Problémy a bývanie oddelene dva mesiace po svadbe
Ahojte, musim sa vyrozpravat som uplne na nervy z tohooo...preboha brali sme sa pred 2 mesiacmi a uz toto?zijeme zatial u jeho rodicov a staviame (teda stavia dom). Od zaciatku po svadbe boli problemy - a to v tom ze si nechcel teda nemienil vyknut na to ze uz ma pri sebe manzelku a ze je potrebne aby sa s nou rozpraval a vedla nej zil a nie len prezival......trvalo to 3 tydne kym sa spamatal a doslo mu to......ale to nebol koniec...kedze som momentalne nezamestnana tak samozrejme ze cakam ze mi niekedy peniaze da---ale opak...odkedy sme sa vzali schovava peniaze (a to viem kde ich stale mal ked sme boli pred svadbou), nedava mi ani korunu, akurat co mi kupuje kazdy den cigarety a dost....vraj mi nic netreba lebo nerobim....potom mam auto a myslim e je normalne kede nemam pracu ze sa manzel o mna trosku postara - odmietol mi dat peniaze na tankovanie (on ma svoje auto) vraj nerobim tak si ho nemozem dovolit a on peniaze na to davat nebude (financne ale na tom vobec zle nie je)......kedze studujem externe a pri skuskach si potrpim na sladke (nutellu) tak tto mi zakazal jest.....ked som sa ohradila ze preco mi zakazujes ked ja ti nic nezakazujem? tak uz to pretocil na neskutocnu hadku kde kazdy den sa hadame a on nema chut z prace domov chodit a ani na mna pozerat) ...nic si neda vysvetlit.....ani malovat sa nemozem....a ked sa namalujem (aj to len ked niekam idem) tak je z toho cirkus ze nic co mi hovori nepocuvam....ze vraj ho mam na haku...ale ja predsa mu nezakazujem ze je po praci na PC ze si ide zacvicit..... a uz take veci ze som hlupa zasrana a nula lebo nearabam...ked chcem niekam ist tak sa ma opyta mas na to? Nie? Tak si dovýletovala.... vraj kvoli mne su hadky same...ale preco to on dava do hadky ked mu nieco poviem? to preto ze nerobim tak musim pocuvat vsetko a za kazdych okolnosti? ved ma depta tym ako mi vravi ze keby vedel ani si ma nevezme a ze nehovor o decku, najprv odrobis aspon rok a potom......kvoli jednemu incidentu (za ktory som ja ale nemohla) postavil to, ze si ho ja ani moj otec nevazime a ze teraz uvidime ako si vazi on nas...a ironicky sa smial...a tak mi vcera oznamil e sa mam zbalit a odist si k rodicom a ze mozem im skakat po hlave a robit nepokoj ale nie tam (pritom nic take som mu nerobila, len reagovala na tie jeho nezmyselne zakazy...a aj na to ze preco nic doma nenecha ze nemam doma pre istotu ziadne peniaze.....take bol este taky mily a pomohol mi veci nalozit do auta vcera......dnes som si rano vzala i dalsie veci......a aky on je hrdy ako to on vyriesil...vraj sa nerozvadzame ale pokial nebude dom hotovy vraj budem byvat u rodicov az ked sa dom postavi tedy spolu budeme byvat....no je toto normalne?co je toto preboha za manzelstvo??????
ja by som to ďalej neriešila......pobaliť veci a odísť, hlavne, keď ešte nemáte ani bábo..... Bude ti lepšie bez neho, uvidíš....
@jasminet ale tu podla mna nejde o to, ze ona len "fajci, zere nutellu a vyvaza sa na aute" ako tu ktosi pisal... kazdy mame svoje chyby...ide skor o to, ze jej to zo dna na den prestal tolerovat a drsnym sposobom jej dava pocitit, ze je teraz na nom zavisla. taky majetnicky a mamonarsky sposob rozmyslania sa mi nepaci. 😕
@happy32 a ty ešte na čo čakáš????? pokiaľ nie si už tehotná (pre tvoje dobro dúfam, že nie) tak pakuj k vašim takou bleskovou rýchlosťou, že ani tú čiaru za tebou nebude vidno!!!!! ako sorry, ale neverím že pred svadbou nemával podobné výlevy...takto sa človek nezmení zo dňa na deň...takže ak si chceš zachovať zdravý rozum a psychickú pohodu tak daj na jeho prianie
nechcem, aby to vyznelo hrubo, ale vypocula by som si aj jeho nazor predtym, ako mu zacnem nadavat do psychopatov... vo vseobecnosti by mali byt obaja partneri podla mna samostatne samostatni a sebavedomi, kym su schopni ist do manzelstva.
keby som mala ist do extremov - preco vlastne nepracujes? pri externom studiu sa predsa da. ja som pracovala aj popri dennom... akoze, ja to scasti chapem...
druha vec, ja keby som niekomu mala platit cigarety, ak nerobi, tak to teda nie. (ale, ja mam deti a keby si predstavim vyhodit peniaze na cigarety miesto na zdrave potraviny, oblecenie, kruzky, tak cigarety su na poslednom mieste). nechcem, aby to vyznelo ako buzeracia. Ste dvaja, ste do manzelstva isli spolu, mali ste sa poznat a nevyhadzovat si chyby na oci po svadbe. to, co popisujes, nie je normalne manzelstvo
@tomiholjubavi a ked vam baby poviem ze ma robotu kde sa robia psychotesty pravidelne??? stale ich ma v poriadku pretoze ak by nemal nerobi to...a ja viem ze ma silnu psychiku lebo to pri svojej praci potrebuje....ale ja som myslela ze kedze robi v takom prostredi kde je same zlo tak by sa mal tesit na mna ked pride z prace a venovat sa aj mne? ci sa mylim? ja som chcela len aby pochopil ze ja nemam teraz peniaze a e nei je spravne preco mi schovava predo mnou...a ze ma stat pri mne a nie na mna kydat a trobit zo mna obycajnu chuderu....
@tomiholjubavi uprimne? byt chlapom a mat taku cicu (ako sa tu prezentuje) doma, tak si ju ani nevezmem - my vieme iba jej verziu, otazka je, ako to vidi on, co si k tomu povedali obaja, mozno jej davno dohovaral, ona slubovala, a stale sa nic nemeni, tak ju pobalil rodicom a nech sa staraju.... ona je evidentne na to zvyknuta, ked jej rodicia strkaju peniaze na cigarety....
mozno mu vadi ze nepracujes a tak,asi sa mu zda,ze nic nerobis len peniaze by si chcela od neho.... on robi do vecera,stavia dom vsetko a co ty?Cim ty prispievas?Vies,ktovia ako to vidi on,mozno aj on je sklamany z teba...
@happy32 podla mna, najdolezitejsie v tomto pripade je, ci sa k tebe tak spraval aj pred svadbou. ci vedel, ake mas neduhy (ja som popri dennom studiu brigadovala po nociach na recepcii a aj tak som musela prestat fajcit, lebo mi to nevychadzalo). Mozno on aj ma v niecom pravdu, mozno nie...kto z nas to moze vediet, ked vas nepozname...vyjadrujem sa len k tomu sposobu, akym sa ta snazi prevychovat, ako sa sprava. to je podla mna velmi neuctive, hrube a hnusne chovanie. nech uz je vojak, policajt, alebo hocico - ty nie si jeho podriadeny, alebo daky kriminalnik, aby ta mohol tak pranierovat. 😕 veci sa daju aj pekne logicky vysvetlit, vyargumentovat, dohodnut sa...vacsina ludi pri sposobe, akym to robi tvoj chlap, bud zdvihne kotvy, alebo urobi na truc.
@happy32 a skolne ti kto plati? pokial viem, za semester externe sa palky pohybuju okolo 700-1000 eur, podla typu skoly, co urcite nie je malo. 😕
v kosiciach nie je az taky obrovsky problem najst pracu, pokial mas nejake schopnosti a nemas prehnane naroky... niekedy to trva pol roka, ale je to vzdy lepsie, ako na 70% uzemia Slovenska...
k chlapovi sa nevyjadrujem, ak si ta nevazi teraz, nebude si ta vazit nikdy a to s pracou nema nic spolocne...
@fokuska no odkedy sme manzelia nic mi nekupil.....aj tu nutelu ako pises som si kupila sama.....vies pred svadbou sme sa bavili a mala som uspory kedze som predtym pracovala! lenze chcel taku vec na svadbe kde som sa musela ja prisposobit a okrem toho ze robil isvadbu rodicia som musela aj ja dost za tu vec zacvakat a tym padom vsetky moje uspory sa pobrali kade lahsie....po dalsie bavili sme sa o tom. pred svadbou a vravela so mu ze ja na to nemam a ze ked mam tak ze to budu moje posledne odlozene peniaze..a on na to? neboj sa ved uz budes moja manzelka, vsetko bude spolocne.....a co sa tyka domu - makam a makala som tam stale, bola som tam od rana do vecer cez vikendy aj ked som mala volno.....viem kazdy jeden centimeter ako sa robil a z coho...stale som tam bola ....ale raz mam skusku a taky cirkus? pamatam ako on min.rok ukoncil skolu 2.stupen a vsetko ohladom skoly som mu pisala ja od bakalarky az po diplomovku..ale vtedy bolo v poriadku ked on sa musel ucit? ja na to pravo asi nemam vsak? a po dalsie - nebudem sprosta ale penazi ma dostatok preto stavia bez hypoteky.....a nikdy nemusel preratavat nic ziaden cent obracat....
@maria1989 nie, nie som psychiatricka, ale tak mi slova prof Kafku utkveli v hlave, ze som na taketo prejavy priam extra vnimava. Pojem psychopatia sa myslim nepouziva, ak ma pamat neklame, tak sa to ma volat porucha osobnosti. Neviem ci dotycny ma alebo nema poruchu osobnosti - ale normalna osobnost taketo spravanie predsa nepredvadza. Ved sa dnes ludia beru z lasky, tak snad ju lubil. A ak nie, o co mu slo a o co mu teda ide? no mne sedliackym rozumom vychadza, ze by mala byt jeho "majetkom" a to nastastie, ak nemaju dieta ona, teda happy32 byt nemusi. Preco to tolerovat? a myslim, ze po tejto skusenosti, bude si ho happy32 este niekedy vazit a ctit, tak ako by to malo vo funkcom manzelstve byt?
@jasminet mozno..ale preco sa teda brali? ved to musel vediet aj predtym... 😕 ci bola svadba zo dna na den a on az teraz vidi, ze si nebral ziadnu zienku domacu a pilnu vcelicku? ja neviem...podla mna sa da vsetko aj pekne vyargumentovat....jeho spravanie je hrube a otrasne, nech ma k tomu dovody ake chce.
prva moja otazka pre teba je že ako to bolo pred svatbou koľko ste spolu chodili ako to vyzeralo stretavali ste sa ako daleko ste od seba byvali kupoval ti niečo aky bol k tebe z materialnej stranky niečo sa muselo stať ved to neide zo dňa na deň taka zloba ani sa nevracaj do spoločneho domu pokiaľ nemate deti tak je to stale lepšie ako mať deti s takym človekom nevracaj sa nemaš prečo ani do spoločneho a byvať u svokry je čista pohroma najradšej mladym je samim
@jasminet to si velmi na omyle...... ja som vzdy od svojich 14 rokov brigadovala nikdy som nsedela na zadku a ked som nieco chcela mala som na to zarobene...pred svadbou mesiac som odisla z roboty takze nikdy som nebola zvyknuta aby mi rodicia strkali peniaze......a mala som na to co potrebujem...nebola som od nasich zavisla....ale kede teraz si neviem najst brigadu kde by akceptovali ze piATKY A SOBOTY SKOLA (CO NAJVIAC VTEDY POTREBUJU BRIGADNIKOV) TAK MA KADY ODPINKA A HOTOVO.....
@cailinevelyn v pohode, len mi nebolo celkom jasné, ako tu pár žienok voľne používa slovo psychopat... porúch osobnosti je celá kopa, a nie od všetkých ľudí, ktorý nejakú majú, treba dať ruky preč, ako to dosť zovšeobecnil ten profesor. ale toto tu nepatrí, len ma to zaujalo 🙂
a čo bolo pred svadbou???
@jasminet ako som pisala vyssie ci nizzsie stale som tam od rana do vecera a makam....dvoham aj tazke veci lebo chcem pomoct...a nikdy som nebola nahnevana ze musim tam robit!!!a niekedy aj take veci ktore robia len chlapi..nasi ma totiz to neucili sediet na riti ale naucili ma aj niecomu
Chod čím skôr preč,a nikdy sa nevracaj,ani ked začne náhodou sekať dobrotu!! Lebo skončíš s deckom a aj tak bez neho a zúfalá.Mne to príde ako by ho niekto ovplyvňoval a podsúval mu svoje múdrosti,najskôr jeho mama alebo iná žena,ktorá vie ako maňho a zároveň jej vadíš ty! Chlapi sú veľmi ľahko ovplyvniteľný,ani sami netušia ako.Jedného mám už vyše 10 rokv.),tak viem presne o čom hovorím. Nenechaj sa deptať,maj svoju hrdosť a váž si sama seba.A NIKDY ani nepomysli na to,že si to alebo ono nezaslúžiš! Pretože takto skôr či neskôr môžeš skončiť aj ako nesvojprávna.Original s teba urobí šialenú.Utekaaaaj pre boha a neotáčaj sa!
Toto nieje láska a ked ťa on neľúbi,tak si nezaslúži ani tvoju! Chlapov je kopec.
A kedže aj podanie žiadosti na súd o rozvod je spoplatnené,tak predpokladám že on nebude ochotný podať to.A ty do toho tiež neinvestuj!
@happy32 mozno tam sa stala ta "chyba", ze mesiac pred svadbou si stratila brigadu a on je uz teraz z toho na nervy. lepsie, ze to vidis hned, ako by ti mal otrepavat o hlavu, ze nezarabas, az ked budes na materskej...
@happy32 ahoj. No absolútne nechápem a je ťažké uveriť, že sa takto strašne zmenil po svadbe... Z toho čo si napísala vyplýva, že si ťa vôbec ale vôbec neváži. Ja už by som sa k nemu nevrátila, požiadala by som o rozvod. Nemáte deti ani spoločné majetky, takže by to nemal byť žiadny problém. Držím palce, aby si to šťastlivo vyriešila 🙂
@happy32 chlap je nervozny z hypoteky, stavby domu, bez teba ma viac penazi preto mu vadis, rusis mu jeho standard, svadbu asi chcel koli tomu ze ste dostali peniaze, ktore prisli vhod na stavbu. Ak tvoje jeno nefiguruje v katastri na stavbe tak od neho chod prec co najdalej. Apropo cigarety tiez stoja peniaze, ktore sa daju vyuzit na benzin alebo na nieco ine, ale ak si fajciarka ktora nedokaze prestat, tak mas staly vydaj niekolko desiatok eur co mu tiez vadi.moj nazor, pekne podaj ziadost o rozvod, dostuduj skolu a ukazmu ze vsetko ide aj bez neho