icon

Problémy s partnerom a financie

gemini2
27. feb 2012

Potrebovala by som poradit. Mam priatela, s ktorym mam 2 deti a sbyvalym jedno. Partner nevie so mnou rozpravat a mame problemy- hlavne financne...Nepovie, kolko zarobi ani mi nedava peniaze. Uz som uvazovala nad tym, ze sa s nim rozidem ale vela by som si nepomohla. Po vaznom rozhovore nakoniec prezradil, ze po zaplateni svojich vydavkov mu ostava 140eur. Ja platim najom, poistky...vsetko. Neviem ako dalej...

martinkacasarova
29. feb 2012

@kostka211 s takymto riešenim sa nikam neposunie,akurat by si našiel inu.On jej nedava peniaze,nepomaha jej s jeho vlastnymi detmi a ona sa ma strapnovať a čakať ho s naručou,chvaliť ho zato čo nieje,ona nevie kde jej hlava stoji od zufalstva a mysliš že ma čas zo seba robiť herečku a pritakavať,chvaliť toho kto sa snaži vyhybať veškerej jeho rodičovskej povinnosti-čo ma 18r ? Kašlať takeho chlapa,myslim že žena sa bez takeho chlapa určite zaobide,ved to ako keby mala nie 3-ale 4 deti,to malym deťom sa pritakava,chvali aj ked to nieje 100-percentne! A myslim že žena ma mať svoju hrdosť,važiť si seba samu-mysliš že tym že mu ukaže že ma u nej dvere otvorene aj ked jej nebude pomahať,prispievať je hrdosť? Deti sa na svet nepytali,potrebuju mamu,lasku a oporu-určite nebudu potrebovať priživnika ktory ich nezabezpeči,nesnaži sa o ich šťastie.Ja sama pochadzam z rozvedenej rodiny,tiež sme 3 a na otca si ani nespomeniem.Rodič je ten kto sa snaži akokoľvek a nie ten kto kašle nato,

kostka211
29. feb 2012

@teddynko no ale rozchod a sudy tiez velmi nie, poznam zeny z okolia, co maju priznane vyzivne a bud im muzi platia az ked uz ide na nich prokurator, aj to im hodia par supakov a zeny maju existencne problemy tak ci tak, alebo poznam machrov, co platia po 20 eur na dieta, co jej asi tiez velmi nepomoze, mozte si pisat co chcete, na chlapa nikdy neplati zlo, zena musi byt, ako vravi moja kamoska...navonok doslova ku..., ak chce z chlapa vytlct co potrebuje a muz spominanej kocky, co ma tento problem, je zjavne typ, co nanho nic ine neplati. Neviem, co je vacsie zlo, ci zostat sama, alebo s nim vychadzat po dobrom.

kali23
29. feb 2012

@kostka211 treba si prečítať celú diskusiu a mozno pochopíš...

kostka211
29. feb 2012

@kali23 pisala tam, ze ich problem zacal, ked s nim po porodoch prestala pravidelne spavat, lebo sa vytratil z jej strany zaujem, zjavne ma ten chlap pocit, ze uz doma je len penazenka a tak na vsetko kasle, ja neviem, ved nech to riesi ako chce, ale spytajte sa na nazor muzov, co vam povedia...proste ja jej radim len jedno, skusit bez rozchodu a sudov prehodnotit cely ich vztah, ze kde to zacalo a skusit pouzit zensku taktiku, ak to nepomoze tak uz pomoze len sud

kostka211
29. feb 2012

@staronova frci 21 storocie, ale mozog ludsky a muzsky je rovnaky uz tisicrocia 😀

kali23
29. feb 2012

@kostka211 unika ti pointa... sex je jedna vec, ale nedat peniaze na domácnosť a vlastné deti, je uz niečo iné... či?

dada1212
29. feb 2012

@gemini2 neboj sa, zvládneš to. hoci ti nejdem klamať a myslím, že aj ty, aj ja a aj všetky čo prispeli dobre vedia, že začiatky budú pre teba ťažké, hlavne z toho finančného hľadiska. ale časom sa to upraví a vždy je lepšie urobiť nejaký krok, chvílu vydržať a potom žiť v klude ako nič neurobiť a potom sa celý život takto trápiť.
a nedaj sa ovplyvniť ani rodinou, oni s ním nežijú, hoci možno sa im nebude na začiatku tvoje rozhodnutie páčiť, tak časom si zvyknú a všetko bude dobré. 😉

kostka211
29. feb 2012

@kali23 pointa je presne v tom, ze ten muz sa zjavne hlada inde, preto ho zena a deti a rodina velmi nezaujima, snad, keby sa k nemu zacala zena spravat nazad vsimavejsie ako k chlapovi, proste ako na zaciatku vztahu, mozno aj jeho pristup k nej a detom by sa zmenil, kedze v pociatkoch vztahu problemy v tejto sfere vraj nemali...Bohuzial velmi vela muzov sa takto zacne v rodinach spravat, ked uz je vztah stereotypny. Ja neodcudzujem ju, prave naopak, len sa snazim vidiet ich problem aj jeho ocami, ak chcem pochopit kde sa stala chyba. rozvod je naozaj krajne riesenie, ta zena uz ma jeden za sebou a kto bude trpiet, ak sa rozvedu? Ona a jej deti ☹

anina32
29. feb 2012

@kostka211 a kdo bude trpět když to bude dál snášet???? já mám jeden rozvod za sebou a upřímně, neberu to jako prohru, ale jako výhru 😉 gemini2 je už ted uplně na dně se sebevedomim a ty jí radíš aby se ponížila ještě víc, aby zahodila poslední hrdost kterou má? Já vím jak se cítí a věř mi že jsem byla tak zoufalá že jsem přemýšlela i sebevraždě. Je pravda že má za sebou rozvod, a je škoda že se potom nedokázala postavit na vlastní nohy a místo toho se uvázala na krk tomuto človeku, ale to neznamená že by to jestě nemohla změnit. Nikdy není pozdě, začít od zacátku 😉 Kdyby udelala to co jí radíš, tak by to bylo jakoby se s prominutím prodávala, to už jí rovnou mužeš poradit at to zkusí večer na ulici, tam by byl ten výdelek jistejsí. Žijeme v 21.století a myslím že většina žen by na tohle neměla žaludek 😝

leiladelly
29. feb 2012

@gemini2 Držím pěsti 🙂

leiladelly
29. feb 2012

@filipal Já myslím, že to jsou silní muži, kteří vedle sebe ustojí silné ženy a tvoří pak víceméně vyvážený pár. Nejsou to ta výše zmiňovaná "zvířátka", kterými musí žena manipulovat pomocí svých "zbraní".
Kéž je takových mužů, žen a párů víc a víc 😉

kali23
29. feb 2012

@kostka211 je zbytocne ti nieco pisat, neviem, co si ty citala, ale chytila si sa maleho detajlu, nie podstaty veci... ani stereotyp po 20 rokoch nezmeni chlapa tak, aby mu bolo lahostajne, ci maju jeho deti co do ust, ci jeho partnerka ma z coho zaplatit energie atdatd... ona rieši existenčne problemy do značnej miery zapríčinené partnerom a ty jej radiš aby sa správala ako k.rva.... kde to žiješ... :(

renca3
1. mar 2012

@kostka211- z tvojho prispevku vyplyva, ze manzel bude zene davat peniaze za sexualne sluzby. to je ale bordel, nie domacnost.

kacenka1111
1. mar 2012

@renca3 a hlavne on ji stejne zadny davat nebude, protoze je prosazi! boze, kde ta kostka zije? cetla vubec tu diskuzi??? prosim, kde tu bylo psano, ze ma milenky? ( nerikam, ze ma nebo ne ), ale predmetem deaty je to, ze tazatelka nedostava penize a snazime se najit pricinu, proc. Tu jsme nasly - je gambler. Takze ona mu ma podrzet, aby zapomnel na sazeni? 😀

😀 ja se pos.eru

gemini2
autor
1. mar 2012

@kostka211 ja som tu tiez nepisala, ze problem zacal, odkedy som s nim prestala spavat.....naozaj si precitaj celu diskusiu. Uz poces tehu sa zacinal vyhovarat- nekupoval vybavicku, vraj je este cas. a po porode- kasa sa zavrela.

sisaha
1. mar 2012

@gemini2 a ako sa to zatial u vas vyvíja? Stale nekomunikuje? K planovanemu "deložovaniu" sa nevyjadril?

gemini2
autor
1. mar 2012

@sisaha nekomunikujeme, len o detoch, k vystahovaniu tiez nic. inak, mama je na mojej strane. rozmyslala a uznala, ze ked z neho nic, tak mam pravdu.....tak som rada, uz lem dotycneho dostat z domu. ma cas do pondelka, tak som zvedava, ci pojde sam, alebo budu aj nejake sceny.......

kali23
1. mar 2012

@gemini2 veľmi ti držím palce, a veľmi sa mi páči, že sa už tak nebojíš a vzala si to riadne do rúk ;)

trnka77
1. mar 2012

@gemini2 držím palce,sama viem,že pri 3 deťoch je starostí nad hlavu 🙂 😉

rybenka79
1. mar 2012

@gemini2 tiez ti fandim 🙂 rychlo inak prec, nasi sa rozviedli pre gemblerstvo ked som mala 3r a sestra 1r. Ako matka teraz viem ze to musela mat velmi tazke sama, (neviem si to predstavit byt sama teraz) avsak postavila sa na nohy, tiez nam babka pomahala a ze to bolo spravne rozhodnutie sme videli kazdym dnom a stastie ze mamina nedovolila aby on stiahol ku dnu aj nas! 🙂
Mysli na deti a odpoved vies hned na vsetko 😎 drzim palce

rybenka79
1. mar 2012

@gemini2 doplnam, ak sa nahodou budem opakovat ze to tu odznelo tak prepacte:

z profesneho hladiska, prideleneho sudcu nebude zaujimat jeho povinnost platit leasing na auto a pod. Jeho zaujima prijem a min. sadzba na vyzivne je cca 80eur na dieta, mate 2 deti tak dostanes min 160eur + poziadaj si o vyzivne na seba, na co mas narok min. po dobu materske/rodicovskej. V konecnom dosledku budes mat z neho vacsi osoch ako teraz. Je iba na nom ako sa k tomu postavi neskor a ci sa spamata.... ries kym nie je neskoro, potom uz bude tazko napravat. Radsej to zoberies spat aj podanie, avsak vratit to nejde

jabadaba
1. mar 2012

@gemini2 dobre si sa rozhodla. Ja by som asi nebola taka zhovievava, ze do pondelka, ale budis. Ved ma kde ist. Ma sestru, ma matku, nech sa paci, trebars aj hned a bez odkladu. Ak to do pondelka vydrzis, v pohode. Ale neustupovala by som. A je super sprava, ze mama je konecne na tvojej strane. Uz pochopila, ze z neho nie je ziaden osoh? To je fajn. Ak sa bude partner v pondelok vzpierat, nemas brata, bratranca, otca, kamosa, ktory by mu "pomohol" s veciami za dvere? A vymenit zamok.

alice107
1. mar 2012

@rybenka79 uplne sa mylis v tom,ze sud nebudu zaujimat majetkove pomery povinneho otca.sud neprihliada len na vysku prijmu,ale aj na celkove majetkove pomery povinneho otca.prihliada tiez na potreby nielen dietata ,ale aj povinneho.cize berie sa vsetko globalne.sadzba na dieta neexistuje.existuje suma vyzivneho,ktore musi platit kazdy povinny rodic.a co sa tyka vyzivneho na zakladatelku,tak ona mala ako nevydata matka pravo pozadovat od predpokladaneho otca ako aj povinneho otca prispevok na jej vyzivu a naklady spojene s porodom a tehotenstvom.su tam urcite podmienky a lehoty,ktore treba dodrzat.na vyzivne ,ake moze pozadovat manzelka,ci rozvedena manzelka,ona nema ako nevydata za povinneho od neho narok.

jabadaba
1. mar 2012

@kostka211 jezisi, toto su rady! Tak zena sa ma k muzovi spravat vsimavejsie? Matka troch deti, z toho malych dvojiciek? Nakopat kazdeho a nie sa spravat vsimavo! To muz ma byt ten vsimavy. Nie, ze zena sa este bude podlizovat. Co su toto za predpotopne nazory Kostka?

martinkacasarova
1. mar 2012

Ničoho sa neboj,hlavu hore-ked to zvladla moja mamka,zvladneš to aj ty.Sme 3,som najstaršia a naši sa rozviedli ked som mala 3roky.Otec vôbec neplatil ani korunu,štat nam vyrovnaval aby sme mali to životne minimum,vždy zato radšej sedel ako by mal niečo poslať.Spavali sme roky na zemi a teraz...už sme za vodou,tatko sice už nežije,ale my mame toľko toho že môžme rozdavať.Deti vyrastu a budu ti pomahať,tak ako sme pomahali aj my mamke,neviem čo su prazdniny-viem iba čo je brigada,nepoznam žiadne dovolenky,nikde okrem Slovenska som nebola ale život napreduje a ja sa budem snažiť aby bolo všetko tak ako ma byť.Aj teba život nauči a nie ako ta baba piše cca:chlapovi maš dať všetko do papule a ešte ho aj hičkať,to nie..CHlap si ťa musi zaslužiť a nie kupovať,to by ho rokmi aj tak omrzelo.Všetko ma svoj čas,aj tvoje šťastie pride ak sa budeš snažiť určite pride,ty nie si sama-maš deti a bez takeho chlapa sa zaobideš,aj ked bude menej penazi,sice nebude menej ved ti nepomaha,neprispieva...bude viac,štat mu urči vyživne a bude viac.Drž sa a toho priživnika pošli niekam,kde bude môcť byvať zadarmo trebarz jeho sestre aby sa nehanbila!

rybenka79
1. mar 2012

@alice107 majetkove pomery budu brat do uvahy, no nie su az tak smerodajne. Vyzivovacia povinnost je prvorada! Ziadneho sudcu nebude zaujimat ci su alebo nie su manzelia, to na vyzivne pre deticky nema vplyv ak je otcom. A napr. ten leasing auta, mna nikdy nezaujimal a neriesila som ho, nakolko zit sa da aj bez auta, no deti tie peniaze potrebuju a takto to berie kazdy jeden kolega co poznam!

alice107
1. mar 2012

@rybenka79 ja z praxe viem,ze ak je lizing na auto pre ucely podnikania/zivnostnik/,tak sa berie do uvahy vzdy.pretoze je to polozkanevyhnutna na zaobstaranie prostriedkov na vyzivu nielen otca.a v konecnom dosledku aj dietata.majetkove pomery su tiez smerodajne. ako si to predstavujes.to si kde vzala ,ze nie.videla si ty uz niekedy v praxi stanovovanie vyzivneho?.na vyzivu deti totiz ma velky vplyv,ak otec ma majetok.pretoze dieta ma pravo sa podielat na zivotnej urovni rodicov.v pripade väcsej solventnosti povinneho otca moze sud nariadit,aby boli komulovane urcite prostriedky zo strany otca na osobitny ucet dietata.a mozu byt vyuzite len so suhlasom sudu.to je na sk uz nie zriedkavy jav .
neviem,co tam pleties skutocnost,ci deti pochadzaju z manzelstva ci nie. samozrejme , ze dieta ma narok na vyzivne od povinneho otca bez ohladu na to,ci sa narodilo v manzelstveci mimo neho.ale o tom nebola nasa polemika.ale o tom,ze ak matka dieta nie je za otca dietata vydata,nema narok na vyzivne manzelky,ci rozvedenej manzelky.ale na urcitu davku ,ktora prislucha nevydatej matke.takze asi si nepochopila ten princip.ani pri lizingu,ani pri narokoch matky .a v tomto pripade,podla vyjadrenia zakladatelky otec deti je zivnostnik.takze velmi pravdepodobne to auto na lizing ma ako zivnostnik.na ucely podnikania.nie ci deticky auto potrebuju,ci nie.
takze takto je to vpraxi,ktoru ja poznam a ktoru aj moji kolegovia roky praktizuju.
a co sa tyka toho vyzivneho.tak ak si narazala na sumu minimalneho vyzivneho,tak by si mala vediet,ze je to30% zo sumy zivotneho minima na nezaopatrene dieta.a zivotne minimum sa z casu na cas meni.takze si vypocitaj,kolko je teraz mommentalne zivotne minimum na nezaopatrene dieta na sk.a z toho 30 %.takze ak by mala zakladatelka dostat od povinneho otca len to minimalne vyzivne,to je velmi malo.takze nezostava jej len dufat,ze podnikanim si predsa len zarobil vyssiu sumu a ma nejaky majetok.no a samozrejme ju praca neminie.a je dobre,ze uz je na ceste,ako tu pracu dostat.

rybenka79
1. mar 2012

@alice107 reagovala som na tvoj predosly prispevok. A necitala som predoslu diskusiu co som aj napisala... 😉 ine sem uz nepatri

alice107
1. mar 2012

@rybenka79 ja som reagovala na to,ze si davala zmätocne nespravne rady zakladatelke.a to ona vo svojej situacii nepotrebuje.navodila si dojem,ze ma naroky,ktore nie su realne.preto som odpisala, ako je to naozaj. 🙂 zelam pekny den.

kostka211
1. mar 2012

@jabadaba ale ved ja netvrdimm , ze to, ako sa sprava jej muz je dobre, ale ci sa ti to paci, alebo nie, toto je , bohuzial caste spravanie muzov. Ak chce zena uzivit s takym muzom deti a dat im domov, sorry, ale musi sa obetovat.