icon

Problémy s partnerom a financie

gemini2
27. feb 2012

Potrebovala by som poradit. Mam priatela, s ktorym mam 2 deti a sbyvalym jedno. Partner nevie so mnou rozpravat a mame problemy- hlavne financne...Nepovie, kolko zarobi ani mi nedava peniaze. Uz som uvazovala nad tym, ze sa s nim rozidem ale vela by som si nepomohla. Po vaznom rozhovore nakoniec prezradil, ze po zaplateni svojich vydavkov mu ostava 140eur. Ja platim najom, poistky...vsetko. Neviem ako dalej...

gemini2
autor
27. feb 2012

@zuzana76 niekedy som vysivala. mam par obrazkov- nezaramovanych, ale nikto ich nechce....ani zadarmo. tak neviem....

kacenka1111
27. feb 2012

Nechtela jsem vubec psat, ale holky, proc jsou dve stranky v pohode a ZAS SE TU HADATE!!!!! Mluvim i z vlastni zkusenosti...Do pr.cic, tak bud ji poradte, nebo se bezte hadat nekam jinam, to je sila, to uz neni jedina diskuze bez tohodle....Fakt slepicinec

nez
27. feb 2012

@aaddeelliinnaa uz ked tu teda velmi mutis vodu, tak skus okrem nazvu si precitat aj zvysok, ci dlhy text ? ... kde zakladatelka pise, ze problemy maju hlavne FINANCNE !!!! Cize nemyslim si, zeby
@anjelicek26 radila az tak odveci, ako sa tu snazis ty prezentovat....ako hladam, tak hladam, konstruktivnu radu pre @gemini2 od Teba nikde nevidim...tak kvoli comu si sa vlastne zapojila do temy ?

@gemini2 ja by som na tvojom mieste si ako ti radia baby, zohnala vsetky podklady pre pripadny sud, vymyslela si nejaky financny plan a potom bez emocii zacala riesit partnera....nic netreba sit s horucou ihlou 🙂 ak ta teda nebije, alebo nieco na tento sposob....

zuzana76
27. feb 2012

a este nieco, ja zase si myslim,ze treba povedat aj realny pohlad na vec o vyrobe veci a ich predaji, ved co ak by si gemini teraz pozicala anpr 50 eur, objednala material na sitie ci hackovanie, zadlzila sa v domneni,ze hupsss, ved uhackujem 20 ciapok popredam za 10 eur, zarobim 200 eur, alebo usijem 10 podloziek predam za 20 eur- ako super a zbytocne by sa zadlzila a nic nepredala, alebo 1-2 veci a este by bola aj zadlzena

martinkacasarova
27. feb 2012

Ja si myslim že ked taji svoje papiere,neukaže vyplatnu pasku,ma vydavky o ktorych nevieš tak niečo má za ušami,nejake dlžoby,kšefty atd.Koľko sa poznate-nemá deti,neplati vyživne-do kelu čo to je zač!! Obdivujem ťa,aj ti pomôže v domacnosti s deťmi,venuje sa im-ľubi ich,? Rodičia ,sestra nech si vravia čo chcu,ty maš dosť starosti a ked im je ho ľuto,nech ho živia oni,nech sa k nim presťahuje a tebe nech nestoji v ceste,ak ho ľubiš je to ťažke-ak už ani nie-tak sa rozved,nenič si buducnosť,ty maš prekoho žiť maš deti a ak sa detom nahodou nevenuje a vravi že ich chce vidieť vyrastať,to je ťah priživnikov

vanessm
27. feb 2012

@aaddeelliinnaa A aj si nejako poradila zakladateľke, okrem toho, že jej tu špiníš tému tvojim osočovaním? Nejako som tú "múdru radu" od teba prehliadla, teda akúkoľvek. Zatiaľ ťa len naštvali ručné práce, poradím ti, ak závidíš nauč sa ich a zlosť a závisť pominie.

anjelicek26
27. feb 2012

@zuzana76 - ta moznost tu samozrejme je. Preto treba ak uz nieco robit - tak nieco, po com vie, ze bude dopyt a co este tolko ludi nepredava. Preto hackovanie urcite nie. A pociatocna investicia su predovsetkym latky a vatelin a taky stroj by jej nejaka kamoska hadam pozicala, aspon kym zisti, ci by jej to islo.

Ale ako pocuvam, som tu off topic, tak idem.

ivetkab.
27. feb 2012

...baby ani ked sa tu hadat budete, tak nikomu nepomôžete. Odteraz len k teme ... 😀

kali23
27. feb 2012

@gemini2 píšeš, že nevieš ako to sama zvládneš... pár strán dozadu píšeš, že to sama ťaháš... ja si myslím, že ty žiješ sama len ten strach z budúcnosti ťa viaže k nemu, pritom vieš, že je ti nanič, ale aj tak pri ňom ostávaš... keby si bývala u neho, a nemala kam ísť, pochopím, že s ním "musíš" ostať, ale ty máš strechu nad hlavou... ked ti vtedy dával peniaze a teraz prestal, preco? preco ti vtedy dával, a zrazu nemá? vtedy odkial mal? čo sa tam udialo? celé je to také divné a zmiešané...
dať ho na súd aby ti potom po rokoch tahaníc platil smiesnych 70-80E na dieta? myslím,že takáto suma ťa nespasí...
no divné je to celé... :(

gemini2
autor
27. feb 2012

@martinkacasarova raz som mu prisla na dlhy...mal v mobile spravy od exekutorov ale vraj to uz ma vyrovnane. ani k tomu mi nic viac nepovedal. pozname sa roky, zili sme spolu dva roky a hned prisli deti. asi som ho az tak dobre nepoznala.....to je dobry napad- nech si ho vezmu k sebe (vravi, ze nema kam ist, aj ked vtedy zil s babkou).....

sisaha
27. feb 2012

@gemini2 podla tohto rozpisu si urob excelovsku tabulku a daj tam vsetky svoje vydavky krát dve deti https://www.modrykonik.sk/forum/rozvod-a-sudy/mate-zoznam-vydavkov-dietata-k-ziadosti-o-vyzivne/ Pomoze ti to zorientovat sa ake mas naklady. podla toho - sumu nemusis delit na polovicu, lebo kazdy prispieva tym cim aktualne môže (ty si na RD, tak velmi vyskakovat nemôžeš). Ak ti sud odklepne dostatocne vyzivne - myslim, ze 300-400 eur by si mala ziadat, tak to zvladnes. A urcite by som sa k nemu nevracala..

aaddeelliinnaa
Odpoveď bola odstránená
sashabb
27. feb 2012

@anjelicek26 a mysliš si, že pri dvojičkach + ďalšom dieťati bude mať na to dostatok času? a energie? Ja šijem (už teraz pomenej) a nieje to take jednoduche ako to vyzerá. Hlavne je to časovo náročné 😒

gemini2
autor
27. feb 2012

@kali23 ano, strasi ma buducnost....skonci rodicak a kam do prace? kam dam deti? ked budem robit na smeny? musim sa s nim este porozpravat ale akosi nevidim riesenie....

sisaha
27. feb 2012

@gemini2 a takisto treba poziadat o zvysenie vyzivneho na starsieho syna minimalne na 130 eur.

anjelicek26
27. feb 2012

@sashabb - starsi syn ma 9 rokov a obsluzi sa uz viac-menej sam, isteze ucit sa s nim treba, to je pravda, ale o osmej su vsetci v posteli, vylozim nohy a o chvilu sa vrhnem na sitie... ja som nocny vtak, mne to vobec nevadi, necitim sa potom unavena. Len som jej chcela poradit, co by hadam slo, ak sijes, tak vie, ze tie podlozky su lahke. Velmi. Ziadna veda, ani vela casu.

Ale ako prve treba riesit primarny problem v priatelovi, toto je len varianta b. keby fakt zisti, ze on fakt peniaze nema, co sa kludne stat moze.

ladyjh
27. feb 2012

@gemini2 Gemini a vyssie pises, ze platis najom 200 Euro. To platis na dom po tvojich rodicoch 200 Euro najom? Ten by sa nedal znizit? 😉
Ja by son to riesila tak, ze by som mu pobalila veci na nech sa berie kade lahsie. Ine zeny to zvladaju, zvladnes aj ty. Ako ti vyssie pisali, neboj sa buducnosti, na to nas rodinu, kamaratov a aj toto forum.............

gemini2
autor
27. feb 2012

@sisaha dakujem

simona112
27. feb 2012

No môj manžel je tiež živnostník a zarobí viac ako len 650 eur. To je trošku malý zárobok na to, aby mal otvorenú živnosť. Ja viem sama ako to je. Môj muž keď zarobí za mesiac 1300 eur a ja mám RD 286 teraz po zvýšení, tak tiež nevychádzame. A to platíme nájom, lízing, poistky chalanom, kupujeme im veci na oblečenie, hračky(tie už len občas), on si platí odvody a samozrejme strava. Je to v dnešnej dobe ťažké. Manželove výdavky sú bez odbodov 700 eur. Takže ak môžem poradiť, ak chce robiť tvoj partner na živnosť nech si nájde lepšie platenú prácu, lebo inak sa z toho nedostanete. Bude to stále len horšie a horšie. a zdieľam názor ivetkab.

glascat
27. feb 2012

@gemini2 Prečo sa tak bojíš? Veď aj doteraz to zvládaš sama, ako to tu čítam, tvoj partner Ti nedáva peniaze, tají príjmy, nepomáha... Nemyslím si, že by si sa k nemu niekedy mala vracať s prosíkom, len si ver, zvládneš veľa...
Moja rada znie: Nemeškaj ani deň, choď na UPSVaR a požiadaj, nech Ti pomôžu spísať žiadosť na súd o výživné na Tvoje deti aj na Teba ako matku na materskej. Súd si vyžiada potvrdenia o jeho zárobku aj výpisy z účtov a podobné veci, Ty nemusíš dokazovať jeho príjem, ale on.
A reči Tvojej mamy a sestry? Nech ho živia ony, keď sú také múdre... 😠

zuzana17
27. feb 2012

@gemini2 mama Ti nepomôže s deťmi? aj keď nebýva s Tebou v dome, ale pomôcť by Ti mohla, veď je na dôchodku nie?

gemini2
autor
27. feb 2012

@ladyjh najom sa neda znizit- topime plynom. a casto mame aj nedoplatky. minula rok 750e a vyplatila som to z prispevku pri nar.dvojciat.
Tak mam sa s nim este rozpravat? alebo ho zbalit? ☹
Som z toho zufala

gemini2
autor
27. feb 2012

moja mama mi stale hovorila- uz ked som otehotnela a hovori to dodnes--- BOLO tI TO TREBA?

kacenka1111
27. feb 2012

tak mi to stejne neda...a tvoje mamka? ona te nechce k sobe? ( jako ta moje nas )...nepohlida deti? a proc ty koukas na to, aby mela nejake auto? asi jsem to spatne pochopila 😖

ladyjh
27. feb 2012

@gemini2 Porozpravaj sa s nim a spytaj sa ho, ako to vlastne teraz vidi a aku v tom vidi buducnost...........Samozrejme ze vztah nieje len o peniazoch, ale mal pocitat so vsetkym, ked sa Vam narodili dvojicky, ved ty si ich sama neurobila............... 😅 Teraz je este taka otazka, ci sa vlastne da s nim poriadne porozpravat ako s dospelym, o dospelackych veciach..........

gemini2
autor
27. feb 2012

@kacenka1111 presne tak...ONA potrebuje auto (sofera), ONA potrebuje chlapa na pracu okolo domu, a ja mam ostat s tym chlapom...

sisaha
27. feb 2012

@gemini2 povedz jej, ze ano bolo treba, mas tri krasne zdrave deti...

sisaha
27. feb 2012

@gemini2 tak ho nastahuj do domu tvojej mamy...nech ho zivi ona.. Jemu daj ultimatum, bud ti bude prispievat alebo nech ide kade lahsie. A to vyzivne si nechaj urcit ci sa rozidete alebo nie. Povedz mu rovno, ze inu moznost nemas, lebo bez penazi ostat nemozes..

kacenka1111
27. feb 2012

@gemini2 chovani mamy je divne, ale u nas to bylo taky tak...mas cos chtela...ted uz je dobra nakoupila kocik, postylku atd, sama od sebe....chce sit atd, ale tohle chovani poznam...bohuzel....

ladyjh
27. feb 2012

@gemini2 Povedz mame, nech si ona najde sluhu a otroka, a nech ho ona zivi................ 😉 😎