Riešenie problému so stávkovaním partnera
Žienky riešili by ste to keby váš chlap každý mesiac minie stovku na stávkovaní? Je to vášnivý športovec. Okrem toho nepije, nefajčí. Príjem má viac ako 2000. V domácnosti máme všetko zaplatené ale skrátka s týmto odmieta prestať. Nemyslím žeby sa stal závislí lebo takto funguje už roky. Snažili by ste sa mu to vyhovoriť?
Pises:Nemyslím žeby sa stal závislí lebo takto funguje už roky.
WTF??? 😂😂 Ty citas, co pises? Ved si sama odporujes.
@anonym_9e0e03 nie je to iste ako kadernik. Uz si videla zenu zavislu od kadernika? Ze ho musi navstevovat za kazdu cenu a nevie si pomoct? Kolko zien zavislych od kadernika si videla v liecebni ako zavislu? Alebo by dala vsetky zivotne uspory kadernikovi a zadlzila rodinu?
@katkazatka bože ženy zas nepreháňajte. Poznám veľa chlapov, ktorý stávkuju a nikto nie je závislý ani neminul celý majetok. Nerobí to tajne, vie o tom jeho žena, tak neviem v čom je taký problém. Koľko chlapov sa zadĺži tak, že nikto o tom nemá ani tušenie. Robíte tu z neho normálne gamblera, ktorý by sa mal liečiť. Nehrá automaty, ani nič podobné. Niektoré tu, by ste viac potrebovali liečenie.
@anonym_9e0e03 nie je to iste ako kadernik. Uz si videla zenu zavislu od kadernika? Ze ho musi navstevovat za kazdu cenu a nevie si pomoct? Kolko zien zavislych od kadernika si videla v liecebni ako zavislu? Alebo by dala vsetky zivotne uspory kadernikovi a zadlzila rodinu?
@katkazatka ale veď ona nikde nepíše, že to musí navštevovať za každú cenu. Ale klasika koníka, všetko nafúknuť, scenáre katastrofálne.
@katkazatka ale veď ona nikde nepíše, že to musí navštevovať za každú cenu. Ale klasika koníka, všetko nafúknuť, scenáre katastrofálne.
@anonym_9e0e03 to som uz opisovala zavislaka. Tam to velmi lahko moze sklznut. Obhajujes aj alkoholika? Ved aj to robi vela ludi. A tiez to na zaciatku mozno bagatelizovali.
Snad nebudete nikdy potrebovat uver, lebo vdaka stavkovaniu vam ho nedaju
Snad nebudete nikdy potrebovat uver, lebo vdaka stavkovaniu vam ho nedaju
@anonym_c62b4c neobhajujem to ale stavkoval tak už roky pred tým a hypo na dom nám dali. 💁🏼♀️
@anonym_c62b4c neobhajujem to ale stavkoval tak už roky pred tým a hypo na dom nám dali. 💁🏼♀️
@anonym_autor neviem kedy to bolo, aktualne ked vidime stavkovanie na ucte, vsetko sa rovno zamieta
@anonym_autor neviem kedy to bolo, aktualne ked vidime stavkovanie na ucte, vsetko sa rovno zamieta
@anonym_autor
@anonym_c62b4c áno, ak schvaľovateľ zistí, že klient pravidelne stávkuje (nemusí to byť len na pravidelnej mesačnej báze, môže to byť aj menej často), môže to byť dôvod na zamietnutie úveru. Problém môže nastať, ak klient stávkuje cez iný účet a úver je žiadaný v inej banke, nie je povinnosť predložiť výpisy a tak sa to schvaľovateľ nedozvie. Alebo stávky odchádzajú na účet, podľa ktorého názvu nie je možné okamžite identifikovať, že ide o stávkovanie.
Takže aj keď si klienti myslia, že to úverovo prejde, je to často len o šťastí.
@anonym_autor
@anonym_c62b4c áno, ak schvaľovateľ zistí, že klient pravidelne stávkuje (nemusí to byť len na pravidelnej mesačnej báze, môže to byť aj menej často), môže to byť dôvod na zamietnutie úveru. Problém môže nastať, ak klient stávkuje cez iný účet a úver je žiadaný v inej banke, nie je povinnosť predložiť výpisy a tak sa to schvaľovateľ nedozvie. Alebo stávky odchádzajú na účet, podľa ktorého názvu nie je možné okamžite identifikovať, že ide o stávkovanie.
Takže aj keď si klienti myslia, že to úverovo prejde, je to často len o šťastí.
@gab1sol ano je to presne tak, len sa mi to nechcelo rozpisovat 😀 v kazdom pripade, toto vacsina ludi nevie a potom su velmi prekvapeni ze uver nedostali aj ked prijem maju krasny
@anonym_autor A ako športovec, ktorý zhruba pozná tie mužstvá, by mal často aj vyhrať, čo by mu vynahradilo čiastky na stávkovanie, ak to tak nie je mal by s tým prestať, lebo je stratový.
@anonym_autor môj švagor tiež má takéto hoby ale minie 50 eur na stávkovanie, peňazí má dosť nakoľko má lukratívnu prácu a toto je jeho jediný neduh, tiež nepije nefajčí, tiež je bývalý športovec
@enmery to ti dávam za pravdu. Keď s ním chcem o tom rozprávať, tak mi povie len že ty chodíš tiež na nechty a na vlasy a nezakazujem ti to. Neviem ako mu vysvetliť, že to nie je to isté
@anonym_autor nechať ho tak .
Netreba z toho robiť drámu
@januska12323 presne, urobiť nejakú tabuľku a zapisovať. Reálne čísla ho možno preberú.
@enmery nepreberu ho žiadne tabuľky,není sprostý .🫣
Hádam vie zrátať ,že koľko je 100x12.
Vie to,ale dufa ,že vyhrá. Moze vyhrat,ale aj nemusí .
Ja by som ho nechala tak,není malý chlapec ,že mu treba zakazovať .
Jooj zena dobre ti radim, toto ukonci kym sa da. On ti povie stovka mesacne, ale tito ludia su s prepacenim vychcani hajzlici. Zila som s takym dva roky. Boli dohody, sluby… a potom boli zmiznute sperky, notebooky a peniaze. Stavkovanie je velmi nebezpecne, proste najprv sa dari peniazky sa sypu, ale to vecne nebude. A velmi to ovplivni teba, to neni len tak zit so zadlzenym clovekom.
@anonym_34053d ako to ona ukončí ? Keď on nechce?
A tvoj chlap bol už iný level ako jej muž.
@anonym_autor budem na druhej strane a asi jediná, ale mne takéto veci nevadia. Príde mi to to isté, ako keby mužovi vadilo, že žena nechá u kaderníka peniaze, alebo chodí na nechty, na kozmetiku. Veď to tiež stojí peniaze, ktoré idú z rodinného rozpočtu. Je to jeho spôsob záľuby.
@anonym_9e0e03 presnee
@anonym_autor povedz mu že nebudeš ani ty chodiť na nechty ,ani vlasy,keď prestane stavkovat 😁
Skôr či neskôr bude musieť ísť na liečenie. V horšom prípade to skončí väzením alebo smrťou.
Skôr či neskôr bude musieť ísť na liečenie. V horšom prípade to skončí väzením alebo smrťou.
@procrastique smrťou lebo už desať rokov stavkuje stovku z dobrého prímu. To mi príde prehnané 😂
@procrastique smrťou lebo už desať rokov stavkuje stovku z dobrého prímu. To mi príde prehnané 😂
@anonym_autor Nechaj sa prekvapiť teda 🙂
Prosím vás ženy, nepreháňajte. Je to jeho hobby a treba ho nechať na pokoji. Vy koľko miniete mesačne na svoje potreby, hm? Takže kľud.
Prosím vás ženy, nepreháňajte. Je to jeho hobby a treba ho nechať na pokoji. Vy koľko miniete mesačne na svoje potreby, hm? Takže kľud.
@anonym_547c6e Ja som dva roky strávila praxovaním v Badíne (teda na mieste kde sa gembléri liečia) a poviem ti, že každý, prisahám bohu každý to potiahol roky bez problémov a za malé sumy. Až raz sa dačo vyskytlo a boli v tom až po uši. Nie je to hobby a nie je to v poriadku. Ak si myslíš ako laik niečo iné, je to ok a je to tvoj názor. Nie je to však realita ani pravda.
@anonym_autor A niekedy aj vyhrá?
Autorke už len poradím, že skontroluj jeho herný účet a určite požiadaj preventívne BSM v manželstve, aby si raz nezostala s holou riťou. Minimálne tým nemáš čo stratiť 🙂
Ešte ti tu dám pár bodov z ktorých sa môžeš odpichnúť, aj keď je možné, že ty ich reálne zatiaľ nevidíš, pretože to vidieť nechceš alebo horšie, si spoluzávislá.
Dokázal prestať keď si mu povedala? Stáva sa, že hral viac alebo dlhšie než plánoval? Vklady sa za roky zvýšili? Dal si sám od seba pauzu na viac než 12 mes za sebou? Je nervózny, ak si pár dní nemôže staviť? Myslí na stávkovanie aj mimo tej chvíle, kedy stávkuje? Naháňa prehru? (potreba hneď vyhrať naspäť). Stalo sa, že minul viac než plánoval? Tvrdí, že na tom zarobí a že to robí pre rodinu? Zatajoval ti niekedy niečo v tomto ohľade? Snaží sa skrývať počas toho? Vadí mu, keď sa tam zjavíš popri tom ako on stávkuje?
Maže k tomu históriu? Máš prístup k výpisom z hry? Má viacero účtov/apiek? Nezhoršuje sa mu kvôli tomu spánok/správanie? Nie je náhodou podráždený až agresívny, keď sa na to pýtaš? Nie je náhodou "Jeho čas" počas hazardovania nad vašim spoločným časom, teda zanedbáva rodinu kvôli tomu? Koľko času tomu vlastne denne/mesačne venuje? A je to denne? Musí pozerať denne kurzy atd?
Stavuje čoraz častejšie?
Odpovedať nemusíš, dokonca nemusíš ani veriť tomu, že je gemblér. Bohužiaľ ale ním určite je a platí to čo som napísala vyššie a urob všetko preto, aby si ochránila svoj a majetok detí. A urob to pred tým, než sa stane problém. Goood luck!
Akože minie stovku a nikdy nič nevyhrá? Tak to by mi vadilo 😂
@anonym_86eb55 stovka to nebude...minie a výhra napr 500 žene nepovie užije si ich inak alebo ich prehra...poznám taký prípad 😀
@anonym_547c6e Ja som dva roky strávila praxovaním v Badíne (teda na mieste kde sa gembléri liečia) a poviem ti, že každý, prisahám bohu každý to potiahol roky bez problémov a za malé sumy. Až raz sa dačo vyskytlo a boli v tom až po uši. Nie je to hobby a nie je to v poriadku. Ak si myslíš ako laik niečo iné, je to ok a je to tvoj názor. Nie je to však realita ani pravda.
@procrastique tak zas netreba hneď všade hľadať problém, že čo keď.... Ja napr. v tomto prípade problém vôbec nevidím. Áno, možno som naivná, možno.
@anonym_autor povedz mu že nebudeš ani ty chodiť na nechty ,ani vlasy,keď prestane stavkovat 😁
@anonym_474bf5 ináč tie nechty, moja kolegyňa tomu úplne prepadla, každé 3 týždne nové nechty, nechá tam kopu peňazí za rok, mne sa celkom páčia aké si dáva robiť, ale jej partner tomu vôbec nerozumie čo je na tom pekné a nevie ju ukecať aby si nechala svoje
@procrastique
Ja cely zivot stavkujem, cely zivot pijem, 1/ 2 flase vodky denne .Detom som zaplatil 20% zaloh na hypoteky, kazdy rok im platim dovolenky, auta som im kupil.
Ked zomriem v zaveti je im ze vyplatim hypoteky,
Asi by som mal ist liecit ten alkoholizmus som moc stedri
o manzelke ani nepisem ta to ma este lepsie,
takze nie vsetci alkoholici chodia po kanaloch
@procrastique tak zas netreba hneď všade hľadať problém, že čo keď.... Ja napr. v tomto prípade problém vôbec nevidím. Áno, možno som naivná, možno.
@anonym_547c6e Určite, ale to nevadí, ako som spomínala kto to reálne nezažil to reálne nemá ako adekvátne zhodnotiť.
Ja keď som tam nastúpila, tak som očakávala, že sa tam budú liečiť rôzni " ušiaci" a rôzni asociáli všeobecne. Zrazu som tam prišla a na liečení v tom čase boli ľudia, ktorí mali 2x vyšší plat svojho času ako ja. Manažéri, riaditelia a pod. Tiež ma aj prekvapilo, aké jednoduché je dostať sa do väzenia. Najmä pre tých vysoko postavených, náhodou spreneverili troška peňazí z firmy, pretože k nim mali prístup.
Zrazu firma začala hľadať kde prachy sú, podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, až sa dopátralo, že to je manažér/riaditeľ, ktorý už bol v tom čase závislý, teda to nemal z čoho zaplatiť a šupito rovno do chládku.
Tak ak je to len 100ka, tak to netreba riesit. Mozno obcas sa mu nieco vrati, tak to zas tolko neni. Kym to ma ako konicek je to OK, ked na tom bude chciet zarabat a bude nastvany ze mu nieco nevyslo, uz to nebude OK
@anonym_547c6e Určite, ale to nevadí, ako som spomínala kto to reálne nezažil to reálne nemá ako adekvátne zhodnotiť.
Ja keď som tam nastúpila, tak som očakávala, že sa tam budú liečiť rôzni " ušiaci" a rôzni asociáli všeobecne. Zrazu som tam prišla a na liečení v tom čase boli ľudia, ktorí mali 2x vyšší plat svojho času ako ja. Manažéri, riaditelia a pod. Tiež ma aj prekvapilo, aké jednoduché je dostať sa do väzenia. Najmä pre tých vysoko postavených, náhodou spreneverili troška peňazí z firmy, pretože k nim mali prístup.
Zrazu firma začala hľadať kde prachy sú, podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, až sa dopátralo, že to je manažér/riaditeľ, ktorý už bol v tom čase závislý, teda to nemal z čoho zaplatiť a šupito rovno do chládku.
@procrastique chápem ta