icon

Problémy s partnerom a financie

gemini2
27. feb 2012

Potrebovala by som poradit. Mam priatela, s ktorym mam 2 deti a sbyvalym jedno. Partner nevie so mnou rozpravat a mame problemy- hlavne financne...Nepovie, kolko zarobi ani mi nedava peniaze. Uz som uvazovala nad tym, ze sa s nim rozidem ale vela by som si nepomohla. Po vaznom rozhovore nakoniec prezradil, ze po zaplateni svojich vydavkov mu ostava 140eur. Ja platim najom, poistky...vsetko. Neviem ako dalej...

alice107
28. feb 2012

@gemini2 ak nevies napisat navrh na urcenie vyzivneho na deti sama ,najlepsie urobis,ak to za teba napise pravnik .poradia ti aj na soc.odbore ur.prace.dobre napisany navrh znamena rychlejsie konanie.ak splnas podmienky ,moze ti byt poskytnuta pomoc centrom pravnej pomoci.zagogluj si a najdes presne info aj s tel.cislami.
dalej si mozes vygoglit zakon o rodine.tam najdes vsetko o vyzivovacej povinnosti.

@anjelicek26 ,prepac mi,,ale ak si si nie ista ,nemala by si davat mylne info. zbytocne to dezorientuje toho,kto radu potrebuje.minule si napisala,ze nahradne vyzivne urcuje sud.
zakon o rodine jasne stanovuje podmienky vyzivovacej povinosti.tam su presne vymenovane subjekty,na ktore sa vztahuje vyzivovacia povinnost.

womankc
28. feb 2012

držím Ti veľmi palce, aby si to zvládla so cťou a hrdosťou. Neviem si ani predstaviť, že by sa ku mne môj manžel takto správal. Určite má ten človek nejaký finančný a osobnostný problém. Osobne mi príde ako egocentrický a sebecký človek, a ak bol starý mládenec..... To sa veľmi ťažko taký človek zapája do spoločného života, on je zvyknutý len pre seba dávať. Každopádne ho nič neospravedlňuje a je povinný sa postarat o svoju rodinu. No asi mu to za to stojí, keď kvôli tomu stratí rodinu. Určite si aj ty urobila veľa chýb, ale to robíme všetci. Ja Ti želám, aby si to zvládla , pretože to budeš mať spočiatku veľmi ťažké, sama mám tri deti a manžel je starostlivý a pre nás by sa aj rozdal a mali sme napriek tomu finančné problémy cez moju materskú, až mi z toho šibalo niekedy. Ale mala som dobré susedky, ktoré mi pomohli / aj potravinami/ , babka nám pomohla tiež, aj keď má rada svoj kľud, vždy pomohla, keď som ju o to požiadala. Takže aj ty zapoj svoju mamu. Však ona nakoniec pomôže. A to, čo mne osobne najviac pomohlo, bola práca. Takže využi ponuku tej pani a skús to , však ak to nebude fungovať, budeš doma , ale ak to zvládneš výrazne sa ti zlepší všetko aj nálada aj rodinná pohoda. Veľa šťastia
a ešte úcta patrí pani, ktorá ponúka prácu - máte môj obdiv

zabka88
28. feb 2012

@gemini2 ahoj, keď máš nejaký právny problém, skús sa spýtať v občianskej poradni tu: http://www.e-pravo.sk/, je to zadarmo 🙂 žiadosť o výživné ti asi nenapíšu ale môžu ťa usmerniť na čo všetko máš právo a ako postupovať... a prajem veľa šťastia a držím palčeky nech ti to výjde 🙂

jabadaba
28. feb 2012

@daniela02 tak potom len dobre. Ja som bola mylne v tom, ze vyzivovaciu povinnost maju voci sebe len manzelia. V pripade nezosobasenych viem len o vyzivovacej povinnosti tehotnej druzky.

jabadaba
28. feb 2012

@leeenka26 jaj, jasne, ja uz nemam problem, preto som aj pisala, ze uz to nechajme tak. Vsjo jasno ako sa vravi, mier a klud. 🙂

gemini2
autor
28. feb 2012

@kacenka1111 niekoho k sebe do domu? Mame tu len dve izby a kuchynu. A velku chodbu. Obcas sem pride brat, takze miesta niet. A ani vysoku skolu tu nemame. Tie peniaze odomna potreboval na nakupy. Neboli plienky a nejake potraviny. Za zbytok asi natankoval. On tiez vsadza do nike. Aj to moze byt. Ale nememu dietatu ani matka nerozumie. Kym mi nepovie pravdu tak sa budem zbytocne snazit. A mal na to prilezitost. To sa nestalo raz- a ja to hned chcem ukoncit. Aj vybavicku v tehu som si zhanala cez inzeraty- ze kto daruje slobodnej matke veci. Nebyt cudzich ludi...no neviem. On vzdy vravel- este mas cas nakupovat. Tak som to zhanala a nakupovala sama- z uspor. Uz vtedy bolo neskoro...

jabadaba
28. feb 2012
kacenka1111
28. feb 2012

@gemini2 vsazal v nike, to je jako u nas chance? jako ze sazi? jestli ano, tak to mas jak ja a pokud mas svuj dum, tak sup sup at je pryc🙂 klidne ti muzu napsat do IP, co vsechno to sazeni znamena a bud si jista, ze jen u sazeni do sazkovych kancelari nezustalo, spadaji tam automaty, sazka velke castky a taky ti muzu napsat, jak to vsechno dopada...
dobre, ze jsi rozhodnuta, citim z tebe velkou silu, ze jsi se uz rozhodla....🙂
s tim bydlenim me to jen napadlo...skoda...
a tamto - vis stopro, ze za to koupil plenky? psala jsi, ze asi natankoval...reknu ti, ze stopro vsadil...vim to z vlastni zkusenosti...muj tehda sel takhle zpalatit najem s osmi tisici a vratil se za ctyri hodiny,...bez penez, cely ubreceny, zlomeny, ze si nemuze pomoct...

alice107
28. feb 2012

@jabadaba nebola si v omyle.pretoze podla zakona o rodine ide skutocne o prispevok nevydatej matke .su to niektore naklady spojene s jej tehotenstvom a porodom ,ako aj s jej vyzivou.a nezalezi na tom,ci partneri spolu ziju,ci nie. to asi mali pisatelky na mysli.

jabadaba
28. feb 2012

@alice107 tak dikes, dobre som si pamatala teda. 😉

kacenka1111
28. feb 2012

@gemini2 s tim zapiranim papiru je to taky jak pres kopirak...nemel vypisy, nechtel mi ukazat vypis primo v pc, posta mu nechodila, vyplatnice nedostavali...nez mi doslo co se deje, uz jsme byli dlouho spolu...pak to zacalo jit vsechno na povrch...tak se na to priprav, az udelas ten krok, vsechno se ukaze..tak ted bud silna a stuj si za svym....bude to tezke, ale za nejaky cas si usporadas zivot a tomuhle se budes jen smat....

alice107
28. feb 2012

@jabadaba 😉

gemini2
autor
28. feb 2012

@kacenka1111 on tvrdi, ze do nike ide len 1euro denne. to je teraz tazko, kedze neviem aky skutocny prijem ma....ak ma skutocne len tu sumicku, ktoru mi povedal, potom by som to chapala, ale tiez mi mohol povedat, ze nema peniaze, alebo ma malo, a nie cakat, ze sa to nejako utrasie....neviem co cakal, ze spravim.....ano, som rozhodnuta, jedine, ze by sa radikalne zmenil, o com pochybujem.....Ja nie som PIN-kod, ze ma tri pokusy. nevie to dat do poriadku- prosim.....vie, ze ma odist a vobec sa so mnou o tom nesnazi hovorit. mozno mu to takto aj vyhovuje. alebo sa spolieha ze ma v sobotu presvedcia.....

kacenka1111
28. feb 2012

@gemini2 nepotrebujes preci vedet, jake ma prijmy...vzdyt vis,ze lzes....jen si to jeste neches priznat....ale to prijde....normalne jak ten muj...u me spolehal....zacal neco delat, az kdyz uvidel, ze jdu....to bylo ted naposled...prosim, vim, ze to ted nevidis, ale MM taky rikal, ze jen deset korun, pak dvacet, pak padesat....uveris, az zjistis, jak velky ma dluhy....neptala jsi se, z ceho exekutor? neblazni...cetla jsi tu moji diskuzi? pises o mem muzi....fakt nestrilim od boku a rozhodne si nemyslim, ze zrovna "tvuj pritel" je jiny...vzdyt kdybys cetla tu moji diskuzi, mela by jsi to cerne na bilem...uplne ty same lzi....never tomu, ze ma tak malo...ja vim, ze cim vic ti budu rikat, jak velky gambler to je, tim vic tomu nebudes verit...taky jsem si tim prosla...ze se zmeni...ten muj se teda zmenil, ale neustale se musim ohlizet....nema pujcku? nesazi? kde je tak dlouho? neni v herne? aha, zase sazel? jak to ze uz nema ty dve stovky? dokud se sama nepresvedcis, neuveris....

sisaha
28. feb 2012

@gemini2 zavislák od automatov, alebo tipovania je svojim spôsobom choroba, ktorej sa neda len tak zbavit...1 euro denne..a mozno 3 eura denne krát 30 dní..a celkom pekná suma..

sisaha
28. feb 2012

@gemini2 pripadne mozes do Nike skocit a spytat sa kolko penazi dava na tipovanie...pod nejakou zámienkou..Ale ono je to vlastne zbytocne, on nema zaujem nieco na vasom spolocnom zivote zmenit..a "svagrinu so svokrou" by som do domu nepustala, resp. ich iba oboznamila so situaciou a nech sa hned dohodnu ku ktorej ide..a rovno im mozes podat kufor do ruky, nech nemerali cestu k tebe zbytocne 😀

gemini2
autor
28. feb 2012

@kacenka1111 tak to mame podobne...a ked sa mozem spytat, ako ste to s muzom poriesili? ake rozhovory, o com, co bolo prioritou- kedze ste este spolu, ako ta presvedcil? mozes mi to napisat aj do spravy, ak chces.....ak to nechces pisat, pochopim...

gemini2
autor
28. feb 2012

@sisaha nie svokra. moja mama.a jeho sestra

sisaha
28. feb 2012

@gemini2 aha, tak mas jednuduchsiu volbu. Kufor daj do ruky jeho sestre.. Oni su take kamošky?

gemini2
autor
28. feb 2012

@sisaha to si mala vidiet ako sa moja mama lucila s mojim ex manzelom po rozvode, akoby stratila najblizsieho cloveka.... 🙂

sisaha
28. feb 2012

@gemini2 napriek tomu co ti robil??? žasnem..

kacenka1111
28. feb 2012

@gemini2 urco mi to neva, pisnu i semka, psala jsem i na tu diskuzi preci 🙂
no...par let jel automaty...pak dosel ke me, ja to nevedela...zjistila az po delsi dobre, protoze nemel penize, pry posilal ex na deti ( vychazelo to na dvacku mesicne - ja blba mu to verila ), nesmela jsem na jeho ucet a vypisy, posta chodila jinam, vyplatnice nebyly...pak to prasklo...mesic rvani hadek a priznal to....clovece ani nevim, proc jsem zustala...naivni zenska...no...pak to bylo s temi osmi tisici a skoro porad....porad jsem zustala...naivni blbka!...no a ani nevim jak...proste nehraje...ale sazi ( teda ted uz sazel - ponechala jsem mu jednou v nedeli za 30 kc tu sportku, jak je tam dve ste mega 😀 )...no dfelala jsem to tak, ze jsem chodila s nim - treba na postu vybrat penize, vyplata chodila ke me na ucet, dostaval kapesne...to jsem zas nevedela o tom sazeni😀 ale pak to prasklo - bylo mi divny, proc porad jede zapasy na netu, na co to sleduje kazdy den a je jak prdlej ( ale poznala jsem jednoho kluka, s kterym jsme predtim byla, taky sazel, ale fortunu a velke castky, jenze v tu dobu mi poradne nedochazelo, o co jde, zas blba naivka a pak jsem od nej zdrhla )...no proste snuzka lzi, zapirani...aby zakryl svoje sazeni nevahal osocovat me, nesmela jsem si koupit ani sampon....byla jsem v takovym stavu, ze jsem si fakt myslela, ze utracim, kdyz si umeju vlasy....nevedela jsem, jak se mu postavit....jenze pak se to zlomilo....neco ve me, asi pud sebezachovy....ale taky hodne mama pomohla, neustale mi rikala, jak vypadam jako socka, ze me nepoznava a ja jsem egoistka 😀 takze jsem si zacala vsimat, ze je potreba mit zaplacenou elektrinu atd 😀 ted prehanim samozrejme....no to sazeni - na to nepohlo nic az donedavna - pomohly mi holky na diskuzi, tak me nakoply, ze jsem sebrala silu a postavila se mu....jenze on si dvakrat asi rozmyslel, ze kdyby rozvod ( jsem vdana ), bude mit dalsi alimenty....a na to nema....a postupne se dal dokupy...ale vyhrano nemam...cekam, kdy zas bude dalsi rana....je to tezky...rozhovory nebyly...ja mluvila, on mlcel....ja rvala, on se urazil...ja premlouvala, on me posilal pryc....proste ted nemam naladu, ted jsme unaveny.,.,,kdesi cosi...nevim, jestli presvedcil...on potrebuje pevnou ruku, kdyz ji mam, je v pohode, kdyz povolim, je zle...ale u me to byla laska....blba naivni laska :D jestli u tebe neni, mas vyhrano....protoze i kdyz mu castecne verim, ze uz je to trosku lepsi, vim, ze na najem stejne dlouho nebude, atd....ale penize mi dava

sisaha - to napadlo i me - ale myslim, ze by ji to nerekli....ale zkusit to muze, noale nevim....s tema blbkama dvema mas nbaprostou pravdu, zmije jedny, co se maj na tebe co chystat! normalne ve me vre krev 😀

mate doma net? asi jo, ze? vsimla sis, ze ma ucet na te nike? znas heslo? muj mel, akorat to heslo jsem nevedela....kouka na sport? co sazi? na sport? nevim presne co je nika, ale asi jako nase chance a fortuna....je casto na tom netu?

gemini2
autor
28. feb 2012

@sisaha ano, napriek tomu. Ale co uz...

kacenka1111
28. feb 2012

taky mamu nechapu...proc to dela? posli je nekam, vubec je nepoustej.....protoze jinak te zase "nahlodaji"....znam to....dve na jednu to je sila 😀 a vubec, normalne mam sto chuti jim natankovat, to je bezmoc, kdyz si predstavim, jak ty dve furie bezi vesnici s rukama nahore 😀

kacenka1111
28. feb 2012

k ty mamce - nevim asi to neni stejny pripad, ale moje babi by MM chranila, at by delal co by delal...on aje hrozne poddrizena chlapum...muj deda ji mlatit, a ona s tim zila...pak se teda rozvedli ( ja dedu nikdy nepoznala, umrel driv, nez jsem se narodila )...pro ni je nejvic chlap, zenska je nula....takze i kdyz uz vedela, ze MM obcas sazi ( nerekla jsem ji o tech automatech a vetsim sazeni ), stejne me nutila zachovat rodinu a vinu hazela na me...jakymkoliv zpusobem....byla jsem z ni zdeptana...jednou jsem se uz neovladla, pred barakem ji sprdla, zacala brecet, ona se urazila, ze odchazi, ja ze teda jo, ze to bude lepsi a ona zustala a od ty doby tak nejak dala pokoj....vsechno je to o tom, ze lidi manipuluji, dokud jim to clovek dovoli...jedno blby sluvko - NE - a jak je tezky ho vyslovit...ale jakmile to dokazes, bdues citit strasnou silu a budes pysna....aspon jednou...to te strasne posilni....

kveta
28. feb 2012

@jabadaba Ale ano, myslim to vazne. Su krajiny, kde je normalne, ze zena po rozvode ma automaticky narok na 40 percent exmanzelovho buduceho prijmu... Zena ma nizsi prijem a nizsi pkatovy rast, lebo bola na materskej s prvym sietatom. Preco by nemala byt kompenzovana za zhorsene moznosti zarobku z titulu starostlivosti aj o exovo dieta.. To je len slovenska malost, ze zeny po rozvodoch koncia s vyzivnym na dieta na urovni zobracenky a povazujeme to za normalne...

Ne
A Tvoj osobny nazor, ze by Ti to hrdost nedovolila, Ti neberiem... Ale nie si v situacii zakladatelky temy.. aspon dufam..

Btw vychadzam zo situacie po rozchode s otcom dvojciat..

gemini2
autor
28. feb 2012

@kacenka1111 hrozny zazitok....ja by som ti v takej situacii, ktoru si prezivala povedala- odid od neho prec. no, ano, je to tazke...cudzie problemy sa riesia akosi lahsie ako vlastne...
Inak mamy sa trosku obavam, lebo hlavne na nu sa spolieham, ze by mi mohla pomoct. Ale zvladnem to....verim tomu.

kacenka1111
28. feb 2012

@gemini2 stavaji se horsi veci🙂 ono te to ve finale posilni...nikdy nebudu moc rict, ze uz to nedela...nikdy nemas jistotu...takze drzim pesti a ver, ze tvuj sazi....tak se drz, kdybys neco potrebovala, kdykoliv....ale stejne sem budu porad nakukovat 😀 co ty dve harpie? neozvaly se? nic se neboj, ja po tom, coi se na me matka vyprdla, stejne s ni mluvim a tesi na vnucku...blbe se opousti vlastni rodina, to vim....mame to nikdy nezapomenu, ale opustit ji? to ne...

gemini2
autor
28. feb 2012

@kacenka1111 niekto by mozno povedal, ze sa to snad ani nemoze stat.....a hlavne mne nie... 🙂
v sobotu sa urcite ozvem, ako to dopadlo, v piatok idem vybavovat tu pracu- dufam, ze sa to coskoro vsetko poriesi a bude dobre....inak, aj tebe drzim palce, aby sa to neopakovalo, a aby vam to klapalo....

kacenka1111
28. feb 2012

@gemini2 dekuju, ja zas tobe, at to zvladnes a jsi silna....tfuj, tfuj, tfuj 😀 to je pro stesti...

lili_mia
28. feb 2012

@gemini2 chcela som toho chlapa trochu obhájiť, že ak má fakt nejaké finančné problémy a zrejme je sraľo, aby sa ti s tým priznal, možno vzal niečo od nebankovky a teraz nestíha platiť, ale ako čítam, že ti vzal z materskej a zároveň denne 1euro na niké, čo je mesačne 30eur, predpokladám, že približne toľko dáš na týždenný nákup a on takú sumu vrazí do niké, bez pardonu, nech sa ide pásť, ked má na stávkovanie či čo presne to niké je
... chlap je zvyčajne ten, kto živí rodinu a ak sa zamotal do niečoho s dlžobami či nebankovkami, tak zrejme mužská pýcha a ješitnosť mu bránia priznať sa, len sa čudujem že nekoná ani pod hrozbou tvojho, teda skôr jeho odchodu, zrejme sa fakt spolieha, že ťa mama ukecá .. nechápem, ako sa môže jeho sestra hanbiť, že ste sa rozišli? to je jeho hanba, že ho žena s deťmi poslala preč, pretože uznala že bez neho sa bude mať s deťmi lepšie ... samé kecy
... teším sa tej ponuke práce, aj tej možnosti presťahovať sa, už len vysporiadať dom po rodičoch, predať bud celý, prípadne svoj podiel ďalšiemu spoluvlastníkovi a o viac sa nestarať, neobzerať sa dozadu .. ja som tiež mala úspešný deň, pohli sa ľady, veci klapli, snád to vyjde tak ako si želám .. úprimne ti želám všetko dobré