icon

Robí mi manžel naschvál zle?

29. máj 2021

Dobré ránko dievčatá. Píšem s takou malou dušičkou, lebo neviem či sa tu vôbec nájde žienka s podobným problémom. Roky bojujem s PPP, to znamená prejedanie, anorexia a bulímia. Schválne nepíšem, že som bojovala, ale stále bojujem, lebo je to ako s abstinujúcimi alkoholikmi. Nikdy z toho nie ste vyliečení. Jednoducho môžete abstinovať. Aj to však má svoje pravidlá. Mám za sebou psychológa, liečenia, stretnutia a bola som silna cca dva roky. Az kym nezačali problemy s manzelom, hadky, nedostatok intimity a.t.d. Pri nas bulimikoch ide o to, ze sa mame vyvarovať spúšťačov. To su pre nas jedla, ktore by sme nemali mat v dosahu. Kedze je to jedlo a nie alkohol, neda sa tomu vyhnúť. Najslabší sme prave, ked mame depresie, sme unaveni. Presne ako s alkoholom. Mame svoje temne chvilky. Manzelovi som vravela, ze na zaklade týcho nasich nezhôd som zasa v tom. Vie, ze naposledy som skoncila v nemocnici. Mam doživotne poškodený pankreas, zlcnik a aj travenie sa mi upravovalo mesiace. Prosila som ho, aby daval pozor na to, co nosi domov. Inokedy sme mohli mat doma cokolady, klobasky, syry. Cokolvek a bola som v pohode. Nedotkla som sa toho. Aj navstevy si myslia, ze mam len nejaku dietu, nevedia o mojej abstinencii. Idem vsak konecne k jadru veci. Manzel cely tyzden nosi domov same nezdrave veci. Pizza, klobasy, cokolady, bagety, proste junk. Vcera si jednu obrovsku Milku otvoril pred telkou, načal ju a odisiel spať. A mna tam nechal. Ako keby ste alkoholikovi naliali do pohárika alkohol a nechali mu ho na stole. Bolo mi doplacu. Jasne, ze som neodolala a skoncilo to záchvatom. Rovnako rano. Prosila som ho, aby si so sebou do prace zobral cipsy a cokolady. Ze som po vcerajsku slaba. A on ich vybral, nechal na stole a odisiel s tym, ze mi do spravy napisal, ze zabudol. Tak som mu povedala aj o tej cokolade. Preco to robi? Vraj zabudol. Mam mu verit?? Vie ake to pre mna je. Vie, ze som teraz slaba😓 Svojmu ockovi, ktory pije, by tiez nenechal na stole flase s alkoholom. Preco nechavala "spúšťace" mne? 😓 Ublizuje mi a vie o tom. Neviem ci ma tu vobec niekto pochopi. Je to proste zavislost. Aj ked sa vam to moze zdať hlupe.

Strana
z3
cacianka
29. máj 2021

@ayaya presne, toto gerojky nepochopia. Vyliečiť sa nedá iba abstinovat.

brisilda
16. feb 2024

A prečo to jednoducho nevyhodis ?

Strana
z3