Riešenie konfliktov so svokrou ovplyvnenou sektou: Potrebujem katolícky názor
Nie som žiadny troll. Pýtam sa len ľudí , čo veria v Boha. Tí čo neveríte, mám vás rada, ale potrebujem názor od kresťana. Reálne ma táto situácia ťaží a mrzí a zároveň som sa už voči svokre a manželovej rodine uzavrela. No ak je tu niekto s podobným prípadom a vie poradiť ako sa premôcť, budem rada.
V skratke ...
Svokra je v spolku - akože kresťanskom ( reálne sekta). Tvrdí že sa k nej prihovára Boh, na tých stretnutiach vyháňajú zo seba zlých duchov, keď ma vidí tak kašle lebo mám v sebe zlého ducha ( kašlala nasilu celý čas na omši na našej svadbe keď som čítala čítanie a manželský sľub až sa farár na ňu pozeral či je kompletná...) a kopec iných bizarnosti. Zaujímavé je , že podľa Boha nežije. Napríklad nám radila sa zobrať na úrade alebo nezobrať vôbec a kopec iného.
Vždy som to nejak preglgla kvôli manželovi. Ten pri mne stojí, ale je to jeho mama a vidím na ňom že ho celá situácia trápi ( logicky aj mňa by trápila keby to je naopak)
Ako už býva dobrým zvykom všetko sa zhoršilo príchodom dieťaťa. Strašne chcela chodiť na návštevu deň po príchode z pôrodnice. Mala som ťažký porod a ešte ťažšie zotavovanie hrozilo že ja pôjdem naspäť do nemocnice na zákrok. Nechceli sme žiadne návštevy skrz choroby aspoň pár týždňov ( a zo všetkou úctou nemám s ňou žiadny vzťah , taká návšteva by mne v mojom stave bola len na príťaž) a teda kým sa nedám dokopy. V období kedy sme si mali užívať náš malý poklad vypisovala ( napríklad že vo vzduchu sú baktérie a my chodíme von, tak že prečo nemôže ona, alebo že malý má už dávno imunitu ako hrom...)a zduvala sa a nie len ona ale aj frajerka švagra - že si chcú budovať vzťah s malým a my sme ich nezavolali prvé týždne na návštevu a že keď boli pozrieť v pôrodnici tak som im údajne maleho nechcela ani ukázať ( čo není pravda , ledva zaspal a držala som ho a pestovala a sedela to bolo všetko ) a litánie proste srdcervuce. Pritom keď sme ju asi za 2 ,5 týždňa zavolali ( svokru ) tak bola údajne chorá ( nebola, nechcelo sa jej) no a potom bol problém že sme ju nezavolali zas.
Ďalší problém sa vyeskaloval keď mali byť krstní rodičia švagor a jeho frajerka. Chcela som len švagra ( muž takéto nerieši , preto píšem chcela som , samozrejme po dohovore s mužom) keď sú zatiaľ neni vzatí, ale presvedčili ma aby šli obaja , hovorím okej čo ale farár aj tak nedovolil - logicky. Brat môjho muža odmietol tým pádom ( farár dovolil aby tam aspoň stál aj keď nemôže byť oficiálne krstný rodič) Ja nemám súrodencov , vedeli že nemáme koho dať priamo z rodiny, napriek tomu sa na brata vys... ( Frajerka švagra sa ešte na smrť urazila keď som ju nepustila na návštevu usmrkanu usoplenu a ukaslanu - vraj alergia čo netvrdim že nebola, ale povedala som jej že keď sa z najhoršieho vyhrabe, nech príde , tiež som alergik a viem že také akútne obdobie netrvá večnosť).
No a mne to v Tom zraniteľnom období po pôrode veľmi ublížilo lebo malý mal koliky, ja zle a ešte tieto veci sme riešili , ja som pre to koľko krát ani nespala dobre čo mi hlava stále šrotovala a vôbec som bola psychicky prvé týždne mimo - nová rola rodiča, nechcela som nič zanedbať, v noci hukaval monitor ( falošný poplach) a veľa veľa veľa stresu bolo na mňa. Potrebovala som vtedy pochopenie a nie ešte do toho všetkého riešiť , že chcú silou mocou vidieť malé bábätko, lebo že švagriná také bábätko nevidela malé a je zvedavá napríklad. Ok ja to chápem ale nemáme vzťah blízky to je jedna vec a druhá proste prvé týždne sme návštevy nechceli. Pekne a slušne sme to komunikovali. Keď sme uvazili , že už je v pohode postupne volať návštevy a mne už bolo ok , volali sme švagra a švagrinú niekoľko krát - zrazu mali toho veľa ( nemali, vieme od známych ) Namiesto pochopenia však prichádzali len ďalšie a ďalšie konflikty, už aj medzi mnou a manželom, lebo manžel je najradšej keď sa nič takéto nerieši , len aby dobre bolo, že reku veci sa asi samé vyriešia, inak vidí čo sa deje a reálne uznáva že to neni ok aj im to dal najavo - ale naozaj veľmi nežne, ja by som konala viac nekompromisne, ale to som ja.
Nakoniec to dopadlo tak, že svokra prišla na pár minút do kostola na krst ( ani som ju tam nevidela popravde) lebo vraj mala robotu ( robota sa dala časovo inak zorganizovať, o krste vedeli mesiac dopredu ), švagor s frajerkou prišli len do kostola ale teda počkali nás aby nám povedali že na obed nepôjdu lebo ona má stále alergiu ( už jej nič nebolo ) a dedo bol normálne na krste aj u nás aj na obede. Za krsnu nám šla moja najlepšia kamoška, niečo ako moja sestra. Ale uprednostila som v prvu brata- priamu rodinu, lebo z mojej strany akože priamo z rodiny nemal kto ísť. Kvôli manželovi som to robila, lebo je to dobrý manžel , má svoje muchy ako každý, ale viem že stojí pri nás, aj keď je málo komunikatívny a takéto veci nevie riešiť narovinu, ale čo najviac nestranne. Ja som taký víchor čo si neberie servítku , ale vždy som bola slušná.
Napísala som to krížom krážom je toho veľa a ja som svokre fakt nijak nedala dôvod byť na mňa taká aká je ona. Ale podľa fotky som bola hneď namyslená ešte ma ani nevidela naživo , naše zoznámenie bolo asi také že sa minútu na mňa pozerala ako keby som z inej planéty ( údajne mala nejaké zjavenie o mne že kto vlastne som ) atď. Ona nie je psycho ľudia - to tá sekta ju úplne ako to povedať, ...doslova vygumovala.
Mňa to trápi lebo vidím trápiť sa manžela. Úplne úprimne vám tu teraz napíšem , že sa bojím. Len Boh vie s čím sa ona vlastne rozpráva lebo Ježiš to fakt neni a bojím sa že nám nejako zle porobí alebo čo . Ja som kresťan, nie len akože kresťan, uvedomujem si že mám dôverovať Bohu , že nás ochráni ale ten materinský inštinkt chrániť je akože dosť silný. Svokra je jeden toxický človek vyvolávajúci konflikty mysliac si, že je najmúdrejšia na svete. Nechcem ju v našom živote pokiaľ bude veriť tým ľuďom s ktorými sa stretáva a ktorý jej dávajú také rozumy, lebo reálne ju ta sekta hucka proti nám, oni tam robia také veci , proste zlé, temné...
Lenže je babka a mama môjho muža a ja to mám v pamäti ale neviem asi odpustiť ako sa zachovala k nám či na svadbe , či teraz krst , ako to manželovi ublížilo , ako sa hanbil keď sa všetci pýtali kde má mamu atď. , koľko hádok to spôsobilo aj medzi nami za tie roky...
Čo mám robiť ? Mám nasilu sa snažiť ? Či čo ? Potrebujem nestranný názor.
Ďakujem že ste to chaoticky dočítali až sem. Keby ma to nemrzí nepíšem sem. Ale fakt vnútri som taká nekompromisna voči nej už .
Môj ex bol z rodiny ktorá navštevovala spoločenstva, je ich viac hlavne na východe Oáza, Koinonia Ján Krstiteľ atď.
Presne ako hovoríš, ťahajú od nich peniaze pre neexistujúce siroty, liečia na počkanie. "Svokra" mala zjavenia, rozprávala sa so svätými, tiež o mne mala nejaké "vniknutia"... Všade rozprávaní svoje posolstvá ake zázraky sa im udiali, aké tajné informácie dostali na stretnutiach. Duch svätý jej dával dary a ona potom vedela čítať myšlienky, alebo jej duch svätý posepkal že niekde hrozí teroristický útok a vie ho zvrátiť jedine ona keď sa X-krat niečo pomodli. Ich liečenia vyzerali tak že ti ľudia vydávali pazvuky, triaslo s nimi, odpadávali alebo kričali. Áno, huckaju ich tam proti rodine. Napríklad "švagor" má rozvedenych rodičov, musel s nimi prerušiť kontakt
@anonym_e26327 toto je ako cez kopirak, neviete čo boli zač?
@anonym_autor
Mne sa zdáš veľmi konfliktná a rozumiem manželovi, že je smutný. Vďaka tebe je rozhádaný s celou rodinou, lebo všetci sú zlí.
"Nechceli sme žiadne návštevy skrz choroby aspoň pár týždňov ( a zo všetkou úctou nemám s ňou žiadny vzťah , taká návšteva by mne v mojom stave bola len na príťaž)- svokra nechcela ísť navštíviť teba, ale svoje dieťa a svoje vnúča.
Nedovolila si jej návštevy a cudujes sa, že potom neprišla. Veď keď ste ju tam nechceli, tak sa tak zariadila. To isté s krstom. Očividne ju neberiete ako blízkeho člena rodiny, keď vôbec nemohla vidieť svoje vnúča, tak prišla do kostola a išla domov. A manžel plakal, že sa ľudia pýtali, kde má mamu? Veď mohol povedať, že sa k nej správate ako k cudzej, veď ľudia by pochopili, že tam nechcela byť, ja by som tiež nešla.
S bratom je to to isté. Hovoríš, že brat aj tak nemohol byť krstný, len tam mohol stáť, tak ako sa na vás vykašľal? Nemohol- nebol.
A keď ste jeho priateľku nepustili k dieťaťu s alergiou (rozumiem), jasné, že nezostala na oslave po krste, keď mala znovu nejaké alergické prejavy. (Ty tvrdíš, že jej nič nebolo, ale samozrejme vôbec nevieš ako sa cítila a či jej skutočne nič nebolo).
Ale veď žite sami, rodinu ste odohrali, ale držím palce, aby ste tak boli spokojní.
@anonym_7ff6dc mne sa zdáš zase ty manipulatívna a sebecka. A aj velmi vztahovacna - nechceli po porode navstevy znamená ze svokru neberú ako blízkeho člena? Ty si dobre mimo. Pozeráš sa aj na pocity novej matky ktorá práve porodila babatko? Je čisto ma NEJ kedy bude prijímať navstevy. Ani na manželovi ani nikom inom a môžu sa urážať kolko chcú. Kto nerešpektuje matku nema právo vidiet dieta takto skoro po porode. A kludne mi napis ze som konfliktna mne to nevadi. Zažila som si taký nerešpekt ako presadzuješ a nie je to pre matku príjemne. Ty budes isto skvelá svokra.
@anonym_autor ahoj, rozumiem ake to muselo byt ťažké. Ja doteraz neviem odpustiť svojej najbližšej rodine ako sa ku mne chovali počas tehotenstva a po porode. Ani raz nepomohli, co by mi nevadilo zvládli sme sami ale iba kritizovali boli hnusní citovo vydierali a manipulovali. Stale nejake výčitky. Cele tehotenstvo som bola chorá, mala som doma male dieťa a od polovice aj lieky na srdce a mala som sa šetriť a nestresovat. S návštevami po porode sme to mali rovnako, citové vydieranie urážanie sa a ohováranie po rodine. So sestrou sme sa nebavili niekoľko mesiacov lebo sa urazila ze som neprišla na navstevu tehotna s malym dietatom ale ked som porodila zrazu si chcela prist pozriet babatko a odfotiť sa s nim. Ked som povedala nie tak mi vynadala a zablokovala ma. Porod som mala hrozne ťažký a náročný skoro skončil akútnou sekciou a následky mame doteraz. Asi nemusim spomínať ze sa ma najbližšia rodina ani nepýtala ako sa citim iba sa pchali na navstevu. Moje jedine želanie bolo rešpektovanie pokoja počas 600nedelia aby sme sa zžili a naucili fungovať s detmi. Navstevy sme riešili po mesiaci ale musim povedat ze som ich vobec nemala chuť vidiet a stale na to myslím a trápi ma to.
Ku svokre ti neporadím, ak prekročí hranice upozorniť a ak nepomôže tak obmedzte trochu kontakt mozno sa spamata. 🙂
@anonym_3b2487 Strasne, ako sa takto moze niekto alo ty, vzdialit vlastnej rodine. Srdce by mi puklo, keby moj otec, brat alebo maminka nevideli moje deturence mesiac. Strasne, odsudenia hodne. Niekedy bolo dokonca zvykom, ze mama mladej mamicky prisla na nejaky cas k nim domov pomahat s babatkom a domacnostou. Teraz si ozaj mesiac nikoho z rodiny nevidela? V takomto niecom chces vychovat svoje deti?
@anonym_3b2487 Strasne, ako sa takto moze niekto alo ty, vzdialit vlastnej rodine. Srdce by mi puklo, keby moj otec, brat alebo maminka nevideli moje deturence mesiac. Strasne, odsudenia hodne. Niekedy bolo dokonca zvykom, ze mama mladej mamicky prisla na nejaky cas k nim domov pomahat s babatkom a domacnostou. Teraz si ozaj mesiac nikoho z rodiny nevidela? V takomto niecom chces vychovat svoje deti?
@dadis nevidím na tom nič tiež, ak do šestonedelia nie sú návštevy. Bábo je malé a chráni sa. A matka sa tiež dáva dokopy.
@dadis strasne ako súdiš aj ked nic o tom nevies. Ja som sa vzialila rodina alebo ona mne dávno pred pôrodom? Ked sa so mnou niekto mesiace nebaví ja mu mam ukázať dieta ktoré ma tyzden? Kvoli čomu? Lebo je to rodina? No niekdy bolo zvykom ze mama pomáha, mne ta moja v 8 mesiaci tehotenstva vyčítala ze nie som dobra matka. Neplánujem brániť detom vo vzťahu so starými rodicmi ale ti záujem nemaju. 2 týždne po porode som im napisala ze ked chcú vidiet deti môžu vziať staršie dieta na ihrisko a ja pridem s novorodencom aby ho videli. Neprišli ani raz. Preco asi. Ano plánujem vychovávať svoje deti v tom ze nemusia urdrziavat vzťahy s manipulátormi ktorí ich nerešpektujú len preto ze su rodina a nevidím na tom nic zle. A teba je do toho nic ako chcem vychovávať svoje deti. Si presne obraz ženy ktorá na to aby sa sama cítila lepsie musi zhodiť druhu.
@dadis strasne ako súdiš aj ked nic o tom nevies. Ja som sa vzialila rodina alebo ona mne dávno pred pôrodom? Ked sa so mnou niekto mesiace nebaví ja mu mam ukázať dieta ktoré ma tyzden? Kvoli čomu? Lebo je to rodina? No niekdy bolo zvykom ze mama pomáha, mne ta moja v 8 mesiaci tehotenstva vyčítala ze nie som dobra matka. Neplánujem brániť detom vo vzťahu so starými rodicmi ale ti záujem nemaju. 2 týždne po porode som im napisala ze ked chcú vidiet deti môžu vziať staršie dieta na ihrisko a ja pridem s novorodencom aby ho videli. Neprišli ani raz. Preco asi. Ano plánujem vychovávať svoje deti v tom ze nemusia urdrziavat vzťahy s manipulátormi ktorí ich nerešpektujú len preto ze su rodina a nevidím na tom nic zle. A teba je do toho nic ako chcem vychovávať svoje deti. Si presne obraz ženy ktorá na to aby sa sama cítila lepsie musi zhodiť druhu.
@anonym_3b2487 Vztahy su o tom, ze sa maju budovat. Nehovorim, ze chyba je len na tvojej strane, ale si s nimi na noze kvoli uplnym malichernostiam, ktore by isli vyriesit uprimny rozhovorom a nie sa sfucat, robit prieky. Aspon z dovodu, z svoje vlastne deti ochudobnujes o vztahy a lasku v rodine, na ktorych budu budovat svoje vlastne vztahy cely zivot. Ides im prikladom, ako si vazis a lubis svoju sestru a mamu, ako sa oni budu spravat. Porozmyslaj nad tym, co ma pre tvoje deti v zivote vacsi vyznam... ci sestonedelie bez bakterii alebo kvalitne budovane, aj ked nie idealne rodinne vztahy. Vztahy su to, co robi na s zivot kvalitnejsi..ani peniaze, zdravie, krasa ci mudrost ti zivot neobohatia tak, ako blizke uprimne vztahy.
@rapunzel0 ale citaj prečo odmietol...lebo nechceli aj jeho frajerku za krstnu...co sa dalo vykomunikovat,lebo ozaj nie je vhodny par,krorý spolu žije bez sobáša
@janinah ja som to citala 😉 stale zostava faktom, ze ona neuprednostila kamaratku, jeho brali ako prvu volbu. Ze to nevyslo, je uz uplne ina vec.
@ahhola suhlasim..ale trapi ju,že manzel je smutny..tiež by som bola,ak by manzelka uprednostnila svoju kamaratku( manzel s nou kamarat nie je) pred tym bratom
@janinah píše že manžel je smutný kvôli matke a ona chcela jeho brata a dokonca súhlasila aj s jeho frajerkou (čo ja by som nesúhlasila keď nie sú manželia) ale farár to odmietol. pochopeno konečne?
@anonym_3b2487 Vztahy su o tom, ze sa maju budovat. Nehovorim, ze chyba je len na tvojej strane, ale si s nimi na noze kvoli uplnym malichernostiam, ktore by isli vyriesit uprimny rozhovorom a nie sa sfucat, robit prieky. Aspon z dovodu, z svoje vlastne deti ochudobnujes o vztahy a lasku v rodine, na ktorych budu budovat svoje vlastne vztahy cely zivot. Ides im prikladom, ako si vazis a lubis svoju sestru a mamu, ako sa oni budu spravat. Porozmyslaj nad tym, co ma pre tvoje deti v zivote vacsi vyznam... ci sestonedelie bez bakterii alebo kvalitne budovane, aj ked nie idealne rodinne vztahy. Vztahy su to, co robi na s zivot kvalitnejsi..ani peniaze, zdravie, krasa ci mudrost ti zivot neobohatia tak, ako blizke uprimne vztahy.
@dadis ja svoje deti učím ze úcta ma byt vzájomná. Ty si príklad výchovy kedy žena nema ziadnu sebaúctu a ostáva s mužom co ju nerešpektuje podvádza alebo mláti. Ked ma niekto uráža este v citlivom obdobi ako je tehotenstvo a porod automaticky u mna stráca rešpekt a je jedno kto to je. Cize tvoja odpoved na to ze som pozvala babku s dedkom aby sli na ihrisko so starším dietatom a videli by aj mladšie a oni neprišli lebo sa im nechcelo je aka? Ze je chyba vo mne lebo ja mam budovať? Ty porozmýšľať nad tým ci je pre teba dôležitejšie co si mysli tvoja rodina alebo to ze mas novorodenca v nemocnici na hadickach s RSV alebo mŕtveho novorodenca co chytil od navstevy čierny kašeľ. A potom sa vyjadruj. Alebo lepsie ked budes ticho a nebudeš šíriť take toxické nazory.
@anonym_autor par tyzdnov sami? na hlavicku ste aj vy. stari rodicia maju pravo vidiet svoje vnuca, par tyzdnov imneukazat vnuca je sikana z vasej strany.
@dadis 😂😂😂😂😂😂😂 šikana?😂😂😂😂😂😂 normálne vtip storočia toto. je to ich dieťa a žena bola po náročnom pôrode… majú právo odmietnuť návštevy na čas aky im vyhovuje.. my sme tiež prvé týždne rodinu u seba nechceli a to máme dobre vzťahy, u mňa neboli ani v pôrodnici a syna videli keď mal 4tyzdne, dovtedy iba fotky.. vsetci s tým boli ol, rešpektovali to… to je ta vyzretosť rešpektovať prianie iných
@ahhola neviem , viete čítať s porozumením? V texte píšem, ale som CHCELA dať jeho brata , ktorý to odmietol, lebo farár nedovolil byť nezosobášenemu páru byť krstnými. Tak prepáčte, že som si radšej dala najbližšieho človeka, ako nikoho.
@anonym_autor ahhola neviem , viete čítať s porozumením? V texte píšem, ale som CHCELA dať jeho brata , ktorý to odmietol, lebo farár nedovolil byť nezosobášenemu páru byť krstnými. Tak prepáčte, že som si radšej dala najbližšieho človeka, ako nikoho.
Krstny moze byl len sam, jeden kus, takze mohol byt svagor. Ked by sa ozenil s terajsou frajerkou, bola by "cestna" krstna. 🌷
@anonym_autor ahhola neviem , viete čítať s porozumením? V texte píšem, ale som CHCELA dať jeho brata , ktorý to odmietol, lebo farár nedovolil byť nezosobášenemu páru byť krstnými. Tak prepáčte, že som si radšej dala najbližšieho človeka, ako nikoho.
Krstny moze byl len sam, jeden kus, takze mohol byt svagor. Ked by sa ozenil s terajsou frajerkou, bola by "cestna" krstna. 🌷
@ahhola nie nemohol. Ani sám ani spolu. Neoficiálne tam byť s nami mohol. Bez zápisu do krsneho listu. Ja som si to nevymyslela.
@dadis 😂😂😂😂😂😂😂 šikana?😂😂😂😂😂😂 normálne vtip storočia toto. je to ich dieťa a žena bola po náročnom pôrode… majú právo odmietnuť návštevy na čas aky im vyhovuje.. my sme tiež prvé týždne rodinu u seba nechceli a to máme dobre vzťahy, u mňa neboli ani v pôrodnici a syna videli keď mal 4tyzdne, dovtedy iba fotky.. vsetci s tým boli ol, rešpektovali to… to je ta vyzretosť rešpektovať prianie iných
@jvasenka Za mna to je mega divne 😅, moj nazor, hadam to dokazes akceptovat.. a ano, za mna to je sikana..snad nenatrafim na takuto sialenu nevestu
@ahhola nie nemohol. Ani sám ani spolu. Neoficiálne tam byť s nami mohol. Bez zápisu do krsneho listu. Ja som si to nevymyslela.
@anonym_autor kritéria má spĺňať krstný rodič?
Má najmenej 16 rokov.
Má prijaté všetky iniciačné sviatosti, t.j. krst, sv. ...
Ak žije v manželstve, má to byť sviatostné manželstvo.
Nie je rozvedený.
Vedie riadny náboženský život, aby bol vzorom pre svoje krstné dieťa.
Nekatolík môže byť len svedkom krstu.
https://eduworld.sk
@anonym_autor aká sekta? Katolíci nemajú sektu.
@anonym_3b2487 Je to rozhodnutie matky, ved o to ide, ze uplne divne...
@dadis to je tvoj nazor, podla mna si divná ty a nic s tým neurobím ostáva mi dúfať ze takých nerespektujucich ludi nebudem mat v živote.
@dadis to je tvoj nazor, podla mna si divná ty a nic s tým neurobím ostáva mi dúfať ze takých nerespektujucich ludi nebudem mat v živote.
@anonym_3b2487 Mam rovnaky nazor, snad sa nazivo nebudeme mat prilezitost sa stretnut. Ja si za svojim nazorlm aspon stojim a neskryvam sa za anonymny prispevok. Vidiet, ze ty sa za svoj postoj hanbis..
@anonym_3b2487 Mam rovnaky nazor, snad sa nazivo nebudeme mat prilezitost sa stretnut. Ja si za svojim nazorlm aspon stojim a neskryvam sa za anonymny prispevok. Vidiet, ze ty sa za svoj postoj hanbis..
@dadis dievčatá ja som nikomu snáď neublížila že som úplne hotová po pôrode necelé 3 týždne nechcela nikoho vidieť. Nie v zlom. Ja som sa potrebovala zžiť s bábätkom , potrebovala som kúsok rešpektu a hlavne kľud. Nikto o mňa nezakopol ako sa mám ani pred pôrodom ani po pôrode. Bábätko sme im posielali každý deň , slušne sme komunikovali že máme ťažké obdobie , ja som bola naozaj maximálne vycerpana, nespala som 3 dni vkuse bolo toho veľa. No idem sa hanbiť do kúta že som uprednostila dieťa a seba. V nemocnici personál keď bol nachladnutí nosili ruska. Svokra si celý kovid nedala Rusko lebo vraj kovid neexistoval a tak sa aj stavala k chorobám preto som ako matka mala radar zapnutý a v najzraniteľnejšom období nepustila nikoho komu je jedno, či je zdravý alebo chorý .
@dadis mame rovnako anonymne ucty pokiaľ si nepochopila nick je anonymný. Ak sa ti nepáči napis žiadosť na mk nech zrušia možnosť anonymného príspevku.
@dadis dievčatá ja som nikomu snáď neublížila že som úplne hotová po pôrode necelé 3 týždne nechcela nikoho vidieť. Nie v zlom. Ja som sa potrebovala zžiť s bábätkom , potrebovala som kúsok rešpektu a hlavne kľud. Nikto o mňa nezakopol ako sa mám ani pred pôrodom ani po pôrode. Bábätko sme im posielali každý deň , slušne sme komunikovali že máme ťažké obdobie , ja som bola naozaj maximálne vycerpana, nespala som 3 dni vkuse bolo toho veľa. No idem sa hanbiť do kúta že som uprednostila dieťa a seba. V nemocnici personál keď bol nachladnutí nosili ruska. Svokra si celý kovid nedala Rusko lebo vraj kovid neexistoval a tak sa aj stavala k chorobám preto som ako matka mala radar zapnutý a v najzraniteľnejšom období nepustila nikoho komu je jedno, či je zdravý alebo chorý .
@anonym_autor podla @dadis si teda aj ty divná, nemusíš sa odpravedlnovat sa svoje rozhodnutie. Urobila si co si považovala za najlepsie pre svoje dieta a pre seba co je obdivuhodne. Vela matiek to nedokáže.
@dadis neviem ci mas nevestu, ale zaujímalo by ma co by si urobila keby je po porode zasita od kolena po koleno, rozbiehala by dojcenie a teda by si priala navstevy az po 600 nedelí. Urcite by si ju bombardovala výčitkami ako rodina autorku ze
@anonym_autor Uplne si to zobrala zo zleho konca. Ked si mala taky tazky zaciatok, co si nedala babo do kocika, nech si pospis a rodina ti ho vonku pokocikuje? Ved priznaj, ze si to nezvladla ty a namiesto ospravedlnenia este viav kopes do rodiny, ktora ms o tvoje dieta uprimny zaujem? (ano, mohla si to takto rodine vysvetlit, ze si to jednoducho vtedy nezvladla a spravila si chybu, ze si ich odmietala). Nenapadlo ti, ze tvoj muz je smutny z toho, ze nevychadzate s jeho rodinou? Je to jeho mama ..ako ty si mama pre svoje dieta.. on ju ma uprimne rad, takovu/makovu, to puto mu chyba. Laska k rodicom byva velmi silna, nebojuj proti nej. To hovori aj katolicka viera, hovori ti nieco pojem rodinne spolocenstva? Cely zivot sa spovedam aj vo vztahu k svojim rodicom.. odpoved hladaj vo svojej viere k Bohu.
@anonym_autor ahoj, rozumiem ake to muselo byt ťažké. Ja doteraz neviem odpustiť svojej najbližšej rodine ako sa ku mne chovali počas tehotenstva a po porode. Ani raz nepomohli, co by mi nevadilo zvládli sme sami ale iba kritizovali boli hnusní citovo vydierali a manipulovali. Stale nejake výčitky. Cele tehotenstvo som bola chorá, mala som doma male dieťa a od polovice aj lieky na srdce a mala som sa šetriť a nestresovat. S návštevami po porode sme to mali rovnako, citové vydieranie urážanie sa a ohováranie po rodine. So sestrou sme sa nebavili niekoľko mesiacov lebo sa urazila ze som neprišla na navstevu tehotna s malym dietatom ale ked som porodila zrazu si chcela prist pozriet babatko a odfotiť sa s nim. Ked som povedala nie tak mi vynadala a zablokovala ma. Porod som mala hrozne ťažký a náročný skoro skončil akútnou sekciou a následky mame doteraz. Asi nemusim spomínať ze sa ma najbližšia rodina ani nepýtala ako sa citim iba sa pchali na navstevu. Moje jedine želanie bolo rešpektovanie pokoja počas 600nedelia aby sme sa zžili a naucili fungovať s detmi. Navstevy sme riešili po mesiaci ale musim povedat ze som ich vobec nemala chuť vidiet a stale na to myslím a trápi ma to.
Ku svokre ti neporadím, ak prekročí hranice upozorniť a ak nepomôže tak obmedzte trochu kontakt mozno sa spamata. 🙂
@anonym_3b2487 ľutujem že si to mala ťažké ale nádherne si vypichla problém kt tu máme ale bude si ho tu každá obhajovať že to je to najsprávnejšie-o matku sa nikto nestará, nezaujíma sa ako sa ma, ako sa cíti, čo potrebuje, nie sú schopní rešpektovať potreby čerstvej matky kt je ešte pod vplyvom hormónov, stresu z novej role v živote, z obáv, z únavy atd., všetci hneď len bábätko na ruky a muckat, pusinkovat fotiť si… žiaden rešpekt voči inej lučeneckej bytosti iba čistá sebeckost však lebo aj ja mám právo vidieť malé babetko!
@anonym_autor Uplne si to zobrala zo zleho konca. Ked si mala taky tazky zaciatok, co si nedala babo do kocika, nech si pospis a rodina ti ho vonku pokocikuje? Ved priznaj, ze si to nezvladla ty a namiesto ospravedlnenia este viav kopes do rodiny, ktora ms o tvoje dieta uprimny zaujem? (ano, mohla si to takto rodine vysvetlit, ze si to jednoducho vtedy nezvladla a spravila si chybu, ze si ich odmietala). Nenapadlo ti, ze tvoj muz je smutny z toho, ze nevychadzate s jeho rodinou? Je to jeho mama ..ako ty si mama pre svoje dieta.. on ju ma uprimne rad, takovu/makovu, to puto mu chyba. Laska k rodicom byva velmi silna, nebojuj proti nej. To hovori aj katolicka viera, hovori ti nieco pojem rodinne spolocenstva? Cely zivot sa spovedam aj vo vztahu k svojim rodicom.. odpoved hladaj vo svojej viere k Bohu.
@dadis boze tak toto je uz iny hrot. Útočiť na čerstvú matku ze to nezvládla a mala sa este aj ospravedlniť. Milujem takýchto kresťanov co poučujú o bohu a láske k rodine no pri tom nie su schopni elementárneho rešpektu a pochopenia. Deriete si kolena na spovedi div ze ich nemáte modré ale v bežnom živote robite viac zloby ako ateisti
@loliki oni farárov ani pápeža ani nikoho neuznávajú... Áno máte úplnú pravdu ja s tým nemám najmenší problém odstrihnúť ich a hľadieť si svojho ale mám doma smutného manžela pre ktorého by som chcela niečo spraviť a neviem čo lebo vnutri som pripravená chrániť si rodinu bez kompromisov na druhej strane mi ho je ľúto keď vidíte 2m chlapa plakať , úprimne, že čo sa to porobilo s jeho mamou... A ešte ja som doma tá ktorá nemá už záujem sa vídať ( aspoň nie momentálne, psychicky som ešte napätá z toho všetkého ale pomaly sa to zlepšuje...) a už vôbec jej nedám môjho syna do rúk. Proste cítim to tak a je mi z toho divne - je to jeho babka. Káram seba samú za to že ju nechcem vidieť a že chránim pred ňou aj rodinu. Možno to zle vidím ja a chyba je vo mne možno sa mám viac povzniesť ja neviem preto som napísala sem nech vidím nestranne názory ...
@anonym_autor myslim, ze ti rozumiem. Si dobra manzelka.
Ja by som konala asi takto:
Modlila by som sa k p. Bohu za svokru, nech jej ukaze spravnu cestu
Pri svojre by som si davala pozor, aby som nevybuchla. . Totiz hrozi, ze ked si nespokojnost nedavkovala postupne, uz sa vykricis.
Jednoduch si priprav, co jej postupne povies. Zacni sa slusne zaujimat, aky spolok navstevuje, preco sa jej tam paci, co ju zaujalo. Na tie bolacky, ktore ti sposobila, aj jej brat s frajerkou zabudni, odpusti. Bud k vsetkym mila, nalepi sa to na nich. To, ze sa oni hnevaju, ze nemohli prist na navstevu (sestonedelie im nic nevravi?) je uz ich problem. To, ze neskor odmietli prist na navstevu, je tiez ich problem.
Ak po stretnuti budes k manzelovej rodine mila, bude aj on stastny. A ty sa netrap. Snaz sa prijat situaciu taku, ako je, sustred sa na babatko a jeho ocka 🙂 Svojim kludom a prehliadnutim ich spravania upokojis aj manzela. A mozno sa ani nevyhovarali, ked nech eli prist. Je lepsie bez niekoho, ako s niekym v napatej situacii. Ty nie si zodpovedna za rozhodnutie druhych, ani tvoj manzel. Si zodpovedna za to, aby si tie cudzie rozhodnutia prijala. Bez rozculovania a bez rozcarovania. Cisto prijala s emociou kladnou - "ok, vsetko je ako ma byt".
Svokra neublizi dietatu. Ani neposle sekta nan nieco. P. Boh ochrani tvoju rodinu, aj svojru, ked uprimne poprosis p. Boha. P. Boh je laska. S laskou zvladnete vsetko

@anonym_autor
Mne sa zdáš veľmi konfliktná a rozumiem manželovi, že je smutný. Vďaka tebe je rozhádaný s celou rodinou, lebo všetci sú zlí.
"Nechceli sme žiadne návštevy skrz choroby aspoň pár týždňov ( a zo všetkou úctou nemám s ňou žiadny vzťah , taká návšteva by mne v mojom stave bola len na príťaž)- svokra nechcela ísť navštíviť teba, ale svoje dieťa a svoje vnúča.
Nedovolila si jej návštevy a cudujes sa, že potom neprišla. Veď keď ste ju tam nechceli, tak sa tak zariadila. To isté s krstom. Očividne ju neberiete ako blízkeho člena rodiny, keď vôbec nemohla vidieť svoje vnúča, tak prišla do kostola a išla domov. A manžel plakal, že sa ľudia pýtali, kde má mamu? Veď mohol povedať, že sa k nej správate ako k cudzej, veď ľudia by pochopili, že tam nechcela byť, ja by som tiež nešla.
S bratom je to to isté. Hovoríš, že brat aj tak nemohol byť krstný, len tam mohol stáť, tak ako sa na vás vykašľal? Nemohol- nebol.
A keď ste jeho priateľku nepustili k dieťaťu s alergiou (rozumiem), jasné, že nezostala na oslave po krste, keď mala znovu nejaké alergické prejavy. (Ty tvrdíš, že jej nič nebolo, ale samozrejme vôbec nevieš ako sa cítila a či jej skutočne nič nebolo).
Ale veď žite sami, rodinu ste odohrali, ale držím palce, aby ste tak boli spokojní.
@anonym_7ff6dc jaj vďaka mne je rozhadany, za to že som mlcala celý čas sa svokra od začiatku ku mne chová ako k 💩? Alebo ako k zlej entite? Fuha dobre. Ako nemohol ? Mohol tam stáť ale preto lebo tam nemohla byť frajerka tak odmietol. Ja som potrebovala kľud na začiatku šestonedelia a darmo chodia oni pozerať bábätko keď je to bábätko so mnou celkom úzko späté... Ale ďakujem za jednostranný názor