Riešenie konfliktu s rodinou kvôli fotografii dieťaťa
Ahojte chcem sa s vami poradit lebo uz som zufala..Tak svokra mala teraz v sobotu 60 tku a jeden z darcekov odomna a od muza bol obraz resp fotka na platne s jej vnucatami, cize mojimi dvoma dcerami a muzovho brata syn, ako sedia spolu na gauci drzia sa za ramena a smeju sa..moje dcery maju 7 a 5 svagrov syn ma tiez 5 rokov. svokra bola z obrazu hotova hned skusala kam si ho zavesi. Cely vecer sme sa bavili na oslave len svagrova manzelka bola taka akoby zarazena cely cas, ani moc nekomunikovala, uz ked sme odchadzali, vysli sme von pred svokrin dom na mna spustila ze akoze nech sa na nu nehnevam ale z akeho dovodu som si dovolila dat urobit obraz kde je aj jej dieta bez toho aby som sa jej opytala..ze ci sa mi to nezda trochu drze..samozrejme toto smerovala aj na mojho muza tieto vycitky,---a ze ked chcem nabuduce nieke pouzit tvar jej dietata mam sa najskor laskavo spytat, hovorim jej ze ale vsak vie o tom ze svokra potom tuzi mat takyto obraz kde su vsetky vnucatka ze som jej chcela spravit radost, a nevedela som ze je to taky problem , ze vsak je to len pre nich, ..tak povedala ze ju to nezaujima ze proste to sa takto nerobi ze ona ma pravo rozhodnut ci jeej dieta bude na nejakej fotke alebo nebude....
Obe robíte to isté.
Vidis ale aj tu v diskusii ze viacere Ti piseme ze si nemate co vycitat no z Teba citit ze citis ze si nic nespravila zle. To ako ona s tym fb
Neviem, aké vzťahy medzi sebou máte, alebo akým životným obdobím tvoja švagriná prechádza. Možno sa len potrebovala na niekom vyvŕšiť a našla si vhodnú zámienku.
Nevšímaj si ju, tam asi veľa rozumu nebude. Dať dieťa na socky je omnoho horšie ako ich vyvesiť u babky v spálni.
@natalka13 inak toto je super napad. Povedala by som, co je vo veci, nech sa švagrina hanbi.
Keď som to začala čítať, čakala som taký koniec, že na jej deťa si zabudla a ona sa urazila :D
Este v ten vecer by som mala objednany novy obraz iba s mojimi detmi
ľuďom z GDPR už úplne prepína 😂 vidno to aj na koňovi pravidelne 🤭
Mne pride uplne odveci aby sa niekto nahneval za to, ze obraz fotky dietata je na stene u babky v obyvacke, kde to uvidi dokopy par ludi…nechapem vobec co je na tom zle aj bez opytania.
Za to ten fb je sto x horsi, vidi to xy pre teba cudzich ludi.
@zuzanka.zuzu Kedysi sme mali bežne fyzicky doma albumy aj so sesternicami, ako sme odfotené, a nezda sa mi, že by si rodičia pýtali povolenie na každú, každulinkú fotku od švagrovcov. Strašne sa to preháňa. Je proste rozdiel, ak vycapím fotky na internet - kde to vidí prakticky celý svet, a rozdiel, ak babke urobím radosť, splním prianie a dám vyrobiť fotku so všetkými vnúčatami.
A teraz akože autorka má mávnuť rukou, lebo jak má teraz požiadať babku, aby obraz vátila, že dá si vyrobiť nový? Ťahať do zbytočného konfliktu tretiu osobu a z darčeka, ktorý urobil radosť, vyrobiť kauzu v rodine na viac rokov
@oblecenie99 tiež robím starým rodičom darčeky so všetkými vnúčatami a pravnúčatami a nik nemal problém. :D Skôr mi to príde, že švagrinou otriaslo, že autorka darčekom u svokry tak zabodovala :D
No,tak teraz vieš,že nielen trochu. A dupľom by si mala dať pozor na to,aby nezverejňovala fotky tvojich detí.Lebo jej to je jedno,veď to nie sú jej deti..mm
@lalilla to ani v obývačke vraj nebude obraz visieť, ale v spálni, a tam už len kto cudzí chodí 🙈
je to trúba korunovaná, škrelo ju že to nevymyslela ona, videla že sa svokra teší fotoobrazu viac ako jej darčeku, je trápna a vzťahovačná, sebestredná žiarlivá trúba.
Babke nič nehovorte, pokazili by ste jej radosť, ale hentej by som pri najbližšej príležitosti riadne vyčistila žalúdok, že zveličuje fotku v súkromí, ale ak neprestane vyvádzať, podáš na ňu trestné oznámenie za zverejnenie fotiek tvojich polonahých detí bez tvojho súhlasu. postrašiť ju treba ! nech ju aj roztrhne...
@lalilla Tie fotky na FB dala len do príbehu, čiže to zmizne.
aj mna by asi nahnevalo/zarazilo, keby som sa o tom dozvedela az pri odbaleni darceka, ze moje dieta/ja/moj dom/cokolvek je obraze. Vobec nie preto, ze ho uvidia ini...ale je to za mna divne spravit to bez predzachajuceho - aspon oznamenia - ked uz nie dovolenia ci suhlasu.
@hugoboss1923 ale kym zmizne moze si ju stiahnut x ludi.
nehovorim ze prave toto je ten pripad. ale mnohe soc. siete, hlavne po dovolenkach, su rajom pre lovcov fotiek polonahych deti.
su ich tisice...nemyslim fotiek ale tych pedofilov.
Inak my sme davnejsie opacnu skusenost.
svagrovci chceli darovat svokrovcom vnucata na vacsom hrnceku a my sme im ponukli nech tam daju vsetky vnucata, ze im dodame fotku dcery, a oni odmietli, ze nech si kazdy da svoje deti zvlast.
najblizsie ked uvidis svoje deti na jej fb tak jej davaj blokovat obsah :DDkeby si dala urobit bez jej dietatka, tak by tiez bola zduta. Proste nevymyslela to ona, bolo tam jej dieta bez dovolenia kralovnej matky, tak musi sa oduvat. Vadilo by to v kazdom pripade. TO ze u rodicov to uvidi par ludi a jej na fb aj 100+ , to jej nic :DDD
@hugoboss1923 ale zatial si to moze xy ludi aj postahovat, pofotit.. :DD co je na sieti, bude na sieti.. :D a jej viac moze vadit ako matke, ze 100+ ludi obzera jej deti ako ze u babky to bude vidiet par ludi na stene.
Mozno tam podla nej jej dieta nevyzera tak dobre ako tvoje 😁🤷♀️
Moj nazor je, ze si sa jej mala opytat, ci s tym suhlasi. Mna by to nahnevalo. Ale o mne to zas moji blizki vedia. Nemam soc.siete a fotky svojich deti nezvyknem niekam davat. Nechapem ludi, ktori to robia a neziadam nikoho ani aby chapal mna. Cudujem sa ti, ze si nezasiahla doteraz pri zverejnovani fotiek tvojich deti na fb bez tvojho vedomia. A jej sa cudujem, ze jej vadi obraz, ked cape fotky dietata kade tade po soc.sietach. Cele divne. Akoby vam to vadilo uz len z principu, ze ste to vy dve. Asi sa moc nemusite...ci 🤷🏻♀️
ako samozrejme, i ja by som mala divny pocit, kebyze vidim fotku svojho dietata na darceku svokrovcom bez toho aby som to vedela dopredu /co sa nestalo/, ale v pripade svagrinej ktora sa neostycha male deti davat polonahe na fb, svoje ci cudzie, by ona mala cusat a sypat si popol na hlavu.
ked niekto nevidi rozdiel v nebezpecenstve fotky u babicky v spalni a na fb a este sa tvari urazene, tak to je uz aky level primitivity.
este nepoviem keby ze dava nejake foto z vyletu ci sankovacky, kde deti vidno z 10 metrov a poobliekane, no budiz, podobne foto su tisice na skolskych galeriach, toto uchylakov nelaka.
A mozno by sa urazila aj vtedy ked by si tam jej syna nedala ... niektorym ludom povies A a chcu B ale ked povies B, tak chcu A takze nevyhovies nikdy ...ja by som jej povedala, ze ok ... prepac...odteraz budem davat tvoje deti len na fb do pribehu a veru aj by som to naschval spravila uz len z principu ked vravi ze to je "ine" resp. ze to je ok
@lilli110 tak myslim ze svagrina je ziarliva a pokrytecka.
keby ze je typ ako ty, ze uzkostlivo strazi sukromie deti a nikde ich nedava, ani svoje ani cudzie, tak chapem ze ma pravdu aj v pripade darceku na stenu u babky.
ale...ak je to osoba co vylepuje vsetko, deti z rodiny v plavkach! z cielom uputat, mat lajky a zrazu aka citlivost na foto dietata na sukromnom darceku pre obmedzeny okruh - tak je to obycajna drzost a pokrytectvo.
Napr my deti nezverejnujeme, ale ked ona svojho aj tvoje ano, tak nechapem🤔
Ak o tom nevedela dopredu, necudujem sa. Zrejme by s tym nesuhlasila.
autorka, neries jej urazenost, ale vyuzi to ako prilezitost a definitivne jej zaraz zverejnovanie fotiek tvojich deti na soc. sietach.
povedz, ze inak jej profil nahlasis. svoje nech si dava kolko chce.
a inak kam sme sa to dostali, Ja mam v pc kopec fotiek z roznych oslav, akcii deti, s kamaratmi spoluziakmi aj moje kade kde chodili...fotilo s ostosest, nikdy sme si nesledovali kto co kde dava, nastastie islo vzdy o bezne skupinove oblecene foto.
Podľa mna si nemáte čo vyčítať , švagriná zareagovala prehnane , ale podľa mna si sa jej mala určite opýtať ,hlavne keď fotku jej dieťaťa ideš dávať niekomu ako darček a mohli ste to dať svokre ako spoločný
A to , že dáva tvoje deti na FB , si jej mala už dávno povedať , že si to nezelas a určite by to už neurobila , nie že jej to šplechnes do tvare ako protiútok
Nabuduce sa ohrad ty, lebo dat cudzie dieta na fcb, aj ked len ako pribeh, mi pride horsie, ako obraz pre babku aj toho dietata.
Presne ako pisu, skor zavidi alebo mozno chcela, aby to bol ako spolocny darcek, ze sa dohodnete spolu, ze take date spravit. Viem, ze keby sme mali takyto napad ja ci segra, tak to odkonzultujeme, ale nie preto, se by to dsktorej vadilo, ale skor preto, aby sme nemali dve rovnaky napad a dohodli sa, ktoru fotku vybrat.

@klip0 ona je proti tomu aby sme darceky davali svokrovcom spolu,,vzdy kazdy zvlast