icon

Problémový svokor

eliskarupp
18. jún 2017

Ahojte zeny,chcela by som pocut vas nazor na moju situaciu.mame partyzdnove dvojicky,chodia ku nam moji rodicia aj svokrovci vsetci sa z nich velmi tesia.s nasimi sme zvyknuti ze vzdy ked si chci deticky vziat normalne sa ma spytaju ci si ich mozu zobrat,povarovat,ponosit.u nas doma sme proste tak zvyknuti ze sa proste na vsetko slusne spytame,poprosime.moj svokor vsak slovicka prosim a dakujem nepozna.ked k nam pride sam si suverenne babatka vyberie z postielky beha s nimi po dome.minule prisiel s malym krsniatkom a zahlasil mi oblec nam deti ideme ich pokocikovat,ziadne mohli bybsme ist pokocikovat?on mi to dava akoby prikazom.pritom ked u nas je ja mu deticky sama rada davam casto to robim ze mu ich sama prinesiem povarovat nemam s tym najmensi problem aby ich mal.vytaca ma vsak ten jeho pristup.naposledy bol u nas zas si suverene vzal maleho z kolisky ked mu zacal plakat névedel ho utisit zobrala som mu ho,mali ky sa utisil a svokor ku mne prisiel a zacal mi ho brat so slovami:daj mi ho.no mna skoro vysttelo tak mu vravim.no hadam sa ma aspon spytate a nieze daj mi ho.svokor ostal pohorseny a na druhy den to s muzom riesil ze co to malo znamenat ze co som mu to povedala ze ci si akoze on musi deti pytat alebe co. ze sa mu to nepaci.muz samozrejme na mojej strasne mu ti vysvetlil .zeny ale ja neviem ci som teda uz ja taka blba ale vam by to nevadilo?ja nemam problem ked ich ma,vytaca ma len ten jeho suverenny pristup ze si mysli ze ked cce pride si a zoberie ziadne mozem prosim dakujem nic.a este je urazeny a dotknuty ked ho poprosim abybsa ma slusne spytal.on je totiz zvyknuty neprosit nikoho o nic vzdy je taky suveren.co by ste robili na mojom mieste?

eliskarupp
autor
18. jún 2017

@adsumus prepac ale ty si riadne mimo.svoje deti si viem ukludnit bez problemov a nie so svokrom nemam ziadny iny problem.su predcastne narodene maju necely mesiac a vadi mi ked lezkaju,spinkaju a on ich vybera a ani sa nespyta.svoje blbe uvahy si mozes odpustit

koriblik
18. jún 2017

Toto aj mne vadilo a vadi. Uz len to ze pridu a vlezu az do spalne...ja ani nasim nejdem do spalne. Moji rodicia sa taktiez pytaju ci mozu maleho vziať a podobne. Podla mna je to slusnost a nie ze bud rada ...moji svokrovci su celkom ok, hoci mam tiez mnoho vyhrad...musis sa trochu nad to povzniest, lebo oni to beru ako normalka a urazia sa ked je po tvojom. Proste ta/nas stale beru ako deti (si myslim) tak nepovazuju za potrebne náš suhlas, nedajboze nazor ... hlavne je ked s manzelom zdielate rovnaky nazor a zastane si ta

bluka2
18. jún 2017

Jaj, ty si proste chcela citat, ze aky je svokor hulvat a hla, nie kazda minca ma 2 strany

bluka2
18. jún 2017

Kazda minca ma 2 strany

adsumus
18. jún 2017

@eliskarupp preboha, som sa snažila ti pomocť. dedkovi, že máš povedať čo chceš a nechceš, aby robil s tvojimi detmi, čo ine asi tak potebuješ aku radu?

december12
18. jún 2017

@bluka2 ale ja ,,viem" len s tebou nemám chuť diskutovať🙂

eliskarupp
autor
18. jún 2017

@adsumus prepac ale naozaj nechapem podla coho ty usudzujes ze mam problem od zaciatku s ze mi nevyhovovali navstevy a muzova rodina?reagujes vobec do spravnej diskusie? :D lebo trosku dost mimo pises

bluka2
18. jún 2017

@december12 tak to je uz najsamprv vrchol logiky, ze nemas chut so mnou diskutovat, ale uz 5.krat a aj prva si mi napisala 👍

mandala77
18. jún 2017

@eliskarupp na mňa pôsobíš príliš precitlivelo a to, čo Ti všetko vadí, mi príde prehnané. Ty od neho chceš, aby o všetko prosil a ďakoval. Ako by to malo byť podľa toho, ako si Ty vyrastala. A teraz nech všetci sa správajú ako si Ty predstavuješ. Nechápem, prečo by sa on mal meniť ako Ti vyhovuje. Rešpektuj ho. On iný nebude. Ale ak budeš pokračovať ako pokračuješ, iba budeš vzťahy zhoršovať. Dvojičky je záťah. Buď rada, že môžu pomôcť.

december12
18. jún 2017

@bluka2 perfektné, dostala si ma🙂

eliskarupp
autor
18. jún 2017

@adsumus boze ved ale to je skoro rok stare a davno vydiskutovsne a vyriesene. Prepac ale nerozumiem co to sem teraz pleties

doloresmk
18. jún 2017

Ale ved tu vobec nejde o prosikanie, dobre ste si to niektore prisposobili, ide o normalnu komunikaciu, ja tiez ked pridem k bratovi, ma male dieta, tak sa ho, alebo svagrinej spytam, ci mozem .... Myslim tym ponosit, potulit ich malu .... Chapem autorku, mna sa aj nasi, aj svokra, aj svagrine pytali ci mozu maleho vziat, podla mna je to normalne, uplne normalne.

mandala77
18. jún 2017

@eliskarupp podstata je tá istá @adsumus má pravdu, vôbec nič nepletie.
Ty s jeho rodinou máš problém od začiatku. Možno ste si niečo vydiskutovali, ale teraz Ti vadí, že bez opýtania si berie deti. Tebe tá rodina vadí od začiatku. To čo Ti vadí, sú len rôzne odtiene toho istého. Že sú iní ako si Ty bola naučená z domu a máš s tým problémy, lebo neustále narážaš na niečo, čo Ti je proti srsti.

cecilia68
18. jún 2017

@december12 Čo to táraš? Tvoja mama si dieťa vziať môže a otec tvojho muža nemôže? Nie je to dieťa vaše spoločné? Tvoja mama je viac ako mužov otec? Už som tu čítala kadejaké kraviny, ale toto je topka v hlúposti...

eliskarupp
autor
18. jún 2017

@mandala77 nie nemam s rodinou ziadne problemy.svokra,svagir, obidve svagrine su u nas casto my u nich tiez a ked deti chcu vzdy sa spytaju ci mozu, sama im ich rada davam.svagrina mi s detmi chodi dokona pomahat.mne muzova rodina vobec nevadi mam ich rsds a je mi dost smiesne ako ma hodnotis, niesi nahodou psychologicka? 🙂 tato diskusia je cisto o svokrovi.ale mam pocit ze niektire z vas vedia asi lepsie ako ja sama : D

eliska13
18. jún 2017

@eliskarupp a to koľko ľudí Ti chodí s detmi pomáhať???Svokor bol taký určite odjakživa, ale teraz si to viac všímaš, alebo si s ním viac v kontakte.nezmení sa, nebude sa pýtať či môže, nemôže....ja si zase neviem predstaviť, že by sa ma moja mama pýtala či si môže vziať na ruky moje dieťa.
Každá rodina má svoje správanie a súhlasím s babami teraz si precitlivelá a berieš to zle.Ja by som v prvom rade zrušila, aby mi choodila do bytu celá rodina švagriná, svorkovci, rodičia....to bude gradovať a o pol roka deti pôjdu z ruky do ruky a chaos v celej rodine

eliskarupp
autor
18. jún 2017

@eliska13 pomahat chodi iba svagrina,ostatni len na navstevy raz za cas kuknut babatka

mandala77
18. jún 2017

@eliskarupp si si nevšimla, že je tu hodený link na Tvoju predošlú diskusiu kde si začala: "Ahojte,rada by som nejaku radu.nedavno sme dostavali dom.v dedine kde byva muzov otec,brat so zenou aj sestra s muzom.odvtedy je u nas klasika ze napriklad lezime pred telkou a zrazu jeho brat so zenou nam sa dotrepu cez terasu dnu,jeho otec pride hocikedy otvpri si dvere sam.minule som behala este v pyzame a zrazu jeho brat na chodbe,den na to jeho sestra s deckami otvori dvere a krici cautee.ja ich mam vsetkych velni rada a normalnej ohlasenej navsteve sa aj potesim ale toto....je toto notmalne?nikto z mojej rodiny by si toto v zivote nedovolil.ani nemozem po dome behat v gatkach,v maske nedajboze prebehnut hola lebo neviem kedy sa kto zjavi ci vo dverach ci na terase alebo najlrpsie hned dnu.s muzom na tuto temu nemozem ani hovorit uz sme sa parkrat do krvi pohadali,podla neho je to totiz uplne notmalne ved je to jeho rodina a hadam od neho nechcem aby svojmu ocovi hovoril ze sa ku nam musi ohlasit.toto mi povedal.vraj ja som divna ze mi to vadi ved je to rodina a on tak ku nim chodi tiez.ja som si to vsak v zivote nikomu nedovolila a podla mna je to vrchol...som na nervy z toho ☹

Takže Ty s nimi nemáš žiadne problémy. A ani si nemala. Ok.
Keď to nie si schopná vidieť, že to spolu súvisí, Tvoj problém.
Ty si ten typ, čo čaká len určité komentáre (potvrdzujúce svoje videnie situácie a ostatné zatracuje a berie ich ako útok voči sebe) v znení: Áno, je to nevychovanec! Čo si to ten dedo vôbec dovoľuje si brať bez opýtania tak malé bábätká na ruky kedy sa mu zachce! A nevie ani poprosiť a poďakovať! Nech sa hanbí!

blunka
18. jún 2017

Určite by mi to vadilo a riešila by som to pohovorom so svokrom.
Asi sa naserie, ale aj napriek tomu by som trvala na slušnom správaní v mojej rodine.

eliskarupp
autor
18. jún 2017

@mandala77 samozrejme ze som si to vsimla ved som na to reagovala.a ak si to citala tak vidis ze aj tam pisem ze ich mam vsetkych velmi rada.problemy boli len tie neohlasene navstevy a ako pisem uz vyssie to je skoro rok stare a mame to davno vydiskutovane a vyriesene a vztahy mame momentalne vynikajuce.

0silvia0
18. jún 2017

@eliskarupp ja ta velmi obdivujem ze pri dvojkach vladzes diskutovat tu na MK. Sestra bola pri jej dvojkach vyflusnuta, hotova, medzi kojenim prebalovanim a uspavanim sa nestihala ani najest kdeze niekam vypisovat🙂

ukulela
18. jún 2017

no zozerte ju, ze chce od svokra trocha respektu k nej a k jej detom. ku prvej diskusii - pise, ze ich ma rada - no poraza ju z neohlasenych navstev typu rozcapim dvere a tu ma mas, ze si v gatkach na ceste do sprchy? ved sa nic nedeje. no nie kazdy je zvyknuty na take moresy v rodine, niekde curaju pri otvorenych dverach, inde si aj prdnut idu na balkon. okrem toho nie kazdy ma na to aby neohlasenej navsteve slusne povedal palte do tam, lebo nemam cas. ku nasim tak prist mozem, lebo u nas to problem nie je, mam kluce a byvala som tam, no ku svokre aj muz vola, ci moze prist. lebo mava program atd.
a k tomuto - jasne, moze byt precitlivela, lebo porod, predcasniatka, dvojky atd. ale ona popisuje priklad - svokor vezme babo z postielky, ono sa rozreve, on ho nevie utisit, ona ho utisi a on jej ho zas driape? tak aj on si musi uvedomit, ze je matka ona ma rozhodnut, co dalej, sama pise, ze im deti dava, ze je rada a vdacna, atd. no je matka a v konecnpm dosledku by ju ostatni mali respektovat.nie zahlasit :berieme deti von" bez riesenia rezimu, ci nazoru matky. su to predcasniatka, maju mesiac, pise, ze su drobne, podla mna este paradne zvlada to, ze je to u nich doma ako na vaclavaku.

sasa1310
19. jún 2017

@eliskarupp ak máš vzťahy vynikajúce a máš ich rada, tak prečo zakladáš diskusiu s názvom "problémový svokor" a čakáš rady, ktoré ty vlastne ani nepotrebuješ, lebo sama vieš, čo je to správne?

zuzkavladko
19. jún 2017

Uff este mam v zivej pamati, ake emocie so mnou zametali mesiac po porode a to som nemala dvojicky!!! Ja s autorkou uprimne sucitim a suhlasim s nou. Tiez by ma zralo, keby niekto okrem mna a manzela natahovalo moje mesacne dietatko, nieto este predcasniatko!!! Co ak sa prave napapalo, co ak je cas spinkat, co ak som ho prave s vypatim poslednych sil ukludnila po 2h placi????? Uz len kvoli tomu by sa snad mal svokor opytat, ci moze dieta vziat na ruky pre boha!!!! To ani tak nie je o slusnosti, ako o empatii a respekte voci matke!!!!
No a s tym vliezanim do domu bez ohlasenia, to by som v ziadnom pripade nedovolila ani ja. Bezne chodim zo spalne do sprchy naha...keby som na chodbe narazila na neohlaseneho svokra, tak mu vrazim...bez srandy. Necitit vo vlastnom dome dostatok sukromia musel byt sakra neprijemny pocit. Ale ako pise autorka, to uz je uzavreta tema, zrejme sa uz dohodli na pravidlach, tak nerozumiem, preco sa to tu prepiera 😲

meusicka
19. jún 2017

@eliskarupp ja si myslim, ze by ste to mali zobrat z inej stranky. mas pravdu, deti by sa len tak brat nemali, a hend aj pisem preco... mas dvojicky, takze zvykat ich na ruky je dost blbe, kedze ty mas ruky len dve a tak ked s nimi budes sama , bude to o to tazsie, takze svokrovi treba vysvetlit, ze to nemyslis v zlom, ale je tu tento dovod.
inac ja by som tiez neriesila. ja som onoho casu povedala len jednu vec, vadilo mi, ked si moje dieta chcel bart na ruky niekto, kto mal vypite, a zial casto bol v takom stave opilosti moj svokor. a napodiv sa aj na mna hnevali, ked som sa ohradila. ja som bola ta zla. ale pokial vyslovene nie tu taedo vazne dovody, tak to neries. pripadne mozes niekedy naznacit, ze joj neberte este male, akurat ho chcem este prebalit a pod. proste neznacit, ze nie vzdy je to hned vhodne.
a na to kocikovanie, je fajn, ze chce, lebo napr. moja svokra mi dvojicky kocikovat nebrala, ona sa bala, ze co ked jej obe zacnu revat. takze aj to kocikovanie je v pohode, len mu treba povedat, ze nabuduce nech zavola, dohodnete o ktorej a hotovo. deti pripravis, lebo to nie je, ako dat psa na voditko a ides.😉

mandala77
19. jún 2017

@eliskarupp som prekvapená, že nevidíš súvislosti. To, že k vám chodili neohlásení, každú chvíľu a Tebe to vadilo je o prekračovaní a nerešpektovaní Tvojich hraníc.
To, že si zoberie deti na ruky kedy on uzná za vhodné a Tebe sa to nepáči, je tiež o nerešpektovaní Tvojich hraníc.
A druhá vec je to, že si bola vychovávaná v prostredí, kde sa za všetko ďakuje, prosí, kde sa na všetko pýta. Vydala si sa do rodiny, ktorá sa takto nespráva. A Tebe to vadí. Veď na to poukazuješ. A to zas pre ľudí, čo na to nie sú zvyknutí, môže byť tiež dobrý záhul. Za všetko ďakujem, prosím, môžem toto, môžem hento.
Čiže o rok môžeš dať znova nejakú tému, že dedo si u nás chce na záhrade zasadiť slivku a nebudeš vidieť, že tie situácie, ktoré Ti vadia, majú niečo spoločné.
Rovnako ako oni sú nerešpektujúci, Ty tiež nerešpektuješ, že si sa vydala do rodiny, kde platia úplne iné móresy. A teraz ako nájsť kompromis, aby ste boli spokojní všetci. Ak si ho našla v tej predchádzajúcej téme (píšeš, že sa to vyriešilo), nájdeš ho aj teraz. Lebo je to len iná varianta toho prvého problému.

marika39
19. jún 2017

No slušné správanie mu asi veľa nehovorí ale bud rada že má záujem o vnúčence, ten môj - zdravý chlap, presedí pred domom celý deň, a ani ho netrkne že by mohol zobrať vnučky na ihrisko a podobne, a má to 10 minút k nám.

nika898
19. jún 2017

@eliskarupp ahoj vidim ze si chcela radu a namiesto toho ta tu skoro ukrizovali ze co to vlastne chces od svokra. Ano tiez si myslim ze je prehnane aby ta prosim o to ci si moze vziat vlastne vnucatka na ruky alebo ci ich moze ist pokocikovat. Tiez maju mnohe pravdu ze ty si tiez urcite nesla za nim a neprosila ho ci si mozes zobrat jeho syna ale to je druha vec. Ja by som svokra slusne poprosila nech sa najprv opyta ked si ide zobrat vnucata. Myslim ze nemusi zrovna prosit ale zdvorilostna otazka typu "pomozem ti s povarovanim" alebo "nepotrebujes si odychnut, zoberem malych von" by ti podla mna uplne stacila a on by sa necitil tak ze si musi od teba pytat povelenie ale mozno este naopak by mu to robilo vacsiu radost ze ti moze pomoc a ty to ocenis. Maloktory chlap pozna slovicka prosim, dakujem. Moj ocino je taky isty ked bol syncek maly a este som ho kojila tak mi ho hnet zobral aby si odgrgol, neriesila som bola som rada ze si mozem odychnut. Drzim palce aby ste nasli kompromis. Len daj pozor aby sa neurazil a aby si neprisla o super pomoc ktorej mozes doverovat na 100% pri dvojickach to budes si myslim casom potrebovat ovela viac ako teraz.😉

snehuuulienka
19. jún 2017

@eliskarupp neviem kto Ti čo poradil,ale podľa mňa si svokor dovolí len toľko,koľko mu Ty dovolis.
Bud zasadova,teraz nie,teraz musím spraviť s nimi to a to.....musite teraz čakať.

No a ja by som určite nestrpela,aby som mala stále doma pri mojich babatkach svokrovcov alebo rodičov,a už vôbec nie to,aby mi ich nosili na rukách a oni rozkazovali kedy majú moje deti ísť vonku a čo majú kedy robiť atď....

Urobila by som za tým hrubú čiaru,nastolila s mužom jasné pravidlá,kedy budú k nám chodiť,čo si neprajeme a stát si za tým.Inak to bude len horsie a horsie.
Su to len a len vaše deti,tak si nedajte do toho veľmi kecat