Problémy s partnerom a financie
Potrebovala by som poradit. Mam priatela, s ktorym mam 2 deti a sbyvalym jedno. Partner nevie so mnou rozpravat a mame problemy- hlavne financne...Nepovie, kolko zarobi ani mi nedava peniaze. Uz som uvazovala nad tym, ze sa s nim rozidem ale vela by som si nepomohla. Po vaznom rozhovore nakoniec prezradil, ze po zaplateni svojich vydavkov mu ostava 140eur. Ja platim najom, poistky...vsetko. Neviem ako dalej...
@gemini2 velmi jednoducho spis svoje vydavky, vydavky na deti (1/3 najomneho + strava + oblecenie + hracky + hygiena lekar/lieky, atd), u mna to pri synovi vyslo asi na 550e, pri dcerke vzhladom na jej zhorseny zdravotny stav 800e. A ziadaj polovicu.. Sud si vyziada jeho prijem, a nech skusi sa na pani sudkynu usmiat a povedat jej "Neboj, zarabam dost" 😀
@gemini2 - jej moja fakt ma to mrzi, ze je to taketo, ale takto sa zit proste neda, s troma detmi zit s rodicaku, uspory su prec, treba to riesit a to co najskor. Jasle by ti preplatil stat, ale davat rocne deti prec mi prijde strasne skoro. ON sa ma co obracat, aj keby po nociach mal dokladat v tescu tovar, ta by tych par € mal, co tebe chybaju 😠
otázne je, ked súdu predloží stratové daňové priznania za x rokov do zadu... co potom? ked gemini nevie dojst k ziadnym jeho dokladom/ príjmom?
@zuzana76 - ja som nepisala, ze ma hackovat, toho mas pravdu - je uz privela. Podlozky som posledne hladala a nasla som na slovensku len tri zeny, co ponukali podlozky do kocikov. To je proste este diera na trhu. A rovnako som pisala, ze to bude chciet pociatocnu investiciu. Ale nie - predosle skusenosti zo sitim mat netreba, vidim to na sebe. Rovnako sa daju usit podlozky na prebalovak, mäkkucke, s krasnych latok, individualne, ano mozno trochu snivam, lebo viem, co by sa dalo... ale odbyt by bol. A nie je ich privela. Veru este nie.
@aaddeelliinnaa Nerob zo seba kozu a laskavo neryp. Ked nemas napisat nieco konstruktivne, nechaj tak. Kazdy poradi ako moze. Ak ked len s napadom na podlozky. Ty si sem akym napadom prispela? Usetri si urazky a chod niekam inam.
@gemini2 Hore si pisala on 12.02 ze tvoj priatel zije v dome po tvojej mame? Ci to tam obaja (aj s detmi) zijete?
Inak nieco mi to nesedi........... viem ze aj taki chlapi sa najdu, ze vobec nepodporuju vlastnu rodinu..........ale pomoze aspon inak - je ti voben aspon na nieco uzitocny? Pomoze upratat? Deti postrazit? atd atd. A ak sa mozem spytat, tvoj ex plati na najstarsie dieta?
@gemini2 to je šílené... 😒 vždyť spolu máte 2 děti 😨
no jestli je dětem skoro rok tak tak za 1.5 - 2 roky by jsi mohla do práce, ale asi to bude náročné, obzvlášť když máš ještě jedno a rodina Tě asi moc nepodpoří 😔
teda jeho chování nechápu, děti chce vidět vyrůstat ale přispívat na ně nechce?? 😲
jak tu někdo psal, jakmile ukážeš že to zvládáš sama, tak chlapi Tě nechají aby jsi platila a povytahovala úspory...a oni si někde peníze lijí bokem (což mi tak zní třeba s tím leasingem)
jak psala Sisaha, řekla bych mu jasně jaké jsou výdaje a že se to nedá utáhnout... pokud řekne že tolik nevydělá tak ať si vezme brigádu jak tu padlo taky, ať zkusí změnit zaměstnání.... sakra jsou to jeho děti !!
pokud by bylo nejhůř, tak bych si k rozhovoru přizvala někoho z obou rodin...
ale víš co, vždycky je to o tom, že snažit se musí oba, jestli se neprobudí a nebude mít zájem spolupracovat, tak to nepůjde 😒
já te'd řeším něco podobného, jen teda ne v takhle brutální verzi a už mám plné zuby toho být na někom závislá 😠 😠 kdybych měla hlídání tak jdu do práce radši...
přijde mi, že ti chlapi jsou jak z Marsu, všecko je omezuje a přitom ženská je omezená 100 víc když je bez příjmu a doma a pořád kmitá okolo dětí a nikam nemůže... a chlap toho jen zneužívá 😠
pardon za výlev, ale ten můj by taky potřeboval už vylít kbelík studené vody na hlavu, takže už mi dochází trpělivost....
@anjelicek26 ja tiez nevravim,ze nema robit nic, kludne nech aj hackuje, sije a co ja viem co, proste na co sa citi, ale gemini ma akutny problem nedostatku penazi, kym by nieco aj predala a mala zisk nejakych dajme tomu 20 eur, tak prejdu mozno aj 3 mesiace a ona momentalne nema ani na urobenie chlebickov na oslavu pre svoje deticky, najskor treba riesit akutnu situaciu a to je priamy rozhovor s muzom a potom konat na zaklade toho, nejake dalsie pravne kroky, deti nesmu stratad a trpiet
@vanessm ...ano,mas pravdu..aj ja si myslim,ze dotycna potrebuje mudru radu...a nie linky o rucnych pracach

@aaddeelliinnaa - by si sa divila, kolko mamin taketo rucne prace po veceroch tahaju z biedy, resp. mozu vdaka tomu ostat na rodicovskej a vyziju z manzelovho platu a nemusia letiet skor do prace. Je ich vela - a aj ja taketo veci rada kupujem. Lebo su to krasne unikaty, robene z laskou. A aj keby je to len tych 100€ mesacne zisku mesacne, potesi. Teba by nie?
Fakt neviem, co ta trapi, ze my mame peniazky, skutocne. Uz kvoli tomu nemozem nic napisat, aby sa zienky ako ty necitili dotknute? No mna tu nikto vyhadzovat nebude 🙄