Riešenie konfliktu s manželom na dovolenke: Ako postupovať?
Milé žienky potrebujem sa asi poradiť
Odcestovali sme na dovolenku s detmi pri príchode sme sa manželom pohádali vlastne ako sa to vezme
Prechádzali sme sa ešte v areáli hotela s detmibol sneh pozerali okolie s detmi
Odišla som s ihriska k autu pomaly manzel po chvili prišiel s detmi ze menšie je cele mokré ešte sme neboli v oteplovackach keďže sme sa mali len ubytovať tak som si posielala ze prečo nevie dávať pozor prečo je mokrá atď atď a on na mňa spustil krik ze ci som normálna co rozprávam ze som ho nechala samého 15 m od auta ze je to moja chyba ....ale on tak kričal ze pan co sa sa prechádzal tak zameral normálne mi bolo trápne cítila dom sa hrozne ....na recepcii som sa rozplakala
Pre detmi bolo to hrozne
Nevedel sa ovládať
Večer som mu to povedala a mi to povedal ze všetko je moja chyba lebo ja ho provokujem
To mi povie pri každej hádke ze len kvôli mne my sa hádať asi ani nemôžme lebo keď aj niekedy je ešte on urazený a je schopný sa nerozprával
Je mi mi mixerne na dovolenke tak to som si to nepredstavovala
V kúpeľni som sa vyplkala a ešte pred spánkom to počul syn je mi to tak ľúto ze sú toho svedkom
To sa stalo prvý x že pi tebe tak bliakal?
Explozivny psychopat... Niektori chlapi nevedia zareagovat normalne, s primeranym, volume, tonom a obsahom. Certik z krabicky. To co by si nedovolili v robote,doma na zenu si trufnu vzdy... Neviem kde si osvojili taketo vzorce, vybuch Etny za kazdu hovadinu. Lepsie to uz nebude, horsie hej. Kazdym zhovadenim prerazi dno a zacne ho to bavit.. (raz som bola nieco odniest maminej sestranici, ta sa so mnou bavila vo dverach, pozyvala dnu a potom sa zjavil jej chruno a vrieskal na nu, ci je plyn zadarmo, ked vypusta teplo von... (nevyvetrane, smradu od nich ako z Carihradu...)
Myslím, že toto nie je "dôvod" Tvojho zrútenia. Vy máte na 1000% závažné problémy v manželstve už dlho a šokovalo Ťa, že takto vybuchol pri Teba "pre hlúposť" na dovolenke. Pretože si dúfala v pokoj. Zla správa-ono sa to nezmení. Druhá dobrá správa-riešenie máš v rukách jedine ty. Prestaň zatvárať oči, akceptovať ponižovanie v bežné dní a kopni ho do prdele. Nič okrem stresov a nábehu ma rakovinu od neho nemáš. A ani nezačne s tým, aký je to skvelý otec inak, preto si po rokoch teroru stále s ním. Štokholmský syndróm a hanba na recepcii.
Ty sa hanbíš za jeho vrieskanie? Môžeš sa hanbiť len za to, že dovolíš aby sa k tebe takto niekto správal a nekopneš ho do riti.
Tak možno si sa aj ty mohla zdržať a nekritizovať ho hneď,že je mokrá veď ste išli na hotel takže sa nič hrozné nestalo. Prezliekli ste a hotovo.
Možno je pravda uprostred. Možno z jeho strany to berie,že ho komanduješ .A nezdržal sa a vybuchol. Ťažko povedať. Nevidí nik do toho priamo a ník nie je svedkom ako to bolo naozaj.Kazdy si vždy povie svoju verziu a obhajuje seba. Je možné,že to dlhodobo dusil a je dusno medzi vami a on proste už explodoval.Aj to sa stáva..Možno máš veľké očakávania. To viete len vy dvaja.
Ja mam obcas pocit ze ludia by mali ist na psychotesty ci su vobec sposobili zakladat si rodinu 🫠
@vanilkovazmrzka Občas?😄
Ja mam podobneho,tak takym polobohom,nedaj Boh,aby si ich poúčala,lebo oni najmudrejsi,najdokonalejsi,a pritom sprosty jak tačky.ja uz mam za roky rokuce na mojho taktiku,ale taku, ze musim predom,rozmyslat,ako to mam pankovi povedat,akym
stylom samozrejme potichu na akej intonacii,proste je to des,Tiez mi niekedy na otazku ledva odpovie,teraz na vianoce bol na spovedi, tak sa mi zda ,ze sa trosku počlovečil,no neviem dokedy ?Inak moj je narcis,tak ja to mam este tazsie...On ked nema naladu,na vsetko len nie,nie,nie,Ale ja zas som kosa,niekedy ked prekroci hranicu spravania,je mu je to vidiet aj na ksichte,on si to ani neuvedomuje,,,kolko krat hned zrana ma ksicht jak vrah,ako keby mu cely svet ublizil, A ublizil mu len vlastny otec v detstve, jeho otec ich nechal,aj jeho sestru s matkou,a nasiel si mladu pipku,tak ja hovorim ,ze je postihuty z detstva.,ale pan Boh vie,preco jeho otec matku s nimi opustil,?kto vie aka bola matka ?lebo som si vsimla,ze jeho matka,nikdy nanho teda manzela nenadavala,nezalovala sa,tak sa mi zda, ze aku povahu ma moj muz ,taku mala
jeho matka,ak to tak bolo,bodaj by ju nenechal, moj svokor,ale to jej urcite nikto neprial ,aby ju opustil ba ja som bola zhrozena preco ich svokor opustil a zil s mladou partnerkou a mali spolu aj dieta,ale moj muz je ako cez kopirak povaha jeho matky.Takze pri takychto povahach sa treba ucit,co mozempovedat,kedy,a akym stylom,ja som sa naucila mu hovorit potichu,
veľmi dlho by ma musel odprosovať aby som mu odpustila že na mňa vrieskal - a pred ľuďmi už dupľom…
Mala si ist plakat do auta pretoze doma mas egoistu a casom to bude horsie bud bude kricat viac alebo deti vyrastu a bude ta ako cloveka uplne ignorovat, smutne
@cukroska tak nejak to vnímam aj ja.
Je to písané dosť nezrozumiteľne, ale ak som správne pochopila, tak ona hneď spustila na muža, že nevie dávať pozor na dieťa, že je mokré, pričom sa nič
hrozné nestalo…
Tak keď nechcem mať mokré dieťa tak mu nedovolím hrať sa v snehu bez oteplovačiek (mne osobne takéto blbosti napríklad nevadia) a nie, že odídem a potom kritizujem druhého, že nevie čítať moje myšlienky a predstavy.
Druhá vec je cholerický muž, ktorý sa nevie ovládať…
Za mna? Robite trapne sveny obaja. On po tebe huci vonku, ty smoklis na recepcii. Ukazkova rodinka ludi co sa nevie kontrolovat. Nezabudnite potom od deti ocakavat aby vedeli zvladat narocne situacie a ovladat svoje emocie.
A pravda bola aka? Neverim, ze si mu milo povedala, preco nevie davat pozor.. musela si sa dobre donho pustit. Tak uz vybuchol.. ako casto nanho utocne reagujes? Za mna normalna vec dieta bolo mokre svet sa predsa nezruti..
Ty si sa vazne romanticky prechadzala v areli hotela s detim v snehu, ktore nemali oteplovacky? A co si cakala? Ked nic ine, tak im musela byt kvalitna zima.
Myslím že obaja máte svoj podiel viny....ale takýchto situácii zazivad zrejme častejšie....od teba príde vytka a on na teba nahuci a ty sa potom zložis.... A v podstate pre somarinu, je normálne že dieťa bez oteplovaciek v snehu bude mokré...
Že to nie je úplne tak ako píšeš? Že sa už neviete obaja navzájom vystáť? Ty od nich odídeš k autu a necháš ich na ihrisku v snehu bez oteplovakov. Dalo sa čakať, že deti budú mokré. A určite si reagovala na muža podráždene. A on ako korunovaný debil vybuchol… Ste si kvit. A na krásnu rodinku sa hráte kvôli deťom, že?
Ako sorry, ale odtrepete sa na ihrisko kde je sneh a čakáš ze sa budu deti na ihrisku len pozerať? Samozrejme treba ráta s tým, že na tom budú lozit a za chvíľu budú mokré...takže tiež.si mu nemusela dávať hneď na začiatku dovolenky prednášku o tom, ako ma dávať pozor na deti a bla ale stensa mohli ist vklude ubytovať a deti adekvatne obliecť bla bla...sa mu ani nečudujem ze vybuchol, zrejme to nebolo prvý x poucovanie dospelej osoby z tvojej strany alebo?
Baby ale všimli ste si, že aj vy jej dávate za vinu, že sú deti mokré, tak ako jej muž?
Čiže pán tvorstva nemusí rozmýšľať vopred?
Len žena má premýšľať, aby sa vyhla určitým veciam? Pán tvorstva nie je teda otec a on nemusí 🧐?
Zrejme narcista,tí si nepriznajú chubu vždy hodia na druhých. Je mi to ľúto,on sa nezmení.
obaja mate chybu, ty si nemala hned riešiť, ze je to jeho chyba, lebo dieta je mokre, mokrost pred ubytovanim nie je nejaky extremny problem a on ma blbu cholericku povahu, uz by si ho mohla poznat za tie roky ako reaguje, lebo uecite takto nereaguje prvy x a zeno, trocha viac sebavedomia a nerevat pre kazdu prkotinu, lebo nemame problem=vyrobime problem a teraz sa nebavte cely pobyt, lebo jedno ma ego na vrchole mont blanc a druhy sebavedomie v doline.
Ako prvé, aký si mala dôvod odísť preč? A ako druhé, vážne čakáš, že dieťa v snehu bez oteplokavov nebude mokré? A aj keby bolo, idem na hotel a prezleciem a nebudem na muža hučat pri aute, že nevie dávať na deti pozor. Tu je problme niekde hlbšie. A muž ak takto reaguje stále, tak proste choďte od seba. Deti len trpia, keď vidia ako po tebe vrieska (ak teda ty s ním kľudne hovoríš), lebo ak si prvá vybuchla ty a na neho nakricala, tak sa nečudujem, že začal kričať aj on.
Tiez nerozumiem, ze jej davate za chybu, ze deti nemali oteplovaky. A otec je naco? Na ozdobu? Ved mohol porozmyslat. Autorka, hlavne sa nenechaj deptat a neprepačuj mu take spravanie, lebo si bude dovolovat viac. Ked ti on povie, ze provokujes, tak mu povedz, ze on provokuje. Len nezostan ticho trpitelsky pozerat. Nenechaj si skakat po hlave a nezostan ticho. Deti vidia, ze je husta atmosfera.
Ale ved to nebol prvy zly zazitok s manzelom, tak co si prekvapena
Pan ta vini za vsetko, pobyt platite pol na pol?

Mas, co si si vybrala. Mohla si si skor vsimnut, ze je vybusny cholerik bez sebareflexie. A nezmeni sa urcite, na to mozes zabudnúť. Rozumna zena by ho kopla do riti v momente.