Problémy s budúcou svokrou
Ahojte....prosila by som vas o radu..najde sa tu niekto kto ma problemy so svokrou...rada by som sa poradila s vami takto nezainteresovane..lebo ma to velmi trapi a neviem ako dalej
@vcielkamaja6 jedine, ze sa odstrihne od mamicky, teda, ze budu od seba vzdialeni prevaznu cast roka aspon 400-500 km 🙂
@esterba uzas....paneboze 😠 ....no my obaja sme si niecim tazkym v zivote presli co sa tyka dietata..on o jedno prisiel ja tiez...preto toto dieta by nas malo spajat ...alebo ked ni nas spajat tak minimalne by malo byt pre nas najdolezitejsie kedze obaja sme si vytrpeli svoje...preto som neratal s takymto niecim ze medzi nami bude
@esterba aha to si myslela...ano to uz robim
@vcielkamaja6 vela stastia teda nechcem ti brat iluzie, len aby si si na tu skolku zarobila a ked dieta ochorie a podobne ... Fakt ja by som nesla sama do zahranicia s tak malym dietatom a zrejme nevyzretym partnerom
@maca_p no tam by to bolo par km...a robili by spolu...ved to som chcela aby siel inde robit aj kvoli lepsiemu zarobku aj kvoli tomu aby nebol s nou
@luci78p ved ber iluzie..ja potrebujem radu
alebo je podla vas riesenie...nech sem pride naspat na svk za kazdu cenu..ze proste neviem ako vyzijeme...ale bude od nej a mozno bude vsetko ine
presne na toto som myslela...tak co mam robit
@vcielkamaja6
Hoci to znie akokoľvek ťažko až nelogicky, je vhodné snažiť sa prijať partnera aj s jeho rodinou takých, akí sú. Odpor či výčitky kvôli rodine partnera/partnerky rozkladajú každý vzťah (rodina je slabina, citlivé miesto každého).
Napriek tomu existujú partneri, ktorí nedokážu skutočne prijať a milovať „cudzieho“ človeka v rodine (odlíšiť tieto dve formy lásky, pretože nie sú dostatočne emocionálne zrelí) v takej kvalite, ktorá je žiaduca a perspektívna, pretože je to rodinný „rituál“ (celá rodina sa správa ako jedna „svorka,“ ktorá nikdy neprijme „cudzieho“ člena, ba priam im vadí, zavadzia, spája ich jeho odsúvanie na bok až očierňovanie, prípadne spôsobuje radosť, pretože cudzí člen rodiny nesmie byť ten lepší a milovanejší, všímajú si najmä jeho chyby a tešia sa z ich pretrasu). Potom je častý prípad, že syn sa ani v dospelosti nedokáže emocionálne i názorovo, v rámci postojov odpútať od vlastnej matky či odporovať jej (slová matky a nezdravá väzba oboch žijú a ozývajú sa v podvedomí muža aj vtedy, ak s ňou práve nie je).
Rodina má držať spolu a vždy je lepšie, ak mladý pár žije mimo svojich rodičov. Ak sa partner nedokáže správať zrelo a zdravo sebakriticky, prípadne ak nastal jeden z problémov, ktoré som opísal vyššie, bude veľmi ťažké to zmeniť. Ťažké, ale nie nemožné. Držím palce!
@vcielkamaja6 v prvom rade nedavaj jeho priezvisko, nevyzera to, zeby bol ochotny urobit vsetko pre zachranu rodiny, dalej ostan na Slovensku, necestuj za nim, bola si tam, bola to tam katastrofa a to este nebolo babatko. Uz ked vtedy ziarlil, ze ta budu balit v bare a neviem coz ked budes robit casnicku, nechcem vidiet ako sa zmeni, ked ta bude mat istu s dietatkom pri sebe v zahranici a pri svojej matke. Pokial nezacne hladat ubytovanie a pracu tam kde ti urcis pocas obdobia po porode, co bude s tebou ten mesiac, tak by som zabuchla pred nim dvere, on sa od mamicky neodputa a bude to len a len horsie
@vcielkamaja6 boze dievca, zle sa mi citaju tvoje slova...a najma teraz co by si mala byt v klude a mysliet na batoztek co budes onedlho drzat v naruci...sa zozieras a trapis...Moj nazor je , podla toho co si opisala, mamickin synacik a ine to nebude...ked pristupis na sobas, beries si aj jeho matku...teda celu familiu. My s partnerom sobaseni niesme - nemame akosi cas, sme taka ,,medzinarodna rodinka,, Jeho rodicia maju ku mne uctu, ma skveleho otca...Zijeme mimo SK tisice km od nasich rodin, partner mi je neskutocnou oporou, dceru miluje nadovsetko...Podstatne je to ze ,obaja sme sa postavili na vlastne nohy (este predtym ako sme sa spoznali), jednoducho nespoliehat sa na nikoho iba sam na seba...A to tvojmu junakovi chyba a nebudes mat jednoduche ho od nich odtrhnut a najma ci on sam bude chciet...a najhorsie je ze taky sa prevychovat neda...bude iba slubovat, ale skutek utek...s nim by som si veru buducnost neplanovala, mozes este tvrdo lutovat...
@esterba preco si pisala ze profesionalna deformacia ?
@rhoy ved ja viem ze toto nas rozdeli...ani ja som sa nevyjadrovala pekne odvtedy na jeho rodinu a hlavne na mamu...ja si to priznam...som tiez dost nervak..a aj dnes som to prepiskla...ale ked to povedal s tym menom dneska tak som myslela ze ho zabijem a vedela som odkial fuka ze to su jeho mamy reci...tak som nepekne povedla na jeho mamu..a najhorsia som tym padom ja
@moni244 uz je pozde....uz mala ma vybavene jeho priezvisko...ved toto
@ushuaia napisala som mu presne nieco podobne co si pisala..ze bychodisko je len byt sami od vsetkych...napisal ze neboj sa laska vsetko sa napravi....,takze nic z toho..
a priezvysko sa neda uz zmenit? preco sa to vybavuje pred narodenim abosolutne nechapem (sorry zijem v zahranici) tak neviem ci sa to este neda zmenit? tu sa to robi az v nemocnici ze pride za tebou socialna pracovnicka a vypisuju sa papiere....hm... ja by som nedavala, kamoska dala po jej partnerovi, ked bol maly asi jeden mesacny tak sa na nu vykaslal a trvalo jej to asi 5 rokov a plno penazi zmenit napset na jej meno... neplatil jej tak naco ma mat jeho meno a ani ho nevida - ani ona nevie kde je....
@vcielkamaja6 Nedala by dom ho do rodneho listu. Ak sa teraz pred porodom vydas, otcom bude automaticky manzel. Popros nejakeho bratranca, stryka, kamosa, nech sa s Tebou na chvilku ozeni.
@vcielkamaja6 Citam, ze zvazujes navrat do zahranicia. V takom pripade sa mozes doslova stat rukojemnikom v krajine. Slovensko podpisalo medzinarodnu dohodu, ze dieta patri tam, kde je jeho obvykly pobyt. Za obvykly pobyt sa povazuje miesto, kde prezilo viac zivota. Ak pojdes s deckom alebo tehotna za nim a dieta tam stravi viac casu ako na Slovensku, hrozi Ti, ze sa nebudes moct bez suhlasu otca vratit zit na Slovensko. Jemu postaci poziadat o navrat dietata do jeho krajiny a dieta Ti vezmu a daju mu ho. To nie je sranda. Bud velmi opatrna!
@vcielkamaja6 do zahraničia jednoznačne bývať nechod. A čo sa týka malej nech sa nasťahuje k tebe do bytu, síce svokra ho bude manipulovať aj na diaľku, ale budeš ho mať aj pod kontrolou. A zamestnanie si určite nájde aj tu. Ale poviem ti jedno moji rodičia sa rozvádzajú po 28 rokoch manželstva a celú dobu moja mama veľmi trpila lebo život jej riadila jej svokra prostredníctvom môjho otca. Psychický bola tyrana. Tak porozmyslaj č i si ho vezmes alebo skusite žiť ako druh a družka. Viem že ho miluješ ale v prvoradá je dcera a ty. Ak máš neaké otázky napíš mi di ip lebo nechcem rozoberať vzťah mojich rodičov a nás deti ako sme trpeli verejne
@vcielkamaja6 len ostan pekne doma,kde mas rodinu a zazemie. Tam budes tahat za kratsi koniec - on plus mama ta zmagoria,budes rukojemnik a este si nevies predstavit co vsetko ta caka s tak malym miminom. Potrebujes oporu - je to urcite inak ako si si to zalubena predstavovala a ako by to malo normalne byt,ale musis byt racionalna. Tiez by som skusila este rychlo to meno poriesit. Preco si sa rozhodla dat meno po otcovi,ked sa neviete dohodnut na zakladnych veciach?
@vcielkamaja6 to je jedno ci mq qlebo nema vybavene jeho priezvisko, este sa mala nenarodila, ja som rodila minuly rok, neboli sme este zobraty, po porode sa ma spytali na meno dcerky a vtedy jej ty urcis priezvisko, to ze mas papier, je len priznanie otcovstva a sluzi na to, ze mas suhlas otca dietata, ze priezvisko bude jeho, kedze nie ste zobraty. Takze aj ked mas papier, po porode jeho priezvisko mozes a nemusis dat, takze este nie je neskoro
@vcielkamaja6 Jaaaj, čo povedať.... Začnem otázkou - Ty chceš takto žiť, stresovať, trápiť sa, hádať apd celý život? Ak si odpovieš ÁNO tak choď za ním, ale ak odpovieš NIE - tak to ukonči, nikam nechoď. Myslí, že z neho nič dobré nebude, nedokáže sa postarať o teba finančne ani inak, budeš len trpieť. Za žiadnu cenu by som necestoval, už sa možno nevrátiš a ak aj tak bez malej (pozor na to) jeho meno malej nedávaj, ale nech je on ako otec uvedený. Čo najskorej skoč na súd, žiadaj a predbežné opartenie, určenie výživného na malú aj na TEBA!!!!!!!!! Aj keby si mu dala vybrať medzi tebou a jeho mamou, tak na 99% si vyberie jeho mamu. Nič dobré z toho nebude, veď načo je v zahraničí keď tam len prežíva????

@luci78p no kym je male tak ja by som bola snou doma...a potom skolka...