icon

Problémy so svokrom vyústili do žiadosti o rozvod

mother221
28. máj 2020

ahojte. mozno to niektore z vas bude zaujimat, mozno nie. dovolim si aktualizovat informacie, ako sme na tom teraz. Nase hadky sa vystupnovali natolko, ze na mna manzel dovtedy fyzicky zautocil. samozrejme, kvoli ocinkovi. cela nasa hadka zacala na tom, ze sa pytal svojho svateho ocinka, kde dala ta salena Pi..a malemu caj... co ma totalne nasralo, preco by sa mal takto o mne vyjadrovat. po fyzickom utoku som utiekla aj s dcerou ale syna som bola nutena nechat pri nom, lebo sa mi vyhrazal, ze ked budem chcie zobrat aj maleho, ze ma zabije... takze som usla iba s dcerou pri chvilke jeho nepozornosti... pri hadke sa stalo aj to, ze ma jeho otec kopol do zadku co som mu hned vratila, vtedy sa dobreze nezosalil, lebo si ocinka kopla... cele chore... jeho otec mal dni a tyzdne pred tym narazky sexualneho charakteru, az nemiestne, a raz chcel ostat spat pri mne v manzelskej posteli ked bol muz na nocnej... samozrejme, muz vsetko popiera a dokonca mi uz raz povedal, ze som sa mala s jeho otcom vyspat aby bol dokaz... podala som na neho trestne oznamenie a poziadala neodkladnym opatrenim aby mi bol syn zvereny.... byt po babke som mala k dispozicii, rodicia boli pripraveni pomahat.... ja hlupa krava som sa k nemu vratila, lebo maly bol pri nom a sud mi neschvalil neodkladne, vraj maly nie je ohrozeny na zivote... spolupracujem s kuratelou a policiou ale je to beh na dlhe trate... podala som odvolanie takze cakam.... situacia doma je na hovno, s muzom sa uz len dotahujeme, on mi robi na zlost, obcas mi nechce ani maleho dat na ruky, hucka ho proti mne... proste uplne odisiel od rozumu.... s rodicmi velmi telefonovat nemozem, nakolko on mi dal na vyber vraj bud on alebo moji rodicia... to ze zijeme pri jeho fotorovi a on s rodicmi komunikuje, nevadi... nemozem sem zobrat ani svoju dcerku, lebo nechcem aby to zazivala. cakam na papier od sudu, aby som si konecne mohla pobalit veci a vypadnut. Bolo to posledny krat ked som ako krava naletela na reci, ze sa odstahujeme a ze malu bude brat tak, ako chcem ja... tak velmi som chcela aby rodina fungovala, ze som totalne posliapala po svojej dostojnosti a hrdosti.... som pripravena zit zivot bez neho, preto som aj dnes, na radu vyssieho sudneho uradnika podala okrem toho aj ziadost o rozvod... poslednu dobu som uz pre neho bola len ku...a pi...a spina atd...

mother221
autor
28. máj 2020

podala som iba navrh na neodkladne opatrenie a sud mi to zamietol, ze neni dovod, ze syn neni ohrozeny.
volala som vcera na sud a vyssi sudny uradnik mi odporucil ostat pri synovi dovtedy kym nedostanem rozhodnutie zo sudu, ze maleho mi davaju, taktiez aby som podala navrh na rozvod ale na ten sa caka dlhsie. syn ma TU trvaly pobyt, ja trvaly pobyt mam uz u rodicov. a nasi sa boja, aby som sa s k nemu opat nevratila lebo som bola hlupa, stale len sluboval ze sa zmeni, ze odideme prec od otca a nic z toho

mother221
autor
28. máj 2020

je tu dialka 150 km od mojho TP a synovho, kde momentalne sme

daganov
28. máj 2020

celé mi to pripadá vymyslené, alebo aspoň riadne podfarbené, aj tá predošlá téma, aj táto. Prvý manžel jej povedal, že striedavka bude len na papieri, tak bola vybúraná z toho, že je skutočne....mám dobrú prácu, byt v prenájme, ale idem do "lepšieho" do 2,5 izbového bytu k svokrovi alkoholikovi. Lebo to, že pije, si určite nevšimnem, dovtedy bol abstinent. Manžel bol galantný, ohľaduplný, vôbec nie žiarlivý, miloval moje dieťa, narodením syna sa úplne zmenil...má všetko pripravené v byte po babke a zrazu nemá, k rodičom už odišla, vtedy sa nebáli, že bude cirkus, ale teraz zrazu áno, lebo sú starí....no hádam nemajú 80. Roztrieskal telefóny, nemá ako volať, zobral jej kľúče, ale do práce išiel jej autom...no, pre dnešok stačilo.

janickacrazy
28. máj 2020

@mother221 blbosť ako Brno, dieťa musí mať rovnaký trvalý pobyt ako matka, aspon tak mi to vraveli vždy na úrade a okrem toho, ten sa dá ľahko zmeniť, keby aj, takisto rodný list vybavíš za pár minút nový pre dieťa aj bez otca

acrobaleno
28. máj 2020

@daganov 100 bodov

mondolina
28. máj 2020

@mother221
Ako si včera volala na súd keď nemáš telefón?

mother221
autor
28. máj 2020

@janickacrazy no vidis... a mne vcera povedali, ze potrebujem suhlas toho xuja k tomu, aby som malemu zmenila trvaly pobyt kedze sme este stale manzelia... nic z toho som si nevymyslela a veci sa maju takto. chcela som len radu. nie aby ma niekto obvinoval z toho ze som si to vymyslela.

mother221
autor
28. máj 2020

@mondolina volala som z maminho telefonu, nakolko vcera som bola u rodicov... najprv u gynekologa a tak som sla k rodicom a vybavovala veci behala po kuratle, volala na sud atd. nie som blazon a nevymyslam si. ale jedna vec je fakt, ze som toto sialenstvo mala uz davno stopnut , nevracat sa k nemu. ibaze som uz raz bola rozvedena a velmi som chcela aby mal aspon syn uplnu rodinu a muz sa pretvaroval dost dlho, ako ma rad moju dceru.

mother221
autor
28. máj 2020

@daganov ano. lebo striedavka bola podpisana s tou podmienkou, ze sa vratime s manzelom naspat do mesta. ale manzel zmenil nazor ze on nazad ist nechce, ze sa nebude zas stahovat.

acrobaleno
28. máj 2020

@daganov Ale sú aj sprosté ženy. Týmto nehovorím, že je aj autorka hlúpa. Ale čo sledujem okolie s akými degešmi sa tie ženy zahadzujú za kus klobásy a "lásky", tak sa ani nedivím, že niečo takéto by sa mohlo stať.

mother221
autor
28. máj 2020

@d
@acrobaleno som hlupa. lebo som mu tolerovala toho viac nez trebalo. nechcela som ostat opat sama na vsetko, ale bohuzial. ked sme sli s prvym muzom od seba, za pomoci rodicov s malou som dostudovala bez prerusenia posledny rocnik VS, zamestnala som sa, mala podnajom a zila som si kludne ale ja krava hlupa som chcela mat rodinu aby mala vyrastala v uplnej rodine a tuzila som mat este babo... a skoncilo to na hovno, lebo muz sa krasne pretvaroval... cely cas

acrobaleno
28. máj 2020

@mother221 no tak vidíš a v tej sprostosti aj ďalej pokračuješ.

daganov
28. máj 2020

@acrobaleno to verím, stačí za tu čítať pár tém. Akoby život bez chlapa bolel. Rýchlo sa vydať za prvého tĺka, čo sa naďabí, aj keď nevydať, ale mať s ním dieťa. To nevadí, že si píše po zoznamkách s druhými, presedí celé večery v krčme, veď on sa zmení, keď sa narodí dieťa. Dieťa bolo vytúžené a plánované....to určite, keď nemá madam ani strednú ukončenú...nemajú kde hlavu zložiť, tak poď ho k svokre a potom sa tu vyplakáva. Ako keby nebolo dosť nepredvídateľných problémov - choroby, strata zamestnania a pod. Treba si ešte ďalšie vyrábať, aby nebol život nuda a pre istotu mať s každým chlapom dieťa. Samozrejme, že zase plánované, na tretej strane už ani nie tak plánované, ale zlyhala antikoncepcia, na šiestej sa dozvieš, že žiadna nebola, respektíve sa vysadila, lebo dúfala, že si deckom chlapa pripúta.

janickacrazy
28. máj 2020

@mother221 trvalý pobyt je len evidenčný údaj, vobec to neznamená, že nemožeš s malým odísť, kludne možeš ísť preč a pobyt doriešiš neskor, ten ťa k ničomu nezavazuje, ja som deťom trvalý pobyt menila a predtým sme bývali 3 roky na jednom mieste a trvalý pobyt sme mali úplne inde. Ty musíš riešiť doležité veci, prvá vec ako odísť, ostatné možeš kludne doriešiť neskor.

mother221
autor
28. máj 2020

@daganov
madam ma ukoncenu VS nie ZS

mondolina
28. máj 2020

@mother221
Podľa mňa písala všeobecne.

daganov
28. máj 2020

@mother221 ja som predsa nepísala o tebe. Ak si to čítala celé, tak sa tam viac vecí nezhoduje. Okrem toho, prečo píšeš, ako sa tvoj manžel pretvaroval? Nepretvaroval, iba ty si v zúfalej snahe mať rodinu za každú cenu ignorovala varovné signály. Veď si v inej téme písala, že si ešte pred svadbou písal s inými. To ti pripadalo OK? Ako ste chceli žiť v tom 2,5 izbovom byte? Nechce mi povedať, že si nevidela, že svokor chlasce. A netvrď mi, že VŠ vzdelaná osoba chápe to, že má ostať pri synovi tak, že má ostať aj pri manželovi. A že trvalý pobyt má len administratívny charakter. A že by nenašla dnes iné východisko zo svojej situácie, iba písať na koňa. Potom už fakt alebo dávajú ten diplom hocikomu, alebo by si ho mala vrátiť.

mother221
autor
28. máj 2020

ver ci nie, boli sme u svokra dovtedy na navsteve 2krat, vyzeral byt v pohode. a ano pisal si s inymi v tom mas pravdu, asi som ho az velmi milovala. mali sme tu byvat iba docasne, kym si neporiesime vlastne byvanie, avsak financne sme nikdy nestihali, lebo jeho otec prisipeval vzdy len minimum a plus si myslim ze aj mu moj muz daval nejake peniaze na jeho dlhy. Chapem to tak, ako mi to typek na sude vysvetlil. ze ma dokaze pochopit ze mam obavy o zivot ale ze mam s malym byt zatial tam kym inak sud nerozhodne. tak som bud blazon ja alebo ludia na sude. a hladam vychodisko, nie len pisanie na konika. nemusite hned kazdu babu sprdnut ako male decko, obcas aj kus empatie by bolo fajn mat.

daganov
28. máj 2020

@mother221 sorry, ale ak sa správaš už roky tak, ako sa správaš, aké reakcie očakávaš? Bola si u niekoho na návšteve dva krát a nasťahuješ sa k nemu? Keby do štvorizbového domu, nepoviem, ale štyria v jednej izbe? A aký týpek na súde? Čo ťa je po ňom? Existuje papier, že musíš byť so synom pri manželovi? Sotva, že? Ak nechceš odísť, zostaň, ale akú radu potom vlastne očakávaš? Za akým účelom si dnes založila túto tému, keď všetko, čo ti kto nepíše, odpinkneš? Tak si rob tie hlúposti naďalej, tak, ako ti napísal niekto vyššie.

sidicek
28. máj 2020

@daganov no bohužiaľ niektoré ženy sú neuveriteľne naivne, keď sa k tomu pridá týranie asi je bežné, že zmagoria ešte viac. Ja by som asi zaviedla, ze každá žena musí byť po skole aspoň rok sama, aby pochopila, že život bez chlapa nekončí a nemusí sa ulakomit na prvého debila, čo jej na sľubuje hory doly.

daganov
28. máj 2020

@sidicek rok je málo a ešte by som im dala ako povinné čítanie niektoré témy z MK, miesto tých zbytočností, čo im vtĺkajú do hláv a ktoré im nikdy na nič nebudú. Teraz počas korony sa ukázalo, že minimálne štvrtina z toho, čo sa učia, je nepodstatná.

0kristina0
28. máj 2020

@mother221 ty nie si povinna zit s tym chujom dokym vas nerozvedu. Inak rozvod sa moze natahovat veeeeeelmi dlho, takze zbal veci a chod k rodicom. Pride robit bordel? Pre teba lepsie aspon bude mam zaznam za vytrznictvo, vyhrazanie, o to lahsie vas rozvedu.

sidicek
28. máj 2020

@daganov áno, predmet "ako si nezbabrat život, výberom chuja za partnera" by zachránil mnoho žien od trápenia a deti od psychických traum

daganov
28. máj 2020

@0kristina0 zbytočné, ja som sa rozhodla už nedrať klávesnicu

lucia147852
28. máj 2020

Pracovala som na súde pred par rokmi, presne sme mali na starosti tieto veci. Žiaden súd nenapise že matka nemôže odísť s dieťaťom do krízového centra. Žiaden. A kde to napísal? Na chodník, či na stenu? Na čo čakáš preboha? Prvé zabalím deti a seba a idem do riti. Nebudem predsa vykrikovať chlapovi že odchádzam. Môžeš sa vysrať na nábytok aj na vsetko. Hádam je život tvoj a deti ti milsi. Ale teda asi nie. Prvé si mala zobrať deti a doklady a potom podávať návrh na zverenie deti do tvojej starostlivosti plus predbežne opatrenie do rozhodnutia vo veci samej. Mne hlava neberie co tu píšes. Aj keby mam ísť autobusom ci vlakom a mat dueta celý čas na rukách. Alebo spat na zemi na matraci s malým tak mi je to jedno. Pretože nič nieje horšie ako to kde ste. Ale hold baby píšu dobre. Komu niet rady tomu niet pomoci

0kristina0
28. máj 2020

@lucia147852 ja sa tymto veciam nerozumiem ale hned sa mi to nezdalo, ze tam musi ostat a podobne veci
@daganov asi tak

mother221
autor
28. máj 2020

@lucia147852 ked budem u nasich mozem ti preskenovat rozhodnutie sudu... tu to funguje ako v kocurkove... nesrandujem a nevymyslam si.

mother221
autor
28. máj 2020

@lucia147852 maleho som ako mala zobrat, ked ho mal ten chuj na rukach a nedovolil mi ho zobrat a ja som s dcerou musela ujst???????? ty by si sa asi nechala zabit na mojom mieste ze?

ckocka
28. máj 2020

Viem že je to nekorektné, ale občas ma napadá že takéto ženy si nič iné nezaslúžia.
Problém je samozrejme že v tom figurujú deti.

janickacrazy
28. máj 2020

@ckocka Nikto si toto nezaslúži.