icon

Problémy s partnerom a financie

gemini2
27. feb 2012

Potrebovala by som poradit. Mam priatela, s ktorym mam 2 deti a sbyvalym jedno. Partner nevie so mnou rozpravat a mame problemy- hlavne financne...Nepovie, kolko zarobi ani mi nedava peniaze. Uz som uvazovala nad tym, ze sa s nim rozidem ale vela by som si nepomohla. Po vaznom rozhovore nakoniec prezradil, ze po zaplateni svojich vydavkov mu ostava 140eur. Ja platim najom, poistky...vsetko. Neviem ako dalej...

kostka211
1. mar 2012

@gemini2 no, snad ma inu, ja neviem, len tak zavriet kasu...zaujimave

kostka211
1. mar 2012

@kali23 vies, casto tu zeny pisu, ze moj muz je taky a hentaky, napisu A a B zamlcia...ona sama vie najlepsie, ako to u nich vyzera , kdesi ten problem vznikol, ked jej z nicoho nic stopol kasu...kde, to vie ona a ak to nevie, tak ja som sa jej len snazila naznacit, kde mozno je problem...lebo casto je prave toto problem...nemusi robit vobec nic, ale mnohym zenam toto pomohlo.Nechcem byt skepticka, ale tento typ muza jej nebude platit ani vyzivne...a ak, tak minimalne...aj ked je zivnostnik mozu mu urcit po pedlozeni jeho prijmov minimalne vyzivne... ja by som sa snazila riesit to inac, je to moju nazor, kazdy nech si robi co chce.

dada1212
1. mar 2012

@kostka211 podľa čoho čo píše zakladateľka, tak ona sama o ňom vie toho málo, takže mi ťažko môžme s určitosťou vedieť že prečo sa správa tak ako správa. nevieme o ňom fakt skoro nič.
mne sa hlavne nepáči to, že tají pred ňou podstatné veci, napríklad svoje dlhy, kam dáva peniaze atd. ..
ok, ak sa podľa neho nespráva tak ako by mala, nech jej nedáva celú výplatu, ale ak s ním žije v spoločnej domácnosti a má s ním deti, tak má právo vedieť, či ma nejaké dlhy, koľko zarába a podobne.
toto podľa mňa nie je len o tom, že s ňou nie je spokojný, niečo jej tají.
ak by mal milenku to by podľa mňa ona ako žena tušila, skôr podľa mňa utráca peniaze na hazard a tipovanie, prípadne má veľmi veľké dlhy. a či je to jedno alebo druhé, tak v takom vzťahu sa fakt žiť nemá, lebo privedie na mizinu aj ju.

anina32
1. mar 2012

@kostka211 i kdyby jí to výživné neplatil tak na tom bude lépe, protože nebude muset živit jeho. Vím o čem mluvím, na syna z prvního manželství nedostávám výživné již sedm let, protože jeho otec je víc ve vězení než na svobodě. Ještě že jsem podobnou radu jaké tady ted rozdáváš nedostala tenkrát, protože to bych ted byla sociální případ a jezdila bych do vezeni na návštěvy uspokojovat jeho tužby 😅

kacenka1111
1. mar 2012

@anina32 😀

chelonka
1. mar 2012

fuuu čítala som si to tu všetko a dám ti len dve rady, nenechaj sa v sobotu ukecať mamou a jeho sestrou a jemu pekne pobal všetky veci ak nebude chcieť tak mu ich odnes k jeho babke alebo ich daj jeho sestre.
viem že to budeš mat chvílu takže ale ty to zvládneš!!!!!!!

jabadaba
1. mar 2012

@kostka211 nemozem s tebou suhlasit, to co pises je zcestne. Ak sa nejaky muz javi tak ako autorkin, tak jedine z kratkej cesty. To sa neriesi sebaobetovanim. A to kde sme? Chyba je mat vobec deti s takym, stalo sa, treba konat. Ako, Ty mas dceru? Dufam, ze nie. Lebo ak nahodou narazi na nejakeho vola tak rozumnej podpory sa ods teba zrejme nedocka. Poznam aj take matky totiz, ktore v pohode poslali vlastne dcery naspat k chlapovi co ich tyral. Sak co, je to otec jej vnucat, tak pohoda nie? ......Tak dikes za taky domov.

tyrisa
1. mar 2012

@gemini2 Tiše to tu sleduju a držím Ti palce.

natalia
1. mar 2012

@gemini2 rozist sa...priživnika by som nezniesla..je to ponižujuce..

petraprostejov
1. mar 2012

No já nevidím důvod, aby se neplatil napůl nájem, když už nejsou peníze společné nebo když už to neplatí chlap... Moment - Ty platíš nájem a on jídlo...?
Nevycházelo by to pro Tebe líp, kdybyste platili napůl nájem, napůl jídlo a napůl věci pro děti...?
Aha, teď čtu o rozchodu.. No když se rozejdete, bude ti muset platit na děti, i pokud jste nebyli vzití...
A na názor mamy a sestry kašli... Je to Tvůj život...
Držím Ti pěsti...

rainbow0508
2. mar 2012

@erikababula tak mozno skusit odistr uplne prec...su po sr domy, kde sa da prichylit zenu s dietatom, ak potrebuje a dokazu jej pomoct rozbehnut sa...ak chces, dam ti kontakt...

erikababula
2. mar 2012

@rainbow0508 bola by som rada keby ste dali kontakt🙂 dakujem

gemini2
autor
2. mar 2012

zienky, partner sa mi zacal vyhrazat, ze mi pri vyske vyzivneho na sude bude robit problemy, ze z minimalnej mzdy mu urcia takych 20e. Pripominam, ze je zivnostnik, poslednu vyplatu podla jeho slov mal 650e. Nemam ziadnu jeho fakturu ani nic....Prosim o rady, ako nanho.Budem vdacna za akekolvek rady....

kacenka1111
2. mar 2012

@gemini2 hlavne se nedej zastrasit! zkousi to! vi, ze jde do tuheho a tak se te snazi zlomit! ja moc rad konkretnich nemam, ale holciny urco ano, tak aspon podporu a fakt se nedej, aspon vidis, co se z neho vyklubalo a ze si udelala jedine dobre, ze je to s.r..!!!!!

monika76
2. mar 2012

@gemini2 neboj sa a hlavne tak ako píšu nedaj sa zastrašovat ja mam po pojednavaní a viem o čom píšeš ... huj ešte teraz mi je z toho zle 😠 Výživné ma napred pred všetkým ostatným.Len si kludne spíš tvoje náklady na dieta a všetko .Nezabudni ani na zdravotne výdaje teda ked berie nejaku liečbu ,šport ,cestovne a iné.Neviem o ake dieta ide vek.Ked je male plienky ,kasicky ... vsetko aj poslednu vatovu tycinku spocitaj a nedaj sa odbit a ked sa da maj pravnika.Keby si mala otazky kludne mi napis postu.

zabka88
2. mar 2012

@gemini2 to ti je ... aspoň vidíš ako mu záleží na vlastných deťoch, keď na nich šetrí každé euro..

pokiaľ viem minimálna suma výživného je 30% zo sumy životného minima (to je 86) takže minimálne výživné je 25,38 na dieťa. Manžel je povinný preukázať svoj príjem, súd však môže žiadať doplniť a vyžiadať si aj iné doklady. Nemáš sa ako dostať k jeho daňovému priznaniu?

oskvarka
2. mar 2012

@zabka88 ak je zivnostnik naozaj moze byt v danovom napisane len minimum bezne to tak robia ale realne primi byvaju samozrejme ine... :(

@gemini2 ved ale oni vari budu na sude riesit aj vsetky jeho poplatky ktore plati a zvlada platit takze ak aj uvadza v danovom priznani minimum a ostatne ma len tak tak to prave ze moze byt na sude skorej pre neho problem a nie vyhoda kedze sa da dokazat ze jeho vydavkz na zivot su vysie (plati auto telefon a ine... ) jedine ze by to nejako oklamal s pribuznymi ze mu napr. matka alebo babka na to prispieva...

zabka88
2. mar 2012

@oskvarka hm, no áno, žijem v ideálnom svete kde každý všetko prizná 😔

gemini2
autor
2. mar 2012

@zabka88 nemam a ani som nikdy nemala pristup k ziadnym jeho papierom.....

gemini2
autor
2. mar 2012

spocitala som vsetky vydavky na deti a spolu mesacne na obe deti mi vyslo cez 550eur. a zapocitala som naozaj vsetko......a teda aj byvanie.....

zabka88
2. mar 2012

@gemini2 a ako to dopadlo s tou robotkou čo sa ti črtala?

gemini2
autor
2. mar 2012

@zabka88 o piatej sa stretnem s tou pani a budem vediet viac.....

sisaha
2. mar 2012

@gemini2 takze kludne si na vyzivnom mozes pytat 400 eur. A k žiadosti samozrejme dolož tvoje vypočty, aby to nenapadol, že si si to z brucha vycucala

zabka88
2. mar 2012

@gemini2 držím palčeky nech to vyjde 😉 drž sa..

gemini2
autor
2. mar 2012

@sisaha chcela by som mu ukazat ten papier s vydajmi.....ci radsej nie...? mozno mu pedne hrebienok.....

sisaha
2. mar 2012

@gemini2 kludne mu ukaz....povedz mu, ze si budes vacsinu od neho narokovat na sude a bud sa s tebou dohodne dobrovolne, alebo nie. Kludne mu to nechaj k nahliadnutiu, aby zistil, ze deti sa same nezivia a stoja nemalo penazi..A ked bude mat komentare k mimoriadnym vydavkom, tak mu povedz, ze tie tam potrebujes zahrnut, lebo ta pockaju a ty potom nemas z coho...Dieta neznamena, ze sa iba stravuje, dieta aj mina energie, ma nejake potreby. Ja by som tam kludne zahrnula do tej sumy napr. aj kupu sportoveho kocika ak nemas...

miska1917
2. mar 2012

Ahojte mam Riska(5r) a Zuzka (6r).Ostala som sama ked boli malicky.Su po sebe je mdezi nimi rok aj mesiac rozdiel.Budem sama 5r,Risko mal vtedy 5mesiacov ked som to ukoncila,boli na to vseliake dovody a som rada ze som nabrala odvahu urobit to.Riskoa sa nar s poruchou vyvoja,oneskoreny vyvoj,dalo to zabrat chodit s nim po lekaroch teraz o dceru sa starat ale byvala som,aj este byvam u rodicoch tak to bola aj je velka pomoc.Ale je to narocne obcas uz nevladzem cim starsi tym tazsie.Chodia do skolky.Fiinancne to bolo vseliake,dobre aj zle a obcas velmi zle,ale uz sa to da.Ked sa ma niekto spyta ako to zvladam mam len jednu odpoved musim.....

martinkacasarova
2. mar 2012

Ak mu daš k nadliahnutiu ten papier s tvojimi vydavkami-prefoť si ho,aby ho nahodou neroztrhal a ty si nemusela znovu spisovať.On nieje ten čo si urči vyživne-neboj sa.Badá že mu hori za riťou a tak skuša obmekčiť ťa,ved kde by mohol žiť zadarmo,chudačik pan podnikateľ.Už ma serie-povedz mu že takych ziskovych podnikateľov ako je on,ty do rana nasereš plné vedro.Hlavu hore,musiš to dobojovať ked nestoji za nič-vidiš už aj mamka zbadala,nech preda auto ked mu podnikanie nejde a ma ho napr.na firmu.

alex31
2. mar 2012

miska 1917 ... Drzim palce aby si to zvladla aj dalej a zaroven Ta aj obdivujem ... vela zien by to nezvladlo a urcite by od manzela s detmi neodislo .. ale ja som skor toho nazoru ze radsej byt na vsetko sama ako s nejakym darmozracom .... ja by som urcite konala rovnako ... aj ked moj manzel je uzasny takze nie je dovod na rozchod .... 🙂 prajem vela stastia do dalsieho zivota a aj ked je to mnohokrat "boj o prezitie" si podla mna uz dost dlho sama na to aby si videla ze to vsetko zvladas aj ked za pomoci rodicov ale predsa len vecsina veci je predpokladam na tebe 😀 😀 😀

alice107
2. mar 2012

@gemini2 ty si mozes sice vydavky na deti vypocitat aj v sume vyse500 eur.ale rozhodujuce pre urcenie vyzivneho od povinneho otca budu jeho prijmy a majetkove pomery.on kedze ma prijmy z nezavislej cinnosti/podnikania/,bude sudom vyzvany,aby predlozil doklady o jeho prijmoch./danove priznanie a pod/.takze bude zalezat na tom,aky mal a ma prijem .kludne sa moze stat,ze bude v minuse.alebo jeho prijem bude minimalny.takze sa moze skutocne stat,ze sud rozhodne o minimalnom vyzivnom.k 1.julu 2011 to bolo 26 eur.
ak vsak svoje prijmy a majetkove pomery/pretoze aj na tie sa prihliada/nedolozi,tak sa ma za to,ze jeho priemerny prijem je 5-.nasobok zivotneho minima.takto to robia niektori povinni,ktori maju vysoke prijmy a niektori aj nacierno.takze tym sa oplati nezdokladovat.ale nemyslim,ze prave toto bude pripad tvojho manzela.
teda vsetko zalezi na jeho solventnosti a majetnosti.samozrejme,ze aj ty ,ako matka si povinna svoje deti zivit.podobne ako otec.ide len o to,ake obaja mate moznosti a schopnosti tuto sumu pre svoje deti zaobstarat.
musis na vec pozerat realne.jedna vec je ,co dieta potrebuje a druha,ci ste spolu s otcom deti schopni podla svojich schopnosti a moznosti sumu,ktoru si zelas zarobit.ak ano,je to super.deti maju pravo podielat sa na zivotnej urovni svojich rodicov.