Problémy s mojou mamou
Mam problemy s mojou mamou .. uz naozaj neviem co robit ☹ .. mam dve deti ktore nadovsetko lubim no lenze je tu problem moja mama. S mojim priatelom a otcom nasich dvoch deti sa len zriedka stretavame. Nebyvame spolu a tak raz za cas chodim ja za nim s detmi ku nemu domou alebo on za nami na par hodin. Ked ale idem za nim s detmi zacne moja mama vystrajat ze ma uda na policii ze som vraj "uniesla" vlastne deti! podotykam ze su moje! .. a ze ma ohlasi socialke ze nech mi vezmu deti lebo ze sa o ne neviem postarat atd a pritom cele dni travim s nimi ja staram sa o ne ja cele dni kedze som sama doma s nimi. Chodim s nimi po lekaroch ked treba vsetko ☹ moja mama je pravda ze pije a to neznasam na nej. Moju kartu od bankomatu ma ona a robi s mojimi peniazmi co chce a ja uz neviem co mam robit ☹ bojim sa vlastnej mami niekolko krat ma zbila vyhodila von z bytu ked bola opita vystrajala rezala si zili predomnou. Co mam vlastne robit ? ☹
@saskaaninka no vidíš, nikto ťa domov neťahal, neodvliekol, normálne si prišli preveriť situáciu a požiadali ťa, aby si sa mame ozvala, to je všetko v rámci ich povinností (preveriť každý jeden podnet) a kompetencií (požiadať ťa, aby si sa ozvala - lebo oni to za teba urobiť nemôžu ani ťa nútiť), takže neviem akú drámu ty z toho robíš, nabudúce sa slušne poďakuj za ochotu a že ty sa už mame ozveš...
a tú kartu si dúfam ideš vybaviť ešte dnes...
prosim ta tvoja mama si k tebe dovoli len to co jej dovolis ty. su deti v tvojej starostlivosti? ak ano nemas co riesit, pobal si veci, mame povedz napis kludne aj doporucene list, ze sa stahujes a ked chce vidiet vnucatka moze po dohode s tebou kdesi v parku.
A preco musis silou mocou byvat s neurotickou alkoholickou? Preco na tom tvoja matka tak trva? @saskaaninka
@saskaaninka tak sa za priateľa vydaj a máš po probléme ...keď máš už 19 r. ...a dve deti...
nechápem, ako môže prísť niekto a "zobrať" ťa len tak od priateľa aj s deťmi, ak si už plnoletá ...čo sú tie deti zverené do výchovy tvojej matke ?...alebo babke a dedkovi? ... ak ťa policajti odviedli, tak hádam na základe niečoho ... asi si nebola vtedy plnoletá (mala si viac ako 18r.?), alebo si chodila do školy? ... a rodičia, teda aj matka, je tvoj zákonný zástupca a tým pádom ťa môže udať na polícii, že sa zdržiavaš tam a tam (napríklad u priateľa) a potom ťa môžu policajti doviesť domov ... nechápem, že deti máš a zvládaš starostlivosť o ne sama a jednu ožratú fúriu nezvládneš?! ...
@saskaaninka no pockaj nieco tu nesedi, komu bolo zverene do starostlivosti starsie dieta.... ? tvojej mame? bol tam sud a ty si zakonny zastupca alebo ona?
bankomatovu kartu zablokujes na pockanie a das si urobit inu alebo posielat peniaze partnerovi.
Podla mna je tu nieco skryte lebo policia nemoze ziadat dospeleho cloveka aby sa vratil k rodicovi ... to si policajti nedovolia prisli by o pracu ak by to niekto napadol ... resp. by mali problemy .. oni ani nemozu vkrocit do bytu tvojho priatela...
nechcem moralizovat,riesit nieco co nie je predmetom....ale len jednou vetou zhrniem co ma zaraza.....ani len zakladne podmienky pre rodinny zivot....mate dve deti a nemozte (z tvojho uryvku vyplyva ze chcete ale nemozte)spolu zit...splodili ste dve deti do nicoho????
mne pride cely tvoj pribeh ako by si sa len obranovala,ociernovala.idem do banky a kartu bloknem...coho sa bojis?vyhovaras sa nic ine.pekny den
@saskaaninka Saska mas tvoje deti zverene do tvojej starostlivosti alebo su zverene do starostlivosti tvojej mami?
Viem, ze nam sa to zda jednoduche, ale ty si este aj sama dieta, co ukazuje najma to, ze sa nevies postavit proti svojej rodine. Pred rodinou si uplne nezabuchni vsetky dvere, lebo nevies ako vam to bude klapat s priatelom, aby si sa mala kam vratit. Chodte s priatelom spolu na policiu, vysvetlite, ze odchadzas od mami, si plnoleta, deti su v tvojej starostlivosti a ze uz nastala v minulosti situacia ked ta nou dala hladat, tak jej chces len predist. Ked bude mama v robote zober deti k priatelovi, zavolaj babke a dedkovi a razne im vysvetli, ze ides byvat k priatelovi, povedz im ze napriklad na mesiac. Mame zavolaj tiez, ze si sa na mesiac odstahovala k priatelovi.
Ak mate niekoho znameho, ku komu mozete ist na par dni na vylet, tak chodte, aby si predisla cirkusom pred detmi. Komunikuj s rodinou cez telefon, nepodliehaj histerii, kludnym hlasom im opakuj, ze deti potrebuju otca, vyskusate si spolu byvat a ak vam to nebude klapat, vratis sa domov, ale teraz tebou nepohnu ani parom volov.
Podaj tretstne oznamenia na matku, okrada ta o peniaze.
Ostatne je tu uz spomenute.
Nechapem, ze uz davno nemas novy ucet a novu kartu a nebyvas inde v inom meste,poriadne daleko od matky.
Ak to nieje vymyslene...co podla mna je....Ako sa k tomu stavia priatelova rodina ?
s tou kartou uz bolo popisane,je to pravda,tvoja mam ta okrada o peniaze,pracujes ?podla profilu,mas male deti,pravdep.si na materskej ,takze tvoja mam dosponuje peniazmi,ktore patria tvojim detom a kedze pises ze si rada naleje,tak ich hadam aj mina na chlast,nic v zlom...ako toto mozes dovolit?pises ze sa staras o deti ,maju navarene,chodis s nimi po lekaroch....to si pytas peniaze (svoje )od mamy na tieto vydavky,ci ako to je ? nerozumiem tomu celemu.Alebo mate jeden spolocny ucet ?
zariad aby si svoje prijmy mala v rukach TY.v kazdom pripade nieco tu nesedí,bud je tvoja mama prepac,chorá,alebo deti su zverene do jej starostlivosti?
@saskaaninka si plnoleta...priatel byva sam ? alebo s rodicmi ?
vymyslena tema
co mas robit? odist... kontaktovat socialny urad, nech ti pomozu najst lacne byvanie alebo nejaku charitu, krizove centrum....
ucet na ktory chodia peniaze tebe a detom nema co obsluhovat tvoja mama.
Situacia ako si ju opisala je uplne na hlavu postavena, skoro sa zda az nerealna, bud si nam ju nespravne vykreslila alebo si zamerne zamlcala este nejake skutocnosti. Inak nerozumiem preco takto tyras seba a najma svoje deti.
@jhalena To je viac ako mozne mas pravdu,ale mozno jej prispieva aj ten jej priatel,teda..aspon by mal...bohvie ako to cele je..
Je cudne aby sice mlada baba,ale predsa len ma dve deti,bola pod takymto dohladom?nie len jej matka,Ale citala si ze aj babka dedko do toho zasahuju ?nieco tu nesedí...
Ja len nechápem, že čo je to za priateľa čo nechá takto trápiť matku svojich detí? Zoberiem ženu, deti pred mamou zabuchnem dvere a mám pokoj. Nech volá a posiela policajtov koľko chce. Tu je niečo čudné.
@saskaaninka pocuj si dospelaa...bankomatova karta sa da stopnut a vymenit ucet...ak ho milujes budte spolu,deti otca potrebuju aj mne moja matka davala rady ako s nim nemam byt teraz sme spolu mame krasnu dceru a som stastna...pocuvaj svoje srdce nie mamu ... A naco si jej vlastne davala tu kartu bankomatovu?
@mimi1237 su hocijake pripady rodicov ale nech nepocuva matku nieje mala ...ja som sa tiez od svojej spakovala ci chcela ci nie
@terenshill,samozrejme,ona vie preco so sebou nechá takto zaobchádzat
Ja to chápem, že sa jej bojí, za tie roky musí mať už taký rešpekt a strach pred ňou. Ja len nechápem toho priateľa, že sa na to môže pozerať, toto mi nie je jasné.
@saskaaninka normálne ťa ľutujem, tak si od svojej matky zmanipulovaná, že si si vo svojej hlave ešte neuvedomila, že ty vlastne môžeš žiť podľa svojich predstáv! Prosím ťa, opakuj si vo svojej hlave: toto je môj život, som dospelá a chcem sa správať ako dospelá.
Manipulovaním od svojej matky žiješ život nesvojprávneho decka. Ty nie si už decko a nemusíš si od nej nechať toto všetko! Prosím ťa, uvedom si to čo najskôr a konaj, pretože časom môžeš riešiť horšie veci, keď takéto emocionálne výkyvy tvojej matky zanechajú stopy na psychike tvojich detí!
Držím palce...
@saskaaninka Pises ze tvoja mam disponuje tvojimi peniazmi,ale vies vobec o tom ze k tomu aby si si vybrala peniaze s banky ,ti ani kartu netreba? Vojdes do banky,predlozis obciansky preukaz povies sumu kolko si chces vybrat,a oni ti tu sumu daju,je tam pri vybere vasci poplatok ale nevadi hadam,hlavne ze svoje peniaze budes mat v ruke,samozrejme ak je ucet na tvoje meno zalozeny.tak chod,zober si svoje peniaze ,a hnedka si poziadaj rovno o novu kartu.
Jedna otazka,co robi tvoj priatel?pracuje ? byva sam,alebo s rodcimi,?To od zaciatku,od kedy mate deti byvate takto oddelene ?ja by so riesila aj toho priatela teda,ako si to on predstavuje vobec,jemu vyhovuje ze takto zijes pri mame ?Ci sa jej boji aj on.V kazdom priapde ak mas normalne priatela,treba sa tvojej mame postavit,ukazat jej ze si uz dospela.
vyuzit proastriedky ake bude potrebne,ked treba ,ano,aj policiu,ak to vedela urobit ona,urob to aj ty.
@0silvia0
@mimi1237
Aby ked sa odstahuje k priatelovi sa nedostala z blata do kaluze, lebo teraz som si pozrela a v inej teme pise :
...uz neviem co mam robit s mojim priatelom .. on lubi mna aj nasu dceru aj nasho syna ktoreho cakame v auguste .. ale .. sprava sa priatel v poslednom case ako idiot .. pije nadava mi peniaze prepije co mali byt na nasu dceru .. a ja uz neviem ako to mam riesit .. ked mu poviem ze sa mi nepaci ze pije ze sa venuje kamaratom viacej ako vlastnej dcere tak ma posle kade lahsie :(
@saskaaninka Preco ma Vasu bankomatovu kartu ?
priatel pije, matka psychopatka, uz v maji 2014 si pisala,ze ti berie peniaze. Druhe babatko ste chceli dat na adopciu, predtym ta hnali na interupciu... Dievca zlate,nemas to lahke. Ale usudzujem,ze ste s priatelom dvaja mladi a nezodpovedni ludia.Jedno dietatatko sa Vam pritrafilo,ale preco ste si nedali pozor pri druhom? Nemate absolutne vytvorene podmienky (ekonomicke, emocionalne...) pre vychovu deti ! Atmosfera u vas doma je nevyhovujuca, vztahy ani nehovorim.
@jhalena no to teda skutočne nevyzerá dobre, celá situácia v prdeli... najlepšie by asi urobila, keby sa odseparovala aj od matky aj od otca detí, ale toto je fakt ťažké a dievča je školou života naučené poslúchať a nemať vlastný názor a vlastný úsudok... asi by bolo ideálne kontaktovať azylový dom pre matky s deťmi, kde by pod vedením skúsených pracovníčok sa dokázala postaviť na vlastné nohy a žiť svoj vlastný život a bojovať za dôstojný život svojich detí. Od jedného alkoholika k druhému alkoholikovi nie je fakt riešenie 😒
@jhalena no, má to "veselé" 😖 ... chúďatá deti, tie nemôžu za to akých majú rodičov ...a čo z nich bude, keď toto vidia "doma" ... keď sa tým prehrýzam, nebolo mi jasné, prečo ju prišli "zobrať" od priateľa dedko s babkou ...tak asi som to už pochopila ... 😒 ten priateľ nie je teda nič moc 😝
uvazujes nad antikoncepciou? pripadne sterilizacia? mas uz 2 deti, myslim, ze by bolo lepsie sa v tvojom pripade chranit

Mila saskaaninka poviem ti jedno - kedze si plnoleta a svojpravna - nikto - dokonca ani policia (pokial si nespachala trestny cin) nema absolutne ziadne pravo ta odniekal 'brat'. Budes byvat jednoducho tam, kde chces ty a nikto, opakujem NIKTO ta nemoze donutit to zmenit. Co sa tyka cirkusu a podobnych veci: ano je to neprijemne, hrozne, je to na psychiku, ale treba to ustat. Musis mat pevnu volu. Ty sama vies, ze byvanie s mamou ohrozuje teba aj tvoje deti - minimalne psychicky, takze musis spolocne s priatelom najst prijatelnu alternativu a ist si pevne za nou. Nie stylom ze: 'neda sa to', 'co asi tak urobi mama', 'ako to zvladnem', 'bojim sa' a pod. Si matka a musis bojovat a nevzdavat sa pri prvej prekazke - ako ti uz aj ine zeny pisali - kvoli detom. Lebo oni si naozaj nezasluzia vyrastat v takom prostredi.
Co sa tyka karty a pinu - to ti snad ani nebolo treba radit - nenapadlo ta aj samotnu ako prvu vec, ked ju zacala tvoja mama pouzivat, ist do banky a nechat ju zablokovat? Musis si financie chranit, preboha, co ak sa stane, ze nebudes mat za co detom kupit jest? A ty este beries ohlad na mamu? Spamataj sa, uvedom si, co je dobre, rozumne a hlavne nevyhnutne urobit v zaujme deti a KONAJ.