icon

Pustili by ste dieťa do špinavej domácnosti na prázdniny?

22. jún 2025

Zaujíma ma názor, stačí áno/ nie. Pre mňa špinavá domácnosť. Všade omrvinky, všetko lepkavé, mastné, špinavé. Chladnička stále špinavá, v kuchyni plesne okolo umývadla, stôl špinavý od jedla. Podlaha aj tri týždne nepovysavana,neumyta. .. nechali by ste tam malé dieťa na prázdniny, nech tam spí, stravuje sa a td. ?

dadis
22. jún 2025

Ja som chodila ako dieta na prazdniny k babke, ktora sice v dome mala poriadok, ale nemala kupelnu a zachod (iba latrinu), varila v letnej kuchyni, kde bola pec a voda zo studne sa nosila. Nic sa mi nestalo. Ale mne samej sa neporiadok hnusi, ak by to boli moji rodicia, pred pobytom deti by som si tam asi spravila brigadu a vsetko vypratala, poumyvala okna, kupelne, vsade povysavala, ppvytierala a prezliekla
periny. Za tyzden to asi nezahnusia. Vztahy su pre deti dolezite, ved aspon pomozes mamke, a tebe tiez pomoze, ze sa ti o deti postara

autor
22. jún 2025
@natalka13

Vies ze ho hepustis a potrebujes odobrenie z kona? Napis zltemu konikovi ten ti da nazor na tvoj dopyt😂

No dobre keď vám tak veľmi chýbajú informácie tak to upresním. Jedná sa o domácnosť mojej matky. Odkedy žije s novým mužom tak je to len samá pleseň, špina, zhnité jedlo a neporiadok. Stále si "nárokuje" deti na prázdniny, lebo veď chodia aj k môjmu otcovi. Lenže u otca sa nemusím báť , že ich nechá jesť paradajku, ktorú krájal nožom, ktorý bol pred tým položený na dva týždne starom plesnivom koláči a umytý nebol 3 týždne. Deti majú starkú radi, ja som za trávenie voľného času, ale mimo jej domácnosť. Proste sa mi hnusí, že by moje deti relatívne malé ( 2 a 7 rokov) mali jesť v jej kuchyni a spať v posteli kde spáva starý kocúr s únikom moču v perinách, ktoré nikto neprezliekol pol roka. Nedá si povedať, že to čo má doma je hygienicky zlé. Mňa už nebaví chodiť mladej žene domov upratovať lebo to nemá význam. Ja upracem a keď tam prídem o dva týždne je to ešte horšie. oni na to nemajú čas lebo pracujú a bla bla.

@natalka13 načo by som mu písala? Som si istá, že ty už si to dávno urobila ❤️

ivanaks
22. jún 2025

Podľa mojej mamy u mojej babičky z otcovej strany (teda jej svokry) nebolo tiež upratané podľa jej predstáv (najmä WC, kúpeľňa, bežne nakladené neumyté riady v kuchynskom drese, omrvinky po zemi). Napriek tomu sme tam so sestrou trávili väčšinu letných prázdnin a ja aj moje škôlkárske choroby (bola som tam častejšie ako v škôlke). A vieš čo? Ako dieťa som nikdy nevnímala, že má babička doma neupratané, a moja mama o tom nikdy nevravela (medzi rečou to spomenula až teraz, dobrých 40 rokov "po"). A boli to tie najkrajšie časy môjho detstva - dní, týždne strávené u babičky (s jej fantastická kuchyňa- nikdy som už nejedla také dobré jedlá, koláče a torty). Ty si sa už rozhodla, ale spýtala si sa na názor na MK, ale spýtala si sa toho najdôležitejšieho človeka v tomto Tvojom probléme, ako to vníma on/ona? Či chce ísť, alebo nie? Ak už dokáže rozprávať a vyjadriť svoj názor, nechaj rozhodnutie na neho/na ňu.

unicornlady
22. jún 2025

Ak je tu riziko, že ich bude kŕmiť zhnitým jedlom, tak potom by som ich nepustila.
(to, čo si dopísala, je už ani nie iba o čistote, ale to môže byť až infekčná domácnosť)

blanblan
22. jún 2025

Keď som bola au pair, deti chodili takto k starým rodičom ktorí takto žili ako opisujem. Aj so mnou. Mne bolo do plaču každý deň z toho bordelu, ale deti najšťastnejšie na svete. Takže ja by som asi pustila kedy tam veľmi chceli ísť

1ryba
Odpoveď bola odstránená
ivanaks
22. jún 2025
@ivanaks

Podľa mojej mamy u mojej babičky z otcovej strany (teda jej svokry) nebolo tiež upratané podľa jej predstáv (najmä WC, kúpeľňa, bežne nakladené neumyté riady v kuchynskom drese, omrvinky po zemi). Napriek tomu sme tam so sestrou trávili väčšinu letných prázdnin a ja aj moje škôlkárske choroby (bola som tam častejšie ako v škôlke). A vieš čo? Ako dieťa som nikdy nevnímala, že má babička doma neupratané, a moja mama o tom nikdy nevravela (medzi rečou to spomenula až teraz, dobrých 40 rokov "po"). A boli to tie najkrajšie časy môjho detstva - dní, týždne strávené u babičky (s jej fantastická kuchyňa- nikdy som už nejedla také dobré jedlá, koláče a torty). Ty si sa už rozhodla, ale spýtala si sa na názor na MK, ale spýtala si sa toho najdôležitejšieho človeka v tomto Tvojom probléme, ako to vníma on/ona? Či chce ísť, alebo nie? Ak už dokáže rozprávať a vyjadriť svoj názor, nechaj rozhodnutie na neho/na ňu.

Aha, teraz som si prečítala Tvoj dodatok. Tak teda nedaj, ak je to naozaj tak, ako píšeš. A keď mama bude vyskakovať, prečo k dedovi idú, a k nej nie, tak jej povedz, že dedo má doma čisto, čerstvé potraviny a nemá počurávajúceho sa kocúra...

natalka13
22. jún 2025

Dobry napad 👍

minenkaa
22. jún 2025

Však ale nové info je uplne niečo iné ako prvé ,oznam na rovinu buď alebo
A nie ,do takto špinavého nie

mircalla
22. jún 2025

Nie

zooeynka
22. jún 2025

Urobila by som co chcu deti. Ak chcu nech idu. Nechcu, zostanu doma. Ty si v tej spine s matkou vyrastla a zijes. Neverim totiz, ze by sa jedna poriadkumilovna zena stala spindirou po zoznameni s novym muzom

oli18
22. jún 2025

Tvoja mama uz "mlada zena" nebude, ak ma 5 rocne vnuca, ci?

gregik66
22. jún 2025
@oli18

@oli18 kludne moze mat aj 50 rokov…

autor
22. jún 2025
@oli18

@1ryba neje, ale kľudne ho nechá v chladničke kým neprídem a nevyšmarím ten smrad zhnitý ja. A hneď vedľa toho ukladá čerstvé jedlo , ktoré už je alebo z neho varí. Ja tam už nemienim viac upratovať, lebo kuchyňu som upratovala pred dvoma týždňami keď som tam bola a včera keď som tam prišla zas tak z chladničky taký smrad, že ma skoro odvalilo. Polička potiahnutá nejakým hnedým maglajzom a na tom položené jedlo, z ktorého šla variť.

@minenkaa veď píšem- plesne , špina v chladničke, neumyte nič..

@zooeynka nie my sme v tom nevysrastali. u nás sa upratovalo denne. Každý mal pridelené veci na starosť a tie museli byť urobené. A upratovali všetci mama aj otec .
@oli18 neviem a akom 5 ročnom vnúčati je reč , ale to je jedno. Má 45 rokov. Ak je to pre teba stará žena tak Budiš. Podľa mňa to je stále mladý človek.

basska_b
22. jún 2025

Podla mna ide o svagrinu, ktora ma viac deti a nestiha to tak leštiť, aby bola navsteva spokojna. O švagrinu, ktora si mylne myslela "neupracem, sak ku mne pride rodina'

Jaj uz citam... mama s partnerom. Oukeej... no, komu niet rady, tomu niet pomoci. To myslim teraz mamu, pani domu

tramtada31
22. jún 2025

Autorka, ale uvedomuješ si, že mama má nejaký problem a nie je to len lenivosť?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
dadis
22. jún 2025

Wau, ze 45 rokov. Ved to je smutne, ze sa takto upustila. Nie je sa tym psychicky problem, alkohol?

vevesh
22. jún 2025
@tramtada31

Autorka, ale uvedomuješ si, že mama má nejaký problem a nie je to len lenivosť?

@tramtada31 suhlas, toto bude nejaky iny zdravotny problem.

Autorka, mame znamu, toto boli priznaky zacinajucej demencie (hlavne, ked tvrdis, ze pred tym to tak nebolo). Vobec nevedela, kedy co upratovala a neupratovala. Mala si spinave riady odlozene v policke medzi cistymi a s kludom anglicana zaliala stary par dnovy caj. A mlada zena je mozno podla teba, choroby si totiz nevyberaju vek...

diaamax
22. jún 2025

Spytaj sa deti. Ak im je tam dobre a chcu ist k babicke, kasli na to, po prichode domov ich vydrhni a vyhod oblecenie. Zbal im periny co neprinesu uz domov.

Tazko povedat, chapem aj Teba, lebo ako dospelacke sa mi dviha zaludok uz len z toho opisu. Ale ako decko som chodila k babke, nemala wc len latrinu, my decka cele dni vonku ma cintorine sme si naberali vodu zo studne a pili ju (teraz sa mi z toho tiez dviha zaludok ze tam dole spod mrtvol🤮) nemysli si ze po kazdom pouziti latriny sme si utekali ruky umyvat, davali sme si rabaka, aby sme na strom vyliezli, s tymi rukami si tam trhali ceresne, neumyte ich jedli a kostky pluli na zem, pohladkali kazdeho psa za branou, nekupali sme sa kazdy den atd a paradoxne som nedostala v tych casoch ani nadchu.

abbey1
22. jún 2025

Neviem, čo všetko je doslova pravda a čo preháňaš. Každý vidí poriadok svojimi očami. Moji svokrovci a švagriná mávali sterilnú domácnosť. Bála som sa tam jest, pohár, keď som vzala do ruky, už som viac nepoložila pre istotu. Ani nechcem tušiť, čo vraveli o mojej domácnosti.
Myslím, že v tvojom prípade bude pravda niekde uprostred.

autor
22. jún 2025
@dadis

Wau, ze 45 rokov. Ved to je smutne, ze sa takto upustila. Nie je sa tym psychicky problem, alkohol?

@tramtada31 a čo to je ? Druhá puberta? Ak narážaš na nejaké depresie tak nie , tie nemá. Práve naopak, je veľmi aktívna, koncert sem, zraz motorkárov tam, z roboty rovno za kamoškami, s priateľom do kina. Čo je super, ja som rada lebo mladosť strávila pri deťoch, ale aby sa preto úplne prestala starať o dom kde býva?

@dadis nepije, len sa jej zmenil životný štýl. Pre ňu už domácnosť a poriadok nič neznamená. Povie, že uprace keď bude mať čas, ale čas nemá lebo stále niekde len lieta a keď je doma chce si oddýchnuť. A potom sa to kopí a kopí. Alebo ešte povie "veď ty upraceš keď prídeš" .

dadis
22. jún 2025

Vyzera byt ako osoba fajn, deti mozu profitovat z pritomnosti s nou, tak jej tam jednoducho pred pobytom deti uprac, par dni to deti vydrzia..ved to upraces pre svoje deti..

evcagabi
22. jún 2025

Po tom co si dopisala, tak duplovane nie by dostala. Humus

1ryba
Odpoveď bola odstránená
oli18
22. jún 2025

Pardon, dokonca 7 rocne vnuca. To teda mlada je. Ja by som k nej dieta nepustila, aj ked je to moja matka. A povedala by som jej bez okolkov preco.

kulumulu123
22. jún 2025

Určite nie jest niečo čo obsahuje plesne (napr z noža sa prenesú na paradajky keď sa neumyje) je nielen nechutne ale zdraviu nebezpečné... Normálne by som povedal ako to vidím a je mi fuk ci sa pani matka urazi alebo co si o tom bude kto myslieť... Pekný vzťah je síce super vec ale situácia ako si ju popísala je už iný level... Je rozdiel týždeň alebo mesiac neutreny prach a pleseň v jedle... Tie čo sa tu bijú do pŕs ako by tam kľudne dieťa nechali zrejme v podobných podmienkach žijú samé...

dadis
22. jún 2025
@kulumulu123

Určite nie jest niečo čo obsahuje plesne (napr z noža sa prenesú na paradajky keď sa neumyje) je nielen nechutne ale zdraviu nebezpečné... Normálne by som povedal ako to vidím a je mi fuk ci sa pani matka urazi alebo co si o tom bude kto myslieť... Pekný vzťah je síce super vec ale situácia ako si ju popísala je už iný level... Je rozdiel týždeň alebo mesiac neutreny prach a pleseň v jedle... Tie čo sa tu bijú do pŕs ako by tam kľudne dieťa nechali zrejme v podobných podmienkach žijú samé...

@kulumulu123 iste 😀

1ryba
Odpoveď bola odstránená
mdse
22. jún 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba neviem, či sa nedodržiaval...moja ex svokra mala na obyvačke vo dverách ozdobnú mrežu, deti na nej v detstve viseli a pozerali do obývačky. Tá bola prístupná len pre návštevy a jej cvaknutá dcéra mi behala s handrou popred nos, keď sme tam jedli pri káve zákusok. Lebo sa namrvilo 🤦