Pustili by ste dieťa do špinavej domácnosti na prázdniny?
Zaujíma ma názor, stačí áno/ nie. Pre mňa špinavá domácnosť. Všade omrvinky, všetko lepkavé, mastné, špinavé. Chladnička stále špinavá, v kuchyni plesne okolo umývadla, stôl špinavý od jedla. Podlaha aj tri týždne nepovysavana,neumyta. .. nechali by ste tam malé dieťa na prázdniny, nech tam spí, stravuje sa a td. ?
Autorka
Jedine jej dôkladne vyumývať a upratať domácnosť. A takto to dopadne, keď si človek neužije mladosť, má deti skoro a potom doháňa zameškané.
Ak by bola babka z okolia, navrhla by som jej nech si po deti radsej zajde zakazdym ku mne domov, travi s nimi cely den /kupko, zoo a podobne/ a potom nech mi ich zavezie naspät, alebo by som po nich isla ja. A mozno aj desiatu by som im zbalila🙈😬
A dieťa tam chce ísť alebo nie?
Myslím, že príšerne preháňas. Keď si tam pred dvoma týždňami vyupratovala, nemôžu tam byť nejaké havarijné stavy. Pred tym, než by som tam deti pustila, by som upratala. Teda na tvojom mieste. Mne sa sterilna domácnosť prieci viac než neupratana (aj keď teda pleseň a smrad sú na mňa moc)
Nie
Pamatam si prazdniny na priehrade pod stanom.o hygiene ani rec co sa varilo sa vyplachlo v priehrade vratane nas deti. vyudeni od ohna spinavi od blata za cely den spoteni az za usami.ziadna zubna kefka.a tu sme prezili sme.na spekackach opecenom chlebe a sackovej polievke.paradoxne to boli jedny z najkrajsich prazdnin.
Ak tam deti chcú ísť, ja by som ich pustila.
Tak buď tam pobyt dieťaťu posilní imunitu alebo dostane žltačku 🙈🙂 Keby som sa v tej domácnosti necítila dobre a hnusilo by sa mi to tam, dieťa by som tam nepustila.
Nie. Mám macochu v pohode spolu vychádzame no nemajú to doma podľa mojich predstav. Ledva sme tam na navsteve hodinku a mám zlý pocit. Teda nechcem kvôli tomu ani dávať strážiť deti.
Vzťahy sú jedna vec, veď ako babka môže mat s vnúčatami pekný vzťah a tráviť s nimi prijemny spoločný čas. Ale byvat v takom prostredi, a je jedno či jednu noc alebo týždeň? Ak by ste išli ako rodina na dovolenku, penziónu, apartmánu či hotela, dieťa niekam do školy v prírode, do tábora a boli by tam takéto podmienky, ostali by ste tam, nechala by si tam deti? Bolo by to pre teba Ok? To už radšej to stanovanie kdesi v prírode.
Takze babka/nebabka, môže si hovoriť čo chce, snáď máš nejaké hranice… A teda bolo by mi absolútne jedno, čo chce ona alebo deti. Veď ty za ne stále zodpovedas, nikto iný.
Keby to boli len omrvinky na zemi, trochu viac prachu, riad v dreze a pod tak by mi to nevadilo, ale čo opisuješ ty - plesnivé jedlo, neidentifikovateľné niečo na poličkách kde položí potraviny, neumyté týždňové riady, ktoré veselo používajú ďalej, oštaté postele od kocúra...tak veru nie...nepustila. A rozhodne by som jej nechodila upratovať, očividne sa spolieha na to, že aj tak nakoniec prídeš a upraceš jej, to rázne stopni, nech si tam upratuje sama, je to ich bordel a keď si upracú, tak potom nech si zoberie deti na prázdniny.
Vyhovorila by som sa že nie zato, lebo je dcéra alergická na plesne. Síce je to naozaj, ale nepustila by som ju ani keby nebola
Mama ma 45 rokov a 7 rocne vnuca....to mi dako nevychadza....cize sa stala babkou v 38 a teba mala tiez asi v 18
Nejako sa mi nechce verit, ze niekto, kto predtym mal zmysel pre poriadok aspon ako taky je zrazu totalny humusak
Nenechala.
Nikdy
Podla toho kolko ma dieta rokov, ci sa ti ludia vedia postarat a ci tam dieta chce ist, co sa tyka poriadku nie je rozhodujuce.
Mama ma 45 rokov a 7 rocne vnuca....to mi dako nevychadza....cize sa stala babkou v 38 a teba mala tiez asi v 18
Nejako sa mi nechce verit, ze niekto, kto predtym mal zmysel pre poriadok aspon ako taky je zrazu totalny humusak
@mircalla matematicky to tak vychádza. Jedna moja spoluziacka mala prvé dieťa v 16, ja som rodila v 36 a ona zároveň so mnou kočikovala svoje vnúča.
Tiež neverim, že mladá osoba (kamoška v tom veku porodila prvé dieťa, takže naozaj o žiadnu starenku nejde) zrazu prestane mať zmysel pre poriadok. Čo pre poriadok? Ale nechá si kocurovi šťať do perin, všetko jej začne v byte závratnou rýchlosťou plesnieť a kým vôbec nebýva doma, keďže je stále v práci a na akciách sa jej tam zhromažďuje špina.
Osobne si neviem predstaviť, ako za 2 týždne od vyupratovania domácnosti, kde sa ľudia minimálne zdržujú je zrazu v chladničke všetko smradľavé a pokazené a okolo umývadla vytvorená pleseň…
Ja mám pocit, že problém bude niečo iné, alebo tu niekto fakt preháňa
A ty máš koľko.rokov autorka?
Lebo ja 49 a moje deti majú 8 a 6 ;)
Nie, ku nej by som ich asi nepustila, teda ani nechápem na čo tam chodíš, keď ti to vadí, ale by som jej povedala nech ich nemám na dovolenku vezme...A prispela alebo zaplatila im niekde pobyt na chate alebo tak nejak.
Nepustila a ani sama by som tam nešla. Mne je na grc už len pri čítaní. Ale ja som pošahana a posadnutá poriadkom
Nepustila by som male deti do domácnosti, kde je kuchyňa v stave ako píšeš.. to nie je bežný neporiadok.. to, čo opisujes je čistý humus.
Takže nie, tam reálne hrozí otrava z pokazeného jedla.
Keď chce deti tak musí predtým upratať, koniec debaty a 2r by som jej asi ani nedala, len to staršie
@letfenixa Vsak ano, obe rodili skoro.
@sisaka predstav si zabudnutý kúsok papriky z raňajok vedľa umývadla ležiaci v stojatej vode, ktorú niekto rozlial a nemá ju kto utrieť. Čo myslíš, že z toho po pár dňoch bude? Kvetinky? A takto je to tam so všetkým. Dá kocúrovi konzervu? Miesto koša ju nechá na stole. Utrie sa po sprche? Uterák hodí na stoličku v kuchyni. Navarí sa vývar, dva dni ho jedia a potom hnije v chladničke. A že taká polievka s cestovinou už po týždni veľmi pekne nevonia. Neupracú si hneď po sebe ani jeden a potom sa to tam kopí,hnije a plesnie. Ona vždy bola neporiadna, kde jej od ruky odpadne tam to nechá, ale keď sme boli deti tak sa to tak nekopilo lebo sa upratovalo pravidelne. Čo si pamätám tak sme od nejakých 11-12 rokov mali povinnosti rozdelené , kto vysával koľko- krát do týždňa, kto umýval riad, kto sa staral o prádlo, striedalo sa to po týždňoch. A denne sa upratovala kuchyňa. Aj keď tam počas dňa zostal neporiadok, večer sa vždy spratalo .Možno preto ,že na tom aj otec baziroval to si už nepamätám, ale nikdy to u nás takto nevyzeralo.
@mircalla v tom, že sme mladé rodili nevidím problém.
@sisaka predstav si zabudnutý kúsok papriky z raňajok vedľa umývadla ležiaci v stojatej vode, ktorú niekto rozlial a nemá ju kto utrieť. Čo myslíš, že z toho po pár dňoch bude? Kvetinky? A takto je to tam so všetkým. Dá kocúrovi konzervu? Miesto koša ju nechá na stole. Utrie sa po sprche? Uterák hodí na stoličku v kuchyni. Navarí sa vývar, dva dni ho jedia a potom hnije v chladničke. A že taká polievka s cestovinou už po týždni veľmi pekne nevonia. Neupracú si hneď po sebe ani jeden a potom sa to tam kopí,hnije a plesnie. Ona vždy bola neporiadna, kde jej od ruky odpadne tam to nechá, ale keď sme boli deti tak sa to tak nekopilo lebo sa upratovalo pravidelne. Čo si pamätám tak sme od nejakých 11-12 rokov mali povinnosti rozdelené , kto vysával koľko- krát do týždňa, kto umýval riad, kto sa staral o prádlo, striedalo sa to po týždňoch. A denne sa upratovala kuchyňa. Aj keď tam počas dňa zostal neporiadok, večer sa vždy spratalo .Možno preto ,že na tom aj otec baziroval to si už nepamätám, ale nikdy to u nás takto nevyzeralo.
@mircalla v tom, že sme mladé rodili nevidím problém.
@autor sú ľudia, ktorí majú takýto životný štýl: neupratovať. Pre niekoho je to sloboda ako nebyť otrokom domácich prác. Jednoducho treba si s mamou vydiskutovať,že tam deti nepustiš a povedať aj dôvod. Vysvetliť matke, že akceptuješ jej životny štýl,ale odmietaš,aby tvoje deti boli v takej špine.
@autor sú ľudia, ktorí majú takýto životný štýl: neupratovať. Pre niekoho je to sloboda ako nebyť otrokom domácich prác. Jednoducho treba si s mamou vydiskutovať,že tam deti nepustiš a povedať aj dôvod. Vysvetliť matke, že akceptuješ jej životny štýl,ale odmietaš,aby tvoje deti boli v takej špine.
@tomcimka ja som jej povedala otvorene v čom je problém, ona vie, že mi ten neporiadok vadí. Vždy keď prídem tak jej poviem, že by aspoň tie smeti do koša hodili a riady umyvali. Ale ona len bude nosom ohŕňať, že som fajnová, že sa uprace keď bude čas, že k otcovi ich pustím a tam majú veľa zvierat a tam to tiež nie je hygienou schválené a podobné keci. Otec má hospodárstvo a áno aj tam sa sem tam nájde špinavé vedro položené, misky pre zvieratá v dome, špinavé veci aj nanosené blato po spodnom poschodí, ale toto čo má ona doma tam určite nebýva . Však aj najmladšie sestry keď k nej majú ísť tak ohŕňajú nosom, že tam je bordel.
Raz píšeš, že u vás sa upratovalo a doslova píšeš, že i mama. Teraz zasa píšeš, že mama bola vždy taká. Zvláštne no.
Neviem teda, kedy mama začala rodiť, ale všetka česť, že si už všetky deti, ako píšeš i tvoji mladší súrodenci, uz z domu a samostatní.
Raz píšeš, že u vás sa upratovalo a doslova píšeš, že i mama. Teraz zasa píšeš, že mama bola vždy taká. Zvláštne no.
Neviem teda, kedy mama začala rodiť, ale všetka česť, že si už všetky deti, ako píšeš i tvoji mladší súrodenci, uz z domu a samostatní.
@abbey1 veď píšem, že sa vždy večer aj kuchyňa upratala nenechalo sa to tak ako to robí teraz. Každý deň niekto niečo urobil a áno aj ona. Aj keď nechala dajme tomu rozhádzané veci po posteli v spálni tak večer ich dala späť do skrine. Ale teraz to už neurobí len to zhrnie dade na kopu... Najmladšie ešte nie sú z domu, tie žijú s otcom, majú ešte rok do dospelosti, študujú. Najstaršie už máme svoje domácnosti a brat je v zahraničí.

A kto ta nuti ju tam poslat? Akurat som docitala to o matke - proste by som mame na rovinu povedala, ze do takeho bordelu dieta nepustim. Myslim si, ze vykomunikovat taketo rozhodnutie je omnoho lahsie s vlastnou matkou ako s kymkolvek inym