Problémy pri striedavke
Pozdravujem. Mam jeden problem, ktory ma trapi a mam pocit ze som uz skusil vsetko a neviem s tym nic viac urobit a myslim si ze uz sa ani neda viac urobit. Tak pisem este tu, aj ked sa tu vacsinou diskusie zvrtnu niekde uplne inde ako na riesenie konkretneho problemu ale uz neviem kam inam...
Takze mame 9 r dieta v striedavke. Chce sa aktivne venovat jednej sportovej cinnosti avsak tu narazam na odpor ex. Nikde ho nezoberu ak by chodil na treningy len pocas tyzdna ked je u mna.
Bol som ochotny urobit vsetko preto aby to aspon skusil - zaplatit to, vozit ho tam aj spat, vozit aj ex ak bude chciet ist na trening a po treningu odviezt domov...
Vzdy to narazi na nejaku vyhovorku, raz ze mi neveri, potom ze ja ho manipulujem (aby chcel nieco robit?) naposledy ze vraj nemaju dost trenerov a uz ho tam nezoberu....nakoniec som komunikoval priamo s trenerom a pozval nas na trening aby sa prisiel ukazat, ... a zas si nasla vyhovorku ze pokial je u nej tak ze nebude chodit, vraj sa tak dohodla so synom.
Ja toto akosi neviem spracovat rozumom o co jej vlastne ide a vyslovene som na nu nahnevany. Platim vyzivne a veril som ze bude sluzit predovsetkym na skolne naklady, na naklady na kruzky ci treningy aby syn mohol rast...Hneva ma, ze takto tie peniaze sluzia nie na to, na co mali byt predovsetkym urcene....mimo toho si ona plati ludi co sa namiesto nej s nim uci, vyzdvihuje zo skoly a pod....bohuzial ani pocas manzelstva som u nej nenasiel podporu v tychto veciach takze nic nove.
Som proste nahnevany, a chcem sa pokusit riesit vyzivne tak...aby bolo rozdelene v inom pomere na bezne vyzivne a v inom na uspory. Aby bola vacsia cast vyzivneho dana na ucet dietatu kedze podla mojho nazoru neplni vyzivne ucel na ktory bolo stanovene.
Chcel by som aby bola 1/2 bezneho vyzivneho prenesena na sporiacu cast. Je mozne vobec nieco take dosiahnut alebo je to vopred prehrany boj? Mam predtym oslovit aj UPSVAR? Mam nieco take podavat? Viem ze je to skor pravna otazka s ktorou musim ist za pravnickou, ale ak sa tu najde niekto kto nieco o tom vie tak aj taka info sa mi dopredu zide ak by som to isiel nahodou riesit.
Dakujem za pochopenie.
@janulka1802 no preco asi ? aby dieťa malo aj iné záujmy ako len doma byt, rozvíjať sa ma dieťa aj inak ako len v škole a doma, to je jeden z dôvodov preco deti ktoré majú od mala nejaké záujmy, majú v budúcnosti oveľa menšiu pravdepodobnosť ku kriminalite a k návykovými látkam. Keby ho to nebavilo povedal by najskor otcovi, kt ho tam vozí a nie matke.
@keram3053 ahoj..paci sa mi tvoj pristup..nieco podobne sa stalo aj mne s dcerkou..s tym nic nenarobis..ja som to tiez dodnes nepochopila ze preco nie kruzky.. no ale drzim ti moc palce..striedava st...to je to najhorsie co moze byt pre dieta..nevie kde patri..jeden rodic tak druhy onak...neuznavam st.st..a syn jej nevie povedat ze tam chce chodit?!..mozno keby jej on povedal.🍀
Vidno, že Ťa to trápi, ale ideš hlavou proti múru. Rodičia ste obaja, ona má rovnaké právo nepodporovať syna v krúžku ako ty ak ho podporovať chceš. Viem, že to nemá logiku, všetci predsa chceme, aby sa deti rozvíjali. Podľa popisu mi Tvoja ex pripomína moju mamu, tiež boli s otcom od seba a nepodporovala vo mne žiadne záujmy, nevenovala sa mi. Mala som len sedieť doma. Išla som na internát a robila si, čo chcela. Otec kopu rečí, ako by všetko zvládal lepšie, ale nezvládal, nestaral sa ani o svoju druhú rodinu. Ľahké je hodnotiť druhých. Pravda býva zvyčajne uprostred. Ak s ňou naozaj syn nemá dobrý vzťah a záleží Ti na ňom, prečo nezažiadaš o preradenie do svojej starostlivosti?
@fleur1111 neviem,ale ja som sa dočítala,že aj pri máme chodí na krúžky,kde ho nosí nejaká pani,takže syn nesedí doma podľa všetkého....
@maciatkolulu mne to skor pripada,ze ona chce robit rozbroje.
moja ex je schopna take konspiracne teorie dat v tej hlave dokopy, ze si teraz myslim ze je to naozaj kvoli tomu aby som nebol s nim a nemohol nahodou potom ziadat o zverenie do mojej starostlivosti...
Ale su to peniaze, ktore platim ja a jednoducho mi to vadi ze su vyuzite skor na to aby sa jej niekto o dieta staral...ani slovo by som nepovedal keby som videl ze sa maly niecomu venuje.
A preto by som bol radsej, nech sa mu tvori z tych penazi viac uspor ako to ide teraz na jej pohodlie.... Asi by to nepreslo na sude, a mozno by sa zlakla a do buducna zacala tieto veci konecne riesit so mnou v prospech deti...a mozno nie..
@dzjanetta
ahoj, ja si nemyslim ze striedavka je to najhorsie pre deti, to sa neda vobec takto zovseobecnit takyto problem lebo je tam strasne vela faktorov a kazdy pripad je uplne iny. Hoci su vacsinou matky tie starostlive a obetave, nie vzdy to plati. A nie vzdy ma matka take intelektualne schopnosti aby z deti vychovala ludi so spravnymi nazormi. Moja ex bola vychovavana k nenavisti k svojmu otcovi...a strasne sa to na nej prejavilo, zistujem to az teraz po rozvode. Ja si dovolim tvrdit ze v mojom pripade by to bola pre dieta katastrofa keby bolo len u nej.
@keram3053 samozrejme že je ...ved si zober že dieta chodí od matky k otcovi ..nevie kde má miesto...su to dva rozdielne názory na výchovu...dieta potrebuje svoje zázemie...my sme mali po týždni...len čo priišli museli už isť...deti si proste časom vyberú to je moj názor...lebo ja si to neviem predstaviť chodiť hore-dole medzi rodičmi..
@dzjanetta
chapem co chces povedat, ale konkretne u mna dopustit aby boli deti len u nej deformovane jej nazormi a vychovavane v nenavisti k otcovi...uz viac sa ublizit dietatu neda, to ho poznaci do konca zivota tak ako to poznacilo aj ju....
Moj syn je spokojny napr. v striedavke, ano bol by radsej keby sme boli spolu. A vlastne som mu vysvetlil ze ma este vyhodu, lebo vsetko ma 2x, narodeniny, meniny, vianoce aj domov. Naozaj si z tohto nerobi tazku hlavu. Mozno u inych deti je to inak...zas to moze byt velmi individualne.
@dzjanetta
striedavka je pravna zalezitost, dieta ani nevie komu je zverene..
videl som rozsudok ked bolo dieta 50% casu u otca a napriek tomu striedavku nemal.. ja mam 40% a striedavku mam..
pokial sa rodina rozpadne deti budu chodit od otca k mame tak ci tak. ide len o frekvenciu striedania. nic viac..
striedavka nevyhovuje hlavne matkam, ved je predsa jasne ze je pre ne lepsie, ako dieta zveria im a otec musi len platit.. len zial toto nema so zaujmom dietata nic spolocne..
@keram3053
chapem ta a viem proti comu bojujes, som na tom podobne..
skus si prosimta sadnut a dat na papier priority a uvedomit si, ze v sucasnej situacii nemozes mat vsetko a ani sa o to nesnaz. futbal je marginalna zalezitost, chod si s chalanom zakopat a tes sa, ze ho mas u seba..
su chlapi, ktori svoje deti vidiet nesmu, uvedom si, ze ak je matka zlomyselna mozes jedneho dna o striedavku prist a skoncit v base, aj takych pripadov poznam zopar - pritom islo o uplne falosne obvinenia..
@keram3053 a ten krúžok,kamho ex vodu je čo? To sa venuje naprázdno,či ako?😀
@peter2404 ako? Toto nemyslíš vážne?????vieš ty vôbec,čo je to mať malé dieťa Non stop a pri tom pracovať a riešiť choroby a áno aj krúžky,rodička atď????? Matkám ide len o prachy,špiny jedny. 🤣😂🤣😂Dobre som sa zabavila. A také,že oddych poznajú len tak pár hodín v noci a aj to už konšpiračné rozmýšľajú čo vymyslieť na exa😀a taká zlatá stredná cesta nie je? Sú iba bestie a chudáci chlapi 😉? A zakaždým dieťa trpí,nie je spokojné s dvoma domovmi atď.....
@peter2404
Hovor mi nieco o tom 🙂
Pred rozvodom som bol obvineny
-ze sa nestaram o dieta a nic neplatim
-ze som ju viackrat napadol
-ze som napadol syna
-ze som darebak a zlodej
-musel som riesit dva trestne oznamenia na moju osobu
-navstevu syna u psychiatricky
Mal som co robit aby som to ustal. Nikto sa za nu nepostavil, ani policia, ani okresny urad, ani psychiatricka, ktora este napisala do posudku vetu kvoli ktorej ex ten posudok radsej sudu ani nedala. Vsetko bolo zmietnute zo stola, a to mi este policajt povedal ze to skor vyzera na trestne stihanie za ohovaranie...
Dokazy ktore som predlozil na sude boli take ze sa nedali ignorovat a sudkyna dala jasne najavo, ze sa mame dohodnut lebo ze to pre nikoho nedopadne podla jeho predstav. Tak az potom suhlasila so striedavkou.
Dnes uz otcovia maju rovnake prava na starostlivost, ak sa preukazatelne zaujimaju o svoje deti a staraju sa o ne, problem to je niekedy dokazat ale ja som mal dokazov dost takze z tohto hladiska sa vobec nebojim.
@maciatkolulu
ano viem, mam v striedavke dve deti, s malym som bol u lekarky a doma predvcerom, kruzky tiez poznam ;) viem co znamena sediet cely vikend doma na riti s dvomi deckami bez moznosti aby som si siel aspon potraviny nakupit, viem co znamena v noci behat okolo choreho syna, ktoremu treba menit zabaly resp. 3x za noc menit postelne pradlo lebo sa pozvracal alebo pocikal..
aj chlapi sa vedia starat, ver tomu..
@majcika
Zobral som si cloveka, ktory nema charakter a prirodzeny vztah k rodine, co som zistil az po uzavreti manzelstva, lebo som dovtedy s nou nezil a ako mlady som si myslel ze vsetko sa spravi a bude ok. Ano trpaslici asi objavili Snehulienku ze su aj takyto ludia ci uz zeny alebo muzi? Trpaslici asi objavili Snehulienku a vsetky Snehulienky su predsa dobre a asi si zabudla ze existuju aj zle kralovne? Moj nazor na nu je taky ako je a ja viem preco taky je...a to z daleka nieje vsetko co sa u nas udialo. Suhlasim ze vacsinou su chlapi hajzli ktori nechaju zenu s malymi detmi a nechcu nic platit, ale to nie je pravidlo a ty sa zase tvaris presne opacne....ze vsetky ste len tie Snehulienky.
Ja som za to (a rozneste ma vsetci v zuboch) ze striedavku by pravnici nemali riesit.dieta tym velmi trpi a malo by zit iba s 1 rodicom pocas kruzkov a skoly cez prac.tyzden.
@keram3053 výživné ti syn určil aby mal syn rovnakú životnú úroveň ako ty....Neviem čo stále v príspevkoch splietaš že ex výživné využíva na to aby sa jej mal kto postarať o dieťa pre jej pohodlnejší život....Preboha veď nejde o opatrovateľku ktorá sa stará o vášho syna celé dni, ale o pani ktorá ho vodí na krúžok(čo možno matka z časových dôvodov nestíha, pretože môže byť ešte v práci alebo doma potrebuje pripraviť večeru aby sa ked syn príde z krúžku sa mu mohla venovať....A vyčítať manželke že si niekoho platí aby sa ti učil so synom? Doučovanie detí je v dnešnej dobe uplne normálne a ano väčšina rodičov zaň aj platí a to nemalé peniaze...Svojej ex vyčítaš blbosti, mňa by zaujímalo či sa ty svojmu synovi venuješ na 100% v čase ked je u teba.
@keram3053 svojej ex vyčítaš blbosti čo sú bežné aj v rodinách kde sú 2rodičia a hlavne že chceš synovi organizovať čas v čase ked je u tvojej matky. Zdá sa ti to fér? Ty jej chceš určovať na čo má míňať peniaze určené na syna o ktorého sa príkladne stará(aj to že zabezpečí pani ktorá ho vodí na krúžok a učí sa s ním je starostlivosť) a riešiš blbosti....tvoja ex má novú rodinu(priateľ, syn) a svoj čas so synom chce tráviť podľa svojich predstáv, nie podľa tvojich....a že nechce aby syn hral futbal? veď hrať futbal môže s chlapcami vonku, ide o to že ty jej nemáš čo určovať čo má a nemá robiť so svojim synom ked je u nej a je o neho riadne postarané. Možno to robí aby syn nebol viazaný na teba a možno má uplne inú predstavu ako by mal váš syn tráviť čas. Ale ty tu chceš rozhodovať o tom ako má nakladať s výživným a to je o dieťa postarané .
@evamarek77
vec pohladu, jedna mamicka tu pisala ze ma 80 a to nema dieta v striedavke ale u seba 🙂
a ja som nechcel zrusit, ale aby mu isla vacsia suma na sporenie

@keram3053 dcéra chodila na balet od troch rokov. Zobrali nám tonvsetok voľný čas.... Tretorodeny nemá momentálne žiadne krúžky a sme spokojný,je síce ešte malý,ale krúžok budem brať ako zábavu už v budúcnosti a nie sa naháňať a točiť všetok čas okolo krúžkov. Ale.davat návrh na súd,že x odmieta v čase určenom jej dávať dieťa na krúžok je smiešny. Mne to skôr pripadá z tvojej strany ako nejaký pokus robiť rozbroje. Ex má svoj život,svoj spôsob výchovy,svojho partnera.... Ty máš svoj. Hraj si so synom poobede ty sám futbal,tulte sa ak máš pocit,že ho doma netulia dosť😀a nechaj už futbal tak. Potrebuješ behať po súdoch? Či sa ti nechce už platiť? Inak si myslím,že ex nevytrhne z biedy tých 100eurpreroze na opatrovateľku to zjavne nestačí,takže štandard asi ma,ale pokiaľ máš čas,chuť,peniaze,tak hor sa do súdnych sporov a nezabudni si dať predvolať dieťa na vypovedanie🤐