icon

Problémy s partnerom a financie

gemini2
27. feb 2012

Potrebovala by som poradit. Mam priatela, s ktorym mam 2 deti a sbyvalym jedno. Partner nevie so mnou rozpravat a mame problemy- hlavne financne...Nepovie, kolko zarobi ani mi nedava peniaze. Uz som uvazovala nad tym, ze sa s nim rozidem ale vela by som si nepomohla. Po vaznom rozhovore nakoniec prezradil, ze po zaplateni svojich vydavkov mu ostava 140eur. Ja platim najom, poistky...vsetko. Neviem ako dalej...

gemini2
autor
27. feb 2012

@ladyjh ved to...rozpravat....vyhovara sa...hlada dovody....je to tazke...ale este to skusim. asi sa to uz nikdy nevrati do povodneho stavu- vztah, laska....a neviem...mam s nim ostavat len kvoli detom? nepozerat na nic len na deti? aby mali otca?

lu777
27. feb 2012

@gemini2 no tak pokud bydlíte u vašich, tak o starost míň, horší by bylo kdyby jste bydleli u jeho rodině nebo v jeho bytě....
dobře a v čem jsou teda plusy? 😕 v bydlení ne, v domácnosti moc nepomůže, moc nevycházíte...
takže plus jsou teda hlavně ty peníze... kolik že Ti měsíčně dává?
a jsou nějaké rezervy kde se dá ušetřit? nebo někdo kdo by dočasně (než budeš moct do práce) vypomohl?
a hlavně - jaké by asi byly alimenty které by na dvojčátka platil? zhruba.... aby se to nakonec nerovnalo tomu co Ti dává teď 😅

sisaha
27. feb 2012

@gemini2 a podla tych tabuliek mu takisto vycisli kolko ta stoji on. To, ze tam byva nie je len strava, to su aj naklady na plyn, vodu, internet, elektrinu, smeti..

anjelicek26
27. feb 2012

@gemini2 - pozerat len na deti... pozri sa na to zo strany deti... stale bez penazi... mama nestastna... otec nic neprispieva (co si z toho vezmu do buducna - zena ma bude zivit a ja si zo svojho platu budem platit len svoje?), rodicia nie su rovnocenny partneri, mama drie, zivi nas, tato maka len na seba.

Pozeraj predovsetkym na seba, stale si tu TY, ak mas pocit, ze to takto dalej nejde, ze ho nemilujes, ze sa nezmeni, nema zmysel to velmi riesit. Urcite nie kvoli mame a kvoli jej dovodom.

Deti maju otca aj po rozchode rodicov. Ak ma zaujem, bude ich vidat, bravat na vikendy, ty si oddychnes.

sisaha
27. feb 2012

@gemini2 pozeraj momentalne iba na seba a svoje deti. Potrebujes sa presvihnut cez najhorsie obdobie na materskej, zosuladit neskor pracu a deti. Ak sa spamäta a zacne prispievat, tak s nim ostan, neskor prehodnotis ci ten vztah ide uplne dole vodou, alebo sa da zachranit. Ak prispievat nezacne, nemas o com premyslat. Ty musis hlavne prežiť..

gemini2
autor
27. feb 2012

@lu777 nedava mi vobec nic. po vyplate kupi balik plienok, jogurty, stravu asi tak na 1-2 tyzdne. ked mu poviem, nech spravi dalsi nakup, ze este nieco doslo, odpovie, nch mu dam nejake peniaze, lebo jemu uz dosli....taka nasa debata...a ja hlupa taham, a taham....ale uz nieje z kade tahat....

gemini2
autor
27. feb 2012

plusy nasho byvania spolu?
-pride z prace, postrazi drobcov, kym navarim alebo upratam
-ak ho poprosim, vezme ich von
-odvezie nas k lekarovi (mame to daleko)
-kupi stravu aspon na ten tyzden- dva

dajna11
27. feb 2012

@gemini2 áno peniaze nie su všetko,no žial v dnešnom svete sa bez nich nedá fungovať...čo sa máte ísť pásť?žiť zo vzduchu?deti potrebuju kopu vecí,preč by mnali byť ako žobráčence koli tomu že maju neschopneho otca?presne ako píšu baby,ked odídeš bude ti musieť platiť výžvine a to na dve deti a aj na teba kým si na RD...a to bude veru viacej ako 140eu čo mu teraz ostáva tak nech si to premyslí pán dokonalý...ako nič v zlom,ja som tiež žila s takým pánom podnikatelom a stým užasným podnikaním si narobil dlhy cez 15tis eu...chvalabohu že sme už boli rozvedení..ved by nám exekutori zobrali aj nohavice..toto nech si už rieší sám...ked nemá rozum...určite by som sa vyhrozila asPON ROZCHDOOM,ODCHODM A TýM žE BUDE PEKNE PLATIť NA VáS....

sisaha
27. feb 2012

@gemini2 tak mu odpovedz, ze mu nemas z coho dat. A zacni si vytvarat nejaku fin. rezervu ak je z coho, resp. ak neskor bude z coho

lu777
27. feb 2012

@gemini2 ok... finančně Ti teda dá nějaký menší nákup.... takže kdyby platil alimenty tak by asi musel vydávat víc, že?
zeptám se přímo: konkrétně v čem by jsi si pohoršila kdyby jsi ho spakovala? 😕 podle mě to co Ti dá se tak rovná tomu že u vás bydlí 😅

gemini2
autor
27. feb 2012

@dajna11 vo stvrtok som sa s nim rozisla ale stale je tu, mam si to rozmysliet, lebo chce byt s nami. povedala som mu, ze na vyplatu sa ma odstahovat a nechat mi peniaze na deti (nepovedala som kolko)
on si vsak mysli, ze sa rozhodnem inak....preto tu aj pisem, lebo neviem, co robit...

kacenka1111
27. feb 2012

@gemini2 proc mu nereknes, aby platil pulku najmu? a kdyz rekne, ze nema z ceho, tak rekni, ze ty uz nemas na tu jeho pulku a smula...at si je laskave sezene a dej mu termin....(u nas to zafungovalo, neco podobneho )

gemini2
autor
27. feb 2012

@lu777 pohorsim si tym, ze budem s detmi 24hod. denne. mozno k nim prestane chodit a nebude mi ich mat kto postrazit, ked budem potrebovat.....inak v nicom

kacenka1111
27. feb 2012

@gemini2 chtela jsem napsat, at ho vypakujes, protoze on vi, ze to neudelas 😀 jenze tohle mi psaly holky a ja vedela, ze to neni tak lehke...co mu rict, at si na ten den ( vyplatu ) pripravi penize, nebo ze ma jit? a kdyz si bdue stezovat, tak na nej uhod, ze jsi si "zjistovala" a vis, ze ma dluhy a ze bud si proste pripravi ty prachy, nebo at se zbali....konkretni ternin

gemini2
autor
27. feb 2012

musim ist k drobcom...neskor sa prihlasim. zatial vam dakujem za rady.....

sisaha
27. feb 2012

@gemini2 zacala si dobre, teraz uz iba trvaj na svojom. Nesmies ustupit aj kvoli tomu, ze on si mysli, ze si to rozmyslis...Podmienkou jeho zotrvania u vas je pravidelny prispevok a urci mu vysku, tak aby si dokazala z toho vyziť...Ja by som pytala tolko, kolko ti daval predtym

lu777
27. feb 2012

@gemini2 ted čtu ty plusy co jsi napsala.... to jsou ale dočasné věci, ty první 2 body 😉
až bude dětem 2-2.5 tak už vydrží u modelíny, puzzle, knížky, pohádky, takže zvládneš uvařit / uklidit i s nimi, resp. se do toho dají i zapojit pomalu nějak...
a jestli máte dům, tak máte asi zahradu (?) to pak můžou běhat venku a stačí na ně trochu dohlížet, už se nemusí hlídat každou vteřinu...

řidičák si budeš moct pak taky udělat až se zmátoříte z těchhle začátků... zatím nemáš nějakou sousedku kdyby bylo potřeba k dr.?

sisaha
27. feb 2012

@gemini2 a ty nemas ziadne kamaratky, ktore by k tebe prisli keby si potrebovala pomôct, alebo aspon pokecat? Mama by tiez neprisla na chvilu povarovat??

lu777
27. feb 2012

@gemini2 jestli jsi mu řekla, že jsi se s ním rozešla, tak teď bych rozhodně vytrvala 😉
ono třeba bude stačit měsíc dva a zjistí, že se bude muset víc snažit !!
třeba měsíc bys vydržela, ne? spíš on bude msuet řešit, že jednak neuvidí děti a druhak že se bude muset stěhovat...
vydrž 😉 😉

každopádně opravdu plno těch věcí kterých se bojíš, je dočasných, až bude dětem o rok víc, tak už to bude o hooodně zvladatelnější (mám holčičku, pěkné éro, o rok starší, tzn. skoro 2 a zlepšení je ohromné)....

když mu ustoupíš teď, tak budeš pak už ustupovat pořád, protože bude vědět, že Tě lehce zlomí ☹

dajna11
27. feb 2012

@gemini2 a byt kde bývate je koho?

sisaha
27. feb 2012

@dajna11 je to jej dom

dajna11
27. feb 2012

@sisaha no tak potom?nemusí zhábať strechu nad hlavou,ja by som ho poslala kade lahšie,v čom i chlap ulahčí ked domov donesie 140éčiek a aj tak mi z toho nič nedá?aj ja som na RD a je to ťažké veru,peniaze chýbaju,máme hypo a tak....ale ked som sa rozvádzala s ex tak mi padol totál kamen zo srdca,lebo tiež som sa bála ako prežijeme....ale potom mi došlo že netreba tolko vyvárať,mala som síce len jedno dieťa ale i tak....tiež mi nedal ani korunu lebo všetko prepil,nevidela som žiadne klady s životom s ním...ja som behala do práce a on doma ležal...tvoj síce do práce chodí ale tiež je to to isté akoby bol nezamestaný....ak mu prisudia výživne neboj,bude vám lepšie.ja som po rozvode bola s dcerou dva krát pri mori čo som si dokázala našetriť na to ako ked sme boli rodina spolu nemali sme na nič..treba len nabrať odvahu

sisaha
27. feb 2012

@dajna11 no, len ona sa boji toho odrazenia sa od neho...Ja ju chapem, je to pre nu strasiak, ako zvladne tri deti. Ale ono nikdy to nie je take zle ako sa spociatku zda...VErim tomu, ze nakoniec by jej aj mama chodila pomahat..

dajna11
27. feb 2012

@sisaha nečítala som to celé,nemám čas....ale myslím že by sa to utriaslo....žiť s niekym len preto že mi postráži deti či zberie von je málo na spokojný život....mám kolegynu ktorá síce maju deti velké ale tiež už je na pokraji zúfalstva,lebo muž nerobí,alebo ak nejakú brigádu,penazí je malo,zadlžuju sa,lebo nájom treba platiť,energie tiež...viem že nie su všetko peniaze,male ako sa dá bez nich?každá matka by dala deťom aj srdco,a ak nemožem kupiť hračku,či nejakú mlstnotku a tak,tak to nemá vyznam....možno ked bude sama to bude ťažké tiež,určite bude,peniaze budu chýbať....aspon to výživne bude mať,ak ho bude platiť,to je tiež plus...ale nebude sa musieť pozerať a rozčulovať sa nad nejakým príživníkom nie?

sisaha
27. feb 2012

@dajna11 ano, suhlasim..

katschka
27. feb 2012

@gemini2 Ahojda, vím, že do toho nemám moc co povídat, protože nejsem v takové situaci jako ty. Mě se bude strašně snadno radit, ale vím, že něco podniknout, je strašně těžký, protože člověk neví v jaké situaci se octne, když s ním zůstane, ale i když s ním nezůstane. Možná bych si sepsala co získáš a co ztratíš, když zůstaneš s ním a když odejdeš od něj. Co se dětí týče, tak se obávám, že v takovém vztahu stejně nebudou šťastné. Když se budete hádat a ty ho budeš nesnášet - to nejde být šťastný. Nevím, jak je to na Slovensku, ale v Čechách musí chlap platit i ženě, když nepracuje a zajistit jí úroveň, na které byla během jejich vztahu. Jinak mi fakt přijde divný, že ti nechce ukazovat žádný příjmy a výdaje. Nehraje náhodou automaty? Možná blbost, ale takovému člověku se už asi moc věřit nedá. A nepřemýšlela jsi odstěhovat se někam za prací? Možná by ti prospělo i uplně změnit prostředí. Vím, že s děckama je to náročný, kor když máš tři, ale prubnout to. Možná by měli ve větších městech firmy, kde by měli firemní školky. Třeba na tu tříměsíční zkušební lhůtu tam dojíždět a pak se tam přestěhovat. Já fakt nevím.. vím, že se mi to kecá, ale zkouším všechny možnosti, který by mě asi napadly.. Jinak moc držím palce, ať to rozhodnutí, které uděláš je to, který bude pro tebe a pro děcka to nejlepší!

viki2912
27. feb 2012

@sisaha fiatik tolko stat nemoze!blud.

nebbia
27. feb 2012

@gemini2 Uz to,ze si oboznamila s tym,ze sa s nim chces rozist je plus pre teba.Teraz mu ukaz,ze to myslis vazne a stanov si svoje pravidla.My mame spolocny ucet,kam chodia vsetky peniaze.Ziadne delenie na tvoje peniaze a moje peniaze nepripust.Vsetko,co treba poplatit poplatime a zo zvysku sa zije cely mesiac.Toto je podla mna najlepsi sposob ako v rodine fungovat.Ja by som od svojich poziadaviek neustupila.Zbalila by som sa a odisla.Nemozes predsa aj s detmi zivorit a on si bude svoju vyplatu uzivat.Nic nezalezi na tom,ci ti deti postrazi,alebo nie.Ani moj muz ich nepostrazi,som s nimi nonstop len ja.A ked ho o to 2 krat do roka poziadam,tak sa strasne vzpiera.A ani von ich bezo mna nevezme,musim ist aj ja.Ale to s tymi financiami je dost zavazne,urcite mu neustupuj.

sisaha
27. feb 2012

@nebbia ale oni nie su manzelia a on k tomu zivnostnik, nemozu mat spolocny ucet, resp. mohli by, ale ja by som napr. nechcela.

sisaha
27. feb 2012

@viki2912 no zalezi ci to auto bolo nove a v akej vybave. Ja som pred 5 rokmi brala na leasing clio a splatky som mala vtedy na 5 rokov cca 5000 Sk mesacne. On to ma styri roky. Ja som ale neplatila akontaciu, on zrejme ano, preto sa mi tiez ta vyska nezda..