icon

Riešenie konfliktu s manželom na dovolenke: Ako postupovať?

19. jan 2025

Milé žienky potrebujem sa asi poradiť
Odcestovali sme na dovolenku s detmi pri príchode sme sa manželom pohádali vlastne ako sa to vezme
Prechádzali sme sa ešte v areáli hotela s detmibol sneh pozerali okolie s detmi
Odišla som s ihriska k autu pomaly manzel po chvili prišiel s detmi ze menšie je cele mokré ešte sme neboli v oteplovackach keďže sme sa mali len ubytovať tak som si posielala ze prečo nevie dávať pozor prečo je mokrá atď atď a on na mňa spustil krik ze ci som normálna co rozprávam ze som ho nechala samého 15 m od auta ze je to moja chyba ....ale on tak kričal ze pan co sa sa prechádzal tak zameral normálne mi bolo trápne cítila dom sa hrozne ....na recepcii som sa rozplakala
Pre detmi bolo to hrozne
Nevedel sa ovládať
Večer som mu to povedala a mi to povedal ze všetko je moja chyba lebo ja ho provokujem
To mi povie pri každej hádke ze len kvôli mne my sa hádať asi ani nemôžme lebo keď aj niekedy je ešte on urazený a je schopný sa nerozprával
Je mi mi mixerne na dovolenke tak to som si to nepredstavovala
V kúpeľni som sa vyplkala a ešte pred spánkom to počul syn je mi to tak ľúto ze sú toho svedkom

hyta
20. jan 2025

Hádka vznikla kvôli blbosti, úplne zbytočne. Mokré dieťa pred hotelom? Ubytujete sa a dieťa dostane čisté a suché oblečenie .Určite to nebol dôvod na hádku, hystériu a tvoje slzy. Skôr vidno, že máte dlhodobé problémy a potom stačí maličkosť a výbuch emócií je na svete. Čo navštíviť manželskú poradňu?

kitycat
20. jan 2025

@biba_18 ze ci jw to blbecek

belllinka
20. jan 2025

Veď ona po ňom prvá začala bliakať a dávať mu za vinu, že je dieťa mokré. Bola to chyba oboch, ona mala byť ticho, v izbe mali prezliecť dieťa a bol by kľud

katka2602
20. jan 2025

Ja jej nedávam za vinu, že dieťa nemalo oteplovacky, ja sa pýtam ci je ok, že sú vonku v snehu a čaká, že dieťa nebude mokré. To ho mal mať manžel nonstop na rukách? Ona odíde preč a potom ona prvá začne bliakať na muža, prečo je dieťa mokré. Akože ani ona nebude bez viny.

danica2711
20. jan 2025

ani jeden nie ste v poriadku, hučíte na seba pre blbosti, ty plačeš na recepcii pred deťmi - pojem sebaovládanie vám ani jednému nič nehovorí? Ale zrejme je to len špička ľadovca, dôsledok problémov vo vašom vzťahu, ktoré zrejme pretrvávajú už dlho. Tie treba riešiť, nie mokré detské gate... a ak sa vám to nepodarí, radšej choďte od seba, myslíš, že vašim deťom niečo dobrého prinesie pohľad na večne vrieskajúcich/hystericky plačúcich rodičov?

beata_k
20. jan 2025

@ljzozv A pani tvorstva si preco isla sadnut do auta a ich tam nechala? Zeby preto, ze jej zima bola? A deti tam necha? To vazne?

momoftwo
20. jan 2025

Tak ja neviem, ale ked prideme do hotela a je tam sneh, automaticky sa ideme s detmi najprv ubytovat, primerane obliect a potom von, nie sa romanticky prechadzat s detmi po snehu v leginach(ci co mali na sebe). Nezastavam sa tvojho muza, spraval sa ako hulvat, ak si nerozmyslala ty, mohol on povedat hej Mara podme najprv deti obliect a potom sa mozme vonku tesit zo snehu. Obaja ste dospeli, jeden hulvat a druhy zasneny🤷🏽‍♀️

0silvia0
20. jan 2025

Dá sa takýmto záležitostiam predchádzať komunikáciou. Počuj Fero, idem už ku autu, dáš pozor, aby sa Janka a Danka nevyváľali v snehu? Lebo Fero sa tiež možno kochá okolím hotela a nevníma tak ako aj ty. Keď už Fero nedáva pozor na deti a sú mokré, netreba sa obviňovať vzájomne, stačilo povedať dieťaťu, Danka, nemáš ešte oteplovačky, nabudúce musíš počkať, kým sa oblečieš do snehu, teraz si mokrá. A mohli ste mať príjemnú rodinnú pohodu. Ono sa to treba učiť, o nič nejde, trocha vody, je tam toho, nemusíte po sebe hučať a viniť sa vzájomne. Či je takýto chlap aj inokedy, nevieme, to už musíš ty vedieť čo máš doma.

ronie338
20. jan 2025

My všade kde ideme mame v aute náhradné oblečenia. Hoc co sa môže stať. A môj otec je taky vybuchne pre každú prkotinu a dovolenka bez hádky nikdy nebola dovolenka. Ja som vďačná ze mam úplne iného priateľa. A mohol na to myslieť aj on. A mal dávať pozor. Upozorniť dieťa ze sa v snehu bude valat keď sa ubytujetw a oblečie si iné oblečenie. Alebo len prísť a povedať poďme dnu aby neprechladlq. Nemusel robiť teatro. Ale ani ty. Tak sa dieťa santilo v snehu, vezmem dnu do hotela, určite tam majú aj reštauráciu a objednám.caj, čo sa dá vyzlečie poprosím deku a vyberiem z kufra niečo na oblečenie.

domkakvet
20. jan 2025

Kto vie akym tonom si mu povedala, ze dieta je mokre. Mozno bude chyba aj na tvojej strane.

lenka.25
20. jan 2025

Zbytočne vyhrotená situácia . Obidvaja sa správate horšie , ako to mokré dieťa .

zazka666
20. jan 2025

@laurinka27 takáto necitliva poznámka jej pomôže?

misslilac13
20. jan 2025

Ale no, ved sa nič nedeje. Adrenalín a únava robí divy na nových miestach.... Ze sa deti zmacali v snehu, nevadí, ved sme to všetci robili ako deti.

sova7
21. jan 2025

@enmery myslíš niečo také že doteraz bol aspoň na dovolenke "normálny" a aspoň tam bol kľud a teraz prvý raz vypenil aj mimo domu a pred ľuďmi a všetci videli počuli aká je realita a tiež to sklamanie že už ani dovolenka nie je záruka že bude pár dní pokoj a sok čo teraz.

sova7
21. jan 2025

@domkakvet toto nemyslíš vážne

maciatkolulu
21. jan 2025

Akože prepáč,neverím,že len tak 1x vrieskal. Tipujem,že mu rupli nervy. Inak,čo sa stalo,decko bolo mokré,pri aute pred hotelom? To vážne? Peklo...naozaj. Podľa mňa si si tiež mohla odpustiť otázku,že prečo je dieťa mokré....ono to je absolútne normálne,že sa deti v snehu zamocia,nenormálne mi príde sa ocapovat na druhého,kvôli tomu. Mohla si ho tiež oblečte v aute,alebo nepúšťať s takou nezodpovední a hysterickou osobou,akú si si za manžela zobrala. Mala by si plakať viac,lebo naozaj je to na pľaci,ideál zavolať mamke,tatkovi,nech prídu po teba a deti. Manželstvo ako lusk. Gratulujem.

culienka
21. jan 2025

No keď ti povie, že všetko je tvoja chyba tak to nevesti nič dobrého. Jednak všetko nemôže byť tvoja chyba také neexistuje. On to ma dobre vymyslené, všetko si už v sebe vyriešil a to tak ze za to môžeš ty. Ty si neobliekla decko, ty si si dovolila povedať ze nedal na neho pozor, jeho to urazilo a toto si mala čakať. A preto si si si vlastne pokazila dovolenku sama a ešte aj jemu. A takto si ta vychováva už do budúcnosti, aby si si na neho nedovolila žiadnu kritiku, lebo už vieš čo bude nasledovať. Veľa chlapov jak vidí na zene dáku slabosť pripadne, ze je na ňom dako zavisla tak hneď alebo postupne to začnú zneužívať a budovať si postavenie.

stanulienkat
21. jan 2025

A manzel ako? Oddul sa?

ljzozv
21. jan 2025

@beata_k pani tvorstva išla k autu, netuším či sa zohriať.
Ale pán tvorstva sa vyziapal, že ona je na chybe, lebo ho "chudáka" nechala samého 15 metrov od nej, a preto sa to stalo. (On samozrejme za to vôbec nemôže, na všetko má myslieť matka).
A všetko je jej chýba a len ona ho provokuje a len vtedy sa hádajú...
Nie toto mi nepríde ako ideál muža.
Samozrejme ani ona celkom v pohode nereaguje, ale možno je to už len frustráciou zo všetkého. Lebo keď stále ustupuješ,lebo sa nechceš hádať, lebo aj tak budeš ty tá zlá, tak to už raz buchne a človek sa zosype. 🤷‍♀️
Ktovie. Netušíme.

maciatkolulu
21. jan 2025

@ljzozv možno to je to hysteriou,že všetko musí byť ako ona povie,čo sa týka detí. Lebo pardon,pustiť sa do niekoho,že sa decko zamaca v snehu....pred hotelom,je trochu dosť mimo tiež. Asi sa našli🤷

katka2602
21. jan 2025

@ljzozv a čo ak práve jemu z jej reakcií už preskakuje? On prišiel k autu, predpokladám práve preto, že je dieťa mokré, aby neochorelo. Ona namiesto toho, aby povedala "nevadí, ideme ho prezliecť" začne po ňom hulakat (čiže prvá začala túto hadku), že nevie dať pozor na dieťa. To sa asi malo to dieťa zavesiť mužovi na krk a snehu sa nedotknúť. Muž strážil deti a nechal ich sa hrať, dával na nich pozor. Áno on,tiež nemal kričať to ho neospravedlňujem,ale ak ona takto reaguje na všetko čo on urobí, tak sa nečudujem, že mu rupnu nervy. Každopádne, chyba je v oboch.

h2
21. jan 2025

Úplne zbytočný konflikt, obaja ste urobili chybu, či skôr niekoľko chýb. Dieťa sa zamočilo, situácia, ktorá nestojí ani za zmienku, vzhľadom k tomu, že ste boli pred hotelom a práve ste sa išli ubytovať. Ty obviníš jeho, že je to jeho chyba (čo nie je pravda, keďže obaja ste rodičia, obaja máte rovnakú zodpovednosť, tiež si sa nemusela zobrať a ísť preč... ale to je jedno), on sa cíti obvinený neprávom, stavia sa do protiútoku, reaguje prehnane. Ty sa následne rozplačeš, na recepcii pred ľuďmi a následne ešte na izbe pred deťmi, tým pádom on vyzerá, ako totálny pako a ty, ako týraná obeť, deti sú zmätené. No a večer, namiesto toho, aby ste to už hodili za hlavu, sa v tom začnete vŕtať znova a konflikt pokračuje, dovolenka v prdeli.

tamitamitami
21. jan 2025

Zbytočne vyhrotená situácia. Nič strašné sa nestalo, zbytočne si pokazíte dovolenku. Ruku na srdce, snáď každému sa občas stane že reaguje prehnane.

Ty si zbytočne robila dusno kvôli ničomu. Aj mňa by vytočilo keby partner pošle deti hrať sa do snehu, on sedí v aute a potom je ešte aj urazený že sú mokré.
Vrieskať tam po tebe naozaj nemal, tiež nevie reagovať normálne. Situáciu zhoršíš tým že celý deň kvôli tomu plačeš. Stačilo si to normálne na izbe vyrozprávať.

jakubrianka
21. jan 2025

V momente keď niekto začne vrieskať na partnera pred deťmi a na verejnosti, neveští to podľa mňa nič dobré. Normálny človek sa aspoň snaží ovládať v situáciách pred deťmi a na verejnosti. Neverím, že na pozadí tohto konfliktu nejde niečo viac a keď už je žena tak zničená že sa zloží pred deťmi a na verejnosti je to zlé.
Súhlasím s @culienka, že mnoho mužov si skúša na ženách pokiaľ môžu zájsť, a to hlavne keď už majú ženu k sebe “priviazanú” a vidia nejakú jej slabosť a odkázanosť na neho. Smutné.

slniecko66
21. jan 2025

@sova7 a ako mu to povedala? S usmevom na tvari sa pytala preco je dieta mokre a preco nedaval pozor? :D

margotka17
22. jan 2025

Hm, deti milujú sneh a je jasné,že ak v ňom poskacu, budú mokré. Prečo si išla na prechádzku s deťmi do snehu? Obaja máte vinu, že ste deti takto vzali do snehu. Ja by som sa najskôr ubytovala, nachystala deti do teplých oteplovaciek a tak s nimi vyrazila na prechádzku vonku. To, že po tebe muž ziapal pred ľuďmi, si ja ani neviem predstaviť. Je to hamba pre neho, že sa nevie slušne správať. V hoteli by som mu povedala, že to bolo posledný krát, čo takto vyletel.

trisha_r
Odpoveď bola odstránená
culienka
22. jan 2025

@jakubrianka tiež si myslím, že v tom bude niečo viac. ešte raz som si to prečítala a ten dotyčný manžel už bol pravdepodobne naštartovaný skôr. A ona si potom DOVOLILA odísť z ihriska k autu a nechala ho samého, aby sa SÁM staral o deti, pritom to asi mala robiť ona. Presne ako tu píšu ženy, že čo si to dovolila ísť k autu SAMA, keď sa mala starať o deti a ešte jej nestačila táto drzosť a ešte si aj dovolila drzo upozorniť na to, že ON nedával dostatočne pozor na dieťa. Tak jej to riadne spočítal, aj pred ľuďmi, aj pred deťmi, aby si dobre zapamätala, že takéto si k nemu nemôže dovoliť. Však dobre videl, že decko je mokré tak není blbý a asi mu došlo, že ak nechá decko válať sa v snehu bez otepľovačiek tak sa zamočí, ale napriek tomu On určite nečakal výčitku. Čakal, že autorka si bude sypať popol na hlavu za to aká je neschopná a nemyslela na otepľovačky a nezabezpečila, aby sa dieťa nezamočilo. Presne ako jej tu ženy píšu, že ona nezabezpečila, ona na to nemyslela, však on dával pozor síce nie poriadne ale dával. Je to jej chyba že ona nepremyslela a ešte ho aj drzo obviní z jej chyby, aj oni keby boli ten muž tak ich naštve, potvora jedna 😉

really8
22. jan 2025

@culienka ty musis mat doma poriadneho debila ked ta toto dokaze napadnut

kp7333
22. jan 2025

taketo nezmyselne hadky vznikaju zvycajne v atmosfere nahromadeneho napatia. treba sa zamysliet nad pricinou napatia - ci to bol len stres z cestovania, ci ine neriesene problemy vo vztahu.