icon

Reakcia muža

8. aug 2022

Minule som robila pecene kurca. Vyslo, bolo dobre. Maso vacsinou robi muz. Ja robievam salaty, prilohy, omacky, halusky atd.
Dnes som piekla kurca a nechtiac sa mi koza spalila aj s korenim. Tak som to zoskrabala. (On miluje na kurcati pecenom dobre opecenu kozu). Ked som mu povedala, ze mi zhorela koza, tak sa nasral. Ze uz na to ani chut nema a ze naco som to zoskrabavala, ze som to mala nechat tak. A ze uz nemam varit.

Ako by ste reagovali vy na jeho mieste? Je normalne, ze sa nahneval alebo mohol aj inak reagovat? (Chybu som si priznala).

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ninka99865
8. aug 2022

A je aj žiarlivý alebo ma “len” tieto výbuchy?

autor
8. aug 2022

@yoxinka je medxi nami 5 rocny rozdiel. Je starsi

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bosorka2302
8. aug 2022

keby ste mali deti tak by ich hukal za kazdu debilinu a teba tiez lebo by si bola podla neho neschopna matka. Nechapem preco si zeny myslia ze detmi sa chlap zlepsi

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
8. aug 2022

@ninka99865 ziarlivy? No ako sa to vezme. Dali sme si hranice (ktore vyhovuju nam obom).

katarinakatka57
8. aug 2022

@autor jaaaj, nie nezmenil. Ver mi nie. Bolo by to horšie. Ty si velmi zaslepená láskou,alebo neviem s čim. Ako to nepišem v zlom.

autor
8. aug 2022

@zoro9836 bat sa ho nebojim. Nikdy mi nevynadal ani nezdvihol ruku na mna. Len tie vybuchy ze som neschopna, vsetko pokazim, ze to a to je zle ked to nerobim ako on.

bosorka2302
8. aug 2022

treba pozriet aj preco mu stroskotali predchadzajuce vztahy, ci prave nie kvoli tomu ze je pan najmudrejsi

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bessie12
8. aug 2022

@zoro9836 ale on jej vykrikuje vsetko. Vies co to znamena "zhadzovat doslova za vsetko" ? Potom si clovek mysli, ze naozaj on je ten "vadny". Ze za kazdu hadku moze on sam. Pochybujem, ze ten co je agresivny si prizna chybu. Ked som bola ticho - bol problem. Ked som sa ozvala - bol problem. Kazdu hadku som zacinala podla neho ja. Lebo vraj ja som ho provokovala, hoci tam bolo dalsich 5-6 ludi, ktori videli, kto zacina. A potom sa to zacalo stupnovat. Nezazil si to, tak to radsej nekomentuj.

trema
8. aug 2022

Nepise toto moja mama? Uplne ako moj otec.. ale neboj sa, autorka, bude horsie.. nakoniec mu zacne vadit vsetko a ziadne deti to nezmenia.. utec

thereisabear
8. aug 2022

Keď budete mať deti, bude to 100x horšie. Za to dám ruku do ohňa. Keď mu vadí každá prkotina, tak pri deťoch si užiješ...

nurielka
8. aug 2022

Ak chceš aby nehundral, tak mu nepomáhaj ak vie všetko najlepšie. Ak by niečo ohundral môj muž už by ma pri tom nevidel, chcel sa o tu hlinu postarať? Mala si ho nechať. To kurča ak vieš, že odbehnes popros ho nech ti naňho dohliadne, keď vie aj varit. Čo vieš, že spraví sám tak ho to nechaj robiť. Nie je dobré byť iniciatívna za každú cenu.
A nie, deťmi sa chlapove správanie nezmení. A neospravedlňuj sa ak spraví chybu on, samozrejme ak ju spravíš ty je dobré si to priznať. Väčšinou za týmto správaním u muža je frustrácia niekde hlbšie. Je s niečím nespokojný(práca, intímny život, vzťahy). Nikto vám do vášho súkromia nevidí.😉

didi2102
8. aug 2022

Že nech vari on a celá šťastná

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bessie12
8. aug 2022

@zoro9836 ozve sa a bude este horsie. Ked pridu deti tak to bude katastrofa. Od takeho cloveka prec. No nevyslo mi, lebo ja s takym clovekom zit nebudem. Potom sa to krasne vystupnovalo az k domacemu nasiliu a nebolo to len kvoli alkoholu. Ano, aj za ten som mohla ja.

laurita285
8. aug 2022

By som ďakovala bohu keby zobral štafetu môj muž a on varil všetko a ja som ho mohla buzerovať, bože to by bol život 😍

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
8. aug 2022

@didi2102 lenze mne je blbe, ked on robi na dvore a ja som dnu. Preto sa snazim robit aj muzske prace aby toho nemal vela. Chcem varit pretoze, ked je na dvore a robi nieco s cim mu neviem nijak pomoct. Ja sa citim blbo, ked mam sediet.
Najhorsie je, ze ja si rychlo spravim svoje (viem si zmanažovať cas aj robotu). Minule mi uz bolo vykricane, ze vsetko robim rychlo a preto to je zle. Napr pri tom preosievani hliny: ze to robim zle, lebo to rychlo hadzem a prasim kvoli tomu.

A chvilu som si myslela, ze ozaj je chyba vo mne. Preto sa pytam tu, ci nie su jeho reakcie prehnane.
U mna je problem ten, ze ked ideme k jeho rodine (staci ze sa zduje alebo je nehajka hadka predtym ako tam ideme), ja som bez nalady, ofucana. No neviem sa pretvarovat pred ostatnymi. A ked som mu povedala ze tam k jeho rodine nejdem, tak uz do mna, ze to bude moja hamba ze tam nepojdem a ze im povie ze som zase dourážaná.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
nwnw
8. aug 2022

Autorka a Tvoj muz nikdy nic nepokazil? U nas bezne ze sa mi nieco nepodari. Staci ze inu muku do palaciniek pouzijem achuti to inak. Nikto mi to nevycita. Ked nejde o zivot, ide o ho***

janickacrazy
8. aug 2022

Nerob žiadne mužské práce na vonku, načo? Aj tak to ten tvoj geroj neocení. Môj muž robí všetko vonku okolo domu sám, keď potrebuje dačo pomôcť, zavolá si syna alebo suseda. Ale inak skús prehodnotiť ten váš vzťah, lebo asi žiadna ružová budúcnosť ťa s ním nečaká.

evka64
8. aug 2022

Kurca sa polieva vypekom, vtedy je jradna chrumkava koza, este sa mi nestalo, ze by zhorela...

onedaynick
8. aug 2022

autorka, ja ziram, moj muz by sa nad takymito somarinami pousmial, a keby ma buzeroval, brala by som to ako sikanu. Ze mam malo piskot? Bez slova by siel hned do obchodu. Ze som vytrhala burinu? Pochvalil by ma. Ze som mu zlomila noz? Kupil by si iny.

bessie12
8. aug 2022

@zoro9836 ano on mal nejaky problem. Ma aj vela problemov z minulosti a myslim, ze tie ho pomaly dobiehaju, ale to nebudem rozoberat. To uz ide mimo mna. A najviac mu vadilo, ze som nerobila, tak ako to jemu vyhovovalo. Nove jedlo - problem. Zle utrety stol - problem. A potom zacal vrieskat aj po ludoch, ktori s nami byvali v tom dome. Vsetci zle upratovali, len on to vie najlepsie.
Myslis, ze ked teraz ju nerespektuje, ze zacne neskor ? To v ziadnom pripade. Zivot nie je romanticky film/roman.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zuzliq
8. aug 2022

Toto je presne tá téma, kde je veľmi ťažko radiť.
Lebo z tvojho opisu sa to dá vidieť tak i tak.
Všetky tri situácie, ktoré si opísala by nastali aj môjho muža (hlavne ten nôž a kura). Tiež by mi povedal svoje. V tom problém nevidím. Problém je, keď sa do toho vkladajú invektivy a osobné veci.
To treba zaraziť, jasne a slušne. A tam to ukončiť. Nevytahovať staršie veci (veď aj ty si mi minule to a to), nenadávať si, neodvrkovať (no lebo ty si dokonalý, tebe sa to nikdy nestalo?...), nezdúvať sa. Ten čo spravil chybu sa ospravedlní a dá tomu druhému možnosť to predýchať a upokojiť sa. Niekto potrebuje 10 minút, niekto dve hodiny. Keď sa naučíte konštruktívne sa hádať, nebudeš to pokladať za osobný útok na seba.
A vo vlastnom záujme sa začni správať ako žena, ako jeho rovnocenná partnerka. Keď ste sa dohodli, že to pokosí, prečo si potom robíš po svojom? Veď rešpektuje seba aj jeho. Keď si niečo robíš (tú tortu), načo mu to vešias na nos? Veď si dokúp, čo potrebuješ a hotovo.