujes asi iba porozpravat aby si trosku upustila napätie. Co by si este chcela pocut od nas? Co by ti pomohlo, lebo asi by sme ta nemali sudit, ze mas otras situaciu ak to vam dvom vyhovuje... teda aspon ciastocne. SKus z debaty a mamou uplne vynechavat brata, aby nebol predmetom diskusie, ak zacne ona tak to otoc alebo narovinu povedz ze nechces sa o nom bavit. A jemu sa vyhybaj, aspon navonok urob tak aby bol brat kludny a za chrbtom si sprav po svojom.
@evalin88 pytala som sa, ci im uz vadi ze sme tu, tak tvrdia ze nie, mama zije aj pre vnucata, inak vela radosti ani nema. Brat si myslim ze rovnako, dokonca je krstny otec obom detom, len sa za posledny rok vztahy velmi nastrbili a nie je to o tom ze sme tu....
@lilitela ano chcela som sa len vyrozpravat, kedze s manzelom sa to velmi neda, ked odpoveda len velmi malo a kamosky maju tiez kopec svojich starosti. Tak som to skusila tu a pomohlo to, zo vsetkeho som si nieco vzala, vsetky mate pravdu ze mame byt spolu ale verte ci nie, teraz to nejde. Dakujem za kazdy nazor.
hmmm tazko sa to aj cita, verim tomu, ze ak by sa to dalo tak by ste spolu boli, no osobne ti mozem povedat, ze si takyto odeleny zivot neviem proste predstavit a isto to nie je obre ani pre deti, co najviac by som sa snazila, aby sa ten dom co najskor dokoncil
@stanik_67 ja som tiez vela veciam neverila kym som nezazila. A snazime sa obaja, len zazraky sa robit nedaju...
@moniika190 prepáč, ak som ti to napísala moc tvrdo.
Ale podobne príspevky sa tu často opakujú.
Staviame, ale nevieme ci to vydržíme, sme podráždení, unavení, odcudzeni, prepracovani,..
Nemusí to byt presne vás prípad.
Snáď ani nebude.
Samozrejme prajem ti, aby sa ti sen v podobe domu splnil.
Ak si to dáš všetko na misky váh ako ti to vide?
Co všetko si obetovala, ako sa cítiš, aký vzťah máš s manželom a so zvyškom rodiny?
Nebolo by vám lepšie hoc aj v byte, ale spolu bez napätia a konfliktov?
Skôr som to myslela tak.
Nepíšeš, či tak bývate od začiatku manželstva alebo ako..
Rozhodne ten stav v akom funguje té teraz nie je dobrý pre tvoje manželstvo ani pre deti..
@mareka49 ja viem ze niesom jedina ktora ma problem, nikdy som nikde nepisala, az teraz lebo uz som bola z toho dost mimo, su lepsie dni aj horsie a vcera bol horsi. Ako som uz sominala vediet toto vsetko, zariadim sa inak. Ale co sa mame teraz vzdat domu ked uz mu nechyba vela, neviem. A manzel byval s nami zo zaciatku, len to tu bolo pre neho tazke, ked ste si nevsimli otca ani nespominam, lebo to je kapitola sama o sebe.... tak sme to poriesilo momentalne takto. Ani on necakal ze bude situacia aka bude, plan bol stahovat sa tieto Vianoce no nevyslo. A ja som necakala ze ma konflikt s bratom az tak polozi.... ono by mi to mozno az tak nevadilo ale mrzi ma mama...
@moniika190 ako dlho už bývaš bez muža?
A dom sa kedy dokončí?
Choďte tam spolu bývať, pokiaľ bude kuchyňa, wcko a jedna izba vám stačí, len už budete konečne spolu
@jana005 taky je plan 🙂 a bez manzela som od kedy som na materskej cize cca pol roka, malo to skoncit na vianoce ale asi nie len nam sa tento rok vsetko pokazilo.
@moniika190 ale kdeze ste vy na rozvod. Nevidim to tak.
No a ze byvate teraz oddelene? A co? Pre stastie treba trochu vydrzat. Mas zdrave detvaky, vy ste zdravi a to je hlavne.
Ved ludia byvaju kadejako a dokonca aj cely zivot sa nejdu upratat.
Vy ste na dobrej ceste. Este chvilu vydrzte a na druhe vianoce uz budes zdobit svoj vlastny stromcek 😉
Hlavu hore, kasli na brata. Kazdy sme daky ☺
@evica01 dakujem 🙏
Tvoja mama vychovala teba aj tvojich súrodencov. Jasne, ze na tvojho brata kydať nebude, zbytocne by vás rozštvavaka, možno chce, aby ste sa nehádali. Druha možnosť je, že si nechce priznat chybu v bratovej výchove aj keď ty jej to priamo ukazujes a tak radšej zhodí všetko na teba, lebo si si dovolila jej ukázať, že to nie je kóšer.
A co tam bolo u tvojho muza nepohodlne? Keď sa do jednej izby zmestite traja, ten štvrtý sa už toľko zmestí tiež. Nepohodol sa s vašimi? Nechceš ísť bývať radšej ku mužovi? Toto oddelenie nie je vôbec dobre.
@moniika190 Spolocne dobro rodiny musi ist nad vsetko. Deti vas potrebuju oboch,ked su male,nie ked vyrastu.Ako casto sa "navstevujete?
Ak manzel nepride, nasackovala by som sa s detmi k nemu do obyvacky, aj za cenu,ze veci a vsetko sa tam nezmesti, ved poriesite casom,kde co ulozit.Ved pre deti je oco velmi dolezity.

@moniika190 je narocne si predstavit ako mate krasny harmonicky vztah ked sa sprava dost egoisticky, uprednostnil svoje pohodlie a nechal ta v tom.